12. mar, 2014

Sen sist....

12/3 Oj va tiden skyndar...efter MH i slutet av oktober, så har Amber hunnit med sitt andra löp i ordningen, då tränade vi en del lydnad inför LKL11 starten och sök. Tyvärr fick "matten" ryggskott med sviter av detta i november och därför har vi legat lite lågt med bla sökträningen tills för ett par veckor sedan.Vi haräven hunnit startat LKL11 med fin känsla men tyvärr 3,5p från ett förstapris! Fick ge ett DK i den annars fint genomförda rutan (som endast "belönades" med en 6:a), men för övrigt ok. Tyvärr även ett gnäll + dk på fjärren!!!

Vi behöver nu "säkra upp" apportering, rutstå samt självklart ff (som alltid behöver slipas tycker iaf jag speciellt med kommenderingar och "andra störningar"). Ny tävlings start är planerad om 1 månad.

Vi har som sagt börjat träna lite sök igen samt markerinsövningar separat. Markeringarna har gått kanonbra, men provade att sätta ihop sökarbetet med markering direkt på djupet o halvdold figge och då blev det svårt och lite förvirrat 🤨, så vi får nog backa lite och förlänga markeringarna succesivt nästa gång, kul är det iaf att vara igång igen🙂.

 

Vi har även varit på en kullträff då 4 av de sex syskonen samt mamma och deras ägare var med. Vi tränade lydnad för Anne Dahlin. Jag tränade ff med kommendering och då gick det över förväntan trots syskon och andra iakttagare nära inpå. Annes tips var att jag ska börja gå mycket längre sträckor innan belöning (typ 300m). Jag provade detta hemma i parken när vi tränade ensamma och det gick riktigt bra, men när vi fick "gästspela" i träningshallen med kommendering o andra hundar som tränade samtidigt (och alla spännande saker att kolla på utefter väggarna), gick det inte lika bra, det kändes VÄLDIGT okoncentrerat! Går tillbaka till kortare sträckor med precision, för att förlänga succesivt vid störningar. Gäller bara att få till det med någon träningsgrupp framöver (är ju svårt att ingå i grupp kontinueligt när man jobbar så mycket kvällar som jag gör). Apporteringen gick också bra hos Anne, men behöver träna upp säkerheten på ingångarna där!

 

Vi har varit deltagare på två temadagar/kvällar för Blomman. En med noseworkk9, koncentrerat sök av eteriska oljor (nejlikolja) även med störningar, detta klarade lilla Amber systematiskt o galant., jättekul! Vi ska även gå på en tema dag med koncentrerat sök av kong både inne och utomhus i slutet av månaden tillsamman med några kompisar. Det ska bli spännande! Vi var också med på en personsökdag i miljö, dvs ett lager med byggarbetsprodukter, staplade cementrör och likande. Det var då helt främmande "figgar" för oss och Amber gillade verkligen att få klättra o balansera o använda nosen och hitta roliga "figgar". Lite läskig var den manliga figgen i början, men när de bekantat sig lite vart han en favorit och jättekul att kampa med efter at han hade hittats. Kul och nyttigt att öva på👍 Mina tankar går tillbaka till räddningssökstiden med Sluggo. Synd man är för gammal (och otränad) själv för sådan utbildning  numera!👎

Vi var iväg till Fagersta BKi februari och tävlade vår tredje godkända nybörjarrallyrunda (med VÄLDIGT TAGGAD hund som det stod på protokollet) och därmed har Amber fått en ny titel RLDN 😀

Var själv på en inspirerande clinic en kväll på UBK för Anna Hilding i fjärren. Inspirerande och kul, hennes tänk går ut på att lära hunden kroppskontroll/balans i vardagen och hon visade roliga övningar men kan göra hemma och på lekplatser samt i naturen. Amber gillar ju den typen av fysiska utmaningar så det ska vi ta fasta på.🙂

Har som plan att starta lägrespår någon gång i år, så nu gäller det att komma igång med spårandet ordentligt oxå, har underhållt dtta i vinter med mestadels "hårda" o stadsspår som ej legat så länge, men även med vinklar. Behöver nu ut i skog o mark och även länga spåren!  Förutom detta behöver vi ju skot-tträning, lära in krypet och träna på "höga hoppet" , långa budföringar mm. Kul men när ska man hinna med allt??? 

Vi har bokat tid för röntgen av höfter och armbågar i början av april, så nu får alla hålla tummar o tassar att allt är ok!

 I söndags såg vi citronfjäril och UTSLAGNA blåsippor, så nu är våren på G, HÄRLIGT😎