Kvarnrismor ryter till

Matlådor i plast istället för matsal, en följd av budgetprocessen, säger Lennart Gustavsson i Malå. Varför inte säga, som det är, detta är en följd av åratal med skattesänkningar..... som nu alla partier verkar stå bakom.

 

      Äldreomsorgen är snart bara förvaring, inga resurser finns längre för den verksamheten, liksom för skola och barnomsorg, som nu bara är till för, att de vinstdrivande företagen ska sko sig.  Dags för oss, som är med i PRO att agera på allvar. Vi har ju defaktu ca 2 miljoner ålderspensionärer.

 

Kvarnrismor

VAD GJORDE DU, HORACE
NÄR KULTURMANNEN
HÄRJADE SOM VÄRST
TRAKASSERADE OCH VÅLDTOG

VAD GJORDE DU, HORACE
NÄR SPELBOLAGEN LARMADE
OM KONSTIG VADSLAGNING

VAD GJORDE DU HORACE
NÄR NOBELLPRISTAGARNAS
NAMN SPREDS FÖR VINDEN

VAD GJORDE DU ÅT HORKULTUREN
I SVENSKA AKADEMIN HORACE ?
VAD GJORDE DU ÅT
JÄMSTÄLLDHETEN ELLER DEN EKONOMISKA
JÄMLIKHETEN I AKADEMIN, HORACE ?
av Else-Marie Vikström

    Galen DET ÄR HÅRRESANDE , DET VI UPPLEVER NU ! ETT MANLIGT URTIDSDJURS SISTA KAMP FÖR SITT REVIR OCH SINA PREVILEGIER, NÄMLIGEN ATT VISA SIN MAKT ÖVER OSS KVINNOR BÅDE EKONOMISKT, SOCIALT, KULTURELLT OCH SEXUELLT. FY, SJUTTON SÄGER JAG, SOM TRODDE ATT SÅDANA FORNTIDA MÄN VAR UTDÖDA ELLER I ALLA FALL VÄLDIGT SÄLLSYNTA, MEN SÅ FEL JAG HADE ! HORACE BEVISAR MOTSATSEN !

 

     ISTÄLLET FÖR ATT HJÄLPA TILL ATT RENSA UPP I SVENSKA AKADEMIENS UNKNA KVINNOSYN,ORÄTTFÄRDIGA PREVILEGIEFÖRDELNING TILL FÖRMÅN FÖR KULTURMÄNNEN, SOM AKADEMIENS TIDIGARE STÄNDIGE SEKRETERARE, SÅ HAR HORACE VARIT EN DEL AV DEN OCH DELTAGIT I DEN. HUR MÅNGA SKELETT HAR DEN MANNEN I GARDEROBEN, EFTERSOM HAN MÅSTE SE TILL, ATT SARA DANIUS , SOM FÖRSÖKER GÖRA NÅGONTING ÅT SAKEN RENSAS UT OCH LÄMNAR AKADEMIEN ? 

 

     VAD GÖR KUNGEN, SVENSKA AKADEMIENS BESKYDDARE ÅT DETTA ? ÄR HAN NUMERA OCKSÅ KVINNORNAS BESKYDDARE, FEMINIST OCH JÄMLIKHETSIVRARE ELLER DELTAR HAN OCKSÅ I DEN HORKULTUR, SOM  TILÅTITS GRASSERA I SVENSKA AKADEMIEN UNDER HORACE TID, SOM SVENSKA AKADEMIENS STÄNDIGE SEKRETERARE ? VAD SÄGER SILVIA OM DETTA ? 

KANSKE DAGS FÖR ETT KVINNOUPPROR FÖRE VALET OCH EN NAMNINSAMLING FÖR SARA DANIUS,  ATT UPPVAKTA KUNGEN MED ?

 

EN MYCKET UPPRÖRD KVARNRISMOR, SOM ALLTID JOBBAT FÖR, ATT KVINNOR SKA FÅ DET BÄTTRE I SAMHÄLLET.

 

    Varför måste alla dessa kändisar göra reklam för spelbolag ? Mikael Persbrandt, Brolle och annars, så sympatiska Måns Zelmelöf. Vilka signaler sänder dessa förebilder till andra unga män, när det gäller spel och dobbel ?

 

         Att dessa män gör detta för snöd vinnings skull är rent ut sagt skamligt. Pengarna  för egen del viktigare, än den moraliska och mänskliga aspekten. Spelmissbruk mera utbrett bland män . än kvinnor. en  inte helt oviktig detalj i detta sammanhang.   

 

       Foppa han tar ställning för barn med cancer, medan dessa andra tjänar pengar på, att locka spelare. Foppa väcker min respekt och beundran, de andra verkar enbart giriga.. 

 

Kvarnrismor 

      

 

      

  Galen Det finns ingen rim och reson i hur politiker reagerar på utrop i minareter, jämfört med hur de reagerar , när vi mot vår vilja översköljs av reklam ochtvångserbjudanden både i våra hem, på bio, när vi handlar, på idrottsarrangemang eller tom kulturaktiviteter.

 

     Jag går så långt, att jag tycker att ofrivillig reklam är värre , än både kyrkringningar och utrop i minareter. Reigionsfriheten är trots allt grundlagfäst, det är inte friheten att sprida reklam, trots att man skulle kunna tro, att det är tvärtom, när man hör på Ebba Busch -Thoor eller Björklund. Jag blirmörkrädd över den islamofobi och de fördomar nämda politiker sprider.

 

 Jag har aldrig hört varken Busch-Thoor sagt ett ord om det övervåld och den intentitetskränkning, som reklamen utsätter oss för i våra hem,oavsett om vi vill det eller inte. Jag har aldrig hört Björklund reagera mot försäljare,som ringer upp oss pensionärer och försöker lura på oss varor, som vi inte behöver.

 

  Lite mera eftertänksamhet och tolerans skulle vara klädsamt, även om man är gammal folkpartist eller liberal eller tom kristdemokrat. Jag skäms över våra trångsynta och intoleranta politiker på högerkanten , som gör detta i populismens, intoleransens och egenintressets namn !

 

Kvarnrismor

Senaste kommentarer

25.07 | 15:02

Hej ! Jag har drabbats av samma sak, men annan mäklare, nämligen Länsförsäkringars fastigh. mäklare !!!
Om jag vore säljare skulle ja bli förbannad !

...
01.04 | 23:22

Hej! Blev du av med din ryggsmärta? Mvh carola

...
09.01 | 14:17

Jag lyder ditt råd, stenhårt !

...
08.01 | 22:46

Wow, du är på gång. Men väx sakta in i det nya så du hinner med i hjärtat. Du är så fin Elle. Ta vara på alla ( hundra) år som du har kvar. 🎶😀💖

...