Stall Helles hästliv.

Tomten är på G.

Första advent !

Vad jag längtar efter våren och ljuset. Visserligen är månen knallgul i kväll och det känns lagom kallt, men ändå...förkyld har jag varit i en vecka nu, trots vaccination...yr, illamående och emlig, men på bättringsvägen. Mitt onda ben har kryat på sig och livsandarna börjar återvända.

    Hästabstinensen är svår och Stickan har fått en veckas semester för förstas gången i sitt liv. Han verkar rätt nöjd, om jag får säga det själv. Jag däremot är jätteuttråkad, när jag inte kan rida eller köra. Åsens Willgot saknar jag jättemycket,men jag hoppas, att han blir väl omhändertagen, där han är. Han var ett riktigt charmtroll.

  Stickan kan fortfarande busa. Han lyfte av handtaget i hagen häromdagen och smet ut, när husse var för långsam med att ta in honom. Han testar HE hela tiden både i körning och genom att  försöka smita ut ur hagen. Strike II är sig fortfarande lik och jätterolig att rida ut på. 

   Stallet är nu julfint tack vare Elisa , Jenny och Maria. Det var en ren fröjd att gå ut dit igen. Nu längtar jag efter att komma igång med ridningen igen efter denna eländiga höst.

Elle  

Äntligen vinter !

Äntligen vinter ! Som jag längtat. Jag avskyr mörker och regn. Jag vill ha sol, kyla och vit snö. Ljuset är viktigt för mitt och många andras  välbefinnande. Det blir allt viktigare med stigande ålder.

   I går red jag en härlig tur med Stickan, som verkligen uppskattade utflykten. Han var verkligen på hugget och trampade ivrigt på. Gamla fina Strike II , han är verkligen pigg och alert. Här vilar inga ledsamheter, bara han får mat och blir motionerad.

Tänk om jag bara vore hälften så pigg, som han, då skulle jag klara mig långt. Nu väntar jag bara på att börja kunna köra korgrisslan på Örvattensvägen. Det är en riktig höjdare, även om det är kallt.

Elle