Kvarnrismor ryter till

VAD GJORDE DU, HORACE
NÄR KULTURMANNEN
HÄRJADE SOM VÄRST
TRAKASSERADE OCH VÅLDTOG

VAD GJORDE DU, HORACE
NÄR SPELBOLAGEN LARMADE
OM KONSTIG VADSLAGNING

VAD GJORDE DU HORACE
NÄR NOBELLPRISTAGARNAS
NAMN SPREDS FÖR VINDEN

VAD GJORDE DU ÅT HORKULTUREN
I SVENSKA AKADEMIN HORACE ?
VAD GJORDE DU ÅT
JÄMSTÄLLDHETEN ELLER DEN EKONOMISKA
JÄMLIKHETEN I AKADEMIN, HORACE ?
av Else-Marie Vikström

    Galen DET ÄR HÅRRESANDE , DET VI UPPLEVER NU ! ETT MANLIGT URTIDSDJURS SISTA KAMP FÖR SITT REVIR OCH SINA PREVILEGIER, NÄMLIGEN ATT VISA SIN MAKT ÖVER OSS KVINNOR BÅDE EKONOMISKT, SOCIALT, KULTURELLT OCH SEXUELLT. FY, SJUTTON SÄGER JAG, SOM TRODDE ATT SÅDANA FORNTIDA MÄN VAR UTDÖDA ELLER I ALLA FALL VÄLDIGT SÄLLSYNTA, MEN SÅ FEL JAG HADE ! HORACE BEVISAR MOTSATSEN !

 

     ISTÄLLET FÖR ATT HJÄLPA TILL ATT RENSA UPP I SVENSKA AKADEMIENS UNKNA KVINNOSYN,ORÄTTFÄRDIGA PREVILEGIEFÖRDELNING TILL FÖRMÅN FÖR KULTURMÄNNEN, SOM AKADEMIENS TIDIGARE STÄNDIGE SEKRETERARE, SÅ HAR HORACE VARIT EN DEL AV DEN OCH DELTAGIT I DEN. HUR MÅNGA SKELETT HAR DEN MANNEN I GARDEROBEN, EFTERSOM HAN MÅSTE SE TILL, ATT SARA DANIUS , SOM FÖRSÖKER GÖRA NÅGONTING ÅT SAKEN RENSAS UT OCH LÄMNAR AKADEMIEN ? 

 

     VAD GÖR KUNGEN, SVENSKA AKADEMIENS BESKYDDARE ÅT DETTA ? ÄR HAN NUMERA OCKSÅ KVINNORNAS BESKYDDARE, FEMINIST OCH JÄMLIKHETSIVRARE ELLER DELTAR HAN OCKSÅ I DEN HORKULTUR, SOM  TILÅTITS GRASSERA I SVENSKA AKADEMIEN UNDER HORACE TID, SOM SVENSKA AKADEMIENS STÄNDIGE SEKRETERARE ? VAD SÄGER SILVIA OM DETTA ? 

KANSKE DAGS FÖR ETT KVINNOUPPROR FÖRE VALET OCH EN NAMNINSAMLING FÖR SARA DANIUS,  ATT UPPVAKTA KUNGEN MED ?

 

EN MYCKET UPPRÖRD KVARNRISMOR, SOM ALLTID JOBBAT FÖR, ATT KVINNOR SKA FÅ DET BÄTTRE I SAMHÄLLET.

 

    Varför måste alla dessa kändisar göra reklam för spelbolag ? Mikael Persbrandt, Brolle och annars, så sympatiska Måns Zelmelöf. Vilka signaler sänder dessa förebilder till andra unga män, när det gäller spel och dobbel ?

 

         Att dessa män gör detta för snöd vinnings skull är rent ut sagt skamligt. Pengarna  för egen del viktigare, än den moraliska och mänskliga aspekten. Spelmissbruk mera utbrett bland män . än kvinnor. en  inte helt oviktig detalj i detta sammanhang.   

 

       Foppa han tar ställning för barn med cancer, medan dessa andra tjänar pengar på, att locka spelare. Foppa väcker min respekt och beundran, de andra verkar enbart giriga.. 

 

Kvarnrismor 

      

 

      

  Galen Det finns ingen rim och reson i hur politiker reagerar på utrop i minareter, jämfört med hur de reagerar , när vi mot vår vilja översköljs av reklam ochtvångserbjudanden både i våra hem, på bio, när vi handlar, på idrottsarrangemang eller tom kulturaktiviteter.

 

     Jag går så långt, att jag tycker att ofrivillig reklam är värre , än både kyrkringningar och utrop i minareter. Reigionsfriheten är trots allt grundlagfäst, det är inte friheten att sprida reklam, trots att man skulle kunna tro, att det är tvärtom, när man hör på Ebba Busch -Thoor eller Björklund. Jag blirmörkrädd över den islamofobi och de fördomar nämda politiker sprider.

 

 Jag har aldrig hört varken Busch-Thoor sagt ett ord om det övervåld och den intentitetskränkning, som reklamen utsätter oss för i våra hem,oavsett om vi vill det eller inte. Jag har aldrig hört Björklund reagera mot försäljare,som ringer upp oss pensionärer och försöker lura på oss varor, som vi inte behöver.

 

  Lite mera eftertänksamhet och tolerans skulle vara klädsamt, även om man är gammal folkpartist eller liberal eller tom kristdemokrat. Jag skäms över våra trångsynta och intoleranta politiker på högerkanten , som gör detta i populismens, intoleransens och egenintressets namn !

 

Kvarnrismor

Galen Hörde på radion i morse att försäkringsbolagen vill ha sina försäkringar på individnivå alltmera. Det innebär att den solidariska fördelningen av försäkringspengar upphör och de som behöver sina försäkringar bäst blir i det närmaste uteslutna från att få ta del av olika försäkringar. Hur cyniskt och krasst är inte detta ? Hur långt ska den snöda vinningen få styra i vårt samhälle ? Solidariteten med andra människor verkar ha upphört, nu är det bara egenintresset, som ska styra.

 

  Inte trodde jag att utvecklingen skulle ta denna väg, med en hel hänsynslös liberalism och kapitalism , som inte bryr sig om samhället och de människor, som bor där. Här verkar det bara vara penningarna och mammon som styr. Ett ex. på detta är Gudrun sjödens uttalande om kvinnornas låga pensioner. Det är kvinnornas eget fel, säger hon. De har arbetat för lite. Ett helt makalöst uttalande av en person, som utnyttjat kvinnor i låglöneländer, att sy upp sina kläder nästan gratis för snöd vinnings skull. Vars arbetstid inte ens är reglerad, utan de bor i syfabriken för att överleva.

 

    Jag tvivlar på att Gudrun Sjöden betalar skäliga löner, som räcker till vettiga pensioner för den arbetskraft hon utnyttjar i Indien och andra låglöneländer. dessa sömmerskor lever på svältgränsen , trots mer än heltidsjobb. Några pensioner kommer de dessutom knappast, att få trots att de arbetat dygnet runt. 

 

   Vore jag Gunilla Sjöden så skulle jag be om ursäkt för mitt uttalande och skämmas för sitt sätt att utnyttja billig utländsk arbetskraft.Själv kommer jag aldrig mera att beställa hennes kläder. Hon har verkligen avsjöjat sin rovgirighet och kvinnofientlighet. Aldrig mera Gudrun Sjödens kläder ! Nu när jag vet ,vilka kvinnofientliga åsikter hon har.

 

 Kvarnrismor 

    

Senaste kommentarer

17.04 | 04:26

Nu är det färdig kört med risslan. From i dag är vägen upp i byn bar, tyvärr. Nu blir det, att köra med maratonvagnen igen eller att rida. Synd !

...
16.05 | 22:33

Nej Tyvärr så har vi sålt vår transportvagn med platta, så vi tar inte på oss turer så långt bort.

...
15.05 | 14:19

Hej!
En fråga..erbjuder ni turer med häst och vagn?
I sådana fall i Vindeln den 5:e augusti.
Hälsn Erik

...
03.05 | 17:35

Mitt liv som hästmålare fortsätter, roligt men jättesvårt !

...