22. jun, 2013

Koncentrerat sök, skogssök, hårt spår, släktträff, vallning, rallylydnad mm

22/6 Senaste månaden har vi hunnit med att prova på en hel del 👍. Vi har varit på koncentrerat/diskriminerings- sök där hundarna fick lära sig markera ett speciellt föremål i en söksnurra (som bla används för att träna polishundar för specialsök). Amber fick lära sig att markera ett en bit av ett läderhalsband. Hon arbetade koncentrerat och bra o fattade snabbt, jättekul! Vi ska succesivt träna vidare med flera olika föremål. Vi har också träffat delar av gänget från Mohedalägret för en gemnesam sökträningsdag i Sigtunaskogarna. Det var kul och Amber var jätteglad att träffa dem. Hon verkade minnas vad det hela gick ut på oxå, så nu ser vi fram emot att prova på söket med andra människor oxå framöver. Tack för en trevlig dag  allihop, speciellt Regina som ordnade mark mm!

Amber har varit med på "hundens dag" på ett äldreboende i Nyby, då ett gäng hundar av olika raser o åldrar med ägare visade upp sig i en parad, samt utförde olika tricks/konster samt minglade med de boende. Amber skötte sig kanonbra (vi kan ju inte några direkta konster), visade upp sitt ligg stå på avstånd, samt inkallning över hela gräsmattan samt fångande av boll. Hon skötte sig kanonbra 🙂, klarade störningar av hundar, ljud, högtalaranordning med megafon, mingel och värme hälsade fint på alla och blev kompis med flera av de boende.😘

Vi har varit på några rallytävlingar och hejat på kompisar och minglat och insupit tävlingsatmosfären. Amber har fixat två tävlingsbanor jättefint (trots helt "otränad" innan), med bra kontakt och endast lite nos på några skyltar. Matten däremot har lyckats med konststycket att ena gången missa en skylt helt och andra gången att glömma bort hur momnetet skulle utföras korrekt vid två skyltar!!!!!!!!, sutsats : duktig hund och lite vimsig matte,så skärpning! 

Vi har lagt 3 kortare hårda spår som Amber fixat kanonbra, fokuserat och i lagom tempo😎.

Senaste veckorna har vi tränat lydnad på olika ställen tillsammans med olika människor som även kommenderat, blivit filmade i momenten och även tränat platsliggning med olika hundar. Duktig liten Amber har hitills legat fint😘. Det som kan störa henne dock är insekter, flugor, bin, myggor mm vill hon gärna fånga!!!!!👎 Vi kämpar på med apporteringen som lossnat rejält och känns säker hemme o med egen apportbock, men när vi provat med andras så vill hon gärna nosa först och tar den INTE direkt, så vi tränar på och hoppas att det löser sig med idog träning.

Förra veckan var vi iväg till Ingrids (med Ambers mormor Lava mfl släktingar) får för andra gången och provade på lite vallning i fållan. Kändes jättebra och lugn och fin Amber som kunde vara lös i fållan och lyssna på mig, men var superfokuserad på fåren! Vi träffade uppfödare Camilla med mamma Choice och kullyster Fade samt Ingrid och kullbror Crazy (som provade på vallning för första gången). Choice vallade i stora hagen och Fade i fållan. Fade var ordentligt het denna gången, så Camilla fick säga till ordentligt så hon skulle lugna sig, efter det gick det riktigt bra. Crazy tog det också lugnt och försiktigt med fåren.🙂

Syskonen hade kul ihop och tog sig ett dopp i en närliggande damm, en riktigt härlig och trevlig dag. Tack för trevligt sällskap alla inblandade, hoppas vi kan ses snart igen.

Bilder från de olika träningstillfällena finns i Ambers fotoalbum. Ha en bra sommar!