Skapa vägar och övrigt i landskapet

Bild 115. Många tejpbitar går det åt även på en kort vägstump. (Tyvärr är bilden oskarp.)

Vägen som går mellan Åhus och Simrishamn är gjord med finspackel där den något upphöjda asfaltytan skapats med smal Dymotejp på kanterna och en bred spackel. Efter borttagning av Dymotejp är finspacklet sen målat med olika nyanser i grått. Målningen är gjord med en finporig svamp.

När färgen torkat ordentligt tejpade jag upp för vägmarkeringarna.

Bild 116. Linjerna gör väldigt mycket för intrycket av väg.

Väglinjerna är penselmålade med matt vit Humbrolfärg. Maskeringstejpen tar jag bort direkt efter målningen och det är en lite snabbare operation än att klippa och sätta dit tejpbitarna.

Bild 117. Jag arbetar etappvis med utstrykning av vitlim och strö över turf i vägkanten.

Efter målning av vägmarkeringar tar vegetation i vägkanten över. Här använder jag turf som blir över i silen efter täckning av större ytor.

Bild 118. Tråden går här genom alla hål och det är dags att fixera varje stolpe.

Staketen gjordes av runda tandpeterae och tunn Björntråd. Stolparna fick hål för genomgående tråd och är målade med en grå färg och har fått en svag wash med mörkbrunt. Före montering i dioramat fixerades varje stolpe med jämna avstånd mot Björntråden med cyanolim.

Bild 119. Klart för att ta fram tesilen och knacka ut turfen.

Vid fördelning av turf över hela dioramat jobbar  jag med mindre ytor för att inte vitlimmet ska torka för mycket. Turfen fördelar jag med en tesil. Turf som inte fastnar i limmet suger jag upp med dammsugare och återanvänder.

Bild 120. Delen med Ravlunda skjutfält börjar ta form med buskar och staket.

På bild 120 ser man hur landskapet börjar ta form, men det är mycket kvar att göra för att efterlikna förebilden med diken, träd, stubbar, buskar, ogräs, grusväg, hjulspår, staket, skyltar, mm.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

25.12 | 23:07

Undrar om inte storleken på tankarna överensstämmer med de s.k. 'farmaraggregaten'? De var/är väl i normalfallet på 3 kubik. Men det är en s.k. 'killgissning.

...
25.12 | 22:56

Förbandsinstruktören - från P18 - på en KFÖ, blev bestört när han varsnade min ammunitionsförbrukning när vi övade mot luftmål

...
25.12 | 22:53

Gick Trupp-lv kursen på FBU kursgård. Så mycket 7,62 mot luftmål har jag inte skjutit vare sig förr eller senare.

...
12.12 | 23:43

1967 fanns inga GMC kvar i luftvärnet. Den kantiga hytten du gjort är mest lik de som fanns i kustartilleriet; armén hade inga som såg ut så.

...
Du gillar den här sidan