20. mar, 2013

Utställning och träningsträff

20/3 Då har Amber debuterat på valputställning. Hon skötte sig jättebra, var först lite "stirrig" när vi kom in i utställningshallen och hon såg alla "roliga" hundar och människor, men lugnade sig snabbt. Travade fint och ställde tåligt upp sig när vi tränade i en tom ring innan det var dax att visas upp 👍. Tog domarens "examination" med ro, och stod tålmodigt i "posé under kommandot vänta. Fick HP med fin kritik. Tyvärr halkade hon lite på golvet och kom i otakt med bakbenen när vi sprang i ringen så i konkurenssen med en annan tikvalp, nämligen lilla Freja från Nikkitorpet  (som ju är Minos barnbarnsbarn) så  vann Freja dagens BIR-valp😎, Grattis till henne och matte Sofia! Tyvärr gick Freja inte vidare i gruppen. Är mycket nöjd med dagen och över hur min lilla "stjärna" skötte sig. Kritiken ligger upplagd under "meriter och mål". Tyvärr glömde vi kvar både tygbur och stol på utställningen, snacka om virrig !!!! Som tur är har Ambers uppfödare Camilla och kompisen Lisa hämtat upp den på väg till träningsträffen vi haft i Knivsta inomhushall. TACK SNÄLLA NI!

På träningsträffen i Knivsta hundsportcenter var vi 4 förare och 6 hundar som tränade. Camilla med Choice som tränade högremomenten, Fade som hon tränade fotgående och pinnapportering med. Lisa med Loi som körde igenom LKL1 momenten med kommendering. Karin med Kheimos som tränade vittringsapportering och Carbon som fick miljöträna i hallen. Amber och jag tränade fotgående, ligg-sitt, inkallning med "publik" och kommendering som störning. Det gick riktigt bra förutom att Amber tog en "repa" till sin lilla babypolare Denise för en puss  💋, för övrigt var hon jätteduktig på att koncentrera sig. Hon fick leka med Camilla med kamprullen och skinnråttan, och det var kul förstås🤪 Vi tränade några rutskick oxå innan vi åkte hem och det minns hon hur man gör så det är kul. Vi provade oxå att hoppa några gånger på den allra lägsta höjden och det gick bra, men där får jag i fortsättningen lägga belöning på andra sidan hindret och tänka på framåtdriften i famtiden!

Det var väldigt kul att få se duktiga mamma Choice träna högremomenten hon har väldigt bra koncentrationsförmåga och den verkar Amber fått ärva en del av så det är inte dumt.🙂 Nu hoppas jag vi får till fler gemensamma träningsträffar inom en snar framtid!

Kom just på att jag lagt 2 spår på skaren på öppet fält i veckan som gick. Då lämnade jag Amber lös sittandes och gick ungefär 75 meters spår med leksak nergrävad i ett fotspår som spårslut. Amber satt duktigt kvar utan att röra sig båda gångerna 💋, och spårade sedan (gick spåren direkt) jättefint och noggrant, jättekul! Vi har även tränat "platsliggning" i parken några gånger, så nu är vi på G👍.