Rypeheia´s Nova N22801/00

I valpkullen var Nova "den lilla tigern" som smög omkring. Jaktligt har hon varit väldigt enkel att få till i fågel, stod för sin första skogsfågel 5 månader gammal sent i november. Söket något klent vid 1 års ålder, men sen laddade hon igång. Ett stort och självständigt sök, men ändå följsamt. Hon rapporterar på signal. Nova har varit en av de bästa skogsfågelhundar jag har jagat över, åtminstånde fram till hon var 7 år, sedan blev hon för försiktig på fågel vilket har gjort  att senhöstjakterna  inte blivit lika effektiva. I flog har hon varit lugn, har nästan aldrig behövt säga något (i värsta fall hojtat till om hon tagit 5 meter). Jaktklok.Till och med den mest orutinerade jägare skulle kunnat ha framgång med henne i skogen, extremt lätt att skjuta fågel för. Vatten passionen kunde ha fått vara högre, men hon har aldrig vägrat en apport. Rävar har hon alltid hämtat, om dom varit döda. 

Nova har från 2-års ålder använts till eftersök på klövvilt, där hon har varit användbar, men tyvärr dålig skärpa på rovvilt. Senaste åren har hon spottat upp sig och skärpan är tillfredställande, men snabbheten och orken börjar göra sig påmind.

Mentalt en tik som är vek, lite för dåligt viltintresse för min smak, men rätt jaktlust för en "fågelhund". En soffpotatis som trivs med att bli ompysslad.

Meriter

2x 1:a Ökl (Skogsprov)
1 Jkl


Provade att para henne, men hon gick tom.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan