Recept

Rolles Favoriter
Kebabsås recept från restaurang
Räcker till
Det här behöver du:
 

3 dl gräddfil

3 skedar lättmajonnäs

Cayennepeppar efter smak

2 tsk italiensk örtkrydda (viktigt!!)

1/2 vitlöksklyfta

1 tsk Grillkrydda

1/2 finhackad smörgåsgurka

Så här gör du:
Blandas ihop och låt dra till sig ett tag (om du klarar det)
Fläskfilé ala Peterson
Räcker till 3-4 Pers
Det här behöver du:
 

500 g fläskfilé

1 ägg

Ströbröd

3 msk margarin 

Salt & peppar

3 dl vispgrädde

2 msk skånsk senap

3 msk vanlig chilisås

och/eller Thai sweet chilisås efter smak

En nypa kärlek

3-5 dl riven ost (efter smak)

Så här gör du:
 

Skär filen i 1,5-2 cm skivor, panera i ägg och ströbröd, stek i stekpanna.

Lägg över skivorna i smord ugnssäker form. Salta & peppra

 

Vispa ur stekpannan med grädden, chilisåsen och senapen

Häll såsen över fläskfilén.

Riv osten och strööver.

Ställ in fatet i225 grader i ca 15 minuter.

Att servera till rekommenderar jag ris, klyftpotatis, pressad potatis (min favorit) eller potatismos.

Glöm ej grönsakerna.


Får i kål (Norsk)
Räcker till 4 Pers.
Det här behöver du:
 

800 g Lammbringa eller bog

Ca 800 g Vitkål

8 Kryddpepparkorn

5 Vitpepparkorn

1 tsk Salt

Några lagerblad

1 Purjolök

1 Knippe persilja

 

Så här gör du:

 

Skär köttet i lagom små bitar, lägg köttet i en stor kastrull täck med vatten.

Koka upp och skumma noga, i med kryddorna och koka sakta i 30 minuter. Skär kålen i tärningar koka i ytterligare 30 minuter, sist men inte minst i med persiljan.

 

Servera med kokt potatis och ett eller några glas öl.

Bombay ala Kellerman
Räcker till 3-4 Pers.
Det här behöver du:
 

500 g Fläskfile eller med fördel kycklingfilé

2 stora bananer

3-5 dl grädde

Salt, peppar, curry

Riven ost om man vill

Jordnötter i tillagningen eller att servera till

Mango chattney att serveras till

 

Så här gör du:

 

Genomstek köttet salta o peppra, lägg det sedan i en smord ugnsform,

Lägg ett lager skivade bananer på köttet, om du vill ha jordnötter strös dom på bananerna, vispa grädden blandad i curryn efter smak och bred den över alltsammans, strö ev. på ost överst

 

Gratinera i 225 grader 10-15 minuter

Servera med ris och mangochattney

Flygande Jakob
Räcker till 3-4 Personer
Det här behöver du:
 

500 g Kycklingfilé

2 pkt Bacon

2 stora Bananer

3-5 dl Vispgrädde

Salt, peppar, chilisås

Jordnötter och mangochattney att servera till

 

 

Servera med ris och mangochattney

 

 

Så här gör du:

Genomstek köttet salta o peppra, lägg det sedan i en smord ugnsform,

Lägg ett lager skivade bananer på köttet, om du vill ha jordnötter strös dom på bananerna, vispa grädden med chilisås  efter smak och bred chiligrädden över alltsammans, strö ev. på ost överst

 

Gratinera i 225 grader 10-15 minuter

Scampi Indiana
Räcker till 3 Pers.
Det här behöver du:
 

1 Gul paprika

1 Röd paprika

1 Purjolök i skivor

5 dl vispgrädde

2 Pkt BLADspenat ca 500g

500 g Kräftstjärtar (helst) eller räkor

Olja, salt, peppar, curry, chilisås

 

Så här gör du:

 

Fräs curry i olja lägg i purjo och paprika som fräses mjuka.

Häll sedan på 1/2 liter grädde smaksätt med chilisås, salt och peppar.

Ha sedan i bladspenaten, sist men inte minst, skaldjuren som inte får koka bara bli varma,

Serveras med Ris, Bandspagetti eller couscous.

SMAKLIG MÅLTID

Mangokyckling
Räcker till 4 Pers.
Det här behöver du:

6 Kycklingfiléer

1 Röd paprika

8-10 Färska championer

4 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

1 dl mangochattney

2 tsk salt

2 krm vitpeppar

2 krm vitlökspulver

2 krm svartpeppar

1 knippe persilja

 

 

Så här gör du:

 

Skär kycklingfiléerna i strimlor, hacka champinjonerna, strimla paprikan.

Bryn köttet och blanda i svamp och paprikan.

Blanda samman crème fraichen, grädde, mangochattney och kryddorna.

Rör ner blandningen i köttet och låt allt småkoka i ca 15 minuter.

Häll i klippt persilja i slutet av koktiden.

 

Servera med ris eller pressad potatis och en sallad

 

Kassler Kellerman
Räcker till 3-4 Pers.
Det här behöver du:
500 g kassler
1/2 Purjolök av den gröna och vita delen
 Röd parika
1 Burk (400g) hela championjoner
300g Annans på burk
400 ml. lätt Cocos mjölk
2,5 dl. Milda minimat 7% grädde

Efter smak:
Mango chattney
Ananas spad
Curry, salt, svart peppar
Ljus majsena redning


Så här gör du:
Skär kasslern i små strimlor och bryn den tillsammans med den hela svampen.
Hacka och blanda ihop resten i grytan och koka ihop en stund.

Servera med ris och en grönsallad
Älgskav, Renskav, Viltskav 1 med bacon
Räcker till 2-3 pers.
Det här behöver du:

  paket Älg/rens/Viltskav (á 240 g)

1 l svamp helst kantareller
1 paket bacon (á 140 g)
1 gul lök
smör
2-3 dl grädde
malen vit- och svartpeppar


Till servering:
stekt, tärnad aubergine
röd paprika

 
Så här gör du:

Tina skaven till hälften och skär den tvärs över till tunna strimlor. Skala och hacka löken. Strimla baconet.

Lägg baconet i kall stekpanna och hetta upp. Låt baconet fräsa i sitt eget fett och sedan rinna av på hushållspapper. Förväll svampen, lägg den sedan åt sidan. Fräs löken i smör och ta upp. Fräs skaven i omgångar i smör och blanda ner lök, bacon och svampen.

Slå över grädde och koka upp. Låt sjuda utan lock tills grädden kokat ihop något. Smaka och känn om det behövs ytterligare salt. Oftast är baconet så salt att extra inte behövs. Krydda med vit- och svartpeppar.

Till servering: Stekt tärnad aubergine, röd paprika,
Ris eller Potatis

Älgskav, Renskav, Viltskav 2 Kantarellstuvad
Räcker till Minst 5 personer
Det här behöver du:
ca 800 g  kött/stek
150 g gula kantareller
½ purjolök
3 klyftor vitlök
1 röd paprika
1 msk torkad persilja
1 msk örtsalt
1 tsk seltin
½ tsk malen vitpeppar
½ tsk malen svartpeppar
3 dl grädde 40%
½ dl vatten
Så här gör du:
Börja med att ta fram köttet kvällen innan så det får halvtina ca 8 timmar i kylskåpet. Skär sen köttet i tunna skivor och placera dom en och en på fat. Låt dom tina i rumsvärme ca 1 timme.

Stek skivorna i omgångar ca 1 minut på var sida och flytta över på fat.

Stek sen den sköljda och skivade purjolöken samt kantarellerna. Krydda och tillsätt den hackade paprikan, grädden och vattnet.. Flytta över köttet till stekpannan med lök/svampblandnigen. Kolla köttet lite då och då om det är lagom mört. Smaka av och låt puttra sakta under lock under tiden du kokar tagliatellin.

Häll av vattnet och blanda allt tillsammans. Servera med goda grönsaker som du tycker om. Ät och njut!
Baconrullad köttfärslimpa
Räcker till 3-4 pers.
Det här behöver du:
ca 600 g blandfärs 
5-10 dl l svamp förvälld och hackad
salt och peppar
msk tomatpuré
tärning nötbuljong
 vatten
dl ströbröd
ägg
paket bacon

Tillbehör:
kokt ris
Svamp och Grönsaker
Så här gör du:
Värm ugnen till 175°. Blanda färsen med hälften av den hackade svampen, salt, peppar och tomatpuré. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Låt svalna och rör ner ströbröd och ägg. Låt svälla 5 minuter.

2. Blanda ströbrödet med färsen. Provstek gärna en klick för att kolla kryddningen. Forma en limpa i en lättsmord ugnsform.

3. Rulla in köttfärslimpan med baconskivor och stek i nedre halvan av ugnen ca 1 timme. Servera med tillbehören.

Rosa fisk
Räcker till 3 pers.
Det här behöver du:
400 g fiskblock eller filé
Stor bit purjolök
1 dl gräddfil
1 dl majonäs
1-1 1/2 dl chilisås
1 burk champinjoner

ATT HACKA (ohackat mått)
1 dl gräslök
1 dl persilja
1 dl dill
Så här gör du:
Smörj en eldfast form, bottna med skivad purjolök, lägg fisken ovanpå och salta
Blanda övriga ingredienser till en sås, häll såsen över fisken och grdda i ugn ca 15 min (tills fisken är färdig) i 225 grader.
Servera med kokt potatis och en frisk grönsallad

Gör dubbelsats när du ändå håller på förden går alldeles utmärkt att frysa

Smaklig spis
Fläskfilé
Räcker till 3-4 pers
Det här behöver du:
Fläskfile
1 st fläskfilé.
2 paket bacon.
2 st bananer.
2 burkar mandariner, konserverade.
4 tsk curry.
2 msk mango chutney.
5 dl grädde (valfri procent men kokbar).
1 klyfta vitlök, krossad.
Så här gör du:
Börja med att skära bort skinn och en del av fettet från filén. Skär sen filén i 1 cm tjocka skivor.
 Krydda med en del utav curryn stek, sedan på medelvärme till en gyllene färg på båda sidor.
 
Lägg över filén på botten av en ugnsfast form.
Skiva bacon och bryn i stekpannan, låt sedan baconet rinna av på en bit hushållspapper. Skiva bananerna och lägg tillsammans med mandarinerna över fläskfilén.
När baconet har droppat av läggs även dom över i den ugnsfasta formen.

Nu till såsen: Vispa ihop grädde, mango chutney, curry och vitlök. Häll sedan detta som ett täcke över köttet, frukterna och baconet.
 
Ställ in formen i mitten av ugnen på 200 grader (kan sänkas efter ett tag om färgen blir för mörk,eller täckas med aliminiumfolie) i ca 30 min eller när såsen börjat tjockna.

Serveras t.ex. med: Ris och en god sallad.
Pastarätt
Räcker till 1 (stor) eller 2 små
Det här behöver du:
200 g färsk (eller byt 2 dl. mot våran torra) pasta.
100 g bacon.
3 matskedar olivolja.
3 ägg.
6 matskedar mjölk.
Riven muskotnöt.
Salt och peppar.
2 matskedar riven parmesanost
Så här gör du:
Koka spagettin al dente i lättsaltat och oljat vatten.
Tärna baconet och stek det gyllene i 2 matskedar olja på svag värme. Vispa ägg, mjölk och kryddor. Låt pastan rinna av och rör sedan ner pastan i stekpannan med baconet. Ta därefter av stekjärnet (inte strykjärnet) från värmen och häll över mjölkblandningen. Låt mjölkblandningen stelna något innan servering. Dekorera med riven parmesanost.
Kanelkryddad köttfärs
Räcker till 3-4 pers.
Det här behöver du:

4-500 g nötfärs (mager färs för viktväktar variant)
2-3 kiwi
1-2 äpplen
1 stor gul lök
2-3 tomater
En skvätt vatten

Salt, peppar, kanel efter smak
Kanelsmaken ska vara tydlig men inte ta överhanden.

Så här gör du:
Tärna frukt och grönsaker

Tillagas som köttfärssås

Serveras med pasta och fräsch grönsallad
Roffes Smörgåstårta
Räcker till 10-12 personer
Det här behöver du:


24 skivor formfranska


Fyllning 1:

1,5 dl. lättmajonnäs

1,5 dl. creme fraice

500 g räkor eller 1 burk skalade räkor

 

Fyllning 2:

1,5 dl. lättmajonnäs

1,5 dl.creme fraice

1 burk tonfisk

  hackad dill

 

Fyllning 3:

1,5 dl.lättmajonnäs

1,5 dl.creme fraice

3  hårdkokta ägg

    hackad dill

 

Garnering:

1 dl. lättmajonnäs

1 dl. creme fraice

        senap

12-14 tunna skivor rökt lax
Stora räkor eller kräftstjärtar
Salladsblad
Körsbärstomater
Citron

Så här gör du:


Blanda ihop fyllningarna var för sig

Skär bort kanterna på brödet.

Lägg ut sex brödskivor som botten

fukta dem med apelsinjos för att slippa det torra brödet.

Bred på fyllning 1.  Lägg på sex skivor. Fukta med jos.

Bred på fyllning 2.  Lägg på sex skivor. Fukta med jos.

Bred på fyllning 3.  Lägg på sex skivor. Fukta med jos.

Bred ut “garneringscremen”. Täck kanter och överdel med

den rökta laxen och dillkvistar.
Lägg på resten av garnetyret

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.07 | 14:48

mycket klokt skrivet. Tänk om man kunde fostra barn lika framgångsfullt.

...
10.05 | 09:51

Tack för titten, jag tycker oxå den vita schäfern är en fin ras, lugn, lätt för att lära, pigg och nyfiken

...
09.05 | 12:44

Vit schäfer det är en underbar hund, jag har en snart i sex år som jag glad för. Hunden mycket specielt har mycket energi och livet i sig det är underbart!

...
10.04 | 13:41

Bra information för djurägare när olyckan är framme.
Jag har en fråga också, om man lägger ut råttgift i ett bostadsområde ska man
har tillstånd från kommunen?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS