Elles konst

Att kombinera trädgård och skulptur, vilken ide !

      Jag har inte släppt min plan, att kombinera skulpturer och trädgård. Då måste en skulptur och trädgårdsförening med en aktiv styrelse bildas snarast, så vi kan få igång vår första utställning redan nästa år. Burträsk trädgårds förening saknar ordförande , vilket jag har erbjudit mig, att vara eftersom odling är så viktigt i Burträskbygden.

       

       Än viktigare är det, att kunna odla med tanke på framtida livsmedelsförsörjning. Det är inte hållbart, att importera alla grönsaker, om vi kan odla själva. Det gjorde vi förr, det kan vi göra nu också. Själv är jag född i en by, där alla barn, nästan lärde sig att odla av JUF. Jordbrukarnas ungdomsförening, som hade anställt en konsulent John Jacobsson, som åkte runt med fröpåsar och lärde oss barn i Risliden , hur man gör ett trädgårdsland.

 

       Nästan alla odlade tack vare John. I slutet av sommaren fick vi ställa ut våra grönsaker och dessutom åka på läger på Prästudden i Norsjö. Där hade vi växtkunskap, frökunskap och friidrott i en helvecka. Det var jätteroligt ! Själv odlade jag och sålde potatis till I 20 i Umeå, som 12 åring. Inte illa !

 

      Konst ägnade vi oss inte åt, men det kan vi göra nu, som vuxna dvs kombinera odling och trädgårdskonst. Det kan bli riktigt spännande och unikt ! Det skulle verkligen behövas lite trädgårds och offentlig konst i Burträsk. Det finns många kreativa människor i Burträsk.

 

    Speciellt då tänker jag på Mejeriets fula tomt, som skulle behövas fiffas upp med skulpturer och fina planteringar till nästa sommar eller på Edelviks trädgård, som skulle bli mycket mera sevärd med ett antal trädgårdsskulpturer utsatta i trädgården sommartid. Varför tveka - låt alla duktiga och kreativa människor i Burträsk försöka förverkliga det ! Du som är intresserad av skulptur och trädgård i Burträsk-hör av dig till mig ! 076-138 11 50

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.06 | 21:01

Man gör det med pennan, som mor Helena sa.

...
29.06 | 08:34

Bra skrivet syrran!

...
19.05 | 21:25

Finns på www.facebook.com/anncharlotte.olsson.92 och på Messenger på m.me/anncharlotte.olsson.92

...
19.05 | 21:23

Mycket troligt att de var kusiner! Åh, jag skulle bli oerhört glad om du kunde berätta lite om Jonas och Hanna! Jag har ju aldrig träffat dem.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS