Ragatavarning

    Varför måste alla dessa kändisar göra reklam för spelbolag ? Mikael Persbrandt, Brolle och annars, så sympatiska Måns Zelmelöf. Vilka signaler sänder dessa förebilder till andra unga män, när det gäller spel och dobbel ?

 

         Att dessa män gör detta för snöd vinnings skull är rent ut sagt skamligt. Pengarna  för egen del viktigare, än den moraliska och mänskliga aspekten. Spelmissbruk mera utbrett bland män . än kvinnor. en  inte helt oviktig detalj i detta sammanhang.   

 

       Foppa han tar ställning för barn med cancer, medan dessa andra tjänar pengar på, att locka spelare. Foppa väcker min respekt och beundran, de andra verkar enbart giriga.. 

 

Kvarnrismor 

      

 

      

  Galen Det finns ingen rim och reson i hur politiker reagerar på utrop i minareter, jämfört med hur de reagerar , när vi mot vår vilja översköljs av reklam ochtvångserbjudanden både i våra hem, på bio, när vi handlar, på idrottsarrangemang eller tom kulturaktiviteter.

 

     Jag går så långt, att jag tycker att ofrivillig reklam är värre , än både kyrkringningar och utrop i minareter. Reigionsfriheten är trots allt grundlagfäst, det är inte friheten att sprida reklam, trots att man skulle kunna tro, att det är tvärtom, när man hör på Ebba Busch -Thoor eller Björklund. Jag blirmörkrädd över den islamofobi och de fördomar nämda politiker sprider.

 

 Jag har aldrig hört varken Busch-Thoor sagt ett ord om det övervåld och den intentitetskränkning, som reklamen utsätter oss för i våra hem,oavsett om vi vill det eller inte. Jag har aldrig hört Björklund reagera mot försäljare,som ringer upp oss pensionärer och försöker lura på oss varor, som vi inte behöver.

 

  Lite mera eftertänksamhet och tolerans skulle vara klädsamt, även om man är gammal folkpartist eller liberal eller tom kristdemokrat. Jag skäms över våra trångsynta och intoleranta politiker på högerkanten , som gör detta i populismens, intoleransens och egenintressets namn !

 

Kvarnrismor

Galen Hörde på radion i morse att försäkringsbolagen vill ha sina försäkringar på individnivå alltmera. Det innebär att den solidariska fördelningen av försäkringspengar upphör och de som behöver sina försäkringar bäst blir i det närmaste uteslutna från att få ta del av olika försäkringar. Hur cyniskt och krasst är inte detta ? Hur långt ska den snöda vinningen få styra i vårt samhälle ? Solidariteten med andra människor verkar ha upphört, nu är det bara egenintresset, som ska styra.

 

  Inte trodde jag att utvecklingen skulle ta denna väg, med en hel hänsynslös liberalism och kapitalism , som inte bryr sig om samhället och de människor, som bor där. Här verkar det bara vara penningarna och mammon som styr. Ett ex. på detta är Gudrun sjödens uttalande om kvinnornas låga pensioner. Det är kvinnornas eget fel, säger hon. De har arbetat för lite. Ett helt makalöst uttalande av en person, som utnyttjat kvinnor i låglöneländer, att sy upp sina kläder nästan gratis för snöd vinnings skull. Vars arbetstid inte ens är reglerad, utan de bor i syfabriken för att överleva.

 

    Jag tvivlar på att Gudrun Sjöden betalar skäliga löner, som räcker till vettiga pensioner för den arbetskraft hon utnyttjar i Indien och andra låglöneländer. dessa sömmerskor lever på svältgränsen , trots mer än heltidsjobb. Några pensioner kommer de dessutom knappast, att få trots att de arbetat dygnet runt. 

 

   Vore jag Gunilla Sjöden så skulle jag be om ursäkt för mitt uttalande och skämmas för sitt sätt att utnyttja billig utländsk arbetskraft.Själv kommer jag aldrig mera att beställa hennes kläder. Hon har verkligen avsjöjat sin rovgirighet och kvinnofientlighet. Aldrig mera Gudrun Sjödens kläder ! Nu när jag vet ,vilka kvinnofientliga åsikter hon har.

 

 Kvarnrismor 

    

Cool  Sex timmars arbetsdag, bla men det tycks alla partier ha glömt bort. Alliansen har nu riktat in sig på sjukvården och hur dålig den är, tidigare var det skolan som var dålig och blev ändå sämre efter Jan Björklunds behandling. Inte ett ord om, att sänkt skatt omöjliggör reformer i vårt samhälle. Jag blir väldigt upprörd över den naivitet och dumhet som brett ut sig i det Svenska samhället. Att tro att sänkt skatt ger en bättre vård eller en bättre skola är ju ren nonsens !

 

    Tack och lov verkar det svenska folket inte tro på varken kliberalerna eller krisdemokraterna. Moderaterna lyckas på något sätt camoflera vems ärenden de går dvs det svenska näringslivets och storfinansens. De vill bara en sak, nämligen slippa bidra med skatt till den svenska välfärden för alla. 

 

   Siri Stejer, Timbro vill avskaffa föräldrapenningen och halva ledigheten.

Det säger ju allt. Hon anser att föräldraledigheten är för dyr och föräldrapenningen bör ersättas med lån för de, som inte har råd, naturligtvis. De andra, som har pengar kan fortsätta, som vanligt eller vara lyxhustrur åt sina företagsamma män.

 

     Jag tillhör den första generationen, som fick föräldrapenning och möjlighet, att ha min dotter på dagis efter en mycket lång politisk kamp. Den rättigheten hoppas jag, att dagens kvinnor kommer, att försvarsa till sista blodsdroppen.

 

    Alla har inte rika företagare till män, som har råd att anställa hemhjälp och nannies. Det finns fortfarande mycket, att försvara och kämpa för. Det märks speciellt nu, när de liberala högervindarna blåser ganska friskt i vårt samhälle. Upp till kamp och rösta rött, om du vill vara säker på, att ha kvar din föräldrapenning efter valet ! Högerpolitik är som vanlig inte speciellt jämlik, glöm inte det !

 

Kvarnrismor

Ledsen Tyvärr är HE krasslig, så vi får stanna hemma. Synd, skulle ha varit spännande att höra vad statsministern säger, om framtiden för socialdemokratin. Tyvärr har jag tyckt, att han är väldigt långt åt höger. För mycket lag och ordning för lite jämlikhet och solidaritet för min smak. Skulle dessutom S slå sig ihop med liberalerna eller centern, ja då blir det ingen röst från mig.Där går gränsen ...även om jag alltid röstat s tidigare.. 

 

     Det är väldigt tyst om att avskaffa vinsterna i välfärden eller införa 6 timmars arbetsdag,produktionsskatt, fastighetsskatt eller avskaffa jobbskattebidraget till höginkomsttagarna.  Ibland börjar man undra över vilka S- representerar egentligen ? Arbetsgivarna eller arbetstagarna ?

 

      De enda som vinner på detta är Sverigedemokraterna, som måste jubla över alla röster från de, som känner sig marginaliserade och pensionärerna, som upptäcker att deras pension blir jättedålig.

 

    PRO måste börja agera kraftfullt, vi pensionärer är ju trots allt ganska många. Var har 68 orna tagit vägen ? Varför är alla så mesiga och tälmodiga ? Dags att börja protestera mot kanslihögern inom socialdemokratin !

 

Kvarnbrismor

 

    

Senaste kommentarer

25.07 | 15:02

Hej ! Jag har drabbats av samma sak, men annan mäklare, nämligen Länsförsäkringars fastigh. mäklare !!!
Om jag vore säljare skulle ja bli förbannad !

...
01.04 | 23:22

Hej! Blev du av med din ryggsmärta? Mvh carola

...
09.01 | 14:17

Jag lyder ditt råd, stenhårt !

...
08.01 | 22:46

Wow, du är på gång. Men väx sakta in i det nya så du hinner med i hjärtat. Du är så fin Elle. Ta vara på alla ( hundra) år som du har kvar. 🎶😀💖

...