Nyheter

I helgen var jag i Oulu, Finland, och hämtade hem lilla Runa (Kompiaisen Höpön Pöppö), Piggys barnbarn och Mollys barnbanrsbarn. Tack Tuija för förtroendet att få denna härliga valp! Flygresorna gick bra, men inte var det kul att vara instängd i en hundväska. Piggy var lite skeptiskt först: "Vad är det du tagit hem?", men Runa är precis lagom kontakttagande och respektfull, så det går jättebra. Jag hade väl inte trott annat heller, för Piggy är ju verkligen genomsnälll!

Lodur har blivit HD-röntgad och ögonlyst. Resultat HD grad B, ögon ua. Hurra!

Saksun var och hälsade på oss på sin födelsedag. Piggy blev glad att träffa henne och ville leka västgötaspetsleken där man biter i varandras rygg när man ligger på rygg. Det tyckte Saksun var lite läskigt, så hon vågade inte bita tillbaka {#smileys123.tonqueout}. Det är i alla fall ett gott betyg, för Piggy har aldrig lekt så med någon annan hund förutom Molly.

Lodur har gjort ett jättebra MH! Nästa vecka är det dags för HD-röntgen, alltid lika spännande...

Om allt går vägen så kommer familjen snart utökas med lilla Runa (Kompiaisen Höpön Pöppö), Piggys barnbarn och Mollys barnbarnsbarn! I mitten av december åker jag till Finland och hämtar henne. Det ska bli sååå kul att få hem en ny liten famijlemedlem. Hoppas Piggy tycker om sitt lilla barnbarn!

Idag fick älskade, älskade Molly somna in Krossat hjärta. Om 13 dagar skulle hon ha fyllt 15 år. Hon har haft ett blåsljud på hjärtat sedan ett par år, och de senaste tre månaderna har hon ätit hjärtmedicin. Först blev hon pigg som förut igen, men de senaste två veckorna kom hjärtsvikten ikapp. Hon blev trött och långsam och hjärtat svischade runt. Hon hade inte ont eller var orolig på något sätt, och vissa dagar var hon piggare, men andra dagar var hon bara trött. Vackra, trevliga, underbara Molly tappade aldrig gnistan i ögonen, och i kroppen såg hon helt intakt ut, men det fanns ingen återvändo och ingen anledning att dra ut på det ofrånkomliga slutet. Hon fick somna i bilen utanför veterinärkliniken, med husse och matte intill. Piggy var inte med och det var kanske dumt, för det var svårt att förklara för henne varför Molly inte var med när vi kom hem. Oj vilket tomrum det blivit. Molly fyllde ett stort utrymme i vårt liv och vi saknar henne oändligt.

Piggy har blivit kastrerad. Det var en planerad operation för att förebygga framtida sjukdomar. Hennes löp har varit långdragna och konstiga sista tiden och hon har ju haft en elakartad juvertumör innan. Operationen gick bra och modiga, duktiga Piggy härdar ut läkningsprocessen fint. Förhoppningsvis kan vi få behålla henne sisådär 8-10 år till Kärlek.