Äntligen Hästloppis to 12 juli

Strike II selad inför utfärd med vagnen.

   Dagen och morgondagens loppis inställd på grund av min förkylning och övriga personers aktiviteter. Jag upptäckte igår att loppisen var dåligt förberedd och att HE inte skulle vara hemma, utan på marknaden. Så jag ställde in för att kunna vila en vecka till från min flunsa som är bedrövlig.


   Stackars Elisa hade få ta allt och det tror jag sinte hade blivit så bra, utan flera vuxna. Själv hostar och harklar jag så mycket, att jag vill bara ligga och sova. Nu hoppas jag på bättre tider och att jag kan börja sova ordentligt. Den vita soffan i rummet är jätteskön just mu. Det ska jag utnyttja,,,,,den kan man ligga och mysa i med akvarellpennor.


   Alltså, kurera sig är det viktigaste av allt. Ny chans till fyndloppis i Kvarnriset  nästa torsdag dvs den 12 juli  kl 10-15  på alla våra stallkammar saker, som vi samlat på oss under trettio års tid med olika höstar, St Large på alla kläder, st cob och fs på hästsakerna, st 12,5 mm på betten, kan även finnas mindre. Jag har kvar två allround sadlar för stor häst. En stubben för hästar med kort rygg. Täckena st 135 de flesta, några 145cm. En ponnyputa nästan oanvönd finns. Tömmar, longergrejer , longerjord, kapson 2 st, en av tyg en av läder, tömmar, nummerbrickor., lyktor till finvagnarna, litteratur för körning och ridning dvs allt du behöver för din hä.stverksanhet finns at köpa, så passa på !


Elle

Strike II betar på den evigt gröna ängen !

        Strike II finns inte mera. I tisdags fick han somna in, då han fång blivit kroniskt. Hans medicin hjälpte inte längre, trots att han så sent, som för två veckor sedan gick dressyr på banan. Strike f. 1996 tävlades flitigt från unga år av sin tidigare ägare Jenny Nilzen.


      Han var distriktsmästare med henne. Jag köpte Strike för snart 11 år sedan , när vi bodde i Flen och jag ville ha en liten ny kör och ridhäst. Jag hade då Lodex, en fullblodskorsning, som var 165 cm och svår att komma upp på.


  Stickan var 132 cm, en ponny med mycket attityd, men väldigt lydig och arbetsvillig, när vi kom " on speaking terms" vilket tog ett tag i ridning. Strike II, som älskade Hanna Pil, brydde sig mera om henne , än om mig. Stickan stegrade sig, när han inte ville gå ifrån Hanna, eller bockade av mig, när jag tog galoppfattning på dressyrbanan.


     Tömkörning eller longering var omöjligt den första tiden, då han bara brallade eller sprang mot stallet. Hans uppfinningsrikedom och hyss var otaliga och de första åren i Kvarnriset, reds han aldrig ut själv av mig eller någon annan, krutdurk, som han var. Det gick helt enkelt inte. Däremot var han  alltid exemplarisk i körning ensam och kördes flitigt med både vagn , stötting och rissla.  

   

      Den första tiden på tävling med mig stegrade  Strike sig och for fram, som en furie. Jag insåg att jag aldrig skulle klara av honom, om han inte blev lydigare. Det tog många timmars dressyrträning, ansökan om medicinskt kort och bett byte, för att jag skulle kunna fortsätta, att tävla, nu som parakusk, vilket passade mig bättre, än vanliga klasser och program, då jag inte kunde hålla i pisken.


   2014 körde vi SM i Götene och blev bronsmedaljörer. Det var jättekul  och inte ett dugg svårt. Banan var lättare, än de vi tidigare kört i Villvattnet och Skellefteå Horse race. Ändå var detta bara ett test...det var ju med Åsens Willgot jag skulle köra VM. Så blev det inte på grund av min sjukdom, men jag känner mig jättenöjd och glad ändå.

Tack Stickan för allt ! Du var en riktig kämpe, som aldrig gav upp. Du var en riktig "flinga"med den berömda femte dimensionen, som Rune Olofsson påstod, att ni flingor har. Han hade rätt i ditt fall !


Elle

 Nedräkningen har börjat...

Förra sommarens utflykter med vagn, det var en härlig tid. I sommar har min ryggvärk varit så svår, att jag har inte ens kunnat köra häst. Efter behandlingen på smärtkliniken har jag gått med kryckor, suck.


      Inte en enda körtur för min del på flera veckor, vilket känns både  tråkigt och tragiskt. I förrgår besökte vi vårt nya hus och hästlivet börjar se alltmera avlägset ut. Med den värk jag har nu , så får jag vara glad att jag klarar mig själv, utan assistans,  suck.....min bror Stig gjorde en stor insats när jag besökte smärtkliniken. Utan honom och rullstolen hade jag inte klarat mig, varken på Arlanda eller på hotellet.


  Tanken på att ha kvar Stickan uppstallad i Burträsk har jag nu tvingats släppa. Jag klarar helt enkelt inte av att ha häst längre med mina krämpor. Båda pållarna fär följas åt till de evigt grön ängarna till hösten, innan vi flyttar för gott till den 1 oktober. Det känns sorgligt, men med mina krämpor och Strike tvås foderkänslighet, så klarar jag helt enkelt inte av att kvar honom längre.. 


Dessutom måste jag kanske opereras och gå med kryckor i ett halvår. Då kan jag i alla fall inte rida på 6 månader och med tanke på Stickans foderkännslighet, så måste han ha motion varje dag, vilket han inte kan få av mig. Då återstår bara en sak dvs att ta bortbåda pållarna, som ju blir 23 resp. 24 år gamla. På måndag kommer Elisa. Då ska vi planera utförsäljningen av grejerna från stallkammaren.  Vagnarna är sålda, jag har bara kvar gummivagnen med en trasig skackel plus korgrisslan , lokselen och kombiselen.


     Loppisen ska Elisa ha i juli. Då kommer stallets mindre grejer plus en del sadlar , att säljas. På måndag ska Elisa och jag planera den slutliga utförsäljningen av grejer, plus uppstädningen av stallet.Tur att Elisa är så duktig, det känns väldigt bra, att vi hunnit så långt i våra flyttbestyr. Det nya huset får vänta på åtgärder till våren. Nu ska vi bara njuta av vår sista sommare med pållarna, och ingenting annat ! Elle


Nu är det klart ! Kvarnriset är sålt !

Nu händer det saker. I torsdags såldes Kvarnriset till Elin och Kim födda 1988. De har två små barn, som ger ett bra till skott till byn. He har  sålt traktorn med skoporen,  två betesputsar, fyrhjulingen och div. skördemaskiner. Vi har fortfarande kvar balmaskinen och balvagnen , men hoppas kunna sälja dem snart. Elisa och Moa förbereder nu en hästloppis för,att sälja prylar från stallkammaren. Hästloppisen kommer i juli. Vi kommer,att sälja allt. Dvs sadlar, träns, täcken, stängselapparater 2 st, stängselstolpar i plast, 2 st risslor, 2 st longerjordar,en tyg en läder, 2 st kapson, en tyg en läder, benskydd, back on track för ben och rygg, 2 st lokselar, kombisele för par och enbet plus tandem osv. Säkerhetsvästar osv. kom och titta. Tävlingskläder, vinter ridkläder mm.


  Dn 9 juli börjar jag en kurs i trädgårdsdesign på Edelvik om jag får en plats, då ska den nya trägdården planeras. Arbetet med den ska påbörjas till våren, en robotgräsklipeare får hålla ställningen under sommaren. Cape Diem !efter den 1 okt. börjar vårt nya liv, utan hästar och hästgård, då blir det Karibien på vintrarna säger HE och jag protesterar väl inte direkt i alla fall.

Elle

Det rullar på, förutom en avdomnad fot

Beställde tid på vårdcentralen på onsdag för min onda rygg och avdomnade fot. Det var jättevarmt och mitt vänstra ben var jättesvullet och ömt, som ögat. Jag hoppades att besöket skulle gå snabbt, så att jag kunde gå på Apoteket för att hämta ut mina värktabletter.

Då blev jag skickad till akuten för mi avdomnade fot. Antagligen min rygg, som spökar. Jag har fått alltmera svårt för att rida, simma och gå på sista tiden. Dessutom har mina fötter domnat bort alltmera. Antagligen en nerv, som är i kläm, skulle inte förvåna mig om det blir operation i höst, usch ja, men bättre det än ständig värk.

  Synd att en sådan vacker och varm dag skulle bli förstörd av ett besök på akuten. Det finns faktiskt roligare saker att göra , än att till bringa sin tid där, även om jag ibland är väldigt glad över att akuten finns där, när jag behöver den.

Elle jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Besiktningen av Anticimex klar.

Boy är den, som påverkas mest av förändringar, förutom jag själv. Han gillar inte främmande karlar från Anticimex, som inspekterar huset. I morse kom de för en stor besiktning inför försäljningen. Till vår lättnad hittade de ingenting anmärkningsvärt, utan huset  och stallet plus övriga byggnader är i mycket gott skick.


    Huset är större, än vi trott, 204kvm. Timrat, någon gång på 1800 talet. Idag utrustat med jordvärme, golvvärme i alla rum utom ett på bottenplanet. Målat trägolv i köket och salen, annars ett tåligt klickgolv. För oss har stallet varit en guldgruva, fyra stallplatser har ingått i vår månadskostnad på 5000 kr, med uppvärmning och allt. Då har vi haft stödrätter på ca 10 000 kr, vi har skördat eget hö från ca 10 ha åkermakr, som också betats. Rätt att fiska flodkräftor och att jaga älg och råddjur på egna skogsmarker är ett previlegium.


Tack Nisse och Katrine, än en gång, det var ni som gick på visning av Kvarnriset och peppade oss att lämna Södermanland för Burträsk för 9 år sedan. Ni var också de som tog emot oss med smörgåstårta i stallkammaren den 22 april 2009. Vi sa då att vi ska försöka bo kvar i första hand 5 år i andra hand 10 är.


    Nu har det gått nio år, Vi har redan köpt ett hus i Burträsk, som vi fårtillträde till den 2 juli.  Där får jag min nya atelje i gillestugan. Vi bor kvar i Kvarnriset i sommar och börjar planera och plantera en ny vintergrön häck i  trädgården på Bondegatan till våren.


    Dessutom ska vi bygga ett jättefint trädäck  med ett litet väggväxthus med cafestolar på kortsidan av huset, spaljeer med klängväxter ska rama in uteplatsen. Det blir robor både ute och inne, så jag slipper tjata på HE om gräsklippning och dammsugning. Det ska bli jätte spännade, bara jag lyckas få en stallplats till Stickan och att han får vara frisk.

Nu ska vi bara njuta av vår sista sommar i Kvarnriset med Stickan och Flack och våra hundar Joker och Boy. Snart nog kommer nya tider.

Elle  

Sommar, sommar, sommar......

Vilken superhärlig helg ! Varmt och härligt, riktiga sommardagar. Körning med Strike II till Storberget tillsammans med Hanna och Barbro. En försenad trettioårspresent till Hanna, som äntligen blev av. Vi hade med oss fika för, att riktigt kunna njuta av utflykten.


   Stickan tyckte, inte om att behöva stanna, han ville bara hem, som vanligt blev fikastunden något stressig. Tack och lov hade vi inte något hett kaffe denna gång, utan cider och vatten. Jag kastade i mig butterbullen, innan Stickan fick upp farten på hemvägen. Storberget var mysigt som vanligt, jag kommer att sakna det, när jag inte kör åt detta håll längre.

Vägen var ganska underminerad och lerig bitvis, det gällde att hålla tungan rätt i mun. Risken för att köra ner i något slukhål och välta var överhängande. Tur att vi hade maratonvagnen , som är relativt lättmanövrerad jämfört med den tunga svarta vagonetten. Jag vågade inte låta Hanna köra på grund av det dåliga väglagen. Hoppas att hon kommer flera gånger, så att hon får prova på att köra. I presenten ingick tre böcker i körning, som jag hoppas att Hanna får nytta av.

Elle
 

Vi hysterisk vecka !

Ryggskott hela veckan, ingen ridning, usch ! Jag får städa och fixa hemma istället. Jag kastar mig över ett berg av tvätt, som måste sorteras.Nu börjar den stora saneringen av huset med städning av garderober, köksskåp och toaletter och bastu. Oj, så mycket grejer, jag har.

   Pannrummet har jag städat upp med alla våra vinterridklöder. Det blir fortsatt städning när Elisa kommer i nästa vecka. nej, nu måste jag sova.

 

Välkommen till vår webbsida

Döstädning för hela slanten !

  I kväll to den 26 april, var det Kejsaren av Portugallien på Burträskarnas hus kl. 19 00. Jag och Louise åkte dit, för att avnjuta föreställningen. Vi blev glatt överraskade av Selma Lagerlöfs stycke. Förra måndagen startade med en två timmars långskritt i strålande sol. Det kändes jättebra att rida  på måndag. På tisdag kunde jag inte stödja på mitt vänstra ben, när jag skulle gå ut från optikern i stan.

     Mitt vänstra ben gick i strejk, utan någon som helst pardon. Jag ringde, då efter He, som kom och "bar" mig till bilen. Några stadspromenader eller shoppingrundor blev det inte den dagen. Inte de två närmaste veckorna heller. Nu startade städningen av  skåpar och lådor inför den kommande fotograferingen och visningen.  Tiden går jättefort, när man sorterar upp sitt liv och sin
grejer. 

    Nu börjar den riktiga döstädningen. Sortera viktiga papper, planera och hushålla, så att våra pensionsförsäkringar räcker tillsammans med pengarna för husförsäljningen, tills vi blir ca 85 år säger min man, som nu har en vettig tjänstepension i motsats till mig. Mina 800 kr är ett skämt ! Tur att min snälle man köpte en pensionsförsäkring åt mig, som 34 åring. Den har jag levt på och försörjt mina häst på, de senaste 5 åren.  

    Direktkremering eller jordbegravning, kyrkan, kapell eller borgerlig begravning, fest eller begravning osv. Sten eller platta, minneslund eller över havet eller i fjället ? Det finna mycket att välja på, vilket ger stresspåslag ...

    Bäst då att skriva och göra klart "vita arkivet" som jag började på för 20 år sedan, när min svägerska dog. Det är inte klart än ! Det får bli borgerlig begravning med sång och musik, eftersom jag inte är med i svenska kyrkan. Inga tal, men med Celine Dion, som sjunger. Bildspel över mitt hästliv, yrkeslivet kan vi glömma, eftersom det inte verkar vara någonting värt, om man är kvinna i alla fall.

Det skiljer nästan 7000 kr i tjänstepension mellan min man och jag. Klart att jag ör bitter, rent ut sagt förbannad. Jag känner mig lurad, som jämställd och självständig kvinna, som predikat för att vi kvinnor ska arbeta heltid och vara självförsörjande. Jag känner mig lurad. Hade jag vetat det jag vet idag hade jag satsat på hästar på heltid. Travkusk på deltid hade lönat sig bättre, än att vara skolledare. 


      Min man har inte ens tagit ut sin akademiska examen. Han fick jobb ändå. Fest  med god mat och vin ska jag bjuda på, en sista gång precis, som Hagar Normark gjorde med sina vänner i Boliden, väldigt sympatiskt ! Ingen äcklig smörgåstårta, nej usch !


Elisa ska ha mina hästar från Kina, mina bärnstssmycken, min mormors svan, som hon fick på sin 50 årsdag av sina barn och som pappa Ragnar köpt på Bosättningen i Norsjö. Jag hoppas, att hon vill ha mormorsmors skänk från Udden i Risliden, annars får någon annan av hennes kusiner den. Vem som ska få Jacksarnas vagga från 1849. det vete fåglarna, som min far sa ?


    Den står nu i mitt vardagsrum och tjänstgör, som en bautastor tidningskorg i vår digitala värld. Dessutom vill Elisa ha Per-Erik Vikströms Clowntavla, som hänger över vår vita hörnsoffa i Kvarnriset i dag. Ida ska få min kommod med marmorskiva, mina guldsmycken, mina pärlhalsband, våra  Svensson i Lammhult fåtöljer. Resten levereras , när jag har slutat att galoppera ... vilket jag hoppas dröjer, i åtminstone några år till, eller hur Stickan ?  


Elle  

22 april, 9 års jubileum i Kvarnriset

I dag den 22 april, 9 årsjubileum i Kvarnriset. Det firar vi med gofika med Nisse och katrin kl. 15. 00. Tyvärr är den lilla familjen förkyld, så de kan inte komma.

VÅR FINA HÄSTGÅRD NU TILL SALU !

TILL SALU:

FIN VÄLRENOVERAD VÄSTERBOTTENSGÅRD I KVARNRISET, BURTRÄSK ( 8 KM TILL BURTRÄSK EFTER ÅNÄSETVÄGEN ) MED ETT UPPVÄRMT STALL MED FYRA BOXAR I PLASTPLANK, VARM STALLKAMMARE, VARMT OCH KALLT VATTEN FÖR DUSCHNING  OCH GROVTVÄTTMASKIN.

   MILTALS MED  JÄTTEFINA, KUPERADE KÖRVÄGAR, UPP PLOGADE VINTERTID FÖR DET MESTA, FINA KLÄTTERBACKAR PLUS BARA CA 40 MIN TILL MRFS STORA KÖRBARA RIDHUS I FLARKEN, DÄR VI TRÄNAT VINTERTID.

     VI HAR EGEN BELYST RIDVOLT VID HUSET OCH EN TRÄNINGS -BANA FÖR DRESSYRKÖRNING VID BUREÄLVEN.

    NY TRÄDGÅRD ANLAGD MED HÄCK VID RIDBANAN, TRÄD OCH BUSKAR HAR PLANTERATS PLUS EN JÄTTESTOR RABATT MED PIONER OCH PERENNER LÄNGST VÄGEN TILLSAMMANS MED PELARRÖNNAR.

 
    GOTT OM BELYSNINGS STOLPAR OCH STOR SPOTLIGT ÖVER HAGEN VID STALLET. UPPVÄRMD VATTENKOPP PÅ STALLVÄGGEN.


    ALLT FINNS PÅ DENNA HÄSTGÅRD, SOM OMRINGAS AV KVARNRISBÄCKEN, NÄR DEN RINNER NER FRÅN ÖRVATTNET, NER GENOM BYN.

   VID BÄCKMYNNINGEN HAR VI OCKSÅ HAFT VÅR BÅT, NÄR VI VILL UT OCH FISKA. FISKERÄTT TILL FLODKRÄFTOR I BODBYSUND. GÅRDSSTÖD, SOM SÖKS PÅ VÅREN. AMORTERINGSFRITT FÖR JORDBRUKSFASTIGHET.  

   CA 10 HA ÅKER FÖR BETE OCH HÖ VID BUREÄLVEN, CA 55 HA SKOG , CA 7 HA IMPEDIMENT. GÅRDEN SAMMANLAGT 72 HA.JORDVÄRME. CA 5000 KR I KOSTNAD/ MÅNAD TOTALT FÖR BOENDE, 4 STALLPLATSER, UPPVÄRMT STALL OCH STALLKAMMARE.

    FINNS TOTAL UPPSÄTTNING MASKINER FÖR ATT SKÖRDA EGET HÖ MED FYRHJULSDRIVEN TRAKTOR BLA PRESS FÖR SMÅBAL, HÖVÄNDARE, STRÄNGARE, BALVAGN, PUTS, SKOPOR, BLAD FÖR SNÖSKOTTNING. BALTORK PÅ RUNDLOGEN. KOMPLETT UTRUSTNING FINNS FÖR DEN HÄNDIGE SOM VILL PRÖVA PÅ BONDELIVET.    I MORGON ÄR DET 9 ÅR SEDAN VI KOM TILL kVARNRISET FRÅN FLEN.  VÅR PLAN VAR ATT FÖRSÖKA BO PÅ VÅR HÄSTGÅRD I FÖRSTA HAND FEM ÅR I ANDRA HAND TIO ÅR, NU HAR NIO ÅR GÅTT OCH VI ÄR REDO FÖR ETT NYTT STEG I LIVET.


    VÅR DRÖM OM EN EGEN GÅRD HAR NU UPPFYLLTS OCH VI ÄR NU REDO FÖR ETT NYTT STEG I LIVET MED NYA MINDRE ARBETS -KRÄVANDE  INSATSER.

   MIN PENSIONSFÖRSÄKRING SOM FINANSIERAT MINA HÄSTAR ÄR NU SLUT, SÅ NU ÄR DET DAGS FÖR BILLIGARE NÖJEN, SOM KONST, MUSIK, RESOR OCH TEATER TEX.MEN JAG ÄR VÄLDIGT LYCKLIG ÖVER MINA ÅR MED MINA TÄVLINGSHÄSTAR I KÖRNING.


   VID 67 ÅRS ÅLDER KÖRDE JAG SM I PARAKLASSEN OCH TOG BRONS MED STRIKE II. TYVÄRR HANN JAG INTE KÖRA VM MED ÅSENS WILLGOT, MEN JAG KÄNNER MIG GANSKA NÖJD I ALLA FALL ÖVER MIN KARRIÄR I SPORTKÖRNING, SOM BLEV VÄLDIGT INTENSIV OCH ROLIG. FÖRST TÄVLADE JAG FÖR VILLVATTNETS KÖRSÄLLSKAP, SEDAN FÖR MELLANBYGDENS RYTTARFÖRENING.

    NÄR RIDHUSET BYGGDES I FLARKEN  FICK VI ALLDELES UTMÄRKTA MÖJLIGHETER ,ATT TRÄNA FÖR DUKTIGA INSTRUKTÖRER, ÄVEN VINTER TID. VI TRÄNADE FÖR KICKI TRYGG-ANDERSSON, SUSANNE ANKERMARK,MARIA HENRIKSSON,CECILIA QUARNSTRÖM MFL.ANNARS TRÄNADE VI MEST I VILLVATTNET SOMMARTID FÖR EVA LINDSTRÖM OCH ROLF HEDQVIST PÅ DERAS KÖRLÄGER, SOM VAR VÄLDIGT TREVLIGA.

    NÄR TÄLTSTALLET RESTE I VILLVATTNET, JA DÅ VAR DET SOMMAR PÅ RIKTIGT. TRÄNINGEN HÖJDES ETT SNÄPP, NÄR VI KUNDE BÖRJA TRÄNA KÖRNING INOMHUS I RIDHUSET I FLARKEN VINTERTID. KVALITEN STEG BLIXTSNABBT PÅ BÅDE HÄSTAR OCH KUSKAR. DESSUTOM HJÄLPTE HE OCH JAG PLUS MÅNGA ANDRA TILL MED ,ATT UTBILDA 26 KUSKAR. HÖJDPUNKTEN KOM 2014, NÄR TRE EKIPAGE FRÅN MRF ÅKTE PÅ SM I GÖTENE OCH TOG ETT GULD OCH ETT BRONS PLUS EN FEMTEPLATS. 


    DÄREFTER UTBRÖT DET STORA BRÅKET, DÅ MRF ANMÄLDES TILL DICIPLINKOMMITTEN FÖR ATT DE UTEBLIVIT FRÅN EN PRIS -UTDELNING I LYCKSELE. EN REN OCH SKÄR OKYNNESANMÄLAN, SOM GJORDES PÅ GRUND AV AVUNDSJUKA ELLER NÅGON ANNAN DUNKEL ANEDNING.

    FRÅGAN OM JÄV FÖR MARIE ÅGREN, SOM BÅDE TÄVLADE, TRÄNADE OCH KONKURRERADE OM LANDSLAGSPLATS SAMTIDIGT, SOM HON VAR DOMARE, UTREDDES ALDRIG AV SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET, TROTS ATT RISKEN FÖR JÄV VAR UPPENBAR, DÅ HON DÖMDE SINA KONKURRENTER TILL LANDSLAGET DVS MIG OCH ULRIKA NILSSON.

     EFTER DEN MOBBING JAG UTSATTES PÅ FB AV MARIE ÅGREN OCH CAROLA BRÄNNSTRÖM, LEDAMÖTER I CENTRALA KÖRKOMMITTEN, BESTÄMDE MIG FÖR ATT SLUTA TÄVLA. DEN RYGGLÖSHET, RYGG SOM ETT OSTRON,  SOM STYRELSEN I SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET  OCH CENTRALA KÖRKOMMITTEN VISADE UPP GJORDE MIG BEKLÄMD OCH LEDSEN.

     DEN VAR I SVENSKA AKADEMIKLASS ELLER NÄSTAN VÄRRE. ALLTING TEGS IHJÄL, TYSTNADSKULTUREN VAR TOTAL. JAG HOTADES AV UTESLUTNING, INTE DEN JÄVIGA MARIE ÅGREN ELLER DEN MOBBANDE CAROLA BRÄNNSTRÖM. DE SITTER FORTFARANDE TRYGGA OCH SÄKRA PÅ SINA STOLAR, LIKSOM HORACE ENGDAL I SVENSKA AKADEMIN.  

    RESULTATE BLEV, ATT ÅSENS WILLGOT, SOM ÄR EN JÄTTEDUKTIG KÖRHÄST ALDRIG FICK VISA VAD HAN GÅR FÖR I VM, ISTÄLLET FÖR DE MEDLÖPARE, SOM ALDRIG IFRÅGASÄTTER ELLER TAR STÄLLNING I SAKFRÅGOR OCH BARA FÖLJER MED STRÖMMEN UTIFRÅN SITT EGNA EGET EGO.

   EN VÄLDIG KONSTIG PRIORITERING AV ANNARS KLOKA OCH INTELLIGENTA MÄNNISKOR. 2016  KÖRDE JAG MINA SISTA TÄVLINGAR MED STRIKE II OCH 2017 SÅLDE JAG ÅSENS WILLGOT.

 JAG TRÖTTNADE HELT ENKELT PÅ TYSTHETSKULTUREN OCH OVILJAN ATT TA ITU MED JÄVSFRÅGAN FÖR MARIE ÅGREN INOM KÖRSPORTEN.
HE SLUTADE TÄVLA REDAN 2015 MED FLACK,

   HE HADE OCKSÅ TRÖTTNAT PÅ OVILJAN, ATT RESTAURERA SPORTKÖRNINGEN I SVERIGE, TROTS, ATT HANS MOTION HADE ANTAGITS AV KONGRESSEN I FRÅGAN.HE TROR FORTFARANDE PÅ MÖJLIGHETEN ATT DEMOKRATISERA SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET. JAG ÄR MERA LUTTRAD OCH INTE LIKA OPTIMISTISK, EFTER MINA UPPLEVELSER DE SENASTE ÅREN.

   LIKHETERNA MED SVENSKA AKADEMIN ÄR SLÅENDE. BÅDA INSTITUTIONERNA GÅR MOT SIN UNDERGÅNG, OM DE INTE MIODERNISERAS.

    SPORTKÖRNINGEN I SVERIGE ÄR KÖRD, OM INTE ETT UNDER SKER DEN NÄRMASTE TIDEN.HUR SOM HELST, SÅ ÄR JAG IDAG VÄLDIGT NÖJD ÖVER ATT JAG SLUTADE, ATT TÄVLA 2017, ÄVEN OM JAG INTE HANN UPPFYLLA DRÖMMEN, OM ETT VM MED ÅSENS WILLGOT.

   ALLTING GÅR INTE BARA UT PÅ ATT VINNA, UTAN DET VIKTIGA ÄR ATT KÄMPA VÄL MED HEDERN I BEHÅLL OCH DET TYCKER JAG,ATT JAG HAR GJORT, TROTS ALLT.


    TILL HÖSTEN STARAR MITT NYA LIV MED MERA KONST, LITTERATUR OCH MUSIK OCH KANSKE LITE STICKAN , OM JAG NÄGONSIN FÅR NÅGON NY STALLPLATS.

   ANNARS BLIR DET HÄSTHIMMLEN TILL MIN STORA SORG  FÖR BÅDE FLACK OCH STRIKE II.JAG ÄLSKAR JU TROTS ALLT FORTFARANDE ATT GALOPPERA, ÄVEN OM JAG HAR RYGGSKOTT JUST NU .

  EN JÄVULSK RYGGVÄRK, SOM HÅLLER PÅ ATT TA KÅL PÅ MIG ! HJÄLP....VAD GÖR JAG, HOPPAR I ÄLVA ELLER...MEN KYLAN AVSKRÄCKER, FÅR LIGGA PÅ SPIKMATTAN I NATT I STÄLLET...USCH..  
   

Tyvärr blir det de evigt gröna ängarna !

Jag skulle få en veckas betänketid om stallplatsen, men fick efter ett halvt dygn veta att jag inte var välkommen med Strike II på grund av mycket spring ??? i stallet. 

     Ingen bra ursäkt, eftersom jag och mina två medryttare Elisa och Anita rider ensamma. Egentligen tur, att jag inte hann flytta in säger HE. Det skulle aldrig ha funkat, inser jag nu. Jag är alldeles för noga med mina pållar, påstår han ??? Det är därför de blir så gamla, enligt honom .

   Jag har tjutit hela morgonen, men vet att det går över. Bullen sörjde jag länge, trots att han levde i högsta välmåga på Grans Naturbruks -gymnasium och hade det väldig bra där hos Lars-Olof Lundgren bla. 

    Jag har tvingats nödslakta två hästar, Evidence, en jättefin arabfux, tänkt för distans och Lodex, min trognaste dressyrridhäst, som kunde allt och lärde mig massor.Båda bröt ett framben, Evidence eller Putti trillade jag av på en tremilaritt, när jag skulle läsa kartan. Han blev så rädd att han sprang på en stenmur och bröt frambenet.

   Lodex fick benet avsparkat i hagen. Han bara stod och tittade på mig, när jag gråtande ringde efter veterinären. Lodex var då 20 år, men fortfarande pigg och glad.  

    Putti såg jag aldrig, för grannarna hittade honom liggande med brutet ben en mil från stallet. Jag grät i veckor efter det traumat, innan Elisa och HE övertalade mig, att köpa Flack, som jag tyckte var urful och tjock, som en tunna. Nu är Flack den vackraste inkörda skimmelaraben, man kan tänka sig 23 år gammal och still going strong, om än lite stel och svår att sko bak.

   Slår bakut gör han  fortfarande, plus skämtar med mig genom, att välta koner, när vi gör framdelsvändning eller ta min pilatesboll, som han bollar med i boxen med hovarna. Flack är den enda häst jag känner, som har humor och skämtar med ryttaren på riktigt.

  Strike II vägrar delta i något sådant larv, som pilatesbollar, hinder ,longering och tömkörning. I boxen vill han vara ifred och privat.


     Där står han demonstrativt med ändan mot boxdörren och huvudet inne i hörnet och säger med kroppsspråket : "Kom inte hit " ! Drar du jorden för hårt och snabbt, säger han ifrån och biter dig. Stickan avskyr att leka, han vill jobba på riktigt dvs gå i vagnen eller risslan.

 
    Nu är Flack den vackraste inkörda arab man kan tänka sig.

Elle

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.04 | 04:26

Nu är det färdig kört med risslan. From i dag är vägen upp i byn bar, tyvärr. Nu blir det, att köra med maratonvagnen igen eller att rida. Synd !

...
16.05 | 22:33

Nej Tyvärr så har vi sålt vår transportvagn med platta, så vi tar inte på oss turer så långt bort.

...
15.05 | 14:19

Hej!
En fråga..erbjuder ni turer med häst och vagn?
I sådana fall i Vindeln den 5:e augusti.
Hälsn Erik

...
03.05 | 17:35

Mitt liv som hästmålare fortsätter, roligt men jättesvårt !

...
Du gillar den här sidan