7. jan, 2015

Sammanfattning av 2014

2014 har i stort sätt varit ett bra år. När det gäller träning och tävling med Amber så har det varit helt ok när det gäller tävlingsbiten. Vi tävlade tre officilla tävlingar och en inofficiell med fina resultat och placeringar på alla fyra 🙂.

I februari tävlade vi vår tredje rallylydnad nybörjare i Fagersta inomhushall. Amber var väldigt speedad och på och hoppade och till och med nafsade mig 😉men vi fick i alla fall godkänt reultat (76 p) och därmed titeln RLDN😀.

I april tävlade vi LKL2 på Skultuna BK. Är VÄLDIGT nöjd med den tävlingen/känslan/attityden (förutom med platsen där Amber satte sig och kliade sig men lade sedan lugnt ner igen). Det blåste hårt på tävlingsdagen och hon kliade sig alldeles innan vi gick in oxå. Kan varit en fästing/blåsten). Detta resulterade i 20p bort tyvärr😥. För övrigt gick det väldigt bra : 10 p  på ruta, fjärr, inkallning, nedläggande och helhet och 9 p  på apportering. Tyvärr vart det en liten miss på hoppet,  Amber kom för nära på tillbakahoppet (jag kommenderade för tidigt och då vart det lätt islag så då blev det 6,5p där. Tävlingen resulterade ändå med 163,5p och tredjeplacering👍.

I augusti tävlade vi lägrespår med fullt på spår och platsliggning och 8,5p på budföringen samt bra lydnad, och förutom på hoppet hade vi poäng på allt. Extra glad för 8,5-9,5p på krypet🙂. Vi blev uppflyttade med 510p och andraplacering!

I oktober gjorde vi godkänt doftprov i nosework och i november startade vi på (inoff) tävling i nosework för Heby BK med 32 deltagande ekipage. Där vann vi utomhussöket och kom på tredjeplats (pallen) totalt på hela tävlingen😎.

Förutom tävlingarna har vi röntgat höfter och armbågar på Amber på Redog i västerås i april. Resultat: armbågar UA och A-höfter. Känns kanonbra!

Hon har också varit med på exteriörbeskrivning på Heby BK i april och fått bedömningen godkänd exteriör👍

När det gäller för övrigt var våren kul med en hel del sök och lydnadsträning och lite spårande oxå. Vi var på helgkurs i sök och specialsök med kong för Blomman och på kullträff med lydnadsträning hos Anne Dahlin en halvdag och vi var på "prova på dag" med doftsnurran och en miljösökdag via UHAC.

När sommaren kom och vi skulle träna en hel del enligt planen tog det "stopp" det var väldigt varmt +25-+35 en lång period. Amber löpte i slutet av juni och var lite annorlunda innan löpet (spökig och lite på sin vakt bla), under och efter löpet var hon låg och inte glad, matvägrade ett tag och lekte inte som hon brukar, och var lite "misstänksam" mot folk mm. Dessutom gick hon lite konstigt och passade och var lite öm i ryggen. Hon är dessutom lite värmekänslig så allt detta blev ingen bra kombination!!!! Vi tog det lugnt och gjorde inte så mycket. Försökte bada när tilfälle gavs och man iddes köra bilen i hettan. Amber älskar att simma och är väldigt duktig simmare så det är kul 🙂. Vi var på två kullträffar en i juli och en i augusti hos andra valpköpare. En träff i Nyköpingstrakten och en i Örebrotrakten. Det var kul och trevligt att träffa övriga i kullen med ägare. På juliträffen tränade vi spår och var i i fårhagen en sväng och tittade på övriga som vallade lite. Det var väldigt varmt då. Vi firade oxå kullens gemensamma tvåårsdag❤. Det är en väldigt trevlig kull och 5 av 6 valpar var med två tikar och tre hanar samt mamma Choice och de kom bra överens allihop! På Örebroträffen var det lite svalare och en del regn oxå. Vi tränade lydnad på ÖBK och spårade i Kilsbergen. Två toppenhelger!

 

Vi hade också turen att få vara med på ett gemensamt träningsläger för El Merinos/Helylles/Peak and Stuffs i Fagerstatrakten i mitten av juli. Det var på ett jättefint ställe med gångavstånd till en sjö som tur var då det var väldigt hett under hela hela tiden +30-+35 grader 😋Vi gick ett par mycket korta spår i värmen och försökte oss på lite lydnadsträning kvällstid men för övrigt badade vi och slappade mest pga värmen och Ambers "tillstånd". Det var ändå härliga semesterdagar tillsammans med ett härligt gäng med anor från El Merinos uppfödning och Stina och Trolla förstås

Träningen kom igång litegrann 1-2 veckor innan lägrespårtävlingen som vi ju knappt hunnit träna till alls pga värmen mm. Tänkte inte starta pga detta men chansade och det gick ju faktiskt vägen  "underöver alla under" 🙂

Hösten har flytit på i en väldig fart och from mitten av september och framåt har Amber varit pigg glad sprallig och på igen och mer som jag känner igen henne👍. Vi har tränat en del sök som gått framåt och går bra. Har börjat träna kopplade påvis och har även tränat lite på heldolda legor. Nu gäller det att "hålla i" kopplade påvisen vilket jag tycker är svårt när det är blött ibland isigt och halt! Vi ska oxå prova med fasta rullen framöver. Vi har inte spårat så mycket som jag hade planerat efetr tävlingen barar 4-5 ggr sammanlagt. Går ibland korta asfalts och grusplansspår i omgivningran dock. Vi har tränat lite på hydrolatat eucalyptus och varit på två träningskvällar hos blomman och en träningsdag på UHAC. Förutom detta tre-fyra träningstillfällen i olika miljöer bla runt Uppsala slott och en nerlagd dansbana med byggnader runtom på landet.

Amber är riktigt duktig "noshund", gäller både spår, sök, uppletande och specialsök/nosework. Hon är väldigt noggrann, koncentrerad och tar sin uppgift på stort allvar😎. Har märkt att hon är konkurensbenägen och gillar inte när andra hundar "nosar i hennes områden". Då är hon till och med lite fräsig till hundar som är i närheten vilket hon inte är för övrigt!

På senare tid har vi varit i inomhushall vid ett tillfälle och kommit igång lite med lydnadsträningen, oj va kul det var tyckte både Amber och jag. Vi har ett ytterligare tillfälle inbokat så jag hoppas vi kan hålla igång nu. Är ju svårt med kontiniuteten tillammans med andra när man jobbar såna tider som jag (4 kvällar/vecka och vissa söndagar). Vi har oxå blivit medbjudna att träna ett par tifällen för Frida Wallén och det ska bli väldigt spännande. Hoppas också har möjlighet/råd att åka på något träningsläger under året (och att bilen ska hålla då den krånglat ett tag nu).

Målet är att tävla högrespår, lägresök och lydnadsklass 3 någongång under året 2015.

Om inte skendräktighet och annat sätter stopp så planerar jag att anmäla till ett MT under året oxå.Har skrivit ner målen under sidan mål och meriter.🤪

Mina egna mål är att träna upp konditionen för att orka med spår och sökträning/tävling/träning 🤭

Ser fram emot ett nytt och förhoppningsvis bra 2015 både för oss själva

och alla vi känner!