Ragatavarning

9/10-19 Det omätbaras renässans. TACK Jonna Bornemark !

    🙂 Äntligen ! Det ska vara en ung kvinna , en filosof för att komma fram till att New Public Management är ett feltänk. Economismens och nyliberalismen kraschlandning med renoveringen av nya Karolinska sjukhuset är ett utmärkt exempel på detta.

 

     Experiment efter experiment med en marknadisering av vår gemensamma sektor,  som skolan, sjukvården, apotek, försäkringskassan och arbetsförmedlingen har misslyckats.  Det enda ekonomismen och nyliberalismen har åstadkommit är att högerextremiserna och nydemokraterna växer i storlek och styrka i land efter land, där humanistiska och socialpolitiska ideer har kapitulerat. 

 

     Det tog 20 år,  innan marknadens tyranni började avslöjas. Jag hoppas, att det äntligen blir slut på nationalekonomernas herravälde och att de som tror på människan,  äntligen börjar räta på ryggen och gaska upp sig mot nyliberaler och högerkonservativa och politikerna på vänsterkanten åter börjar inse att de är folkets och inte kapitalets tjänare. 

 

     Vi, som varnade för konsekvenserna av att marknaden och datorerna skulle styra och mäta mellanmänskliga relationer kan nu efter 30 års depression över politikens oförmåga  " flathet " åter känna ett hopp för demokrations överlevnad, trots uppkomsten av högerkonservativa och högerextremistiska rörelser.

 

   Oförmågan av tänka i system, den ekonomiska krisen på 90 talet eller helt enkelt oförmågan att tänka förnuftigt har antagligen framkallat den farliga situation vi har i dag , där hela vårt demokratiska samhällssystem hotas av marknadens diktatur och demokratins förfall.

 

   Jag kan inte annat än välkomna denna unga kvinna och prof. i filosofi Vid Centrum för praktisk kunskap vid Södertörn högskola, Jonna Bornemark. Jag blev glad och lycklig över , att höra att äntligen finns det någon, som ifråga sätter alla dessa nationalekonomer, som de senaste årtiondena varit upphovet till marknadiseringen och avpolitiseringen  av mellanmännskliga relationer och dessutom fått uppmuntran och  Nobellpriset i ekonomi för detta.  TACK  JONNA BORNEMARK, DITT FÖREDRAG DEN 8 OKT. 2019 GAV MIG HOPP IGEN !

   

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Monica Bergström | Svar 09.10.2019 12:23

Bra skrivet ElseMarie! Jag var också där och tyckte det var tänkvärt och intressant ur många synvinklar!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

09.02 | 11:30

Ja, hoppas det ! Jag har gjort en serie om smärta. Ska fota den så får du se. Jag har haft en skrivarperiod nu, så jag måste skärpa mig och måla mera.

...
01.02 | 19:08

Hej
Blir intressant att få se bilderna
Petteri

...
19.12 | 17:40

Vad har hänt med din arm, när du måste op:a den. Krya på hälsningar från kusin Gunnel

...
19.12 | 08:54

Heja 👏👏 Syster Gunhild, du är så fin i håret. Du är som vanligt, alltid snygg och elegant. Jag ser dina långa välmålade naglar framför mig 🥰 kramar

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS