Nyheter

Idag fick älskade, älskade Molly somna in Krossat hjärta. Om 13 dagar skulle hon ha fyllt 15 år. Hon har haft ett blåsljud på hjärtat sedan ett par år, och de senaste tre månaderna har hon ätit hjärtmedicin. Först blev hon pigg som förut igen, men de senaste två veckorna kom hjärtsvikten ikapp. Hon blev trött och långsam och hjärtat svischade runt. Hon hade inte ont eller var orolig på något sätt, och vissa dagar var hon piggare, men andra dagar var hon bara trött. Vackra, trevliga, underbara Molly tappade aldrig gnistan i ögonen, och i kroppen såg hon helt intakt ut, men det fanns ingen återvändo och ingen anledning att dra ut på det ofrånkomliga slutet. Hon fick somna i bilen utanför veterinärkliniken, med husse och matte intill. Piggy var inte med och det var kanske dumt, för det var svårt att förklara för henne varför Molly inte var med när vi kom hem. Oj vilket tomrum det blivit. Molly fyllde ett stort utrymme i vårt liv och vi saknar henne oändligt.

Piggy har blivit kastrerad. Det var en planerad operation för att förebygga framtida sjukdomar. Hennes löp har varit långdragna och konstiga sista tiden och hon har ju haft en elakartad juvertumör innan. Operationen gick bra och modiga, duktiga Piggy härdar ut läkningsprocessen fint. Förhoppningsvis kan vi få behålla henne sisådär 8-10 år till Kärlek.

Piggy, Micki och Edda har tävlat agility i Tidaholm. Piggys banor var perfekta "västgötaspetsbanor", men matte dummade sig så det blev två disk. Edda gjorde två finfina lopp, men på grund av gungproblemen vi har för tillfället gick det väldigt tveksamt på klätterhindren, och i hopploppet blev det typiskt fel i slalom. Jättebra lopp annars! Micki däremot, som bara får springa något lopp då och då satte en nolla och blev TVÅA med uppflyttningspinne i agilityklass! Gammal är äldst!

Zipe har fått valpar hos Tuija på Kompiaisens kennel, Finland. Det föddes sex valpar, en hane och fem tikar. Tyvärr dog den lille hanen, så det finns fem tikvalpar kvar. Grattis Tuija!

 

Edda har dejtat Krösaskogens Zigge, men hon ville inte riktigt löpa hela linan ut så det blev ingen ordentlig parning med häng. Chansen att det blir valpar är nog väldigt liten. Vi har inte missat höglöpet.

Imorgon bär det iväg till Nybro med Edda. Hon ska träffa Krösaskogens Zigge, och om tycke uppstår och den lilla damen känner sig redo blir det förhoppningsvis parning. Håll tummarna!

 

I förrgår tävlade Edda och Micki agility i Dannike. Micki blev femma med noll fel! Inte dåligt med tanke på att ha haft tränings- och tävlingsuppehåll i två år! Edda blev 8:a. Det var rent ut sagt ett skitarrangemang, så dit kommer vi inte åka mer.