Nyheter

GRATTIS Piggy, Micki, Rudi och Pajas på 10-årsdagen!

 

Piggy har vallat. "Du och jag matte!"

Runa har börjat löpa för första gången. Hon är 9,5 månad nu, men fortfarande väääldigt valpig.

Runa har varit på utställning. SKV:s rasspecial på Tånga hed. Hon är 9 månader och 10 dagar gammal, så hon tävlade i juniorklass. Fast hon hade passat mycket bättre i valpklass, den lilla plutten! Hon fick very good och bra kritik av domaren Per Andersen:

"Mkt bra typ. Bra proportioner. Ännu lite lätt. Mkt bra huvud. Korrekt bett. Välformade öron. Bra hals. Välver en aning i länden. Tillräcklig kropp. OK vinklar fram & bak. Önskar ngt mer utfyllt bröst. Rör sig bra. Aning vid i armbågarna. Bra päls."

Idag har Saksun gjort BPH. Ett jättebra sådant! Hon är väldigt social och glad i människor och inte ett spår arg. Hon är nyfiken och framåt och totalt oberörd när hon kollat vad det är. Lekfull till tusen.

 

Saksun leker med testledaren

Piggy har blivit nedflyttad till klass 2 igen. Det är roligt! På den första tävlingen knep hon en andraplats och uppflyttningspinne i agilityklass. Hennes nittonde pinne i klass 2. Nu blir det dock paus i agilitytävlandet ett par månader, för hon har opererat bort en juvertumör (för andra gången). Den var bara liten och klart avgränsad, men eftersom den förra var elakartad vågar man inte vänta. Nu hoppas jag att hormonerna stabiliserat sig efter kastreringen i höstas, så att det inte blir några fler tumörer.

 

Runa har testat på att valla för första gången. Hon var jätteduktig! Hon sprang ut till kossorna direkt och började driva dem med en intensiv pendling och grovt skall. Efter ett tag kollade hon var jag var och började springa tillbaka, men vände ut igen när jag uppmanade henne. Hon orkade bara valla några minuter, för det hade varit en lång dag i värmen. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig då.