Händelser14-16

12. maj, 2014

Övallarens Bloody Mary och Övallarens Aston 6,5 veckor

12. maj, 2014

Melwin, Lisa och Amber racar på Ölandsstranden

12. maj, 2014

Ölandsbus

12. maj, 2014

Alvarsblomprakt

12. maj, 2014

12/5 Blir inte så ofta man skriver här numera men lite sammandrag vad som hänt sen sist är: Röntgen av armbågar och höfter i västerås hos REDOG där man var mycket proffsiga och bra att ha att göra med, det gick smidigt och Amber skötte sig fint med positiv attityd 🙂. Resultat a på höfterna och fria armbågar. Känns jätteskönt! Vi hade sällskap av Karin med Dimo som oxå röntgades med samma fina resultat, så grattis till det. Vi hann med ett snabbt besök på Skultuna BK där vi stötte ihop med Pia och Aussie (jättekul att träffa er!) och tränade en snabbis i isvindarna. I April tävlade vi LKL11 på Skultuna BK då med ännu värre isvindar😥. Resultat första pris med tredjeplacering. Är mycket nöjd över "Bambis" attityd och momenten i stort😀. Tyvärr satte hon sig upp och kliade sig frenetiskt på platsliggningen direkt, men lade sig sen ner lugnt igen. Vet ff inte vad som irriterade om det var blåsten eller fästinghalsbandet eller annat (hon kliade sig innan oxå när vi väntade så jag tog av fästinghalsbandet och böt det vanliga oxå innan vi skulle start). Hon har faktiskt aldrig rest sig innan på träning eller de tävlingar vi gjort och verkade ju lugn, så förhoppningsvis inget att oroa sig för iaf, kostade oss dock 20 p tyvärr (och klassvinsten)👎. Fina betyg överlag finns på meriter och målsidan för de som är intresserade. Vann gjorde Håkan med aussien fina lilla Zkoja, Grattis till det!

Amber har också varit på exteriörbeskrivning och har nu godkänd exteriör😀. Med på samma beskrivning var också Smilla (Minosdotter från Icebabes kull2) som också fick godkänd exteriör och därmed titeln KORAD, grattis Karin och även till uppfödaren Lillian🤩.

Vi har spårat i skog vid 2-3 tillfällen då även andra gått ut spåren (dock bekanta för Amber) och dessa har hon fixat bra och markerat alla pinnar. Dock tar hon gärna med dem i munnen och fortsätter om jag inte är uppmärksam😉. Ska fortsätta spårträna i olika miljöer och gärna med främmande spårläggare inför lägrestart till hösten.

Söktränat har vi hunnit med vid någratillfällen nu bla en sökdag i mitten av april för Frida Wallén i Hammarskog. Toppen kul dag då vi fokuserade på markeringar med lösrulle som vi ganska nyligen har startat med. Frida är ju väldigt pedagogosk och positiv att träna för. Efter detta har vi inte fått ihop någon träning pga sjuka och skadade hundar i vår sökgrupp😥.

Nu i helgen var vi två dagar på kurs i tävlingsinriktat sök tillsammans med 5 andra ekipage i Domta för Karin Blom. Oh va kul det var. Fick prova på tomskick och hel bana andra dagen. Amber gick jättefint trots mattes ibland snedskick så gick hon glatt ut igen med fin attityd och gjorde sammanlagt 6 tomskick och ett omskick, så kuuul. Svårt att själv planera sina skick. Jag behöver verkligen träna på detta för att fixa så det blir rakt och bra för hunden.😲. Behöver också träna upp min egen kondition (pust). Ambers kondition verkar räcka till bra iaf för en lägre bana.👍Ska bli jätteskoj att fortsätta sökträningen!

Förra veckoslutet var Lillian och jag (och Amber och Lisa) på Öland för att titta på kennel Övallarens kull som Minos är morfar till genom Icebabes trevliga/sociala tiken Ariadne "Iris". 7 valpar 3 tikar och 4 hanar. Alla verkade sociala, välhanterade och coola❤. Lillian ska ha en liten tik ifrån kullen en "Gaia" som ska hämtas hem till Järlåsa om en vecka, ska bli spännande att föjla henne och övriga valpar. Paula som har pappan Sniff (KORAD Helylles Sniff) ska ha en hane ur kullen som jag också hoppas kunna träffa en del.🙂 Lycka till!  Vi hade det jättebra på Öland och resan gick bra. Fint väder med mestadels sol och super vacker natur. Tyvärr ganska blåsigt. Ena dagen så spårade vi på Alvaret, så coolt. Cissi (som var helt främmande för Amber) la ett ca 500 meters spår till oss, som gick jättebra trots det öppna landskapet, främmande person och ganska kraftig vind. Även Lisa spårade koncentrerat ett något längre spår som Lillian lade.😎Det var en häftig känsla att spåra där. Vi var också på lite sightseeing och jag lyckades få se orkideer, fältsippor, gulsippor, aftonstjärna mfl fina växter. Fyra (!!!) havsörnar varav en nära, en glada, en tornfalk, en ängshök många ormvråkar m fl arter,  samt en av mina favoritfåglar strandskata som vi såg på vägen ner då vi rastade i St Annas skärgård👍. Toppenkul och så vackert! Sista dagen var vi till ett toppenställe med häftig natur där en del av Cissis och Fredriks får gick på bete nära havet. Där sprang deras tre BC samt Amber och Lisa lösa längs den milslånga och öde stranden i fullt ös i 1,5 timme. Lilla Amber hängde på och med de mera långbenta BC hundarna hela tiden och badade i havet emellanåt. Hon njöt riktigt av att få sträcka ut. Har aldrig sett henne springa så fort och mycket sammanlagt.🤪Tack till Hagby gårds ägare till gästfriheten, vi kommer gärna tillbaka! på hemväg passade vi på att träffa Sandra med Icebabesvalparna (Minosdöttrar) Hailey och Pim för en liten rast och snackstund. Kul att träffa tjejerna💋. Lite bilder från Öland mm finns här nedanför.