23. okt, 2013

Sommarens och höstens aktiviteter

23/10 Oj verkligen dax för uppdatering. Har inte kommit mig för att skriva på så länge då jag inte kommer åt mina bilder i datorn för att lägga in på hemsidan, och det känns lite tråkigt.

Föröker nu sammanfatta sommaren (och hösten hitills) som varit riktigt bra i år. Varm, torr och fin sommar/höst, lite väl varmt ibland för hundträning kanske men man har kunnat utnyttja kvällarna också. Toppen! Känns som vi hunnit med mycket kul i alla fall.

Vi har hunnit tävla i rallylydnad och fått två godkända rundor, tre LKL1 alla med  förstapriser och därmed LP1. Vi har tävlat appellspår med uppflyttning. Nu i helgen gick vi på kull-MH och nu har Amber känd mental status med 1:a på skotten.🙂

Vi har varit på tre olika kennelläger. hos Windedos där ett 30-tal ekipage deltog. Vi tränade brukslydnad i +30 för duktiga Mackan och provade på vallning under ledning av "kennelmamma" Lena. Vi hade förstås kullkamp med lekar på kvällen och grillade friskt. Toppendagar var det, tack för inbjudan, är glad att jag ff får känna mig delaktig bland er "Windedosare" och saknar förstås mina fina Minos och Lystra extra mycket när jag träffar alla fina släktingar! Vi blev också medbjudna på kennel Helylles läger (de är ju inte så många valpar från uppfödningen, men de deltog var trevliga bekantskaper) några varma augustidagar och hade det toppentrevligt. Vi tränade spår och sök gruppvis och hade även där lekar på kvällen i lag. Det grillades på de fina kvällarna och vi blev bjudna på jättegod middag hos Domtagrisen en kväll. Tack snälla Blomman och Janne👍. I augusti var det också dags för kullträff för Chapplelines hundarna. Vi var då bjudna till Sanna med kullbror  Dylan och faster Misty i Örebro. Vädret under den helgen var lite blandat med några riktiga åskskurar, men mestadels hade vi tur med uppehåll när vi tränade. Där tränades det vallning, lydnad och spår. Jättekul att få träffa kullsyskonen (och mamma Choice förstås) som alla är trevliga och sociala hundar och att få se dem "in action" var spännande. Vi åt middag i Sannas trevliga inglasade "uterum" och snackade hund långt in på natten. Tack Sanna för din gästfrihet och för att du ordnade detta tillsammans med uppfödar-Camilla förstås😎.

I början av september var Stina och jag och hundarna till Håverud på rasmästerskapet. Det var långt att köra och varma dagar även då. Vi bodde i en jättefin och fräsch stuga i vackra omgivningar. På plats fanns också delar av "Sugarwindsklanen", några för att tävla lydnad/bruks, några för att "supportra" och även för att hålla den traditionella kullkampen med lekar och frågesport. Tyvärr var jag jättetrött och lite "hängig" och orkade bara titta på en stund. De hade väldigt kul i alla fall och kulltvåan vann kampen. Grattis till det (bästa kullen förstås, med Lystras fina kullsyskon med ägare!). Sugarwindshundarna är ju alla trevliga, vänliga och duktiga hundar. Alltid lika kul att träffa dem (och deras ägare o uppfödare Sanna förstås). Kul att ni ordnar och ursäkta att jag inte deltog i lekarna!

Det var tävlingar i lydnad i alla klasser på fredagskvällen, med deltagare i alla klasser. Stina och Trolla tävlade elitlydnad och gjorde ett fint program. Tyvärr nollade de rutan pga ljud, trots ett jättefint skick. Flera fina och duktiga ekipage såg vi. Kan nämna Malin med Jamma(Minos barnbarn kull6) som vann LKL2 och blev rasmästare. Kul även att se duktiga Sofie med Milo (Lystras kullbror) och Camilla och Ambers kullsyster Fade debutera i LKL1 med  fina program. På lördag och söndag var det bruks och det var över 50 tävlande ekipage i spår och sök, jättekul med så många aussies i brukset.😉 Många fina prestationer vart det. Kan extra nämnnas  superteamet Malin med Vegas (Minos barnbarn kull1) som vann elitspåert med cert och blev rasmästare, samt Stig (Minos uppfödare) med Smita (Minos är morbror) till tredjeplacering i klassen med certpoäng. 18 ekipage deltog i klassen. I högrespår tävlade b la Sofie med Tristan och Camilla med Choice och fick båda tekniska problem i spåren och därmed omspår. Sofie och Tristan fick fullt på spåret och blev rasmästare🤩.I lägre tävlade bla Elisabeth med Ella från UBK/UHU och de vann med uppflyttning och blev rasmästare. Tvåa kom Sanna (Lystras uppfödare) med Pippi som är Lystras kullsyster, bara några poäng från uppflyttning. Även Camilla med Lystras kullbror Gizmo blev godkända med fina poäng på specialen.🙂

I spårappellen tävlade Amber och jag och kom trea och blev uppflyttade. Jag är så glad över det. Det var ju en stor tävling med "mycket störningar" på platsen, så jag tycker att Amber fixade det och hela helgen galant. En ganska cool tjej sammantaget.💋

I  lägre söket tävlade Sanna med faster Misty och blev godkända med klassvinst och därmed rasmästare och i applellsöket tävlade träningskompisarna Lovisa med Cinna med klassvinst, uppflyttning och blev därmed klubbmästare.😀 GRATTIS alla till fina prestationer! (hoppas jag inte glömt någon nu!!) Skriver ett nytt inlägg om MH:t .

Vi (jag :-)) hade också ordnat träningsdagar på UBK vid två tillfällen i sommar, då vi tränade tre dagar i sträck. Lydnad, spår och uppletande stod på schemat. Då var det också varmt (hett) , men hundarna (och ägarna) kämpade tappert på. Vi filmade varandra och tränade en och en där alla var delaktiga i ekipagen som tränade. Vi hade också en gemensam grillkväll och en kväll gick vi ut och åt tillsammans. Mysiga dagar. Speciellt tack till Agneta som filmade/fixade kopior oss👍. En halvdag har vi tränat för Niina Svartberg och fått lite input i lydnadsträningen. Förutom detta har vi förstås varit på dagsutflykter bla till Fågelsundet, vi har badat (och Amber har simmat jättefint och sansat) och besökt kompisar.

Nu i september var vi tillsammans med Lillian och Lisa (Minosdotter kull3)  på sökläger fredag-söndag i Hälsingland där Blomman var instruktör. Det var också toppendagar och söket gick riktigt bra för Amber och "debutanten" Lisa. Vi har nu börjat lite smått med rullmarkeringar på sidan om hittaövningarna.🤩