Uti Bergets Kennel

Kontaktinformation

Adam Rosénius 
Mobil: 072-713 94 84
Mail: adamrosenius@gmail.comNyheter

1/4 - 2020
Nu är valparna efter J Lime och SEUCH Rodedalens Jorm födda, se valpsidan.

14/3-2020
Vorstehvalpar väntas den 4/4-2020, se valpsidan. 

2/1-2020
Parning planeras mellan Herbaria´s Lime och SEUCH Rodedalens Jorm!
Mer information kommer...

...och Uti Bergets Rippe har fått en egen sida.

19/5-17
Tysk Jaktterriervalpar väntas!
Mocca är dräktig, en liten kull väntas. För mer info, se valpsidan.

11/3-16
Nytt fotoalbum!
Kolla nya albumet, bilder på valparna, Lime - Messi!!

23/2-16
Korthåriga Vorstehvalpar födda!!!
För mer info, se valpsidan.

20/1-16
Lime är dräktig!!
Mer information på valpsidan.

Inga Tyska Jaktterriervalpar i vår, eventuellt paras Mocca på nästa löp om någon lämplig hane finns tillgänglig.

23/12
Herbaria´s Lime är parad!
Mer info kommer på valpsidan.

17/12
Valpar planeras, mer info kommer!!
Nytt fotoalbum, Blandat hund/jakt.

1/12
Ytterligare en höst har passerat.
Jag måste säga att den här hösten har varit en av de bästa på många år, inte för att det varit speciellt bra med fågel eller för att jag skjutit fler vilt än normalt.
Nej, anledningen är att Lime har utvecklats till den hund jag önskat mig och Mocca med sina snart 9 år jagar på i god anda trots lite skavanker här och där.
Vår son har fyllt 15 år så jag, Malin och sonen åkte upp till fjällen och jagade ett par dagar. Han fick skjuta lite fågel och skötte sig exemplariskt säkerhetsmässigt och träffprocenten var hög, samma sak gäller givetvis för Malin också.

Jag tyckte nog redan i fjol att Lime hade det som krävdes för att startas på prov, men väntade till i höst. Startade på skogsprovet i Arvidsjaur där hon gjorde det som förväntades och efter dagens slut kunde hon kvittera ut ett 1:a pris Ökl.

Vi har tänkt para någon av tikarna i vinter, vi prioriterar en sista kull på Mocca, tyvärr har vi inte hittat någon täckhund till henne ännu.
Eventuellt kan det bli en parning på Lime, där har vi hittat den täckhund som vi tror både förstärker och kompletterar Limes egenskaper, gedigna och starka tiklinjer på båda sidor.
Vi går ut med kombinationen om det blir parning, annars skjuter vi på det ett år.  


2/8
Oj, vad tiden går!
Limes status..
Under vårvintern var jag och en jaktkompis och tränade hundarna på vårfjället, Lime skötte sig och kompisens unghund tog för sig och bitarna föll på plats även för honom.
Under sommaren har jag ställt ut henne med ett Good som resultat, bestämde mig även för att starta henne på bruksgrenarna, vilket resulterade i 9p på vatten och 10p på spår.
Jaktligt i år har hon hunnit med att apportera lite trut, där hon skött sig bra och fixat en del svåra apporter.  Hon har även hunnit jaga grävling, arbetssättet där kan väl bäst beskrivas som "skäller bara vid synkontakt, men är fåordig vid nära kontakt med viltet" .  

Så till de små tyskarna...
Från kullen med Kula har Ossian gjort grytdelen, full pott utom på vattnet, där han tappade en pinne. Han är även utställd med VG.  Ottey har testat på provgryt i Norge och Stefan som äger henne var nöjd med det han såg.
Vad jag vet har Ossian och Odessa varit i kontakt med vildsvin och med lite erfarenhet verkar det kunna bli grishundar av dem.
Från kullen efter Walle har det kommit rapporter från utställningar, genomgående Exellent med ck eller cert. 
Rex Sigvard och Rea har startat på det nya grisprovet i hägn, "Sigge" fick ett andra pris och Rea blev ej godkänd.
En omplacering har vi också fått från denna kull, hade henne hemma i två veckor och det var en ytterst vänlig och trevlig liten tik, dock med en del olater. En jaktkompis tog över henne och hon har kommit till rätta i sitt nya hem och allt fungerar till belåtenhet.

Om allt är okej med Mocca och vi har möjlighet kommer vi med största sannolikhet att para henne vid nästa löp som
infaller i Januari, mer om det senare. 10/12
Limes sida är uppdaterad och...
...en stor del av hösten har passerat.
Fågeljakten kan jag inte klaga på, fågeltillgången har varit bra efter förutsättningarna från fjolåret. Hundarna har fungerat och så även skyttet. Lite gäss har vi också hunnit med att jaga och Lime har varit behjälplig vid dessa tillfällen. Jakten  ovan jord  med Mocca har väl inte varit så lyckad i höst, visst har något rådjur hamnat i frysen men tyvärr drabbades hon av en halsinfektion och fick vila nästan två veckor, sen sprang hon sönder tassarna ganska ordentligt strax innan vi skulle söderut för en veckas jakt, så den veckan underpresterade hon minst sagt. 
Däremot fick jag se och lyssna på ett par andra hundar som jagade bra, men det brukar de göra annars också, så inget konstigt med det. Jag har även fått en ny idol där, Douglas, en 13årig blandras (tysk/gråhund). 
Som om inte eländet var slut så började Mocca löpa dagen efter vi kom hem, ett par grytjakter har hon dock fått under löpperioden.

Rapporter från kullen efter Kula kommer med jämna mellanrum, hundarna utvecklas och kvaliteten i dreven blir bättre med mer tryck i och alltid säker återgång.
23/8
Nu drar det igång på allvar.
Det mesta är packat inför fågeljakten som drar igång på måndag, först en jaktdag i skogen på "hemmamarkerna" och sedan direkt iväg till fjälls. Sedan en förmiddag på sig att packa om och byta bössa för ett par dagars älgjakt.

Lime har varit i hetluften under grävlingsjakten och det verkar i alla fall inte fattas rovviltskärpa på den i vanliga fall så försynta lilla tjejen. Jag är faktiskt lite överraskad, trots att jag känner hennes förfäder på morsidan väl.

Moccas avkommor fortsätter att meritera sig, Rea fick excellent på utställning så nu fattas bara ett grytjaktprov för ett avelsgodkännande. Även från de yngre avkommorna efter Mocca - Kula kommer rapporter om praktiska färdigheter där vilt börjar läggas till meritlistan, fick bland annat denna bild från Otteys husse efter ett lyckat eftersök på en råbock. 

3/8
Nya framgångar.
Under helgen har två avkommor från R-kullen lagt nya meriter till listan, Rea har slutfört anlagsprovet (fält) och efter omräkning från grytdelen blir det full pott, 172 poäng och 4h på vattnet.
Rindy har under sommaren varit på ett par utställningar och kan nu titulera sig som Svensk Utställningschampion, stort grattis till er båda.

O-kullen ska också bli intressant att följa i höst, för Ossian har den första minken tagits och Odessa har jagat kanin med passion och dessutom varit efter vildsvin i väldigt ung ålder. Ottey skulle utan att tveka kastat sig in efter en räv om inte kopplet hade hindrat henne och Ove har fått konkurera med jaktlabben om apporterna i sommar.

Lime och Mocca är lätt att motionera trots värmen, bara att hitta lite vatten med simdjup så sköter de sig själv tills man lockar upp dem.
Lime har börjat tjänstgöra som apportör när vitfågelstammen runt den lokala soptippen decimeras. Under natten till söndag var hon med på ett nattligt äventyr efter grävling, väl behjälplig var hon när en grävling låg lite dumt till och hon kunde hämta ut den.               

  

17/6
S/
Glada nyheter från Åland!
Rutan med ägare var ner till Tyskland för att starta på vildsvinsprov föregående helg och det resulterade i godkänt med förtjänsttecken.
Och känner jag kullsyskonen till Rutan rätt, skulle nog att ett par av dessa kunna göra riktigt bra ifrån sig på liknande prov, så ta gärna chansen om ni har möjlighet.

30/5
På hundfronten intet nytt eller...
Jo, lite har allt hänt de senaste månaderna, helgen före påsk åkte jag och en kompis upp och fjälltränade Lime och hennes syster Leia. Överlag skötte sig hundarna bra, på Lime önskar jag bättre reviering, speciellt när hon börjar bli trött då kovänder hon ofta. Vid fågelkontakter finns inte så mycket att anmärka på, bra precisering, bra avance även på håll och lugn i flog. På löpande fågel i flock visar hon dock sin orutin.
Leia däremot uppvisade ett ruskigt fint och uthålligt sök med full marktäckning, bra precisering och avance, något hetare i flog men stannar på signal. 

Lime har haft ett par kortare ståndskall på älg vilket jag bara tycker är roligt, hoppas hon kan användas som lös eftersökshund även på älg i framtiden.

Mocca fick en skada under vintern och blev tyvärr blind på ett öga, hon kommer inte att släppas på grävling mer och jag kommer att vara mer restriktiv vilken typ av gryt hon släpps i, hon är lite för värdefull för att riskera att avsluta sin karriär i förtid bara på grund av att jag skulle vara omdömeslös.

Tyvärr kommer hundarna och framför allt inte Lime få den tid och träning hon behöver i sommar och det är jag själv som är orsaken till det.
Jag hade en liten konflikt med mig själv, jag sa åt min 43-åriga kropp att ge allt och vinna den där badmintonmatchen, tyvärr förlorade kroppen den interna matchen mot hjärnan och här ligger man nu med avsliten hälsena, opererad och med benet i gips.

Ett par utställningsresultat från R-kullen har kommit in och de verkar stå sig bra i konkurrensen, Cert, BIG-placeringar och allt vad det heter. Riktigt roligt att det går bra!!
Sen hoppas och tror jag att ett par till kommer till start på jaktprov den här säsongen.

O-kullen har passerat ett halvår och rapporterna därifrån låter hoppfulla, sociala och anpassningsbara, redan vattenpassion och jaktlusten verkar ha vaknat till liv. Jag tror inte det blir speciellt stora hundar heller, gissar att tikarna landar på ca: 36cm och kanske 8-8,5kg, hanarna 37-38cm och 8-9kg.
 

29/3
Jag pratade med Daniel (Rutans ägare) i afton, de hade tillsammans med blivande hundföraren Melissa varit över till Sverige och testat på lite vildsvin i hägn. Trots att Rutan inte är lätt att fånga på bild så visar bilden här bredvid att hon tycker om grisar, en puss på trynet säger väl ingen nej till!! 

28/3
Vi får lov att gratulera Rutan som är den första avelsgodkända avkomman efter Mocca. Hon gjorde sitt grytjaktprov i november 2013 och efter dommarkollegiet tilldelades hon ett 2:a pris. Rutan blev klar innan 22 månaders ålder, ägarna Daniel och Elsa ska ha en stor eloge för att ha fört fram henne, bedriften är stor med tanke på att de lever och bor på Åland. 
Daniel berättade även att dottern Melissa, endast 8 år gammal har klarat av jägarexamen, ett stort GRATTIS till er!!  

5/2
Nu har det gått drygt en månad sen valparna flyttade till sina nya hem, allt verkar gå bra och de växer så det knakar. Mocca har hunnit med ett par grytjakter, jag och hundarna tog dessutom en liten sväng söderut för att jaga innan hundförbudet trädde i kraft.
Mocca hade jag inga större förväntningar på och tur var väl det, valpkullen och en skada hon ådrog sig vid en grytjakt har nog satt sina spår, men nu är hon i kondition igen.
Lime fortsätter att förvåna, trots sin lugna och timida framtoning förvandlas hon till något helt annat när hon får blodlukt i nosen. 

16/12
Valparna 6 veckor, nya bilder.

9/12
Valparna 5 veckor, nya bilder på dem.

2/12
Valparna 4 veckor, nya bilder i deras album.

27/11
Nya bilder på valparna.

18/11
Nytt fotoalbum med bilder på valparna, Mocca-Kula.

7/11
5st nya Moccasiner ligger nu i valplådan.Mocca fick sina valpar under måndagen, 2 tikar och 3 hanar. 

25/10
Mocca börjar bli ganska rund och trind om buken nu, men det hindrar henne inte från att jaga någon stackars katt som förirrat sig in på tomten, tur att hon inte spinger så snabbt längre. Inte så länge kvar till valpning nu!!

För Lime har den efterlängtade poletten ramlat ner och det med besked. Efter att ha gått utan fågelkontakt fyra (4) dagar i rad kom äntligen vändningen. Det behövdes bara ett par fågelkontakter i snabb följd för att hon skulle förstå.
Hon står stadigt och bra, reser friskt när hon har fågeln i näsan och anpassat på löpa, därtill komplett lydig.
Trots att fågeln är skygg nu, så är det förvånadsvärt få fåglar hon inte får fast och stöter.
Hon visar även tendenser till rapportering, då hon vid de senaste fågeljobben vridit huvudet och sökt ögonkontakt med mig när jag närmat mig.
  

4/10
Vi har gjort ultraljud på Mocca och hon är konstaterat dräktig.

Injagningen av Lime har inte varit optimal, det absolut sämsta fågelåret jag kan minnas och med avbokningar av de planerade fjällresorna, så kan man inte vara helt nöjd.Jag får glädjas åt att söket utvecklats till ett i mina ögon riktigt bra skogssök, som hon håller trots många och långa släpp utan fågel.
Lime har även följt med vid grytjakt på grävling och följer intresserat händelseförloppet i väntan på att få "sin tid" med grävlingen. 
 

3/9
Rutan och Rea gick sina fältdelar i helgen och det gick bara bra, Rutan fick ett poäng avdrag på spårsäkerhet, i övrigt fullt så tillsammans med grytdelen tidigare i sommar blev det 167p/Utmärkt. Rea fick fullt på alla moment, så nu väntar vi bara på grytdelen för hennes del. GRATTIS till er båda!!

Mocca löper och är nere hos Kula för parning och själv är jag bara hemma och vänder mellan jakterna. 

13/8
Moccas valpar har varit i farten igen, först har vi "lilla Rosa" som har varit på utställning och hon fick Excellent, CACIB och blev BIR. Sen ställdes Rutan och Rex Sigvard ut på sommarträffen, där Rutan fick Excellent och Rex Sigvard fick Very Good. Rutan har även hunnit med att gå ett par grytprov i Finland och kan nu mer titulera sig som FINSK GRYTCHAMPION!!!!

Rippe har varit i Junsele och provat på hägnbjörn och han verkar inte vara rädd för björnlukt i alla fall.
Rea har jagat lite grävling med lyckat resultat, dock tror jag att hon passar bättre som rävsprängare.
 

15/7
TYSK JAKTTERRIERVALPAR planeras!!
Vi kommer att para Parlour´s Mocca vid hennes nästa löp som beräknas komma igång i månadsskiftet aug/sep, mer information kommer på valpsidan inom kort.

Ytterligare en avkomma efter Mocca har gjort gryt och vattendelen. Rindy arbetade bra fram tills hon hittade hyllan, där trivdes hon så bra att hon inte ville därifrån, så full pott blev det inte men godkänt och förtjänsttecken på vattnet. Mått 33/43. GRATTIS, Jeppe och Rindy!!

Herbaria´s Lime har gått ett godkänt viltspårprov i anlagsklass. Spårning verkar vara något hon har talang för, fokuserad och med låg näsa, dessutom verkar hon "spåra blod" vilket kan vara en fördel om det varit flera djur på plats.
Övrig träning har tyvärr legat mer eller mindre nere, men hon är lätt att prata med så när tid finns ska jag nog kunna övertala henne att göra som jag vill. 
 


18/6
GRATTIS säger vi till Rex Sigvard som gjorde grytdelen med full pott i helgen och när det kopplas samman med skogsdelen som han gjorde i vintras endast 12 månader gammal så blev slutsumman 164 poäng/utmärkt. 
På samma prov startade även Rutan från Åland, med endast två besök i provgryt innan fick hon godkänt. En pinne rök på skallet, mest troligt på grund av ovanan med att det sitter ett galler framför grytdjuret, hon har ju trots allt ca: 25 grytvilt på sitt samvete från sin första säsong. Grattis även till Rutan.
Fler avkommor efter Mocca är på gång med provstart, resultat kommer vart efter. Lycka Till!

14/5
Då var man tillbaka till vardagen efter en långhelg fylld av jakt, vapen och hundaktiviteter. Natten mot torsdag satte vi oss i bilen mot Kisa och vid 3-tiden på eftermiddagen var vi framme. Vi hann sträcka på benen ett par minuter innan det var dags för Malin att åka ut och sätta sig vid en åtelplats för vildsvin. Väl på plats upptäckte vi att vinden låg ut mot åtelplatsen, men eftersom vi redan var där så satte vi oss och hoppades på att någon gris skulle visa sig. Vid halv åtta såg Malin två grisar som rörde sig i utkanten av åtelplatsen, men tyvärr kom de inte närmare så hon fick skottläge. Ingen gris denna gång, men till hösten kanske...
På fredag åkte vi till Jönköping och Elmia. Otroligt mycket att se, allt från vapen och tillbehör till hund och skytteaktiviteter. Efter Elmia styrde vi bilarna mot Smålandsstenar och Hörsjöns camping där vi mötte upp 6 av 8 valpar från Moccas valpkull. 
 
På Lördag bar det av till Hillerstorp för grytträning, en av hundarna hade varit i provgryt vid ett tillfälle innan, för övriga var det första gången och det ser lovande ut må jag säga. Ett par av dem ser ut att vara färdiga för start vilken dag som helst och övriga efter ett fåtal träningar.
Riktigt skoj!! 
Väl tillbaka på campingen tänkte vi visa hur vattendelen på anlagsprovet går till och även ge hundarna möjlighet att prova. Jag tog fram Mocca för att visa hur det skulle gå till, men ni kan ju själva räkna ut hur det gick. Hon smet ur kopplet och kastade sig i vattnet, vägrade komma på inkallning och när jag kastade i en dummy för att hon skulle apportera den till mig så tog hon den och bogserade den till strandkanten, spottade ut och skyndade sig i vattnet igen. Där fick man stå och skämmas, men från åskådarna hördes muntra skratt. Tur att man kan glädja andra i alla fall.
Valparna då! Jo, genomgående mycket bra vattenpassion. Extra roligt med Roya som aldrig apporterat tidigare, hon kastade sig i greppade dummyn spontant, kom in och lämnade av kontrollerat. Fortsätt slipa på detaljerna där när isen har tinat bort hemma.
Rikard Eriksson var förbi och tittade lite, gav tips och en bedömning av hundarnas prestationer i vattnet. Han hade dessutom med sig en riktigt trevlig liten fröken (strävhårig vorsteh för den som undrar). Senare under kvällen blev det grillafton med en öl och tillhörande ljug.
 
Klockan 8 på söndagmorgon var stugorna städade och hela följet styrde mot Aneby och Daniel Fritjofssons vildsvinshägn. Första gången de flesta träffade på vildsvin och en del var lite konfunderade över vad det var för något, men alla gjorde jobb som vad jag förstår är ganska normala för nybörjare. Tre av valparna jagade grisarna med stor frenesi, två av dessa med riktigt nära och bra arbete. De som presterade bäst på grisarna är också de som har mest erfarenhet från jakt ovan jord under föregående jaktsäsong, så det är nog ingen tillfällighet.
Jag testade även Mocca men hon gjorde ett klent intryck, inte alls samma intensitet som på frilevande gris, skällde dåligt gjorde hon också.
 
Tack alla för att ni tog er tid för denna träff, det har varit väldigt roligt att träffa valparna och se hur de har utvecklats. På detta sätt har jag fått ett kvitto på hur kullen artar sig och hur Mocca nedärver egenskaper. En sak som var roligt att se var mentaliteten, om jag ska sammanfatta den så blir det, jämn och på topp.
Tack än en gång!!!
 
Lime har hunnit fylla 1 ÅR och utvecklas sakta men säkert. Jag har börjat så smått med apporteringen och det går framåt, hon förstår vad det betyder och klarar av enklare sökapporter på korta avstånd. Jag ska köra igång med blodspårs träning inom kort och hoppas kunna få användning av henne redan under hösten.
Tyvärr blev det ingen fjälltur under vårvintern, så någon erfarenhet på fågel har hon inte hunnit få. Hoppas bara att föryngringen på skogsfågel blir bra, då tror jag nog att hon ska vara injagad och klar innan hösten är över.
 
Bild på Parlour´s Iron Maiden på hennes sida.
Bild på Jakob under sidan Minnesvärda episoder och historien "Jakob- rävsprängaren".
Fler jakt och hundbilder under fotoalbumet "Äldre bilder" (i slutet av albumet).

4/2
Mocca kommer tyvärr inte att paras nu i vinter.  

28/1
Jag måste bara få gratulera "Kung Sigvard" som gjorde drevdelen på skogsanlagsprovet igår, endast 12 månader gammal. Drev rådjur drygt 20 minuter och var tillbaka inom en timme. STORT grattis till ägarna Thord och Anette!! 

20/1
Eventuellt kommer Parlour´s Mocca att paras.

18/1
GRATTIS VALPAR !!! Idag är valparna 1 år, de rapporter jag har fått verkar lovande. Hundarna har hunnit med att jaga de flest förekommande viltarter på respektives jaktmarker, de som har hittat älg verkar tycka att dessa är extra roliga att jaga, ofta med längre drevtider än på annat vilt.
 
De fyra hundarna som jagas med i gryt går från klarhet till klarhet, en av valparna åkte på en nosbränna av en grävling i väldigt ung ålder och behövde återfå självförtroendet under en period men är åter i jaktform och nu behövs bara mer rutin.Jag uppskattar att dessa fyra har sett till att ca:20 stycken grytvilt fått lämna jordelivet. 

Även om säsongen inte är slut än, så väntar jag med tillförsikt inför nästa jaktår. Det är då "valparna" ska visa vad de egentligen går för. Under våren får alla intryck smälta in och hundarna mognar oftast väldigt mycket under sin första lågsäsong.

Fram mot vårkanten hoppas jag kunna dra ihop lite aktiviteter under en helg. Jag återkommer med mer information lite senare, men tanken är att kunna erbjuda er möjlighet att testa hundarna på vildsvin i hägn.

LYCKA TILL och fortsätt det goda jobb ni alla har påbörjat.

13/11
Jaha, halva hösten har gått och det är bara att konstatera att det blir ett magert år, trodde ett tag att vi skulle bli tvingade att gå på ICA men frysarna börjar fyllas på så smått. Tur att Malin är vaken med bössan de få gånger hon är ute. 
Det ramlar in rapporter från Moccas valpar och det ser lovande ut, 4 har hittills varit i gryt och gjort bra i från sig med tanke på den låga åldern. De som fått tillfälle att jaga ovan jord verkar ha fallenhet även för det, endel med riktigt bra sök också.
Generellt verkar det bli ganska små hundar, allt enligt planen. I dagsläget ligger mankhöjden mellan 32-37 cm. En tik har hunnit med en utställning (SKK eller Terrierklubben, kommer inte ihåg vilken), hon placerade sig 3:a BIS-valp. Grattis!!!

Limes sida är uppdaterad!!!! 

10/7
Lime har fått en egen sida som kommer att uppdateras inom kort.
Hittills fungerar allt bra. Hon äter, skiter, sover och är där emellan allmänt underhållande. ( läs odräglig) 

18/6
Jag har fått lite bilder på Moccas valpar som jag lagt in i deras fotoalbum. 

Helgen som var tog vi en tur ner till Hudiksvall och hämtade hem vår nya vorsteh från Herbaria´s kennel, bilder kommer och lilla Lime kommer att få en egen sida vad det lider. 


23/3
Nu har alla valpar flyttat till sina nya hem och hittills verkar allt gå smidigt och bra. Valparna finner sig snabbt i sina nya miljöer och uppträder stabilt enligt deras nya ägare. 
Även om det har varit mycket jobb med en valpkull, så nog känns det lite vemodigt att de små liven har lämnat oss. 

MEN, det kommer nog inte att bli valpfritt här hos oss i sommar. En ny Vorsteh är bokad och vi har fått besked att tiken är dräktig.
På tiksidan finns rejäla jakthundar med den mentalitet jag vill ha. Hundarna bakåt känner jag väl och många har jag jagat med eller sett på prov.
Hanen känner jag sämre, men han är stabil i jakt och i hem, har dessutom lämnat många bra avkommor i tidigare kullar. I linjerna bakom honom finns många tyska topphundar.   
   
10/3
Ett par korta filmsekvenser på valparna finns under videosidan.

1/3
Valparna är nu 6 veckor och nya bilder finns i deras fotoalbum.

22/2
Nya bilder på valparna i fotoalbumet... Mocca-Walle. 
1 eventuellt 2 tikvalpar finns kvar att boka, om du intresserad är du välkommen att höra av dig. Kolla valpsidan för mer information om kullen.


10/2
Nytt fotoalbum för valparna.... Mocca- Walle... dessutom en ny videosida.

24/1
Nu börjar valparna närma sig en vecka och alla verkar pigga och starka. Jag har satt in en bild av "Moccasinerna" på valpsidan, fler bilder kommer senare när valparna har öppnat ögonen.
Eventuellt finns 1 hane och 2 tikar kvar att tinga. Om du är intresserad så är du välkommen att höra av dig och berätta mer om vem du är och vilka möjligheter en valp får hos dig.   

19/1
4 PAR "MOCCASINER" LIGGER NU I VALPLÅDAN!!!!
Mocca valpade den 18/1, det blev 6 tikar och 2 hanar. Mer information och ett par bilder kommer inom kort.

16/12
Mocca är dräktig!!
Valpar väntas i slutet av vecka 3. Gå in på valpsidan för mer information.

Kritiken på Moccas Vildsvinsprov är inlagd på hennes sida.

14/12
Minnesvärda episoder är uppdaterad- Sista bilden på Dix

13/12
Jag har lagt in en ny fotosida (Äldre bilder) och uppdaterat Dizzy och Dix sidor med bilder. Jag kommer att göra ultraljud på Mocca senare i veckan och återkommer då med resultatet. Under helgen har det varit bra rävjaktsväder och jag lyckades smita undan från lite göromål.
Några rävar blev det, lördagen med rutinerade stövare och grythund bjöd på full jakt från gryning till skymmning. Extra roligt under söndagen var att ett par unga och relativt orutinerade hundar fick lite extra rutin.  

22/11
Mocca är parad !

15/11
Jag har just kommit hem från en jakthelg i Östergötland med bra jakt och trevligt sällskap, fick även tillfälle att starta Mocca på ett vildsvinsprov där hon fick godkänt resultat.
 
Mocca började löpa för en vecka sedan så jag lämnade kvar henne för parning med Viltskräckens KH Walle.
Mer om parningen kan läsas på sidan - Valpar.   

6/10
Idag lät vi Nova somna in. Hon fick sin sista jakt i skogen i måndags, tyvärr utan att jag fick fälla något för henne men vi fick till en fågeltagning ialla fall.
Och i tisdags gjorde hon sin sista arbetsinsats, resultatet kan ses i fotoalbumet.

2/9
Fågeljakten är igång och premiärdagarna är avklarade, otroligt nog så var Nova med även i år. Hon gör så gott hon kan och jag väntar bara på att hon ska lura den sista gammeltuppen, sen pensioneras hon med all säkerhet. Jag har satt in ett par bilder i fotoalbumet, bland annat en idolbild på "de gamla" som båda nog har gjort sin sista premiärjakt.  
   

18/8
Nu är Mocca "back in bussiness" så jag hoppas på att få lite tid över för jakt i helgen. Under tiden har vi jagat med en tysktik som en kompis äger, två grävlingar på två försök har det blivit. Den första efter 2-2,5 meter djupt grävande och sedan 1 meter tunnel, 5 timmar senare var grävlingen bärgad. Den andra togs i en gammal dal, ett enkelt och snabbt jobb. 

6/8
Har hunnit ut på en duvjakt och en grävlingsjakt, så båda hundarna har i alla fall fått göra rätt för den mat dom fått under lågsäsongen. Sonen har döpt om Mocca, nu mer kallas hon för "100% livs levande dödsmaskin", men det är inte riktigt sant för hon har ju faktiskt misslyckats EN gång. På söndag blir det nog grytjakt igen. Ha dä!!

30/7
Har inte hänt så mycket senaste veckorna annat än massor av arbete, men nu drar ju jakten igång snart med allt vad det innebär.
Jag läste ett inlägg på en hemsida om en debatt som pågår, gå in på Anders Landins hemsida och läs vad han skriver om "velourhuliganerna" och någon expert som kennelklubben anlitar. Intressant skrivet och framför allt sant.

Vi håller på att planera för en ny Kh vorsteh, är det någon som vet om något intressant som är på gång, hör gärna av er. 

1/7
Det verkar kunna bli ett hyfsat skogsfågelår, har genom arbetet inventerat bäckar och diken de senaste dagarna och har hittat 5 kullar med väl flygga kycklingar. Verkar även finnas endel hare i området, såg som mest 6st under samma dag ( kanske beror det på att en och samma jägare tog över 50st rävar av daga i grannskapet i fjol).

21/6
Minnesvärda episoder är uppdaterad!

11/6
EN GLAD NYHET!! Årets första tjäderkull har visat sig, höna med 5 kycklingar gick över vägen framför bilen ikväll.

12/5
Mocca gick tom- mer info på valpsidan.

4/5
Minnesvärda episoder- En kvällsjakt att minnas.

24/3
Minnesvärda episoder är uppdaterad!

23/3
Jag har lagt till en ny sida- "Minnesvärda episoder" där jag hoppas kunna lägga in lite roliga berättelser. Har lagt in en text som även finns publicerad i Jaktterriern Nr 3-4/2010.

11/3
Nu är Mocca parad. Se valpsidan!

16/2
Nu har Mocca börjat löpa och parning planeras till slutet av vecka 8. Mer information kommer när parningen är genomförd.
Se valpsidan!!

15/2
Jag har lagt in Moccas grytprovsberättelser på hennes sida

31/1
Då var vi tillbaka från toppjaktsresan. Första dagen blåste bort, trots det så gjorde vi ett försök. Vi hittade tyvärr ganska lite fågel under helgen, men det blev i alla fall ett par fåglar till slut. 

Fotoalbum- Jakt är uppdaterat. Gissa vikten?!! 


27/1
Har lagt in en bild på Walle under fliken valpar.
I övrigt så väntar vi bara på att Mocca ska komma igång och löpa. Nova har just gått ur sin höglöp, så det är nog bara en tidsfråga.

Håller som bäst på att packa för ett par dagars tjäderjakt, ska jakten lyckas eller.....


22/1
Hundarnas sidor börjar ta form, men det fattas endel. Bilder kommer att läggas in vart efter.
Valpsidan är uppdaterad och ett litet fotoalbum finns (jaktbilder). Klicka på bilderna för större format och bildtext.
Sidan Om oss är uppdaterad.

21 /1
Har lagt ut sidan.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

M Engdahl | Svar 16.01.2015 07:32

Dogge tackar. För övrigt tog han med Asta och Roger ut på hjortjakt....Dogges husse fick skjuta en spets för honom. Asta jaga som vanligt :)

Benny | Svar 24.12.2011 13:40

God jul vi syns på tisda :)

Jesper Forsman | Svar 19.11.2011 17:45

härligt att du para, får vi hålla tummarna att de blir några valpar

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.04 | 21:26

Skicka gärna ett mail med era kontaktuppgifter.

...
15.04 | 21:24

Jag har inga valpar för tillfället, men jag kommer att låna hem en avkomma efter Mocca och ta en kull på henne (Uti Bergets Rutan) när hon löper.

...
15.04 | 12:48

Hej har ni tyska jaktterriervalpar? Vi är ute efter en liten tik.
Hör av er om ni har

...
12.03 | 13:31

Hur fina som helst 💓👌😊

...
Du gillar den här sidan