IPMS Modellexpo 08 Open och F11 Museum 30/3-2014

Bild 238. Dioramat inpackat i bilen.

 

För första gången så skulle jag delta i en modellbyggartävling. Jag har många gånger varit på IPMS Modellexpo 08 Open men aldrig bidragit med någon modell. Jag är inte så tävlingsinriktad utan mitt byggande ser jag bara som avkoppling. Men, jag tycker det är väldigt roligt att visa upp vad jag håller på med och förklara funktioner och vad som pågår i mina diorama. Det var inte så svårt att klassa bygget som ett diorama, även om det var ett  stort diorama jämfört med vad jag sett tidigare. Även om bygget är mycket lätt så är det bra med lite hjälp vid lyft för att inte skada övre kanten.

 

Bild 239. Dioramat med en glad och överraskad byggare.

Jag blev glatt överraskad över de kommentarer jag fick och inte minst över de priser jag fick. Det var verkligen roligt att bli uppmärksammad.

Ett speciellt tack till presentkort från ALFA Hobby (ALFA Hobbys Viggenpris 2014) och Hobby-Importen ("Modeller jag skulle vilja ha byggt om jag mot förmodan får något klart 2014.")

Det väckte tom lite intresse hos övriga familjen som annars är ganska ointresserade av mina byggen.

Bild 240. Ingång till F11 Museum. Till höger ligger hangaren och undplutonens vagnar.

Jag har under bygget fått hjälp med underlag från F11 Museum och och jag har då också sonderat intresset  för att ställa upp bygget på F11 museum. Det var bara glada miner när jag sa att nu vill jag skänka bygget till museet och jag kommer ner till Nyköping. Den 13 April bar det av till F11 Museum och överlämning till chefen Gunnar Vieweg.

Bild 241. Dioramat uppställt med skyddande glas.

Dioramat har nu fått en bas att stå på och ett skydd med glas. Det har en placering till höger vid ingången som gör att man kan runt och man kan studera alla komponenter. Återstår bara belysning som är på ”G”.

Ett roligt bygge och det känns bra att framtida museibesökare kan få en uppfattning om hur det kunde se ut vid en övning med Viggensystemets spanings och analyskomponenter.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.03 | 20:46

Hej Thomas. Du får gärna maila till mig hans.fehrnstrom@telia.com även om detta nu är ett gammalt och avslutat projekt.

...
17.03 | 19:15

Måste ju bara uttrycka hur imponerad jag är av din skapelse! fantastiskt arbete! Jag har dessutom varit på platsen flera gånger med RBS-77! Så roligt att se!

...
17.03 | 19:11

Hej Hans! Jag är gammal tekniker i luftvärnet RBS-77 Hawk. Om du är intresserad av några synpunkter/felaktigheter jag hittat så hör av dig!

...
25.12 | 23:07

Undrar om inte storleken på tankarna överensstämmer med de s.k. 'farmaraggregaten'? De var/är väl i normalfallet på 3 kubik. Men det är en s.k. 'killgissning.

...
Du gillar den här sidan