Granskog och lövskog

Bild 112. Granarna som ser lite tunna ut från början förbättrar jag med extra turf fäst med utspätt vitlim.

På grupperingsplatsen fanns både gran och lövskog och jag använder färdiga granar som utgångsmaterial. För lövskogen så har jag en blandning av färdiga träd, som jag dock förbättrar, samt lövträd i ”byggsats” från Woodland Scenics. Anledningen till att jag blandar in Woodland Scenics modell av lövträd är rent ekonomiska. Det blir alldeles för dyrt att köpa så många lövträd som liknar bok helt enkelt.

Bild 113. Efter förlängning av stammen så ska träden målas i en mer grå ton och få en rejäl wash med mörkbrunt.

Woodland Scenics lövträd fungerar så att man vrider och bockar det ursprungligen platta plastträdet till olika former. I mitt fall har jag även gjort en förlängning av stammen med en bit tjockare björkkvist så träden inte ska se ut som svenska fruktträd. För att kunna fästa träden i dioramat har jag borrat fast en bit plast-stång.

Bild 114. Det gäller att ”veva runt” ordentligt i påsen med flock (malen och färgad skumgummi) för att få det att fästa på alla klibbiga grenar.

Bladverket skapas genom att man stryker grenarna med en form av flytande kontaktlim som får torka helt kort så ytan är rejält klibbig. Det gamla lösningsmedel baserade Hob-e-Tac limmet från Woodland Scenics tycker jag är mycket bättre än det nya som inte avger skadliga ångor av metylenklorid. Som avslutning på jobbet med lövverket lägger jag på lite mörkare grön ton med airbrushen och avslutar sen det hela med en rejäl dusch med fixativ.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

12.12 | 23:43

1967 fanns inga GMC kvar i luftvärnet. Den kantiga hytten du gjort är mest lik de som fanns i kustartilleriet; armén hade inga som såg ut så.

...
27.09 | 20:27

Det är den genomsläppliga illusionen av tunna rör eller nät som är svår att skapa. Har gått och hoppats på att hitta en blisterförpackning med rätt mått. Icke!

...
27.09 | 06:35

Imponerande bygge. Jag tror att du Har överträffat dig själv denna gång. Skulle denna etsning fungera som parabolantenn?

https://www.ebay.de/itm/1-144-Toms-Modelworks-Photo-Etch-SK-2-Radar-Screen/323187285937?epid=21017538987&hash=item4b3f769fb1:g:XJMAAO

...
15.02 | 13:23

Tack för alla snälla kommentarer Mats. Hoppas snart få fart på mitt LV-akan diorama. Sen finns det planer på ett PJ-21 diorama (FV mobila radarsystem).

...
Du gillar den här sidan