Elles konst

22/11-19 Den fria konsten i fara ?

Konstnärer har alltid varit kritiska och utmanande, men nu är det slut på det i Sölvesborg, där SD styr. Sverigedemokraterna säger att kulturpolitiken är viktig, men skär samtidigt ner på anslagen i budgetpropositionen och tar ner prideflaggan i kommunen, där man har makten.

 

Man sparar på museer, filmstödet, allmänn kulturverksamhet och ersättning till konstnärerna. Det parti som säger sig vara folkets parti sparar in 920 miljoner på folkbildningen dvs folkhögskolor, stidiecirklar mm.

 

Åkesson menar, att kulturpolitiken bygger på meningslösa integrationsprojekt, som bygger ändå mera splittring. Jag kan som gammal grundskollärare, folkhögskollärare och SFI lärare inte hålla med honom. Han har bara ett mål, att skylla allting på våra utlandsfödda. Hitler gjorde detsamma mot judarna, utan att tysken i gemene man reagerade, innan det blev för sent.

 

Man lyssnade bara på det man ville höra dvs att tyskarna var          " herrefolket " och bättre än alla andra. Att hitta syndabockar har alltid varit effektivt, när samhället prioriterat fel och i lågkonjunktur. Det är för att motverka "sprittringen" i samhället som SD drar ner anslagen till kulturen. Mötesplatser i samhället, som teater, studiecirklar, folkhögskolekurser, mötesplatser där vi alla kan träffas, oberoende varifrån vi kommer, får inte finnas längre.

 

Alla som har "lite" att tänka med kan ju höra, hur dumt detta låter. Åkesson menar, att vänsterpropagandan inom kulturen har fått växa i decennier och tror att det går, att spara ännu mera. Kultur betyder att "odla" eller växa , det vill Åkesson inte att svenska folket ska göra, då kanske de inte röstar på SD, därför vill han på samma sätt som nazisterna ta bort sk. degenerativ dvs kritisk konst.

 

Jag ryser vid blotta tanken ! Varför förstår inte folk i allmännhet, vad SD och Åkesson håller på med ? Är det brist på bildning eller ? Hur kan dessa åsikter accepteras i Sverige idag ? Jag förstår det inte !

 

Elle

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.06 | 21:01

Man gör det med pennan, som mor Helena sa.

...
29.06 | 08:34

Bra skrivet syrran!

...
19.05 | 21:25

Finns på www.facebook.com/anncharlotte.olsson.92 och på Messenger på m.me/anncharlotte.olsson.92

...
19.05 | 21:23

Mycket troligt att de var kusiner! Åh, jag skulle bli oerhört glad om du kunde berätta lite om Jonas och Hanna! Jag har ju aldrig träffat dem.

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS