Om mig


Jag heter Adam Rosénius och bor i Skellefteå med sambo och två barn. En stor del av min tid upptas av jakt och hundar och då just jakt med hundar. Är jaktlig allätare, men för att kunna jaga så effektivt som möjligt med litet antal hundar i huset, så har valet fallit på Kh Vorsteh och Tysk Jaktterrier. Men ett bra hundjobb oavsett ras är alltid uppskattat, så vi får se vad som kan tänkas komma in i huset.

Mitt jaktintresse väcktes när jag var 7 år och på den tiden var jag en ständig följeslagare till min farfar och hans drevertik Ketty. Genom farfar fick jag min jaktliga skolning  och för Ketty sköt jag bland annat min första hare.

Under en tid var intresset för dressyr stort, men i dagsläget ser jag egentligen inget riktigt egenvärde i en "lydig" hund utan dresserar hundarna mer för att få god kommunikation med dem och på ett enkelt sätt kunna styra upp hunden och t ex bryta oönskade beteenden, för "väldresserade" hundar vill jag gärna ha. I övrigt anser jag att hundarna ska få utvecklas (jaktligt) med så lite förarpåverkan som möjligt.

Avel har intresserat mig väldigt länge och ett par kullar har det blivit på senare år. Själv fokuserar jag på de egenskaper som är arvbara och rastypiska. Sen finns det en sak till som jag vill försöka få fram och det är "jaktkloka" hundar. Och med jaktklok menar jag hundar som har förmåga att presentera skottläge för jägaren, följsam trots hög jaktlust och huvudet med sig i varierade jaktsituationer.  
    
 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan