Nyheter

Edda är parad med Krösaskogens Zigge. Nu får vi hålla tummarna hårt att det blir valpar! Augusti är ju enligt forskningen den månad då hundar är som minst fertila under året. Hoppas ändå att några frön tar sig!

Edda, Saksun och Runa har gjort vallanlagstest i Tvååker. Kvigorna var väldigt tuffa och sprang också mycket. Då är det svårt. Edda fick börja med att mota ut kvigorna från en inhägnad närmast ladugården till hagen. De ville inte alls gå ut i hagen och hotade, sparkade och sprang åt alla håll. Tillslut var de ute i alla fall. Edda jobbade bra och var inte rädd, men hon avbröt lite ofta. Sedan fick hon en spark på käken och då tyckte hon det var nog. Edda fick Goda vallanlag denna gång. Hon var inte lika intresserad som när hon testades första gången vid 7 månaders ålder, men å andra sidan var det jobbiga djur, väldigt varmt och första veckan in i löpet så hon gjorde det bra tycker jag!

 

Runa var mycket mer avvaktande mot dessa kvigor än hon var i Lund i maj. Kanske hon kände att hon inte skulle klara av dem, eller så har hon blivit försiktigare sedan hon var valp. Hon började jättebra i alla fall och pendlade hela tiden. Men hon avbröt lite för ofta och då passade kvigorna på att anfalla. När hon blivit utjagad ur hagen två gånger ville hon inte mer. Hon fick Goda vallanlag.

När jag testade henne själv nere i Lund låg hon i hela tiden, pendlade som en galning och gick ut långt. Men hon blev fort trött efter en lång het dag med mycket bursittande.

 

Slutligen var det Saksuns tur. Samma tuffa kvigor. Saksun var mycket ihärdig och gick ut långt. Hon backade inte för djuren men fick kämpa för att få de två värsta att ge sig. Hon pendlade jättebra, gick ut långt, höll flocken samlad och höll ett lagom tempo. Duktig flicka! Saksun fick Mycket goda vallanlag.

Edda löper.

GRATTIS Piggy, Micki, Rudi och Pajas på 10-årsdagen!

 

Piggy har vallat. "Du och jag matte!"

Runa har börjat löpa för första gången. Hon är 9,5 månad nu, men fortfarande väääldigt valpig.