Fotoalbum

Sänghunden Joker ligger och njuter.

Sänghunden Boy.

Flack står i hagen och spanar efter >Strike II.

Gunnar Vikström kör Stickan på Örvattenvägen.

Elisa borstar Stickan inför körturen.

Elisa leder ut Stickan till korgsläden.

Min jättefina korgsläde med kuskbock.

Elisa framförställd.

Elisa framförställd medan jag spänner för.

Är du klar snart mormor ?

Strike II över bron vid Kvarnrisbäcken.

Stickan en riktig långtradare...

Stickan , en riktig arbetsmyra, han är aldrig lat eller slö...

Stickan och Elle, 12 år tillsammans i ur och skur...

Stickan brukar få galoppera över bron, då dånar det mäktigt...

Stickan är alltid i toppform framför risslan. Han gillar att dra den...

Strike II gillar att trava och galoppera framför risslan.

Elisa kör Strike II.

Ingenting är som, att sitta bakom Stickans bak.

Elle och Elisa gör sig redo att köra Stickan.

Körturen är över, dags att mysa under täcket.

Strike II på långritt i strålande vårväder. Det här går ju jättebra , matte. ingen avsittning än....

Strike II och Anita. Ok, jag accepterar henne, bara hon inte skänklar mig hårt.

Strike II : Hon är helt ok, jag kommer inte att bråka. Bara hon gör som JAG vill...

Kvarnriset den 8 jan. 2017   

HEJ ALLA LÄSARE !              

Denna fotosida handlar i huvudsak om Strike II ( Stickan ), Åsens Willgot, såld 22 aug. 2017, snyft, men även Flack, min gamle trogne arab finns med.

     Det kommer också, att finnas några bilder av människorna i Stall Helle dvs Elle och HE och våra öden och äventyr med våra vänner och trivsamma grannar.  Med hopp om ett riktigt fint häst, hund och människoår för oss alla i Kvarnriset  2017 !

En snabb presentation av våra hästar:

Strike II 

Stickan eller Strike II är hans riktiga namn. Han är en äkta haflinger efter Steinbuck 5 och Crocus 348. 143 cm med mycket "attityd", som man brukar säga.

  Strike föddes 1996 hos Staffan Wahle´n, Munka Ljungby. Han köptes, som unghäst av Jenny Nilzen, Skellefteå.

  Hon utbildade honom mycket bra i körning och red in honom. 2008 köpte jag Strike, då vi bodde på Plastorps gård i Flen i Södermanland på grund av, att jag en period inte klarade av att rida stor häst.
I stället skulle jag köra.

   2009 gick flyttlasset till Burträsk och Kvarnriset, där vi bor nu. Strike II flyttade hem igen, kan man säga. Stickan tycker om, att åka transport och klagar inte, hur långt vi än kör. 
 
   Strike II har gått från klarhet till klarhet. Han debuterade i medelsvår 2013 och klarade dressyren med bravur i samtliga tävlingar, trots två felkörningar av mig.

   Han är sedan tidigare duktig i precision och maraton, bara jag får upp farten. Vårt  mål att köra SM 2014 i Götene har vi uppnått med råge. Vi tog oväntat brons i FU klassen. 

2016 skulle vi ha deltagit i SM i Göteborg, men avstod på grund av att vi fick tävla för lite, då frågan om jäv mot oss FU kuskar inte är utredd ännu. Det kändes väldigt snopet då Strike II vann sina starter i dressyr och blev tvåa totalt i båda tävlingarna vi deltog i.


2017 tränar vi mest dressyr och jag har nu bestämt att Stickan äntligen ska få gå i pension, som tävlingshäst. Han ska nu slippa dra en tung vagn på tävlingsbanan.


Hädanefter blir det bara trevliga körutflykter för hans del. Stickan är konstigt nog fortfarande lika pigg och motiverad som alltid, oavsett om han körs eller rids. Vilken pålle !  
        

Åsens Wilgot, såld 22 aug. 2017. Saknar honom....

    Åsens Wilgot och är född på Åsen , Sollebrunn 2007. Hans uppfödare och mentor är Rune Olofsson, Åsen Sollebrunn. Rune har lärt honom allt han kan i ridning och körning dvs det är ganska mycket, eftersom han är en erkänt duktig hästutbildare. Wilgots pappa heter Wilco och hans mamma Vilhelmina.

   Wilgot är en trygg och klok haflinger, som dessutom är väldigt social. Att komma till Kvarnriset och bekanta sig med Flack och Strike II och var väldigt lätt, eftersom han aldrig vill bråka, men ändå är väldigt bestämd.  Han är väldigt nyfiken och läraktig !

     Min resa med Wilgot under 2014 var väldigt spännande. Han debuterade i LA i Villvattnet och skötte sig utmärkt både i precision och maraton. Dressyren med den tunga spidern gick i galopp.
 

    På Skellefteå HorseRace körde vi godkänt i dressyren, men ryggningen var fortfarande tveksam. Under 2015 specialtränades han i dressyrridning i huvudsak. Annars är jag väldigt nöjd med Wilgots debut och att han blir alltmera lättlastad.


 2017


Wilgot har fått mycket dressyrträning, plus dragit ut en vargtand,som besvärade honom. Dressyrträningen fortsätter med oförändrad intensitet och nu ska vi börja om att köra honom med loksele igen för att så småningom prova köra med bröstsele. Dressyrträningen är jätterolig, så han kommer att få prova tävla i riden dressyr, så fort vi känner oss redo.
            Jag red Wilgot väldigt mycket förra året bara för, att vi skulle få en bra relation och han ska bli riktigt trygg med mig. I år ska han köras med coller istället för brösta och nu har jag också garderat mig med slaggjord för säkerhets skull. Wilgot gillar att " kicka" bakåt" mot koner och stenar, vilket inte är så käckt. När det gäller ridningen, så blir Willgot bara duktigare och duktigare för varje dag.


Galoppfattningen, skänkelvikning och framdelsvändning tränas intensivt. Andra delen av utbildningsstegen har nu påbörjats med att få bättre swung i steget, få Willgot riktigt rak plus, att kunna samla honom. Klättringen och galoppen i Kvarnrisberget börjar nu ge ett mera synligt resultat, så innan sommarens slut, så kommer Willgot att vara ett riktigt praktexemplar.


Wilgot har nu accepterat, att ridas ut med ett hackamore med korta skänklar, utan att bråka. Numera är uteturerna rena njutningen för mig. Dressyrridningen med HEs fina dressyrsadel känns numera helt ok. Jag längtar efter den dagen vi kan rida i ridhuset med kandar. Det ska bli mycket spännande !


 Åsens Wilgot har nu installerat sig hos sin nya ägare. Hon har ridit ut med honom och han skötte sig, så nu känner jag mig lugn. Willgot kommer att bli en toppenhäst ! Han är charmig och rolig och jag saknar honom mycket ! trots detta är jag glad över, att Anita köpte honom, hon kommer, att klara av honom jättebra. Lycka till !   

  

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

17.04 | 04:26

Nu är det färdig kört med risslan. From i dag är vägen upp i byn bar, tyvärr. Nu blir det, att köra med maratonvagnen igen eller att rida. Synd !

...
16.05 | 22:33

Nej Tyvärr så har vi sålt vår transportvagn med platta, så vi tar inte på oss turer så långt bort.

...
15.05 | 14:19

Hej!
En fråga..erbjuder ni turer med häst och vagn?
I sådana fall i Vindeln den 5:e augusti.
Hälsn Erik

...
03.05 | 17:35

Mitt liv som hästmålare fortsätter, roligt men jättesvårt !

...
Du gillar den här sidan