Stall Helles hästliv.

Härligt körväder....

2018 LÄNGTAR EFTER VÅREN...

Äntligen är julen över. Jag längtar efter våren och värmen. Det sägs att man blir frusnare med åren, det är nog inte bara hur man säger, utan hur det är.

  Lite sol vore inte helt fel, om jag finge bestämma. Jag är drömmer nu bara om värme, sol och sommar. Vinter och mörker är verkligen inte kul, kanske dags med en tripp till varmare länder ?

Elle

GOTT NYTT ÅR !

Nyårs afton närmar sig med stormsteg. 
ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR
TILL ALLA ! ÖNSKAR VI från 
 stall HELLE I Kvarnriset

Två härliga ridturer idag.

Idag tog He fram Jonten för att ploga ridbanan bla. Under tiden red jag och Stickan Sågverksrundan ja, red och red Stickan tyckte, att tre dagar sedan sist var för länge, han var som en levande dynamitgubbe. Han bockade tre fyra gånger, innan jag nådde stora vägen, vilket gjorde att jag trodde, att sadeln satt fel och vände för att korrigera den.Om den satt för långt fram, så sköt jag tillbaka den för att inte åka av. Nu blev det lugnare, men Stickan var väldigt laddad. Han slutade att bocka i alla fall. Fyra timmars innevistelse på grund av hovslagaren, kan bli för mycket. Stickan längtade ut och var väldigt taggad, men lugnade ner sig, när han fick pulsa Sågverksrundan i 30 cm snö. 

Säga vad man vill om Stickan, men lat vet han inte vad det är. Ta det lugnt kan väl andra göra , inte han, som bara är en 22 årig flinga. I morgon ska han få dra korgsläden och trava, så mycket han vill ändå längst bort i Örvattnet. Då ska väl springet i benen bli lite bättre.

Flack han var som vanligt. Pigg, men väldigt snäll och väluppfostrad, trots möte med grannens traktorsnöslunga. Va då, det där vidundret bryr jag mig inte om, när matte leder förbi mig. Helt onödigt enligt Flack, vem bryr sig om en snöslunga ? Inte idag i alla fall. 

Elle

Det är aldrig för sent, att lära sig...

Idag är det äntligen riktig vinter. Blått, disigt, singlande snöflingor. 10 grader kallt, burr. Det blir nog att kura inne med glögg och film på TV plus min träningscykel, förstås. Cyklar en timme om dag, som rehab träning för mitt högra ben, som värker på nätterna.

I går red HE och jag till Örvattnet på en skrovlig och isig väg. Det besvärade inte hästarna , bara oss. Nu längtar jag efter att få köra korgrisslan i nysnö. Det är verkligen härligt. 

Annars är det våren och sommaren som hägrar, men först ska jag åka skidor på längden och tvären och åka spark på skaren i vårsol. Måla kommer jag att fortsätta med, jag letar bara efter bra motiv just nu. Vinter bilder är svåra att måla, så det får bli stileben , interiörer och porträtt. Ev. några hästar, när jag blir riktigt inspirerad.

Jag skulle så gärna vilja ställa ut lite tavlor till sommaren, men då måste jag ligga i. Det tar lång tid att måla och ibland tryter inspirationen. För att kunna måla, måste jag känna inspiration och lust. Bara transpiration räcker inte. Suck...Hur som helst ska jag gå på Edelvik efter jul för att få lite peppning och lära mig nya saker. Det är aldrig för sent, att lära sig nya saker.

Elle

 

Första advent !

Vad jag längtar efter våren och ljuset. Visserligen är månen knallgul i kväll och det känns lagom kallt, men ändå...förkyld har jag varit i en vecka nu, trots vaccination...yr, illamående och emlig, men på bättringsvägen. Mitt onda ben har kryat på sig och livsandarna börjar återvända.

    Hästabstinensen är svår och Stickan har fått en veckas semester för förstas gången i sitt liv. Han verkar rätt nöjd, om jag får säga det själv. Jag däremot är jätteuttråkad, när jag inte kan rida eller köra. Åsens Willgot saknar jag jättemycket,men jag hoppas, att han blir väl omhändertagen, där han är. Han var ett riktigt charmtroll.

  Stickan kan fortfarande busa. Han lyfte av handtaget i hagen häromdagen och smet ut, när husse var för långsam med att ta in honom. Han testar HE hela tiden både i körning och genom att  försöka smita ut ur hagen. Strike II är sig fortfarande lik och jätterolig att rida ut på. 

   Stallet är nu julfint tack vare Elisa , Jenny och Maria. Det var en ren fröjd att gå ut dit igen. Nu längtar jag efter att komma igång med ridningen igen efter denna eländiga höst.

Elle  

Äntligen vinter !

Äntligen vinter ! Som jag längtat. Jag avskyr mörker och regn. Jag vill ha sol, kyla och vit snö. Ljuset är viktigt för mitt och många andras  välbefinnande. Det blir allt viktigare med stigande ålder.

   I går red jag en härlig tur med Stickan, som verkligen uppskattade utflykten. Han var verkligen på hugget och trampade ivrigt på. Gamla fina Strike II , han är verkligen pigg och alert. Här vilar inga ledsamheter, bara han får mat och blir motionerad.

Tänk om jag bara vore hälften så pigg, som han, då skulle jag klara mig långt. Nu väntar jag bara på att börja kunna köra korgrisslan på Örvattensvägen. Det är en riktig höjdare, även om det är kallt.

Elle