SE J(GS)CH Parlour´s Mocca S47372/2007

Mocca har haft jakten med sig i generna, träning vet hon knappt vad det är. I gryt används hon i första hand som rävsprängare, vilket hon gör till belåtenhet. Mocca arbetar hårt och med nära kontakt, men ändå rörligt. Hon trycker på så länge räven rör på sig, men går den fast och hon inte lyckas komma "på rätt sida", så bryter hon oftast inom 10min. Hon jobbar i högt "sprängartempo" så länge som krävs. Första räven sköts för henne vid 9 månaders ålder.
Grävlingsjakten började vi med säsongen 2010, även om hon har arbetat med grävling tidigare, men då har jag lockat ut henne och gått därifrån för att befästa hennes sprängaregenskaper. Hon är en användbar grävlingshund, men jag väljer gryt till henne.

Ovan jord jagar hon alla viltarter som hon varit i kontakt med. Drevtiderna ligger på 15-30 minuter med 100%-ig återgång, tidigare år kunde drevtiderna dra iväg upp emot 1 timme. Driver med hög skalltäthet utan att vara lös, dock något ljust skall. Första haren sköts för henne efter ett kortare drev vid 4 månaders ålder.

Mocca används för enklare apportuppgifter på land och i vatten och hon har hög vattenpassion.

Hon var klar med sina avelsgrundade jaktprov vid 20 månaders ålder och avelsgodkänd före 2 års ålder.

Mentalt är hon högtempererad, men kan ändå koppla av.
Lättsam och mild inne, underdånig mot människor. Ganska ointresserad av andra hundar, men har hög integritet.

Meriter

GAS Gk
2x Grytjaktprov(sprängare)
Vildsvinsprov Gk 
Anlagsprov(skog) 162p-Utmärkt
1 Jkl/CK

Mått

35/45

Vildsvinsprov

2011-11-13

Förhållande:
Mulet, svag vind, barmark, +5 grader.
Terrängförhållanden: Äldre tallskog och granplanteringar.
Provberättelse: Mocca släpps i granplantering, söker ut och tar upp okänt djur i kanten mot äldre tallskog, ,driver 5 min. Återkommer, tar upp gris ca: 30 m från domaren, driver ut denna ur gruppen. Samtidigt skjuts 3 grisar som lämnat gruppen. Ytterligare 2 grisar observeras av domaren när de lämnar legan. Effektiv hund som samarbetar bra med föraren. Låg hårt på grisen innan den gick loss. 

Grytjaktprov

2009-02-08

Förhållande:
Blåsigt, -16*C. Beskaffenhet: Lada
Provförlopp: Räven inspårad. Tiken släpptes kl. 11.22 en bit från ladan. Hon sökte sig direkt till ladan och samtidigt som hon kryper under kommer räven ut. Tumult uppstår mellan hund och räv. Räven går in igen och hunden efter. Tiken försöker komma åt räven men  får inte riktigt kontakt. Några korta skallserier förekommer, gissningsvis mest i frustration att hon känner räven men inte kan komma åt den. Hon söker ihärdigt efter nya vägar och är väldigt snabb. Tillslut kommer hon åt räven och det blir närkontakt en kort stund. Räven flyttar sig och tiken kommer ut, söker ny väg och hittar till slut räven igen och 11.46 kommer räven ut med tiken hack i häl. Tiken ligger alltför nära räven för att skott ska kunna avlossas.Under fortsatt jakt lyckas vi dock skjuta en hårt skabbangripen räv.

Tiken är väldigt snabb och rörlig och har bra jaktlust Hon är väldigt lätthanterlig mot husse som vid flera tillfällen kunde locka till sig hunden med ett diskret smackande ljud, samt med små handtecken kunna dirigera hunden. Samarbetet mellan husse och hund är imponerande och vi andra har en del att lära. GODKÄND SPRÄNGARE

2009-09-25

Förhållande: Mulet, svag vind och +10*C. Beskaffenhet: Stor klassisk berghälla med tre ingångar, beläget i naturskön miljö i kanten av Högberget.
Provförlopp: Räv indriven av Finsk Stövare...
Hunden in och släpper omedelbart ifrån sig skall som tyder på viss kontakt och efter bara 2 minuter springer räven ut och bommas av hundägaren, därefter går räven in igen. Hunden kommer ut samma väg som räven och in efter räven som nu vet om att vi finns. Då grytets beskaffenhet gör att man hör stora delar av jakten hörs en riktig katt och råtta lek under klipphällan med stenar som rumlar runt ibland.
Nu dröjer det 14 minuter innan räven lämnar grytet, hundägaren lämnar över skyttet till domaren som förpassar en fin hanräv till Dianas sällsamma stigar. Hunden kommer ut efter ett par minuter genom en trång passage och får sin belöning i att skaka om sin kombatant. Vi kollar av grytet en gång till för säkerhets skull...

En hund som visar föredömlig lydnad, skärpa och jaktlust. Och för dagen GODKÄND SPRÄNGARE  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan