Måndag 121231 Gott slut på 2012!

Årets sista dag är här. Kan säga att jag haft ett mycket roligt och lärorikt 2012 och jag blickar frammåt mot ett 2013 som jag hoppas ska bli ännu roligare. Hundarna har fått både morgon och fm promenad och varsinna tuggben och nu får dom ligga ute och mysa medans jag gör ett städryck inne i huse. Har redan hunnit med att rida ut en sväng på Nea nu på förmiddagen så nu ska jag ägna ett par timmar åt huset och även börja plocka fram lite kläder som ska packas ner i en resväska för en kommande semestertripp. På eftermiddagen kommer Marie-Louise ner med sina hundar så tar vi en gemensam hundpromenad vilket vi brukar göra på nyårsaftonen. Chess får stanna kvar hos oss över natten då hon inte mår bra av rakter och smällare. Även om jag ska iväg en stund på en trevlig nyårsmiddag hos goda vänner en stund så kommer jag hem i tid och avslutar 2012 i soffan tillsammans med fyra golden tjejjer. Känns som ett bra avslut för mig.
Gott Nytt År önskar jag er allesammans!

Lördag 121229 Årets sista tävling

Idag har jag & Leija varit i Karlskoga på årets sista tävling, och inte bara det jag har äntligen gjort klart min skrivar utbildning för Rallylydnad. Känns jättebra! Jag har skrivit för alla ekipage i mästar, fortsättning och nybörjarklassen och det blev i runda slängar ca 50 ekipage. Är trött i både huvud och kropp efter detta. Men det har verkligen varit jättekul och lärorikt.  Leija fick debutera i Avancerad klass även om alla de nya momenten inte riktigt sitter ännu men det är ju kul att prova på och se vart man står i utbildningen med sin hund. Vi lyckades få ihop en godkänd runda på 87 poäng vilket jag är nöjd med för dagen. Nu ska vi träna vidare och sedan blir det en officell start längre fram i vår för oss.En till riktigt rolig grej var att Anne-Lie kom förbi och hälsade på. Anne-Lie är ju "farmor" till Asta och det är flera år sedan vi sågs sist men idag blev det av. Toppen kul!  Nu blir det en lugn kväll för oss hemma i soffan.

Onsdag 121226 Bra inomhus träning och skadad hund

Skadad hund igen....😥 Asta är skadad igen och jag bara hoppas och håller tummarna för att det ska gå över fort. Tyvärr är skadan redan gammal men jag trodde inte det var så farligt/illa som det kanske är. Asta blev påsprungen av en annan hund för 1½ vecka sedan (en ren olyckshändelse) och hennes svans kom ikläm och hon tjöt en bra stund av smärta. Men när hon lugnat ner sig och vi gått en bit till så verkade som det värsta hade lagt sig och sedan har hon faktiskt varit ganska ok. Jag har trott att hon haft "vattensvans" (svansförlamning) men det verkar inte som om hon haft ont eller varit speciellt påverkad av detta så hon har ju fått hänga med som vanligt på promenader osv. Tyckte väl att det kanske tar lite mer tid att bli av med en "vattensvans" under vintertid med snö och kyla osv men tyvärr har det inte gått över och i söndags (före julafton) så verkade Asta bli mer berörd och fått ont i svansen. Har hittat en kota mitt på svansen som är svullen och jag befarar nu att hon kanske har fått en fraktur där. Ringde vår veterinär Leif igår och fick lite råd och imorgon får vi väl åka in och röntga Asta´s svans för att se hur det ser ut. Just nu får hon ta det lungt och ha tråkigt igen och hon har fått smärtstillande ett par dagar och det verkar som om hon inte har lika ont längre men svansen funkar inte som den ska. Riktigt trist! Håller tummarna för att skadan inte är för komplicerad och att det läker fort...


Idag på eftermiddagen var jag & Leija till ridhuset för lite inomhusträning. Vi blev bara tre stycken på träningen idag så det blev en sån där lyxkänsla igen av att ha hela stället för sig själv. Vi byggde upp två Rallykombinationer med ca 10-12 moment i varje bana. Ena banan var nybörjar/fortsättningsklass nivå och den andra var fortsättning/avanceradklass nivå. Gick båda kombinationerna med Leija ett par gånger och jag är faktiskt riktigt nöjd med Leija. Nästan alla moment fungerade som önskat. Däremot kan jag konstatera att "backa" inte funkar utan hjälpmedel (väggen/korridoren) och även momentet där men går åt varsitt håll "från" inte sitter men för övrigt funkade allt annat riktigt bra. Passade på att träna "honnören" när någon av de andra som var med på träningen gick banorna med sina hundar. Har även tränat "backa" både på vänster och höger sida i korridor och "bärande av föremål".  Nu ska vi avsluta vår eftermiddag med att titta på Lady & Lufsen. :)

Söndag 121223 GOD JUL!

Nu är det bara en halv dag och en natt kvar till Julafton. Veckan som varit har varit lite tuff men nu har vi iallafall några dagars ledigt och möjlighet att ta igen oss lite. Igår var jag och hundarna iväg till ridhuset för lite Rallylydnadsträning. Vi byggde upp en bana som var lite klurig men kul att jobba med. Gick ett par gånger med Asta och första vändan blev hacking och med dåligt flyt men sen gick det bättre. Leija fick gå banan två gånger - hann inte mer än så. Efter träningen gick vi in i baracken och fikade ihop. Gunilla hade en supergod saffranskaka med sig om vi alla fick ta del av. Mumsigt! Idag har Maria & Marie-Louise varit här med hundarna och vi tog en gemensam hundpromenad och givetvis med lite kaffe och kaka efteråt. Nu ligger hundarna nöjda och sover i soffan. På Annandagen är det dax för lite träning i ridhuset igen. Tänkte göra två olika Rallykombinationer på ca 8-10 moment, på så sätt kan vi vara två som tränar samtidigt i kombinationerna. Nu är det dax för en liten sill lunch och sedan ska jag iväg till stallet och rida ut en sväng på Nea. Ikväll blir det lungt med en god bok i soffan. Eller kanske en film... Det visar sig :)

Söndag 121216 Imorgon är det invigning...

av den nya träningsdagboken för 2013 :) Det börjar redan imorgon i boken så det är lika bra att ta tag i det då. Fast jag har varit duktigt och skrivit träningsdagbok varje dag sedan 3/12, så klart vissa dagar innehåller info om motion/rastning och lek. Detta då jag inte haft möjlighet att träna varje dag men på detta sätt får man ju en bra överblick vad man egentligen gör med hundarna och vart man ligger i träningen. Helgen har varit rätt lugn, i fredagskväll var det Julbord här hemma på Norrgården med alla anställda. Gott och trevligt men jag tackade för mig redan vid 22-tiden. Är på tok för trött på fredagskvällar för något större partaj. I går var det busväder. Blåst, mildgrader och snö som yrde. Blev iallafall en tur ute med Nea på morgonen för att sedan åka till ridhuset i Täby som vi bokat för hundträning på Lördagar mellan 13-15. Det blev bara jag & Maria i ridhuset denna gång och jag förstår att folk inte kom i ovädret som var igår. Men det gick bra för oss att ta oss dit och hem och det var en ganska lyxig känsla att ha hela ridhuset för oss själva. Byggde upp en Rallykombination med 9 skyltar/moment som jag gick med båda Leija och Asta. Bytte ut 2 av skyltarna i kombinationen till mästarklass skyltar för Asta men för övrigt körde jag med samma skyltar. Får väl lov att säga att det var ganska så ofokuserat från både Leija´s och Asta´s håll men nu var det länge sedan vi gjorde någon träning på detta sätt. Asta blir lite för taggad och skuttar iväg och vill göra allt på en gång. Men huvudsaken är att dom är glada och tycker det är kul iallafall. Passade på att träna "backa" när jag kunde bygga upp en tunnel mellan ridhusväggen och en bom. Sen blev det en lugn och tidig lördagkväll för oss. Idag har jag och Marie-Louise och alla hundar varit över till Maria och Dillen för att uppvakta Maria som fyllde 50 för ca 2 veckor sedan. Oj vad kul hundarna tyckte det var att träffas igen. På eftermiddagen har jag varit i stallet och ridit hästen, passade även på att klippa Nea igen nu när det var mildväder. Hoppas dock att det slår om och blir frysgrader igen och att det kommer lite mer snö så det blir vitt och fint till jul. Hoppas kan man ju alltid göra....😉

Japp, redan imorgon 17/12 är det dax att inviga denna Träningsdagbok.

Tisdag 121211 Frisk och rastlös...

Tror jag kan kalla mig frisk nu, har lyckats äta både fisksoppa och lite spagetthi och jag har idag druckit min första kopp kaffe på 4½ dygn. Himelskt gott! I och för sig kanske jag skulle ha låtit bli eftersom jag antaglien blivit "avgiftad" och inte har ett kaffe (koffein) beroende längre men vad tusan, någon last måste man väl ha och då känns det helt ok att behöva dricka ett par koppar kaffe om dagen helt ok. Har varit hemma från jobbet både måndag och idag vilket nog varit bra så man hinner återhämta sig ordentligt men jag blir rejält rastlös av att vara hemma. Visst finns det saker att göra här hemma men imorgon kommer Camilla och städar så det vore ju tokigt att jag ska städa dagen innan hon kommer hit och städar. Har boostat mig med att titta på en massa videoklipp på Rallylydnadsekipage och är supersugen på att träna förståss.Har även uppdaterat mig på Zandra´s blogg och hennes videoklipp med hennes träning med Lova & Lystra. Väldigt inspererande och uppmuntrande. 😀 Har varit ute i korta stunder med Asta & Leija idag för att träna lite. Gick väl så där men ju mer jag piggnar till och orkar desto bättre ska det bli. Har tränat Asta på tre olika moment. Byte bakom, snurr ut från mig, backa. Både snurrarna och backandet har vi tränat från vänster och höger sida. Och vi har börjat med att backa ifrån mig (när Asta står framför mig) Kan säga att Asta är super taggad och tycker det är hel kul. Leija har fått träna på fotgående och sättande både från vänster och höger sida samt snurrar utifrån mig både från vänster och höger sida. Har även provat på att backa men jag känner att jag måste ha en bra vägg eller korridor för att träna på detta på bästa sätt. Får fundera ut något bra som funkar här hemma. Nu blir den en eftermiddags promenad tillsammans med Marie-Louise & Christer och Skrållan & Chess. Tror mina tjejjer blir glada för det.

Det här är ett av momenten som jag & Asta har börjat lära in/träna på nu. Asta ska gå in och ställa sig fram för mig. (vi ska stå nos mot nos) och sedan på mitt kommando ska hon backa rakt bakåt ifrån mig i hennes egen längd. Dvs minst en hundlängd. Sedan ska hon stanna/stå kvar och jag går fram och plockar in henne till min vänster sida igen och vi fortsätter sedan i fotgående frammåt. =)

Söndag 121209 En riktig skit helg!

Ungefär 30 minuter efter mitt senaste inlägg här i dagboken i Torsdags så slog magsjukan/vinterkräksjukan till med full kraft. Pang bom så var den där. Behöver inte gå in på detaljer men det har varit en riktig skit helg. Nu äntligen börjar det vända och det finns hopp men jag blir hemma från jobbet imorgon. Tur att man har bra vänner och sambo som kan hjälpa till och ta hand om djuren när man ligger platt. Jag hoppas på nya FRISKA tag redan imorgon.

Torsdag 121206 Struktur och simträning

Nu ska det bli ordentlig ordning på mig, hundarna och vår träning. Fick med papper från kursen hos Prickis i Söndags och jag tog tag i det hela på en gång och började skriva daglig träningsdagbok för Leija,Asta och vår träning ihop. Skriver korta rader om motion/rastning/lek samt träning och vad vi fokuserar på. Hoppas på så sätt få en bra överblick vad vi gjort under veckorna, samt att jag ska försöka göra en veckoplanering med vad vi ska träna på osv. Har dessutom varit så duktig att jag till och med köpt en ny almanacka för 2013 som jag kommer använda som träningsdagbok för oss. Det blir lite enklare att hålla allt samlat. Redan 17:e december är det dax att inviga den. Men tills dess kör jag på lösblad (pappren från Prickis).  I kväll har jag & hundarna varit iväg till Lena Larsson och simmat igen. Som tur var så hängde supersnälla Maria Skoog med och assisterade. Känner att jag vill ha någon med mig ett par gånger till innan jag provar helt själv. Lättare när man är två helt enkelt. Leija fick börja och idag ökade vi på simtiden lite grand. Hon fick simma 12 minuter totalt. Delade upp det på 2 x 6 minuter med en liten vila/paus i mitten. Inte helt lätt att hålla Leija mot basängkanten och få henne att bara "hänga" där men jag såg ju att Lena får till det så jag får väl helt enkelt träna så jag oxå kan hantera det hela. Tanken är att hon ska vila lite i vattnet eftersom hon simmar så intensivt. Men idag tyckte både jag & Maria att Leija var lite lugnare i basängen. Inte alls lika stressad vilket känns bra. Asta pasta är stabil som en säl i vattnet. Hon simmar lungt och sansat. Ökade på hennes tid oxå med 2 minuter till så hon simmade totalt 17 minuter. När vi kom hem blev det bara en snabb kvällskiss och nu sover vovvarna gott i soffan. Själv ska jag titta på Julkalendern på SVT Play, sen är det god natt för mig.

Söndag 121202 En härlig vinterdag och en bra helg

Wow, vilken härlig vinter dag det har varit idag. Solen har tittat fram ordentligt och med alla minusgrader så har den lilla snö som kom legat kvar och frosten har bitit tag ordentligt i allt gräs och i alla träd. Mycket vackert! Sen är det bara att klä sig rätt för så här fina dagar så vill åtminnstonne jag vara ute så mycket jag bara kan - under förutsättning att man har rätt och tillräckligt med kläder på sig. Hela helgen har varit bra och mysig. Red ut en sväng igår morse på Nea och sedan kom Maria & Nemo ut på besök igår eftermiddag. Vi tog en timmas promenad med hundarna sedan blev det fika med kaffe, glögg och nybakta saffransbullar som Maria hade med sig. Resten av eftermiddagen och kvällen tuffade på med en massa hundsnack, god mat och dryck och lite soffhäng. Blev en ganska tidig kväll ändå efter som vi skulle upp och iväg på tävlingslydadskurs hos Prickis på morgonen. Nu tusan har jag sett till att få en spark i rumpan och komma igång med lydnadsträningen. Jag har ju kursat ute hos Prickis tidigare men det är ett par år sedan och det var med Asta men nu är det Leija´s tur. Och det blev en rivstart. Efter att ha rastat hundarna och hundarna fått spana av läget hos varandra lite och vi värmt upp oss så blev det skaprt läge direkt. Vi fick köra både sättande i grupp och läggande i grupp och sedan skulle det spanas av hur vår linförighet såg ut och sedan blev det till att kolla av läggande under gång med halt och ställande under gång med halt. Puh... Men på så sätt så fick Prickis en klar bild av hur det ser ut för alla ekipage och vart i träningen man befinner sig. Till min förvåning funkade allt hyggligt bra, trodde vi skulle ha mer trassel med detta men självklart finns det MASSOR av saker att jobba på. Bland annat positionen, nöta in kommando orden, snabbare aktion i lägganden, sättande och ställande och en mer "förig" hund i svängar osv. Så ja - vi har lite att jobba på. Efter detta pass så blev det ficka och över en timmas terori/hundsnack och så klart läxa. Här ska man själv arbeta ut en plan och vi ska skriva träningsdagbok och man ska både kunna motivera sig och förklara sig. Precis sånt här behöver jag, och en rejäl spark där bak... Så imorgon bär det av till bokhandeln för att köpa en ny almanacka som ska användas som träningsdag bok för 2013. Resten av detta år fick vi papper till för att fylla i vecka för vecka.
Efter kursen åkte jag och Maria ut till klubben och hämtade alla Rallylydnadssaker och körde ner till ridhuset vi fixat för inomhus träning i vinter. Fick ta i ett ridhus inte allt för långt bort som vi kan träna i varje lördag mellan 13-15. Känns toppen bra! 😀 Nu ska jag gå in och fundera ut min plan för min och Leija´s lydnadsträning...

Torsdag 121129 En till syster :D

Japp, det är som rubriken säger. Jag har fått en till syster. Det är antagligen en ganska komplicerad historia från början men som har fått ett "lyckligt slut" eller ja, slut och slut är det ju inte mer som en ny början. Hur som helst utan att gå in på detaljer så har jag och min syster Jenny fått en ny syster som heter Eva och hon är ett par år äldre än mig. Så plötsligt har man halkat ner från stora syster till mellan syster men där befinner jag mig gärna. I lördags så träffades vi för första gången och vilket roligt och härligt möte det blev. Det blev en hel kväll ihop med god mat och dryck och massor av skratt och miljoners av frågor som besvarades av oss alla. Detta är nog helt klart den roligaste lördagkväll jag haft på mycket myckt länge och jag hoppas att vi snart kan träffas igen allihopa.
Hundarna har jag kvar... om någon undrade... Men just nu är det bara promenader som gäller, åtminnstonne har det varit så sista veckan. Det har varit mycket annat runt omkring och vädret är och har varit hemskt. Jag vill så gärna träna men som det är ute nu så blir det inte någon träning alls, det skulle inte göra någon nytta iallfall. Men förhoppningsvis har vi löst inomhusträningen för Öhsbk ikväll eller imorgon. Så om allt vill sig väl så bör vi ha ett ridhus att träna i redan till helgen eller åtminnstonne nästa vecka. Längtar!!! Jag & Leija har anmält oss till en tävlingslydnadskurs hos Prickis som börjar på Söndag. Hoppas det ger mig en spark där bak till att ta tag i lydnaden med Leija.
På Lördag kommer Maria & Nemo ut på besök till oss. Ska bli skoj att ses igen. Det blir gemensam hundpromenad och sedan ska vi laga lite mat och dricka lite vin och snacka hund. Blir nog en tidig kväll ändå efter som vi båda ska upp och iväg på kursen hos Prickis på Söndag morgon. 🙂

Torsdag 121122 Simträning & Julpynt

Ikväll har jag varit iväg med Asta & Leija på simträning. Det var första gången som jag gjorde detta själv med hundarna. Fast jag hade väldigt bra uppbackning måste jag säga. Bästa Maria Skoog har lovat att följa med mig de två första gångerna för att hjälpa till och ikväll kom Lena ut för att titta till och supporta mig. Toppen bra! Leija fick börja och hon får ett rejält stress påslag när hon ska simma i basängen men jag tycker nog att hon var lite tystare och lite (väldigt lite) lugnare i basängen idag. Däremot höll hon allsång för oss när det var Asta´s tur att simma. Så om det inte är kallt så kommer Leija få lägga sig i bilen efter simningen, då kan hon ha Vilma där till sällskap och med täcke på så ska nog det funka bra. Hur som helst så fick Leija simma ca 10-11 minuter. Sen var det Asta´s tur och hon är lugn och sansad i basängen. Hon simmar mycket bättre än vad jag trodde hon skulle göra och hon är mycket mer avspänd i basängen. Asta fick simma 15 minuter även denna gång. Kommer hålla igång dem båda med simning hos Lena varannan Torsdag. Tack snälla Maria för hjälpen ikväll! Utöver detta har jag börjat julpynta... på hemsidan. Med ett par enkla klick på datorn är det fixat. Mycket enkelt och smidigt. Tänk om man kunde göra så när man ska till och julpynta här hemma...

Måndag 121119 Det finns hopp :)

ÄNTLIGEN! Nu känns det som om min envisa hosta äntligen börjar ge med sig. Hostar fortfarande men inte lika mycket och inte lika hårt. Helgen kändes ganska grå och trist vilket den iofs var väderleksmässigt men även jag kände mig så. I Lördags var vi på Henriks 40-års fest men jag fick ta med mig min hosta och åka hem redan vid 23-tiden. Trist men jag kunde vara med ett tag iallafall.
I Lördags på eftermiddagen fick jag till ett Rallylydnadspass med Asta och Leija. Började med några nya moment från Mästarklassen med Asta. Bla frammåtsändande till kon, skiftbyte bakom och bärande av föremål. Och vi jobbar vidare med att backa bakåt på höger sida. Går riktigt bra om jag har lite stöd av något typ en häck eller vägg eller så men snart så sitter det även fritt.
Leija får jobba med backa bakåt, det sitter inte ännu så vi använder oss av stöd som en vägg/häck etc. Även Leija fick prova på framåtsändande till kon och skiftbyte bakom.
En annan glad nyhet som förvisso inte är riktigt spikad ännu är att jag fått tag i ägarna till ett ridhus där vi kommer kunna ha hundträning i vinter. Ridhuset ligger nära mig så jag är så himlans glad om vi får ihop detta nu så man kan träna i ridhuset nu i vinter. Behöver verkligen ha lite tur nu så jag verkligen kan ta tillvara på vintern och träna med hundarna. Nu ska jag & Leija passa på att träna lite när Asta & Vilma är ute på vallen och gräver. Sen blir det en eftermiddagspromenad med alla vovvar och så får Asta ett träningspass efter promenaden. Ikväll är det dressyrträning med Nea. En riktigt kul eftermiddag och kväll alltså. Får nog ta det lungt med hästen ikväll iallafall så jag inte blir sämre men lite kan vi nog jobba på iallafall. Hej hopp!

I brist på bilder så får jag bjuda på denna bild. Det var gårdagens frukost. Amerikanska pannkakor med smör, sirap, hallon och blåbär. Gottiligott!

Torsdag 121115 Vet.check rapport

I tisdags var vi iväg till Leif på Hund och Kattkliniken för att kolla upp Leija´s hälta som kommer och går och Vilma´s svullna vänster knä. Var så risig själv i tisdags att jag inte orkade uppdatera hemsidan men nu har livet återvänt till mig.
Leija har vi nu röntagt om för ... ja, vad kan det vara... typ 4-5 gången. Det finns inga nya skador på vänster tass, mellanhand eller carpus. Passde på att röntga båda armbågarna igen eftersom hon har "2:or" på dem men det är ingen förändring på armbågarna sedan dom tidigare bilderna som är tagna när hon är ca 1,5 år och 3 år. Så det känns bra att det inte är några nya skador och hon har heller inte dragit upp den gamla skadan. Hon är däremot slappare i 3:e och 4:e tån på vänster fram men det vet vi om sedan tidigare så till största sannolikhet så kommer hältan av den smäll hon fick för ca 3 veckor sedan när hon och Asta lekte och gjorde stor race hemma hos Inger en eftermiddag. Hon får nu gå på en kur Carprodyl i 2-3 veckor och vara kopplad och jag ska försöka hålla henne lugn, dvs inte bus och lek. Däremot kunde jag fortsätta med simträningen och vi kan träna Rally/Lydnad lite försiktigt. Undvika hopp osv.

Vilma var det inte heller någon större fara med men hon är lite svullen på insidan av vänster bakknä och det kan beror på överansträngning. Vi har ju gått rätt mycket och långa promenader och det kanske blir lite väl häftigt fär damen. Man får ju komma ihåg att hon är gammal vid detta laget. Så även Vilma ska äta Carprodyl i ca 2 veckor och ta det lite lungt.

Träningsmässigt då... Ja, det går väl så där. Tappar lite lust och motivation när hundarna inte är 100% fräscha och med detta regn och mörker. Blää...
Ev. ska jag gå en tävlingslydnadskurs  med Leija i vinter, behöver dock inte bestämma mig för om jag ska hoppa på detta förrän v. 48, då vet jag om Leija är ohalt och OK att träna med. Hoppas på det!

Asta´s träning måste jag verkligen ta tag i, hur ska det annars gå till våren och Mästarklassen ? Som tur är så har jag bokat in duktiga Zandra Beijer för en Rallylydnadstävlings/handler kurs i Påsk. Två heldagar ska hon drilla mig och några till. Vill gärna att alla nya moment är in tränade tills dess och vi har gott om tid på oss men det gäller ju att vi sätter igång oxå. Hoppas på lite hyffsat väder i helgen så kan man träna lite här hemma iallafall.
Nu är det dax för lite glögg - det är bra mot min hosta 😉

Söndag 121111 Envis hosta och kurs avslutning

Min lilla förkylning som dök upp natten mellan måndag till tisdag hänger sig envist kvar och den har sett till att jag har hostat mig igenom hela helgen och det känns som om det kommer att vara så ett par dagar till. Jobbigt! Det har alltså inte blivit någon träning för Asta & Leija så som jag hade tänkt/planerat från i fredags men jag hoppas vi kan ta tag i detta redan imorgon. Vi måste ju komma igång med träningen och lära in alla nya moment om det ska bli något tävlande till våren.
Idag hade vi avslutning på vår fortsättning/avanderadkurs ute på klubben. "Som vanligt" regnade det till och från men vi hade åtminnstonne dagsljuset denna gång. Leija skötte sig riktigt bra och det kändes som det funkade hyffsat bra när vi gick avanderadbanan. Efter fikat så flyttade vi över till fortsättningsbanan som ska vara något enklare men då den låg i mer blöt mark så blev det svårare och det märktes på en gång att Leija inte ville vara med på noterna på grund av den blöta marken. Nu tar vi kväller och dricker en stor kopp te och slappar lite. Nya fräscha tag imorgon!

Onsdag 121107 Simskola

I eftermiddag har vi varit hos Lena och simmat för tredje gången. Nu kan man ju säga att både Asta & Leija går på "simskola" Asta gjorde ett riktigt bra jobb i basängen och hon simmade 15 minuter denna gång och var riktigt duktig med att simma runt. Leija fick lite överslag och blev superglad och orolig/stressad på samma gång när hon kom på att hon skulle simma. Hon både ville springa upp på rampen och hoppa i och springa ut i hallen. Hel knasigt. Det blev bättre när hon kom ner i basängen men det märktes att hon var rätt speedad. Efter ett par minuter blev det bättre men man kan inte säga att Leija simmar lungt och avspänt utan hon simmar som om hon skulle simma ett OS-lopp. Hon fick simma 10 minuter och nästa gång tyckte Lena att jag ska försöka ta in henne till sidan och låta henne vila en liten stund. Ska prova iallafall, det är ju toppen att ha flytvästen med handtag att hålla i. Leija´s hälta är något bättre men det finns lite spår kvar av den så jag har beställt tid hos Leif på Hund och Kattkliniken nästa vecka. På tisdag får Vilma och Leija åka in på ett besök där. Vilma för att kolla vänster bakknä som svullnat upp och Leija ska vi kolla vänster tass på igen och även båda armbågarna. Kan lika gärna röntga om allt för att få korrekt status på allt nu.  På fredag har jag tänkt att vi ska återgå att träna lite Rallylydnad varje dag. 5-10 minuter/hund för att lära in nya moment. På söndag är det dax för den sista träningsträffen ute på klubben. Trevligt att få träna i dagsljus.🙂

Söndag 121104 Laddar inför ny vecka

Swich... så var helgen förbi och redan om ett par timmar är det ny vecka. Simningen hos Lena i torsdags gick bra. Detta var andra gången vi var där för att somma och Asta´s simtid utökades till 15 minuter och hon verkar har hittat "rätt" i basängen. Leija fick en ordentlig undersökning av Lena och hon hittade området där Leija har fått en smäll eller om hon farit om kull eller så. Vänster fram nedanför carpus så var hon 4 grader varmare. Men eftersom hon värmer ur så fort när hon rör på sig så fick hon simma en stund iallafall och det verkar som om poletten trillade ner även här. Leija simmade ungefär 10 minuter och hon blev inte sämre av simningen. Nu under helgen har jag inte sett någon stelhel eller hälta alls. Vi ska till Lena redan på onsdag så nu håller jag tummarna för att denna lilla hälta bara var tillfällig. Någon mer träning har det tyvärr inte blivit. Det har varken funnits tid eller ork till det men jag hoppas vi kan träna lite Rally nästa vecka. Vill börja lite med de nya momenten. Imorgon eftermiddag kommer Marie-Louise ner med Skrållan och Chess så ska vi ta en eftermiddagsprommenad med hundarna. Nu tar vi kväller och kryper till sängs och hoppas på en god nattsömn inför kommande vecka.

Onsdag 121031 Pannlampa och Månsken

Pannlampa = oslagbart bra! Idag blev det ett Rallylydnadspass hemma i trädgården vid 18.30 tiden. Mörkt ute men tack vare månsken och en bra pannlampa så går det faktiskt att träna på framsidan av trädgården. Imorgon är det dax för Asta & Leija att simma hos Lena igen. Ska be Lena titta lite extra på Leija som blev halt förra veckan under lek ute i trädgården. Hoppas (och tror) att hon bara vrickat/stukat till vänster tass för hon värmer ur väldigt snabbt och är inte halt när hon rört på sig lite grand. Har dock låtit henne ta det lungt och bara varit med ute i koppel. Inget retriever race här inte. Tjingeling!

Torsdag 121025 Lång ledig =)

Japp, är ledig från jobbet fredag & måndag så jag är "långledig". Skönt! Ska åka ner till Skåne över helgen och hälsa på kompisar och gå på 40-års fest. Ska bli så roligt! Önskar er alla en riktigt härlig helg!🙂

Söndag 101221 Matte höll fötterna i styr ;)

Nu är det färdig tävlat för i år. Igår lyckades jag hålla mina fötter i styr och Asta & jag gjorde vår tredje godkända runda i Rallylydnad Avanceradklass. Tävlingen gick ute hos Vallentuna BK och det regnade hela dagen. Rundan jag & Asta gjorde var långt i från perfekt men det dög iallafall. Vi fick 85 poäng av 100 möjliga. Det blev -10 poäng på ett moment där man skulle backa tre steg bakåt med hunden på höger sida. Det momentet har vi inte hunnit träna in ännu. På vänster sida fungerar det bra men inte på höger sida. Sedan blev det -1 poäng x 5 för diverse olika småsaker som inte är något att hänga upp sig på. Det är bara att slipa vidare på momenten. Är nöjd och glad av att jag nu klarat av årets mål med både Asta & Leija. Asta ska tävla i Mästarklass nästa år och Leija ska tävla i Avanceradklass (och förhoppningsvis Mästarklass senare under året) Nu tar vi resten av hösten och vintern till att träna.  Det står lite mer om tävlingen från igår på Asta´s tävling/prov sida.

Söndag 121014 Så j-la klantigt !!!

Jag var så extremt klantig igår och jag har på tok för stora fötter! Gårdagens Rallylydnadstävling hos Appollogruppen i Huddinge gick åt skogen. Trist och surt som tusan men jag har bara mig själv att skylla. Planen och förhoppningen var att detta skulle bli vår tredje raka godkända runda i Avanceradklass och så skulle vi vara "klara" för i år och ta oss an Mästarklass nästa år men OJ SÅ FEL MAN KAN HA!! Tur att jag säkrat upp med en tävling i Vallentuna nästa helg då får jag åtminstonne inte vara lika klantig som igår. Gårdagens bana var riktigt rolig med flera sidbyten och tempoväxlingar. Men tyvärr redan vid 4:e skylten/momenet så tokade till sig, det var en "snurr" i högerhandling och det ska inte vara något problem för oss men av någon anledning så var jag antingen för snabb eller för otydlig så Asta snurrade inte runt på en gång utan jag fick upprepa kommandot och när hon snurrat runt så råkade jag trampa henne på vänster tassen. KATASTROF !!!!  Givetvis var det en "olycka" men det blev verkligen en katastrof av detta. Asta trodde ju att jag var arg på henne och att jag bestraffade henne vilket gjorde att hon ville visa att hon ville vara mig till lags till varje pris så hon börjde hoppa upp på mig. Flera moment i banan gick uruselt för att Asta hoppade upp på mig och ett av momenten blev helt fel. Massor av avdrag förståss och en ej godkänd runda. Surt, Trist och det är bara mitt fel. Fy skäms på mig !!! Mer om själva rundan finns på Asta´s tävlingssida. Hur som helst var tävlingen väl arrangerad och det var hur trevligt som helst. Duktikga Zandra Beijer vann och kom två med sina härliga Golden tikar Lysta & Lova. Så himla kul att se och följa dem på tävlingar. Efter tävlingen åkte jag & Asta hem till Ulrika för att bli serverade middag, lite vin och så satt vi och snacka hela kvällen. Sova kvar där och rullade hem mot Örebro imorse. Nu siktar jag & Asta in oss på Rallytävlingen i Vallentuna nästa Lördag och vi ska träna måndag, tisdag, tordag och på Lördag, ja då jädrar.....

Onsdag 121010 Födelsedag & Träning

Igår var det min födelsedag, något jag inte brukar fira något nämnvärt även om det alltid är trevligt och mysigt att träffas och ta en fika ihop men gårdagen var sedan tidigare fullbokad. Jobb som vanligt på dagen och lite fix med både det ena och det andra på eftermiddagen. Redan vid 17-tiden åkte jag ut mot ÖHSBK där jag skulle vara träningsvärd för Tisdags/Allmän/Öppenträningen. Byggde upp en Avancerad Rallybana och passade på att träna både Asta & Leija på banan. Gick riktigt bra förrutom att jag upptäckte/kom på att Asta inte kan backa när hon är på min högra sida. Opsss... kanske läge att lära in det innan tävlingen på Lördag....Leija funkade mycket bättre än vid vårt förra kurs tillfälle när hon bara trilskades med alla sättanden och lägganden, inga problem alls igår. Och med Leija så vet jag ju att hon inte kan momentet/skylten "backa tre steg" ännu men vi ska absolut träna in det nu i höst. Hade tagit med mig en kaka till klubben så efter träningen så blev det gemensam fika. Trevligt och mysigt att kunna sitta ner och prata lite hund i lugn och ro. Idag har jag passat på att träna lite rally hemma i trädågården. Lade krutet på "Backa tre steg" med både vänster och höger handling och på "Byt" (sidbyte) både till höger och vänster. Skojsigt! Men det krävs en hel del träning för att det här att sitta. Senare på eftermiddagen mötte jag och hundarna upp Marie-Louise & Christer för en liten promenad och lite apporteringsträning. Uppskattat vill jag lova! Ska försöka träna lite mer på Rallyn både imorgon och på Fredag och hoppas på ett litet mirakel så jag och Asta kan få till en till godkänd runda på Lördag hos Apolloklubben i Huddinge. (Får vi till en godkänd runda så är vi klara i Avancerad klass) Håll tummar och tassar för oss!

Torsdag 121004 Rehab, Rally och en hundfri helg

I Tisdags var det Leija´s sista rehabträning hos Lena i Treadmillen. Det är nu 9 månader sedan hon fick sin senskada och rehabiliteringen har gått riktigt bra och jag valde att fortsätta rehabträningen mer för att förhindra att hon skadar sig igen och för att hålla koll på att det hela tiden går åt rätt håll. Man kan fortfarande se att fjärde tån på vänster fram är längre och petar ut men så kommer det kanske alltid att vara. Känns nästan lite vemodigt att det var sista gången med Treadmillen och hur det än är så hoppas jag verkligen att ingen av hundarna skadar sig något mer. OCH för att undvika detta så har jag nu istället bokat upp 3 simpass hos Lena för Asta & Leija. Lena ska vara med dom första gångerna (3-5 ggr) och sedan om allt går bra så löser jag ett 10-kort och sköter mig själv och hundarna vid simträningen. Tanken är att fortsätta hålla hundarna i god form och kondition och ha simningen som ett komplement till övrig motion och träning. Så under resten av hösten och vintern blir det simning för Asta & Leija varannan vecka fram till i vår.

Ikväll var jag & Leija ute på Öhsbk och vårt andra kurstillfälle på Rallylydnadskursen. Kul och trevligt som vanligt men träningsmässigt var det ett botten napp idag. Men så kan det ju bli ibland. Själv var jag inte riktigt i form och då brukar det inte bli helt bra. Sedan var appellplanen helt vattensjuk och trots att Ann & Camilla anlagt det två olika banorna på bästa sätt så var marken väldigt svampig, vattning och lerig. Detta passade inte Leija för 5-öre och hon ville varken sitta eller ligga i lervällingen och det kan till och med jag förstå. Jag skulle inte heller vilja sitta eller ligga i geggan. Men så kan det ju faktiskt vara på tävling oxå så det gäller ju att ändå träna på men det blev inte något bra flyt i träningen och jag och Leija var inte riktigt överens. Avslutade med att träna högre upp på planen (i mörkret) men att göra lite kuligare saker så Leija blev glad och sprallig igen. Och till Leija´s stora lycka så fick hon hälsa (och pussa) på Bamse så nu är åtminnstonne Leija på gott humör igen. Själv är jag mest bara trött på mig själv som inte hade en bättre plan för min träning. Fy skäms på mig!

Imorgon efter jobbet bär det av upp till Kalvhararna. Jag, Jenny och våra föräldrar ska stänga igen för i år och som det ser ut nu ska det bli hyffsat väder. Hoppas verkligen det. Ska försöka få med mig Anders kamera och ta en massa bilder. Hundarna får vara kvar hemma med Anders och det blir alltså en hundfri helg för mig. Känns konstigt redan nu men det är säkert nyttigt för mig oxå.
Önskar er alla en riktigt trevlig helg! 🙂

Söndag 120930 En kväll i Juni...

sjunger Lasse Berghagen just nu på TV:n i programmet Moreus med mera. Och säga vad man vill om Lasse, gitarrerna och programmet men den är BRA! Och det är sommar och man blir GLAD!😀 Men sommaren är över och hösten är här. Idag har det varit en fin höst dag med sol och vackar färger. Och det blir man oxå glad av. Helgen har varit toppen och jag är så nöjd med denna helg jämfört med förra helgen som jag sov bort. Igår red jag på morgonen och fixade stallet, fixade en hel del hemma under förmiddagen och dagen och sedan lade jag två viltspår och sedan blev det sökträning ihop med Maria på Sanna Mon. Hade med 12 fåglar och vi lade ut två sök i olika områden med 6 vilt på vardera sök. Leija & Tompa började på varsitt sök och Leija gick riktigt bra på första söket där hon fick plocka in 4 av 6 vilt. Hon hände på den första fågeln men sedan kom allt in utan att hon hängde och utan att jag behövde påminna henne om vad hon skulle göra. Sedan bytte vi sökområde och Leija fick plocka in 4 vilt igen på den andra sök rutan. Gick riktigt bra även om farten mattades något men jösses 8 vilt har hon aldrig bärgat in tidigare och det var kråka på kråka som kom in. Hel kul! Tompa jobbade på bra mellan det olika sökrutorna fick jag rapport från Maria om men jag hann inte med att titta själv. Asta var super sugen på jobb när hon fick komma ut. Det ryckte ordentligt i skinnet på henne. Hon fick plocka in 5 av 6 vilt på första sökområdet och sedan bytte vi område där hon fick plocka in alla 6 men på tredje skicket kom frågan... Hon stannade och tittade på mig, tog då in henne och valde istället att skicka henne på ett linjetag mot en duva och det funkade fin fint. Sedan skickade jag ut henne på sök igen och hon plockade in en pippi och sedan gick vi ut tillsammans i söket och jag skickade henne på ett linjetag på sista pippin. Detta boostar ju Asta rätt mycket så hon var i toppform när sista pippin kom in. KUL!!! 
Idag har Asta & Leija fått gå sina viltsprå. Funkade fint! Nu ska vi återgå till slappandet i TV soffan en stund innan vi säger Go´natt!

Torsdag 120927 Mindfulness & Nya höstkläder

Igår åkte jag, Maria & Chatrine iväg till Kvarhagen/Kolbäck där GRK Västmanland hade ordnat en föreläsning med Moa Ågren. Ämnet var Mindfullness och hur man kunde använda sig av det i hundträning och tävling. Väldigt intressant och vi fick göra ett par nyttiga och roliga övningar. Finns mycket att tänka på och massor att hämta i sin hundträning och tävling. Kul att få lära sig mer om Mindfullness som för mig är "nytt" däremot har jag stött på och jobbat rätt mycket med mental träning och nu har jag två bra verktyg att hjälpa mig frammåt i många avseende, både privat, på jobbet, träningen med hästen och träningen/tävlingen med hundarna. Alltså borde jag och mina hundar kunna bli hur bra som helst...

I höstrusket måste man pigga upp sig lite grand och det kan man göra med att shoppa loss på nya hundsaker. Alla tre hundar har fått nya höst täcken som är fleecefodrade regntecken från Hansbo och nya "egen designade" halsband från Popix. Så nu är vi rustade för höstens regnväder.🙂

Dom nya höst täckerna från Hansbo. Fick köpa dem till x-tra bra pris när jag var iväg på SSRK Bergslagens utställning i Västerås 2/9.

Söndag 120923 Ur form

Har varit ur form hela helgen. Ur trist !!!😥
Vet inte varför men kanske min kropp och knopp helt enkelt behövde vila för jag har varken haft feber eller någon direkt "åkomma" mer än att jag varit så oändligt trött. Var i säng och sov före 20.00 i fredags och sov 11 timmar på raken. Igår kom M-L & Maria ner med sina hundar så tränade vi lite nere på gräsvallen för att sedan gå en sväng med alla vovvar. Efter det var jag tvungen att gå in och vila mig ett bra tag för att orka åka till stallet. Jag & Lena röjde upp en skogsväg från lite sly och hundarna fick hänga med ut i skogen på detta. Inte något direk tungt arbete men tydligen räckte det för att jag sedan skulle åka hem och efter en dusch slockna i soffan och sova ett par timmar igen. Sov även 10 timmar i natt och jag har vilat/sovit en del idag på dagen. Det var först idag på eftermiddagen som jag började känna mig som människa igen. Hoppas verkligen detta bara var något tillfälligt och behov av vila för så här vill jag inte slösa bort min tid. Nya friska tag inför kommande vecka.😀

Torsdag 120920 Rallylydnadskurs & Lycklig Leija

Ikväll började vår Rallylydnadskurs ute på klubben. Super kul! Det är en ganska intensiv kurs där vi går igenom fortsättning & avanceradklass på 4 kurstillfällen, men det är två veckor mellan varje kurstillfälle. Passar mig och Leija toppen bra. Jag har tänkt att nyttja dessa kurstillfällen att öva in högerhandling på Leija och jag testade redan idag. Ann & Camilla hade byggt upp en rätt så klurig fortsättningsbana och även två kortare kombinationer så man kunde öva och värma upp i kombinationerna för att sedan gå en hel bana. Leija är lite väl glad och studsig i början men nu börjar jag åtminnstone komma ihåg vad jag ska göra och vad jag inte ska göra när jag jobbar med henne. Gick banan två gånger och även om det finns lite att slipa på så gick det riktigt bra. Första omgången gick jag med "vanlig" vänster handling och andra gången (efter fikapaus och vila) så bytte jag ut första skylten till en sidbytesskylt och sedan gick vi hela banan med högerhandling för att byta tillbaka till vänster sida på näst sista skylten och det gick förvånansvärt bra. Leija verkar inte ha några problem att vara på höger sida, kändes betydligt lättare än när jag tränar med Asta. Kan kanske ha något att göra med att jag inte tränat/tävlat lydnad med Leija där det enbart är vänster sida som gäller. Ska bli riktigt kul och spännande att se hur det går fram över med träningen och med kursen. Ska försöka vara flitig med träningen nu i höst iallafall.
Till Leija´s stora lycka kom hade Ida med sig båda sina colliehanar Bamse och Diezel. Bamse är nog det finaste Leija vet, hon är stört kär i honom. Men Diezel går inte av för hackor han heller.  Så nu har jag en trött och lycklig liten Leija som sover gott i soffan. 🙂

Söndag 120916 Fina tävlingsresultat och nya bokstäver

Har haft en toppen helg som innehöll "extra allt" Red Nea igår morse vilket blev ett bra pass, åkte hem till M&P i Väsby runt lunch och jag & M tog en trevlig eftermiddagspromenad med vovvarna. Efteråt satt jag ute på M&P´s terass och sippade på ett glas vin och läste min bok och efter en stund serverades grymt god mat ute på terassen. Det blev en kväll ute på terassen uppkrypen i en fotölj med en filt och boken och ett till glas vin. Så mysigt! Idag har jag varit i Uppsala och tävlat Rallylydnad med Asta & Leija och vi fick till två bra rundor. Asta gick i Avancerad klass på förmiddagen och vi fick ihop 97 poäng. Grymt! Så supernöjd med den poängen med tanke på hur lite vi ändå hunnit träna för Avanceradklass. Leija gick på eftermiddagen i Fortsättningsklassen och med sitt nya smeknamn = Kängrun så kan man räkna ut att hon studsade sig igenom banan. Trots det gick det vägen och vi fick ihop 92 poäng och Leija är nu färdig/klar i Fortsättningsklassen. Tjoho! Så med det så har Leija fått en ny titel i sitt namn. Hon heter numera SE VCH RLD N RLD F Norrgårdens Gyllene Cayenne. Många bokstäver på en liten kängru...

Torsdag 120913 Bra Rallylydnadsträning

Idag har jag, Maria & Chatrine gjort ett rejält Rallylydnadspass ute på klubben. Superkul och nyttigt att träna ihop. Chatrine hade tagit med en Avanceradbana som hon ritat själv. En bra bana där det händer mycket och det var många skiften mellan vänster och höger handling. Gick banan 3 gånger med Asta, den första gången gick inte alls bra men jag hade inte heller förberett varken mig eller Asta på att vi skulle in och "jobba" Men sedan blev det bättre. Utöver sjäva banan och "Honnören" så hade vi satt upp en liten kombinationsövning med 8:ans frestelser och den dubbelslalom bakom. Passade på att göra denna övning med Asta ett par gånger med höger handling. Gick riktigt bra! Själva banan gick bättre med Asta andra och tredje gången men det finns ett par moment som vi måste jobba lite extra mycket på. När Asta var klar var det Leija´s tur. Hon fick gå samma bana men jag körde på 1:an & 2:ans skyltar bara. Vi hade satt i alternativa skyltar på alla skiftbyten för höger/vänster handling osv. Leija tycker detta är super duper kul och nu behöver jag verkligen inte peppa upp henne, nu gäller det att jag är lugn och tydlig själv för annars går det över styr. Leija blir väldigt hoppig och hon har en tendens att vilja dra mig i tröjärmen. Första gången vi gick banan ihop så kan man säga att Leija hoppade sig igenom banan. Andra gången var jag mycket lugnare, mer lågmäld och mer tydlig och då funkar det bättre. Passade på att gå kombinationen med 8.ans frestelser och slalomen. Funkade men Leija blir lite sprallig ibland och jag får passa henne så hon inte går ur hand. Efter träningen gick vi in i stugan och fikade lite och sedan avslutade vi med en liten kvällsprommenad. En riktigt kul, nyttig och mysig träningseftermiddag/kväll med andra ord. Det ska bli mycket kul och intressant med tävlingen på söndag. Håll tummarna för oss!

Söndag 1209090 Utställning hela helgen lång

Jösses vilket hästjobb Margareta gör och har gjort med SSRK Bergslagens utställningar. På bara denna helg inser jag att det är ett MEGA jobb med att få ihop en utställning. Det "lilla" jag tidigare hjälpt till med att ordna är ingentin om man jämför med detta. Kändes bra att jag kunde hjälpa till även om det bara var en liten del av arbetet om man jämför med vad Margareta har gjort. Igår vid lunch åkte jag över till Margareta i Arboga där vi lastade in allt som skulle med till utställningen i min hästtransport. Vi körde över allt till Dingtuna (Västerås) där jag och Margareta själv byggde upp 5 utställningsringar och 7 tält, sedan åkte vi raka vägen till hotellet i Hallstahammar för att checka in. Efter att ha tagit en liten runda med hundarna och fixat ett klädombyte var det samling och en drink med domarna som skulle döma på utställningen. Ett synnerligen trevligt och glatt domar gäng. Riktigt roligt för mig som är så "ny" i dessa sammanhang att få hänga med. Det blev gemensam middag med mycket prat och skratt och när vi väl fått i oss kaffe och efterrätt var det dax att ta kväller. Idag var själva utställningsdagen och jag fick "sovmorgon" så jag och hundarna kunde ta en ordentlig morgonpromenad med hundarna innan frukost. Jag och 3 av domarna åkte gemensamt till utställningsplatsen och sedan har det varit full fart hela dagen. Vi har burit ut och in saker mer eller mindre hela tiden. Allt vi bygge upp igår skulle rivas ner när allt var klart och allt kördes tillbaka till Margareta i em/kväll. Utöver detta ställde jag ut Asta och Leija, kritiken och resultaten från detta ligger på Asta/Leija´s egna utställningssidor. Har haft en kul och lärorik helg och jag kommer somna ovaggad ikväll. 🤩
Kom förresten med på Rallylydnadstävlingen nästa helg i Uppsala med Asta och Leija. Skoj skoj!😀

Torsdag 120906 T x 4 : Torsdag, Trimning & Trevlig Träning

Idag på eftermiddagen har jag trimmat Asta & Leija lite grand. Svårt att snygga till dem när dom båda håller på att fälla ur pälsen. Asta ser bedrövlig ut och jag kommer väl skämmas i utställningsringen på Söndag över hennes päls - men eftersom jag inte har så mycket att hämta i ringen ändå så tänker jag ändå ställa henne. Leija ser något bättre ut, hon har ännu inte börjat släppa all päls även om hennes päls inte är den bästa just nu. Hade tänkt att bada dem nu ikväll men jag beslutade mig för att inte göra det för då släpper dom ännu mer päls, men efter denna helg så gör det ju inget om pälsen ryker och det kommer ny fin vinterpäls. Har varit ut på klubben och tränat lite lydnad idag. Riktigt roligt faktiskt. Är ju måttligt road av lydnaden men när hundarna tycker det är kul och det går bra då tycker jag oxå det är kul. Blandade in lite Rally när vi ändå var där. Perfekt att göra lite övningar när det är flera andra ekipage som tränar på olika saker. Nu ska jag börja packa ihop lite saker som ska med till Västerås i helgen. Lika bra att få ihop sakerna nu ikväll när jag ändå är hästledig. Passar på att önska just dig som läser detta en riktigt trevlig helg!🙂

Tisdag 120904 Rapport från DM helgen

Vilken rolig och trevlig helg vi haft i Hallstahammar! Trots att jag inte har varit i toppform (är fortfarande väldigt trött och hostig) så har det varit en toppen kul helg där jag faktiskt kunnat ta det ganska lungt. Jag & Maria delade på en liten stuga, modell friggebod där vi och hundarna sov en natt. På Lördagen var det utställning och lydnad och på söndagen var det ett workingtest. Fick fin kritik på både Leija och Asta i utställningsringen. Asta fick HP och hon kom på en delad 5:e plats i veteranklassen. Leija fick oxå bra kritik men fick varken HP eller någon placering. Lydnaden gick bra men det finns ju lite att fila på. Leija gick i Novis klass och det gick rätt bra och Asta gick i LK1 som vi har gjort tidigare, gick oxå riktigt bra trots att det är 4 år sedan vi höll på med lydnad. På Lördag kväll var det middagssupé, sång och trevligt umgänge men alla var rätt trötta så dom flesta kom nog i säng i hyffsad tid. På söndagen var det ett Workingtest. Leija gick i Novisklass och Asta i Semi-klassen. Gick riktigt bra med båda två och nästa år ska vi se till att flytta upp en klass. Leija kom runt på 86 poäng av 100 möjliga och Asta kom runt på 91 poäng av 100 möjliga. Vinnare koras i alla grenar men sedan räknas totalpoängen ut på ett special sätt som jag inte ska försöka mig på att förklara. Hur som helst så lägger man ihop alla gren poäng med lite olika kofficienter beroende på vilka klasser hundarna går i. Leija kom på delad 5:e plats för Guldhunden och Asta kom på en delad 4:e plats på DM:et. Asta knep även "Brorsans vandringspris" Riktigt roligt. Detta pris går till den äldsta hund som placerat sig bland de tio bästa DM hundarna. Riktigt roligt att just vi lyckades ta hem vandringspriset i år.

Asta tar igen sig och vilar efter tre stationer på WT provet. Ryggsäcken är bra till mycket ;) Till höger är en bild på "Brorsans VP" och rosetter och övriga priser vi fick med oss hem. En helt galet roligt och trevlig helg!

Torsdag 120830 Rallylydnadsskrivarkurs & Ont i halsen

Har så förbaskat ont i halsen!😥 Jag som "skröt" på jobbet här om dagen om att jag varken varit sjuk eller ens hängig under sista året. Inte haft en sjukdag sen jag bytte jobb, där fick jag för det. Nu har jag åkt på en förkylning och det känns som om jag har en raggsocka i halsen som killar och sticks. Otrevligt värre!
Hoppas verkligen symtomen lindras rejält till helgen då vi ska iväg på GRK Västmanlands DM. Idag har jag gått en del av en Rallylydnadsskrivarkurs på Kumla BK. Superkul! Är klar med teoridelen, nu behöver jag bara hitta en passande tävling där jag får bak skriva minst 15 ekipage sen ska jag vara klar. Vi avslutade kvällen med en träningstävling så några som gick kursen (Kumlingarna) fick möjlighet att skriva så dom blev klara. Vi fick gå en klurig och ganska lång nybörjarbana. Valde att starta både Asta & Leija och både fick gå utan koppel. Gick bra men som vanligt är jag själv inte helt nöjd. Det finns saker som helt klart kan göras bättre men det var nyttig träning iallafall. Leija och jag tog oss runt på 94 poäng och jag & Asta gjorde en 100 poängs runda så poängen är jag helnöjd med men jag vet att jag och hundarna kan göra det ännu bättre. Nu blir det en kopp honungsvatten och en Ipren till kvällsfika, hoppas det går att sova i natt. Skönt med fredag imorgon.

Söndag 120826 Städ och B-provs helg

Spenderade hela Lördagen i stallet med att tvätta/skura Nea´s box samt lite gemensamma utrymmen. Hundarna fick  hänga med mig hela dagen, lite bra att få lite raster i form av hundpromenader. Så nu är det rent och fräscht i stallet. Alla de övriga inackorderingarna gjorde sin del idag när jag och Asta åkte iväg till Laxå för att vara med på B-provet där. Vi gick ut som sista ekipage och vi fick med oss ett tredje pris hem. Känns helt ok med tanke på att vi faktiskt inte har tränat så väldigt mycket varken i vår eller under sommaren. Om Asta nu bara kan hålla sig frisk och hel så ska vi träna på och se om det går att motivera upp henne ytterliggare i sökarbetet. Nu är det dax att krama kudden. Har en fullspäckad vecka framför mig. Dressyrträning med Nea imorgon ikväll, öppenträning på hundklubben på tisdag, styrelsemöte med SSRK Bergslagen på onsdag och Rallylydnad skrivar kurs på torsdag. Och på fredag packar vi ihop våra saker för att på Lördag åka till Hallstahammar och vara med på GRK Västmanlands DM nästa helg. Då blir det både lydnad, utställning och WT för både Asta & Leija. Skoj! 😀

Tisdag 120821 Ok stämpel för Asta & Diplom

Idag har vi varit hos Lena och rehabtränat Leija och gått igenom Asta och nu fick Asta en "OK stämpel" av Lena, dvs det finns inget kvar av den lilla ligamentskada Asta hade i bogleden. Skönt! Det betyder att jag kommer att göra en B-provs start på Söndag. Tyvärr har vi inte kunnat träna något in för provet men vi får väl tro att man kan vila sig i form. Nu har ju inte Asta tappat något konditionsmässigt då hon fått röra på sig ordentligt även om det varit i koppel och dessutom har hon simmat mycket sista veckorna. Efter besöket hos Lena blev det ett besök hos Åsa & Nala och Åsa´s supersöta boxer valp Edison. Det var länge sedan vi sågs och det var riktigt kul att ses igen. Asta blev riktigt lycklig när hon fick träffa Åsa och Nala igen. Edison verkade vara ok oxå tyckte hon. På vägen hem åkte jag och hämtade ut våra Rallylydnadsdiplom som äntligen har kommit. Men jag undrar egentligen varför jag beställde dem. Dom är ju inte direkt snygga och det finns ju inget bra ställe att hänga upp dom på här hemma, så dom åker väl in i det "städade förrådet" (matrummet) där alla andra diplom och rosetter är. Men det är kul att våra titlar nu är officiellt registrerade iallafall. Det börjar bli lite bokstäver på Asta nu 😉 SE VCH, LP1, RLD-N, RLD-F Norrgårdens Gyllene Canasta & SE VCH, RLD-N Norrgårdens Gyllene Cayenne.

Fredag 120817 Semester helt och hållet

Efter att allt där hemma blev klart i Måndags packade jag & hundarna in oss i Volvon och åkte hem till Väsby. Kom hem till M & P i lagom tid för middag. Tisdagen fm var jag & M ner till Väsby centrum och shoppade lite. Kändes nästan skumt. Kan inte ens komma ihåg när jag var där sist och jag kan säga att det bara var 2-3 affärer som jag kände igen. På Tisdag em blev det en spontan "kräftskiva" hos M & P, jag hade med mig lite nykokta kräftor hemifrån så det blev kräftor med öl och nubbe och efter det blev det laxpudding. MUMS!! Gick en del promenader i skogarna där M&P bor och tog med mig några dummisar så det blev lite närsöks träning ute i skogen. I Onsdags fm åkte jag & hundarna över till Enköping för att hälsa på en Agneta med familj som är hemma från London ett tag. Vi "vallade" ungar, hundar och oss själva i parkerna i Enköping. Givetvis blev det en fika ute. Senare på onsdagskvällen blev det tjejkväll ute på Melanders Bakficka vid Medborgarplatsen. Så superkul att få träffa Ulrika, Fia, Pernilla & Agneta igen. Hoppas verkligen vi kan göra om detta inom hyffsad snar framtid. Under kvällen fick jag en högst ovanligt samtal som fick mig att sätta i halsen rejält. Polisen/Sambandscentralen i Sundsvall ringde och sa att dom hade hittat en hund ifrån mig. Hjälp!!!! Mina hundar var ju i Väsby hos M & P. Efter en liten stund kom vi fram till att det var Wilma (Norrgårdens Gyllene Vanilj) en syster till Leija som var på "rymmen" i Sundsvall. Med lite fix och trix så fick jag tag i telefon nummer till familjen som äger Wilma (Vanilj) och dom hade inte ens hunnit sakna henne så dom åkte ner och hämtade upp henne på polisstationen. Allt gick snabbt och bra. Skönt! Sånna här gånger är jag otroligt glad över att jag har id-märkt mina hundar med tatueringar och inte med chip. Det gör nytta när det behövs! Igår morse så bjöd jag mina föräldar på en "vardagsmorgon" från mitt liv, dvs vi klev upp redan vid 04.00 för att ge oss iväg upp till Granön och hämta båten för att köra in den till Söderhamn där båtmotorn skulle få service. Allt gick bra och det blev en förmiddag i Söderhamn för oss och hundarna. Vi kom ut till Kalvhararna vid 15-tiden igår em. Det blev en lugn em/kväll med godmat och dryck (bad för hundarna) samt en omgång Alfapet som är tradition här. Vi har en pågående Alfapet tunering från den helg vi öppnar här tills att vi stänger igen. Än så länge innehar jag rekordet på 290 poäng men de övriga knappar in... Idag blev det en rejäl sovmorgon, nästan ända till 09.30 och sedan har vi målat lite inne i "stora" stugan. Det ska tapeteras om där så småning om. Hundarna har fått bada/simma och hämtat massor av dummies i vattnet och så blev det lite dirigeringstärning i form av klockan efter vattenarbetet. Nu kryper vi ner i bäddarna och sussar gott tills imorgon bitti så får vi se vad dagen bjuder. Trivs alldesles utmärkt här!😀

Bästa stället... Kalvhararna :)

Tisdag 120814 Golden Specialen & Semester

Nu börjar jag återhämta mig efter årets upplaga av Golden Specialen. Hela helgen var toppen kul även om jag och Asta verkligen gjorde ett uruselt WT resultat. Tror det är det sämsta vi någonsin gjort, men det finns en del ljusglimtar i det hela även om det inte alls visar sig i poängen. Jag & Mare-Louise kom ner med husvagnen på torsdagkväll och hittade en bra plats till den på den lilla campingen som fanns. Efter att fått av husvagnen från bilen och fått saker och ting på plats åkte vi in till Mullsjö där det blev varsin pizza till middag. På fredagen startade M-L Chess på WT i öppenklass och jag följde med som sällskapsdam och hundpassare åt Skrållan & Asta.  Maria, Tompa & Bosse Sax anlände på fredag em och när M-L var klar med Chess tog vi oss ner till husvagnen för att få upp förtältet. Detta gick förvånansvärt bra men det var nog tack vare goda husvagnsgrannar som ställde upp och hjälpte till att få upp det. När det väl var på plats tog vi oss upp till prisutdelningen och M-L & Chess fick ihop ett 3:e pris på WT:t. SKOJ! Efter detta tog vi oss in till Mullsjö igen för att köpa med oss Thai mat till middag och sedan blev det en kväll i förtältet med middag och sedan med ost & kex ihop med Anneli & Lena. Mycket trevligt! På lördagen var det dax för syskonen att göra sitt WT. Vi var ute i rutorna tidigt (efter att ha startanmält och hämtat nummerlappar dagen innan) så vi var igång redan vid 08.30. Började med Asta nere på vattenet där det var en dubbelmarkering. Markeringarna gick hyffsat långt ut på vardera sida om båten i näckrosor. Dessvärre var det ingen vind alls och trots riktigt ihärdigt simmande av Asta som verkligen ville hitta dummisarna så fick hon inte med sig någon in. Synd! Hon gjorde verkligen ett superfint simarbete och lyssnade på mina signaler men jag fick inte henne tillräckligt nära någon dummy för att hon skulle få vittring på dem. Nästa station var en dubbelstation med en markering och sedan ett linjetag. Markeringen gick bra men linjetaget gick åt skogen....  M-L & Skrållan var på vattnet samtidigt som jag & Asta förskte oss på linjetaget och Asta ville hellre hjälpa Skrållan på vattnet än att gå upp i en backe... Och sen var det helt kört. Asta hade sagt upp sig från jobbet och trots att hon markerade väl på de markeringar som var på övriga stationer så hade hon inga som helst betänkligheter över att gå ut och hämta in några dammisar.  Jag lyckades få Asta att gå ut i ruta 1 som var ett närsök där två dummisar skuelle in, en dummy tog hon in men sen var det stopp. Såg ut som om hon gick i högklackat och med handväska i rutan. Vi fick domarens pris iallafall ;) Om jag själv varit lite mer smart så hade jag naturligtvis låtit Asta vila mer mellan första och andra stationen. Och jag skulle ju absolut inte låtit Asta går på kombirutan när Skrållan körde vatten men på något sätt ville jag komma runt hyffsat tidigt, fast jag vet inte varför egentligen. Det tar ju hela dagen ändå. Så av hela WT provet i ÖKL klassen så fick vi in 2 dammisar och fick ihop 11 poäng av 100 och vi kom på jumboplatsen.... På Lördagskvällen blev det rosa bubbel i Champangeskålarna i förtältet och sedan grillmiddag tillsammans med ca 50-60 andra Golden entusiaster. Utställningen på Söndagen gick ungefär som väntat. Fick fin, bra och överens stämmande kritik på Asta men vi blev oplacerade. Asta´s utställnings kritik ligger på hennes egen sida under utställningar. Några bilder från Specialen finns i ett eget fotoalbum under denna flik. Blev tyvärr inte fler bilder än dom som ligger ute. Hur som helst så har har hela helgen bjudit på mycket skratt, för lite sömn och en massa kul. Igår (måndag) blev det först en rejäl sovmorgon hemma för att sedan övergå till en städ & tvätt dag. Rullade hem mot Väsby på sen eftermiddagen. Det blev en lugn måndagskväll hemma hos M & P i Väsby. Idag tisdag har det varit en "semesterdag" med lite sovmorgon, hundpromenader med lite närsöksträning och så blev det en spontan liten kräftskiva hos M & P nu på kvällen. GOTT! Resten av denna semester vecka kommer att spenderas i Väsby/Stockholm och på Kalvhararna. Ska bli både skönt och roligt!😀

Måndag 120806 En bra träning & tävlingshelg!

Förkrossande trött efter denna helg men oj vad kul det har varit. I Lördags förmiddag träffades jag, M-L & Maria uppe vid Villingsberg för Apporteringsträning. Denna gång var det fokus på vattenarbete med både markeringar och linjetag på ganska långa avstånd. Gick riktigt bra med Leija, hon är fokuserad och hon simmar bra och gör fina avlämningar till mig. Då simsträckorna var rätt långa så blev det inte så många markeringar/linjetag men däremot fick Leija (efter att hon vilat) gå på ett litet sök med tre fåglar. Detta för att hon ska få jobba och bli riktigt van med viltet. Det blev lite "häng" på kråkan som hon hittade först men hon greppade den och kom in med den iallafall sedan var det inga problem med måsen eller skatan. Bara att nöta på helt enkelt.


Igår var jag till Fagersta kennelklubb och tävlade Rallylydnad med Leija och Asta. Det blev en lång men fin, trevlig och rolig dag. Leija gjorde sin andra runda i fortsättningsklassen och vi blev godkända på 82 poäng. Asta gjorde sin debut och tillika första runda i den Avancerade klassen på eftermiddagen och även där blev vi godkände på 79 poäng. Superkul!😀  Vår träning och klubbkompis Chatrine fick samma poäng med sin hund så jag & Chatrine delade på 4.e placeringen. Detta tog vi vara på och åkte in till Elsa Andersson´s konditori i Norberg och firade. Gott!

Måndag 120730 Träning, träning, träning

I Lördags åkte vi upp till Villingsberg där GRK hade sitt KM för en vecka sedan och vi lade upp träningen som NKL provet så vi var på samma plats, dock hade vi ingen skytt men Christer agerade domare och gick bakom varje ekipage och talade om vad som skulle hända osv. Tanken var att jag skulle motivera upp Asta massor på söket men eftersom hon nu får vila lite från träning pga sin lilla skada så fick Leija prova på att gå "provet" Är riktigt nöjd med liten skiten. Hon är full av förväntan så det gäller att balansera upp det på ett vettigt sätt. Låta henne pysa ut lite grand innan man börjar men inte för mycket, vill ju ha kvar det mesta av förväntan men jag vill ju inte att hon ska gå ur hand eller börja pipa. Hur som helst så fungerade fotgåendet på transportsträckorna bra men det skulle kunna vara ännu bättre, finns lite att fila på. Landmarkeringen spikade hon och hon fick till ett spontant upptag av kråkan, däremot blev det ett ving-grepp. Sedan gick vi ner till vattnet där hon fick två enkel markeringer varav den första något närmare och den andra längre ut. Här använde vi dummies istället för fågel. Leija markerade bra och hade inga problem att komma i vattnet och simma ut och hämta dem. Sen var det liten transport till söket med 5 vilt ute. Ingen tvekan någonstans hos Leija och hon plockade in haren, kråkan, anden och måsen och där avslutade jag när det gick så bra. Ville inte skicka ut henne på den sista fågeln (skatan) utan jag ville behålla den bra känslan vi hade och en den positiva attityden. Stannade kvar med Leija för att testa den passiviteten när Dillen gjorde sin land och vattenmarkering. Inga problem alls. Nu gäller det att vi jobbar vidare med viltvanan och sökarbetet sen kanske det faktiskt går att starta henne på ett B-prov. Vore kul iallafall. Igår förmiddag kom Maria ut med Nemo och Simba och vi körde lite Rallylydnadsträning här hemma i trädgården.  Invigde mina ny laminerade rallyskyltar och de nya skylthållarna. Funkade bra. Och idag på eftermiddagen blev det Rallyträning ute på klubben med Chatrine och Anneli. Chatrine hade ritat en ny avancerad bana som var klurig men eftersom jag bara tog med mig Leija så skippade jag sidbyterna med henne och vi jobbade igenom banan fast enbart med vänster handling. Mycket nyttigt och det gick hyffsat bra. Leija blir lite hoppig och hoppar gärna upp/mot mig i vissa moment när hon blir lite speedad. Nu blir det till att försöka träna lite på enskilda moment här hemma tills på söndag. Då är det dax för Rallylydnadstävling i Fagersta.

Onsdag 120725 Avancerat ska det vara ;)

Man kan knappt tro det är sant men efter besöket hos Lena i måndagsförmiddag så är hältan på Asta som bortblåst. Hon är inte halt och verkar inte alls vara påverkad av den skada som hon fick. Visserligen får hon gå kopplad hela tiden på våra promenader och jag ser till att kyla bogen på högersida efter varje promenad. Känns ändå bra att ta med henne till Lena nästa vecka för en kontroll. Tanken är ju att vi ska tävla den 5 Augusti i Fagersta. Kommer att starta om Lena säger att det är ok. Det blir vår debut i Avancerad klass i Rallylydnad. Vi är absolut inte klara för det egentligen men man måste ju våga chansa lite. Idag var jag ut till klubben för lite Rallylydnadsträning. Chatrine hade ritat en egen Avancerad Rallybana som var riktigt klurig med flera byten och roliga vägar. Blev lite att bita. Faktum är att jag faktiskt tränade med Asta fast jag inte hade tänkt det. Var supernoga med att hon (och även Leija & Vilma förståss) fick värma upp ordentligt. Gick hela banan två gånger med Asta med en paus mellan omgångarna. Passade på att träna "Honnören" med henne när Chatrine gick med sin hund. Är faktiskt riktigt nöjd och känner att det inte alls är omöjligt att fixa detta men vi behöver verkligen träna och frågan är om vi hinner med att träna så mycket som jag önskar innan den 5:e. Troligtvis inte men det lär ju visa sig.😉 Även Leija fick prova på den Avancerade banan och hon är ju inte ens klar för Fortsättningsklassen egentligen. Kul hade vi iallfall men även här kommer vi behöva träna mycket mer för att klara av en Avancerad bana med bra flyt. Hoppas på att vi kan få ihop ett till träningstillfälle nästa vecka och gå en till Avancerad bana och under tiden ska jag försöka träna lite mer på de olika momenten här hemma på gräsmattan.

Måndag 120723 Asta skadad igen :(

Upp tidigt igår för att vara funkis på KM:et. Skulle ha varit i öppen rutan men hamnade i stället i båten på nybörjar rutan. Det var inte så många hundar som skulle starta på söndagen så det gick rätt fort. Vi tog även in 4 inofficella ekipage som fick prova på nybörjar rutan och ändå var vi klara till lunch. Fick en fin dag i båten med sol och lite fläktande vind. Fick dock ont i rumpan då man inte satt vidare bekvämt på den lilla plankan i gummibåten så jag var rätt glad att vi var klara så tidigt. När vi var klara och undanplockade i vår ruta så åkte jag & M-L och tittade på ekipagen i öppenrutan men jag var både trött och kände att jag ville hem så jag skulle hinna rida Nea innan det blev allt för sent. Fick skjuts av Tove så jag var hemma redan vid 15-tiden på eftermiddagen. Skönt men visst är det lite trist att missa de ekipage som var kvar på öppen rutan och även prisutdelningen. Men man kan inte vara med över allt hela tiden. Har iallafall haft en bra, rolig, trevlig och lärorik KM helg. När jag hämtade hem hundarna på söndagskvällen så upptäckte jag att Asta var halt. Såg inte så farligt ut i början men när hon hade legat ute på gräsmattan ett tag hemma så såg jag (och Anders) att Asta var ordentligt halt, såg ut att sitta högt upp och jag kunde inte hitta någon orsak till hältan. Tusan oxå !!! Blev både arg och ledsen men mest ledsen förståss. Tycker jag haft min beskärda del av skadade hundar nu. Som tur var fick jag tag på Lena på Söndagkvällen och fick en tid för Asta direkt på Måndag morgon hos henne. Skönt, kunde åtminstonne sova på natten mellan söndagen och måndagen. Väl hos Lena så gick det ganska snabbt att hitta orsaken till hältan. Asta har fått sig en smäll på det yttre ligamentet i/vid bogleden. Hon ömmar där och det är där ifrån hältan kommer. Dock är det inget som är "trasigt" på henne så nu blir det koppelpromenader ett tag fram över. Ska även kyla området med kylkudde alt. isbalsam efter varje promenad i 5-10 minuter. Sedan blir det återbesök på tisdag nästa vecka när jag ska dit med Leija. Tack och lov så är Asta redan bättre, hon är inte alls lika halt och hon verkar inte ömma lika mycket heller. Hoppas, hoppas detta kan gå över fort.
Fick mina nya Rallyskylts hållare i brevlådan idag iallfall. Skoj! Nu ska vi bygga banor och träna hemma på gräsmattan, men Asta slipper ju förståss detta, åtminnstonne ett par dagar fram över men om det går åt rätt håll så bör även hon kunna få träna lite rally iallafall.

Lördag 120721 Golden Retrieverklubbens Klubbmästerskap

Trots att jag gjort allt för att dagen ska bli den bästa för både Asta och mig så ville det sig inte. Trist men våra djur är ju inte maskiner och ibland vill det sig bara inte. Började dagen tidigt med vanliga morgonpromenaden med alla vovvar här hemma, fixade frukost till dem och åt själv lite youghurt och flingor. Packade ihop mina saker och lämnade hundarna hemma och åkte upp till Villingsberg för Golden Klubbens KM - ett officiellt B-prov som går både lördag och söndag. Var med på samlingen och såg de 4 första ekipagen på vår NKL-ruta. Provet var i mitt tycke lätt och jag kände att det här ska inte vara några problem.  Provet bestod av en markering på land med kråka, två enkel markeringar på vatten med and och sedan ett sök med 5 vilt. Detta ska Asta både orka och fixa, glad i hågen åkte jag hem, rastade hundarna, käkade lunch, köpte en glass till kaffet på vägen tillbaka till Villingsberg där jag tog ut Asta och så var det knappt 10 minuter innan vi skulle in i rutan. Allt gick bra ända fram till söket där tog det mer eller mindre stopp. Hon fick in tre av fem vilt och jag fick upprepade gånger tala om för henne att hon skulle ut och söka. Hon hade ungefär samma beteende som för ca 2 år sedan. Stannar upp och "frågar" mig hela tiden om vad som ska göras. Kanske var det för att söket gick i så öppen terräng att hon hela tiden såg mig, vad vet jag men vad jag vet är att jag inte ger upp. Givetvis har vi anmält oss till ett till jaktprov. Skam den som ger sig!
Dagens plus => Helt spontana upptag, fint grepp och fina avlämningar av allt vilt hon får in. Inga problem med fotgåendet eller stadgan. Dagens minus => Osjälvständig vid söket. Så nu lämnar jag detta åt sidan och laddar om med en dusch och lite vila innan det bär av upp till Villingsberg igen för middag med ett gäng härliga golden människor.

Fredag 120720 Det tar sig!

Å vad jag gillar att vara ledig. Sovmorgon idag med.😀 Efter morgon kaffet och bläddrat i tidningen så tog jag med mig hundarna på en morgonrunda och ut i skogen för att Leija skulle få apportera lite vilt. Hade med två mindre måsar, en kråka, en and och min nya kanin dummy. Lade ut alla 5 på ett sök som Leija fick gå på. Nu har poletten trillat ner för sök arbetet, hon vet vad hon ska göra och det går bättre och bättre hela tiden även om det inte går så där riktigt fort som jag skulle önska. Hon hämtade in anden först och där hängde hon en liten stund innan hon greppade den men sedan får jag nog säga att hon var näst intill spontan i sina upptag av viltet. På Kråkan blev det vinggrepp men övriga fåglar & kanindummyn tog hon fint och till min glädje så växlade hon upp i tempo hela tiden under söket. Hel kul! Kunde förståss inte låta bli... Asta fick oxå gå på söket med dessa vilt. Det var inte meningen men hon verkade ha taggat till när hon fick se Leija jobba. Inga problem. Alla 5 in i handen direkt. Å vad jag hoppas att hon kan visa upp liknande arbete på jaktprovet imorgon. Jag vet att hon kan så om hon bara är på rätt humör och har motivationen med sig så ska hon kunna göra ett bra prov. Snälla - håll en tumme för oss!

Torsdag 120719 En härlig semester Torsdag!

Har haft en riktigt härlig semester torsdag. Sovmorgon, morgon promme med vovvarna, kaffe, blädrat i tidningen, lite frukost och sedan cyklade jag till stallet för att rida Nea på ridbanan en timme. Gick hyffsat bra. Cyklade hem, städade av lite, duschade, käkade lunch. Vid 14-tiden mötte jag & hundarna upp Marie-Louise & Christer med hundar vid Tant Grön/Vintrosa. Det blev en promenad i Vintrosa skogen på 1,5 timme och sedan ett besök på Tant Grön med fika och inköp. Har sedan varit iväg och stor handlat och käkat en riktig lyx middag med färska och rökta räkor med chili aioli och efter det varmrökt lax med färskpotatis och romsås. Mums! Tog lite bilder av dagens eftermiddag vid Tant Grön. Njut!!!

Tisdag 120717 Nya prylar - shopping galen?

Vet inte riktigt vad som har hänt men sedan jag köpte HUNDra % Rallylydnads boken från SBK shopen så har jag blivit shopping galen. Det blir nya prylar hela tiden.
 I söndags var jag ju till Rusta och köpte nya koner och ett hopphinder. Kul men nu måste jag snart hejda mig, att shoppa loss så här är ju inte riktigt jag, men jag har väl blivit drabbad av något knasigt virus. Idag kom ett paket från "Hundsystrarna" med en dummy som är sydd som en fågel (fasan modell), två nya tennisbollar med snöre och kaninskinn på och en 500 gr kanindummy. Jag har även beställt 20 st Rallylydnadskylt hållare. Fast en billigare variant än vad jag egentligen skulle vilja ha. Vill ha aluminumskylt hållarna med dom kostar 100 :-/st och man behöver ju åtminstonne 20 hållare. Varianten på hållare jag har beställt/köpt är som en slags sprial där man sticker pinnen i gräsmattan och så sätter man i skylten i sprialen/gemet. På bilden ser hållarna rätt så rejäla ut dock kommer dom ju bara fungera på gräsmatta då man sticker ner pinnen i hållaren för att hålla dem på plats. Grusplan funkar alltså inte på dessa hållare. Men dom kostar "bara" 400 :- för 20 st hållare. Men nu ska det tränas Rally vill jag lova. Jag vet att varken jag eller Asta kommer vara klara med allt som ska läras in och slipas till inför debuten i Avancerad klass den 5/8 men vi ska göra så gott vi kan iallafall och jag vill ändå vara med och se hur vi ligger till. Idag har Leija & jag varit hos Lena för rehabträning och det gick riktigt bra. Leija verkar återhämta sig riktigt snabbt efter träningarna hos Lena. Nu ska vi ta oss en kvällspromenad och sedan ska jag krypa ner i sängen och läsa vidare i min Rally "bibel".

Nya prylar =) En dummy sydd som en fågel, två kanin bollar med snöre och en kanin dummy.

Söndag 120715 Härlig helg!

Haft en riktigt härlig och lugn helg med en massa återhämtning. Mycket skönt! Haft sovmorgon både igår och idag. Igår var jag & Maria upp till Ånnaboda för lite apporteringsträning med hundarna. Det gick rätt så bra, vi tränade markeringar på land & vatten med skott och hundarna skötte sig. Leija visade bättre grepp på fåglarna vilket är roligt. Jag ska försöka se till att Leija får jobba med fåglar ungefär en gång i veckan. Det får inte blir för mycket/för ofta för då tröttnar hon men inte för sällan heller. Igår eftermiddag tog vi en "omväg" till stallet så det blev nästan en timmas promenad innan vi kom till stallet där vovvarna fick vila medans jag red hästen och sedan blev det promenad hemmåt. Trötta & nöjda hundar som sov gott i soffan igår kväll. Idag var vi hos Marita, Christer & Billy i Kumla på besök. Mycket trevligt! Vi tog en runda med hundarna i ett motionsspår och sedan blev det lite rallyträning hemma i trädgården hos Marita. Efter det fika och prat i deras uterum. Gott och mysigt! På vägen hem åkte jag en sväng för att handla och jag passade på att åka ner till Rusta i Örebro för att köpa fler koner och ett agilityhinder. Något som jag tänkt göra länge men det har inte blivit av förrän nu. Har fyra koner sedan tidigare men ska man bygga en Rallybana i Avancerad och/eller Mästarklass så behöver man ju fler koner både för slalomen, sprialen och åttan´s frestelser och dessutom behöver man ju ett hinder för hoppet i A & M - klassen. Egentligen skulle man skaffa sig ett "längd-hinder" oxå då det faktiskt kan förekomma, men där kanske det går att använda sig av Vilma´s gamla rehab-cavaletti´s/hinder. Där skulle man kunna ställa upp alla stöd rätt nära varandra och lägga på bommarna och sedan täcka med en filt eller så. Får fundera och klura lite på det. Hur som haver med min ny inköpta bok "HUNDra % Rallylydnad" så ska vi nu läsa, lära och träna massor och till detta har jag nu nya koner och ett hopphinder. 😀

Så här ser hindret ut som jag köpt idag :)

Måndag 120709 Fått en tonåring, grattis & fina placeringar :)

Hipp hipp hurra för Vilma idag!!! Hon har blivit tonåring. Vilma fyller idag 13 år och är pigg som en mört. Hon har fått extra god lunch hos Inger idag, vi har varit ner till ån och badat på eftermiddagen och hon har fått åka ut på kvällsutflykt med mig, Asta & Leija till Ånnaboda för en kvällstävling i Rallylydnad. Där har hon fått träffa glada hundar och glatt folk och fått ett gott tuggben. Tror hon haft en toppen härlig födelsedag 😀 Det blev en trevlig kväll med toppen bra avslut för oss idag. Både Asta & Leija startade i fortsättningsklassen och det blev klassvinst på 97 poäng för Asta & mig och en tredje placering med 87 poäng för Leija och mig. SUPERKUL! Trots fina poäng för mig Asta så känner jag att det skulle gå att få till det ännu bättre. Våra 3 poängsavdrag är helt och hållet mitt fel. Blev -3 förarfel för att jag råkade flytta fötterna vid ett stopp. Klantigt av mig! För övrigt skulle jag själv önskat att Asta skulle ha fått lite närmare mig men det är bara jag som känner så. Nu har vi 4 godkända rundor med i Fortsättningsklassen så nu går vi vidare till Avancerad klass jag & Asta. Leija fick till min lycka ett hyffsat bra och godkänt resultat. Kanon roligt men oj oj vi har mycket att jobba på. Hon hoppar på mig mellan varven och hon går "ur hand" lite grand vid slalomen och vid hopp hindret men det är bara att träna på och kämpa så ska det säkert gå bra att få ordning på saker och ting. Leija´s attityd till Rallyn är iallafall riktigt härlig. Nu är vi allesammans nöjda, glada och trötta. Dax att krama kudden några timmar innan vi ska upp igen.

Lördag 120707 Grymt bra apporteringsträning

Idag åkte jag & M-L upp bland våra "berg" och tränad hund. Blev en bra dag där både mattar och alla hundar är nöjda och glada. Vi hade bestämt oss redan från början att köra träningen som ett NKL B-prov så jag hade tagit upp fåglar till detta. Upplägget var; 2 enkel markeringar med kråka, ett linjetag med en and, ett sök med 8 fåglar och sedan avslutade vi med 2 enkel markeringar på vatten. Först ut var Leija och det var spännande att se hur hon skulle lösa det hela. Det var evigheter sedan hon tränades i apportering över huvudtaget och då även på fågel. Hon har ju inte så stort vilt intresse. Men det gick riktigt bra. Visserligen är det inte helt spontana upptag (förrutom på vattnet) men hon tar fåglarna och är mycket stolt när hon kommer in med dem. Men det blir ving grepp då och då men mellan varven får hon till riktigt bra grepp. Man kan säga att Leija gjorde lite mer än ett halvt NKL B-prov. Hon behövde bara ta in 4 av 7 fåglar på söket sedan gjorde hon resten. Helt ok ! Glad hund som är på rätt väg = Glad matte 😀
Sedan var det Asta´s tur och oj oj, hon var på hugget rejält. Kul med en så motiverad hund, är inte riktigt bortskämd med det. Och det var inga problem. Spontana upptag, och med våra mått mätt så var Asta både "snabb" ut och in med bra avlämningar. Det enda lilla man kan knorra över - fast det knappt är ens är lönt är väl att det märktes att hon blev trött på söket. Hon fick in 6 fåglar på raken (WIIIHOO!!! Hon brukar tröttna efter 3-4 st) så var hon trött och fick ett par tomslag där hon dock jobbade på bra. Jag ville verkligen att hon skulle lyckas med att få in den sista fågeln men jag visste inte alls vart den låg så jag gick med in i sökområdet en bit och skickade henne igen och vips så fick hon även den sista fågeln. Kanon!!! Inga problem på vattnet heller men hon är som vanligt både lågsam i och ur vattnet men hon släpper inte fågeln iallafall utan hon kommer upp med den till mig. Är mycket nöjd med Asta och hennes arbete och framför allt hennes inställning till arbetet. Hel kul!😀 
Vilma fick lättare arbete med tänke på hennes ålder - vilket hon själv tycker är väldigt onödigt. En piggare hund får man ju leta efter. Hon fick ta några markeringar på land och vatten, dock med dummisar, annars hittar väl deportören fram igen 🙃
M-L´s hundar jobbade oxå på kanon bra, fast vi bytte ut fåglarna mot dummies. Ingen av dem ska starta på några jaktprov så det fanns ingen anledning att använda fåglarna. Efter att vi var klara med hundarna gick vi en sväng med dem och sedan skulle vi sätta och och fika lite, men det gick inte. Det var galet mycket mygg och knott så vi fick åka ut på vägen en bit med bilarna för att komma till en mer öppen plats där det fläktade lite mer. Där fikade vi. Imorgon blir det ett litet apporteringspass med fåglarna igen för Asta & Leija men inte som något prov upplägg. Asta ska få gå på ett sök och sedan ta någon dubbelmarkering med skott och Leija får nog göra lika dant. Vilma får väl aktiveras med ett par markeringar med dummies. Och på Måndag då smäller det..... Då är det tävlingsdax för mig, Asta & Leija. Det blir då Rallylydnad uppe i Ånnaboda på kvällen. Fick start nr 2 med Asta och start nr 6 med Leija. och klassen börjar 21.00. Kommer bli mitt i natten innan jag kommer hem... Och icke att glömma... Finaste Vilma fyller 13 år på måndag. Hon ska få hänga med på utflykten till Ånnaboda.🙂

Tisdag 120703 Bra träning & resultat

Äntligen har våra rallylydnadsresultat blivit registrerade hos SKK. Jösses vilken tid det tog. Där emot har inte våra titlar RLD N x 2 & RLD F blivit registerade ännu men det borde väl komma snart det med. I dag var vi ute på klubben för lite Rallylydnadsträning. Kul, trevligt och nyttigt! Tidigare idag på eftermiddagen var jag & Leija hos Lena för rehabträningen i treadmillen. Gick riktigt bra idag. Skoj! Ska försöka träna lite mer Rally i veckan och till helgen blir det apportering för hela slanten. På måndag är det tävlingsdax. Kvällstävling uppe i Ånnaboda i Rallylydnad. Fortsättningsklass för både Asta & Leija. Tjingeling!

Söndag 120701 GRATTIS !!! En till veteran...

STORT GRATTIS till Asta, Skrållan, Tompa & Billy som idag fyller 8 år och i och med detta så har jag en till "veteran" här hemma. Bara Leija som är kvar som "unghund" eller vad man nu ska kalla det. Hur som helst så är båda veteranerna här hemma hur pigga och fräscha som helst vilket känns toppen bra. Jag, Anders och hundarna har varit iväg på en semester vecka som varit toppen bra. Varit ett par dagar uppe på Kalvharana där vi bara tagit det lungt. Solat, läst, ätit god mat, spelat spel och intagit en och annan god dryck. Några dagar har vi sedan spenderat i Väsby/Sollentuna/Stockholm och ute i Stockholms skärgård. Super härligt! Fint väder, trevligt sällskap och god mat och fika varje dag. LYX! Trots att vi haft det så bra så är det ljuvligt att komma hem. Kan som vanligt säga "Borta bra men hemma bäst", så är det bar och på något vis så är det nog det som semestern ska vara till för, att kunna komma på att man trivs och har det bra hemma. Igår blev det en massa pyssel hemma, med fönster tvätt, gardin strykning och hägning, blom plantering mm. Pep iväg en och en halv timme för att gå med hundarna och träna lite ihop med Marie.-Louise. Gick väl så där. Okoncentrerat var namnet och vi hade galet mycket aggresiva myror där vi var dessutom. Men jobba fick vi iallafall. I dag var jg & M-L upp till Ånnaboda för lite "födelesedagsträning" med vovvarna. Och det gick betydligt bättre idag. 🙂 Vi tränade på linjetag och markeringar i svårsprungen terräng. (mycket sumpmark, pors och vatten) När alla hundar fått gå på landträningen blev det fika paus för att sedan träna markeringar och linjetag på vatten. Asta var på hugget och gick faktiskt riktigt bra. Tycker att både Asta & jag "mesade" i början av morgonenes träning men när jag väl bestämde mig så fick jag Asta att oxå bestämma sig och då går hon som tåget. Riktigt roligt! Till veckan som kommer blir det Rallylydnadsträning på tisdag och torsdag och sedan blir det mer apporterintsträning till helgen. Då med fåglar, både lördag och söndg är det tänkt. Sedan blir det Rallylydnadstävling på måndag 9/7 på kvällen med Asta & Leija. Hoppas på att kunna fira med lite fina resultat och givetvis Vilma´s 13-årsdag samma dag. Ha en fin vecka !

Bästa syrrorna som idag fyller 8 år. Skrållan & Asta efter dagens "födelsedagsträning"

Torsdag 120621 Semester & Midsommar !

Loggar strax ut och tar lite semester.😀 Börjar med att fira midsommarhelgen med nära och kära på Kalvhararna och fortsätter med semester veckan där på. Ska läsa, träna hundarna och ha det riktigt bra. Vill passa på att önska er alla en riktigt glad midsommar helg! Kram!

Glad Midsommar!

Söndag 120617 Kurshelg!

Denna helg har jag & Asta varit på kurs för Kajsa Markusson och Lisa Falk. Kursen har varit toppen bra och det är så kul att känna att man är motiverad och vill jobba vidare med apporteringen igen. Jag behöver verkligen en spark i baken för att komma igång ordentligt och se till att träningen blir mer än bara aktiviering. Det ska tänkas igenom, det ska finnas en plan och det ska utmanas. Denna kurs har vi jobbat med att vara noggranna hundförare. Tydliga signaler och inte nöja oss med lite halvdant utför jobb. Vi har jobbat med mycket linjer (linjetag från olika håll med olika vinklar), närsök och närsöksignalen och även med linjetag och markeringar som störningar. Riktigt bra övningar som jag absolut ska jobba vidare på och som går att uveckla/bygga ut och försvåra. Toppen bra! Asta var "som vanligt" vid de gemensamma övningarna där vi jobbar upp kontakten och stadgan. Hon vill vara osynlig och tycker sånna övningar är urjobbiga men jag får försöka vara påhittig och busa upp henne så gott det går. Förmiddagen igår var Asta rätt seg och jag fick tala om för henne att det är jobb som gäller men hon jobbade upp sig och det gick betydligt bättre på eftermiddagen och idag gick det faktiskt ännu bättre. Jag har varit lite flitig och skrivit ner våra övningar i ett "träningsblock" så nu ska vi verkligen se till att ta vara på detta och träna vidare. Det är kul med kurs!!!😀

Tisdag 120612 Trivselkväll och teknikgnissel

Jag får det inte att fungera med telefon & dator. Spenderade flera timmar igår att försöka ladda ner 3 filmklipp från söndagens träningstävling men jag får det inte att fungera. Hur svårt kan det vara ??? Ska göra ett nytt försök senare i veckan och jag får väl helt enkelt ringa supporten för min telefonoperatör för att se om dom kan hjälpa mig. Så det var en massa teknik gnissel och gnäll på mig igår men efter hundpromenad och dressyrträning med hästen var jag på gott humör igen. Och kvällens aktivitet har fortsatt hålla mig på gott humör. Istället för öppenträning på klubben ikväll så var det en ordnad trivselkväll. Det var ett glatt gäng hussar/mattar/barn och en massa hundar som gick en tipspromenad och sedan blev det även en 5-kamp där man hade med sig sina hundar. Efteråt korvgrillning & fika. Man kan sammanfatta kvällen med; solsken,skratt & skaffning. Mycket trevligt!

Söndag 120610 Träningstävling

Ikväll har vi varit ute på Örebro Hundsällskap ihop med många andra medlemmar från klubben. Det var dax för en träningstävling i Rallylydnad. Superkul! Och man får nog säga märkligt nog så höll sig regnet borta. Det kom några stänk när vi hade byggt banan men sedan hade vi rikigt fint väder med sol. Härligt! Det blev 14 startande i nybörjarklass och 2 startande (jag & jag) i fortsättningsklass. Det blev många fina rundor med mattar/hussar som jobbade bra med sina glada hundar. Två av tre placerade var ekipage från den nybörjarkurs som jag gått med Leija. Hel kul! Själv gick jag fortsättningsbanan med både Asta & Leija då det är där vi ändå ska vara och träna på. Gick riktigt bra och trots att det finns en hel del att jobba vidare på så är jag nöjd med både Asta & Leija.Asta fick 94 poäng och Leija fick 86 poäng. OM teniken vill så är båda mina rundor filmade från ikväll och med en stor portion tur och en ännu större portion tålamod så ska jag försöka lägga ut båda rundorna från ikväll, men det blir inte förrän imorgon. Nu måste jag komma i säng, ska upp om 5 timmar. Lägger mig iallafall med ett leende på läpparna. Go´natt!😀

Torsdag 120607 Kursavslutning & Vinst!

Idag på eftermiddagen fick jag ett samtal från Tant Grön, Helen som ringde där ifrån meddelade att jag hade vunnit i medlemslotteriet som var igår under nationaldagen. Emil & Putte fanns klara för avhämtning när det passade. OJ - tänkte jag, vad är nu detta... Emil & Putte... två marsvin eller två lamm eller vad ? Det visade sig vara två blåbärsbuskar.. Puh, vilken tur. Blev riktigt glad, det är sällan jag vinner på något lotteri eller liknande överhuvudtaget men nu blev det vinst. Och två blåbärsbuskar dessutom. Åkte upp och hämtade Emil & Putte och ja, det visar sig att dom faktiskt heter så, dom har namnlappar. Putte är något mindre än Emil men han ska nog växa ikapp. (hoppas jag) Nu blir det att plantera dem och sköta om dem så gott jag kan. Fick med mig skötselråd och en massa tips. Kan skvallra om att jag faktiskt köpte ett par träskor oxå. Ville ju så gärna ha ett par och jag kunde lixom inte låta bli. Blev ett par bruna träskor. Dyrt men fint! Efter att ha hämtat ut vinsten och träskorna bar det av till Örebro Hundsällskap för kursavslutning på Rallylydnadskursen. Vi fick idag själva rita och bygga egna banor. Superkul och nyttigt. Vi delades in i två grupper sen satte vi igång. Båda banorna blev bra och roliga. Efter att haft banvandring x 2  och fikat så fick vi gå båda banorna med hundarna och Ann & Camilla tog lite kort under tiden. Leija var pigg och glad men vi har fortfarande mycket att jobba på men det kändes som om hon var med och på hugget hela tiden. Skoj! Lite vemodigt att kursen redan är slut men som tur är så kommer klubben ha en träningstävling på Söndagkväll och vi är flera från kursen som ska träna Rally ihop på tisdagar på öppenträningen. Och det är flera från kursen och klubben som anmält till Pudelklubbens Rallylydnadstävling uppe i Ånnaboda 9 Juli. Superkul!

Emil, Putte och mina nya träskor. Fina eller hur?!

Onsdag 120606 Nationaldagen

Idag är det Sveriges Nationaldag, detta borde firas med pompa och massor av flaggor men det har blivit lite mer stillsamt för egen del idag. Fick fint besök av Sara, Alice och Mozart på förmiddagen och vi fixade en sommar frilla på Mozart som blev hur glad som helst över detta. Alice fick kika lite på grisarna nere i svinhuset och efteråt blev det en fika ihop. Nu på eftermiddagen tog jag med hundarna och mötte upp M-L & Christer och deras hundar uppe hos Tant Grön i Vintrosa. Det blev först en ordentlig promenad med hundarna uppe i skogen och sedan tog vi eftermiddagsfika på Tant Grön. Det är en trädgårdshandel med fik som är väl värd att besöka. Det finns massor av snygga och roliga saker att spendera pengar på där. Det kliar ordentligt i fingarna där. Köpte med mig två blommer och ett doftljus denna gång men jag har tittat på ett par så grymt snygga träskor flera gånger så kanske det blir till att åka upp och köpa ett par när skattepengarna kommer tillbaka. Vill ha! Imorgon är det avslutning på vår Rallylydnadskurs ute på Örebro Hundsällskap. Lite trist att kursen redan är över men vi fortsätter träna rally varje tisdag ute på klubben och på söndag ska det bli en träningstävlig för alla medlemmar. Riktigt kul att sådant anordnas. Flera från klubben har anmält till Pudelklubbens rallylydnadstävling som hålls uppe i Ånnaboda 9 Juli. Hoppas vi alla kommer med, det är ju så kul när det blir många från samma klubb. Då kan man verkligen peppa och stötta varandra. Det blir start i fortsättningsklassen för både Leija och Asta då. Men tills dess ska vi träna, träna och träna 😀 

Hissar flaggan för Sveriges Nationaldag idag! :)

Onsdag 120530 Knockad

Fått till två riktigt bra träningstillfällen med hundarna igår och idag. Igår åkte vi ut till klubben för att träna rally. Var där redan vid 18-tiden och gick en sväng och sedan blev det lite jobb och lek nere på agilitybanan. Vilma & Leija får enbart jobba med slalom och tunnlar men Asta fick även hoppa en del hinder, däcket och gå på balansbommen. Hade riktigt skoj ihop. Sedan byggde jag, Ida & Camilla (vi går samma kurs ihop) upp en rallylydnadsbana som alla hundarna (inte Vilma) fick gå ett par gånger. Leija var lite väl taggad, hon gick "ur hand" ett par gånger för mig men det handlar om att jag måste vara ännu mer tydlig och visa mer med kroppen vart i banan vi ska gå och vilka moment som ska utföras. Glädjen kan man inte ta miste på iallafall.😀 Asta gick riktigt bra, pigg, alert och på hugget. Alla skyltar som innehåller "front" funkade bra och det blev raka sittande framför. Idag blev det rallyträning hemma i trädgården. Byggde inte upp någon bana men jag bestämde att 4-5 moment skulle följas åt gången och jag ställde upp koner till slalom. Gick riktigt bra och alla "front" blev raka och fina framför idag med. Men jag blev knockad.... Asta blir så himla till sig när man berömmer henne på slutet (när hon utfört kombinationen/banan) så hon hoppade upp på mig och jag fick hennes hörntand i pannan. Jösses - jag såg stjärnor och fick gå in och kyla pannan. En Kalles Kaviartub fick bistå som kyla. En bula och ett märka finns till minne ett par dagar. Men det är jag som får skylla mig själv.. Hon har ju fått tagit min keps som belöning när vi varit klara - men saken var bara att jag hade ingen keps på mig men jag böjde mig fram till Asta och klappade om henne rejält var på hon hoppade upp och knockade mig. Klantig matte - superglad hund.

Söndag 120527 Sommar! =)

Nu är det verkligen sommar. Det har varit väldigt varmt ett par dagar och man ska verkligen inte klaga. Det är toppen om man kan ligga under äppelträdet i en solstol och läsa en god bok. Vilket man faktiskt kan men väldigt sällan och väldigt korta stunder...Men jag tycker det är härligt med sol och värme men man får planera om lite i det man sysslar med. Kvällspromenader med hundarna istället för på eftermiddagen osv. Önskar helt klart att kvällarna kunde var mycket längre och att man kunde få vara uppe sent, men det går inte när man kliver upp före 04.00 varje morgon, då måste man i säng i tid. Veckan som gått har varit bra. Var hos Lena med Leija i tisdags em för rehabträning och det gick bra. Senare fram på kvällen åkte vi ut till klubben för att träna lite Rally. Skoj men varmt. Glada Vilma fick köra lite tunnlar och slalom på agility banan och både Asta & Leija fick jobba lite med rallyn. Marita & Billy var oxå där. Kul att träffa dem igen! I Torsdag svar jag & Leija på vår rallykurs, nu är det bara en gång kvar. Det var kul, varmt och mycket mygg. Leija kändes ganska bra även om hon blir påverkad av värmen. Nu är löpet över helt och hållet iallafal. Skönt! Idag har vi haft besök av Marie-Louis & Christer, Chess & Skrållan, det blev bad nere i Svartån x 2 och en promenad. Och självklart fika efteråt. Vid 13-tiden tog jag med hundara in i skogen för att möta mina värsta plågoandar. Myggen... Jösses vad mycket mygg det var i skogen. Jobbit till tusen. Men jag genomförde det jag ville ha gjort iallafall och det var ett sök med 7 fåglar (5 kråkor & 2 skator) med Asta. Spontana upptag och snygga inleverering, dock var väl tempot så där.. Trav ut och in men det är jämnt tempo hela tiden. Man man ska komma ihåg att det var väldigt varmt mitt på dagen idag så hon gjorde ändå ett bra jobb tycker jag. Leija fick oxå gå ut och söka pippi, det var länge sedan sist men jag hade lagt ut 3 stycken rätt nära så jag kunde kontrollera Leija så hon inte springer för mycket. Gick riktigt bra. Vid första fågeln som hon hittade så tittade hon upp men sedan var det spontana upptag, dock inte med bästa grepp men hon kom in med kråkorna och skatan till mig iallafall. Nu blir det en kvällspromenad och sedan ska jag se till att jag kommer i säng. Ska upp tidigt imorgon. 03.30 ringer klockan... Go´kväll!

Asta & Leija med pippisar från dagens sök i skogen. :)

Måndag 120521 Städnojja & Flytväst

Oj, nu går tiden så där fort igen. En vecka har redan rusat förbi. Veckan som gick har varit bra men jag har fått städnojja... Eller ja, rättare sagt - jag har sett till att äntligen skaffa städhjälp men inför första städbesöket som är imorgon så kom jag på att det är mycket jag vill ordna med själv först. Sagt och gjort, det har blivit en hel del gjort, rensat och slängt massor, torkat ur alla skåp, lådor och övriga utrymmen i köket, klädkammaren och skafferiet. Super tråkigt men oj vad härligt det känns nu när det gär gjort. Och nu kan Camilla verkligen susa fram med både det ena och andra städverktyget imorgon för att göra rent hus. Härligt! Städhjälp blir det sedan varannan vecka fram över. Och jag hoppas då att jag slipper stressa runt och att jag kan ägna mig åt andra saker som jag vill göra. Bland annat att träna hund. Tyvärr har ju hundarna fått lida lite sista vecka pga all städning/röjning men nu ska det bli ändring på det 🙂
I helgen (tors-lördag) åkte vi upp till Kalvarharna där vi har sommarstuga och öppnade upp. Mysigt att åka upp och öppna, nu känns det verkligen som våren och försommaren är här. Synd bara att vi inte kunde stanna hela helgen men både jag & Anders hade saker att göra här hemma så vi kom hem på lördagskvällen. Hundarna fick ialla fall bada en del under fredagen och Vilma fick inviga sin nya flytväst som hon fått av Maria & Dillen. Tänkte att det kunde vara en bra idé att testa flytväst på Vilma nu när hon badar eftersom jag märkt att hon redan förra sommaren blev allt mer försiktig med simningen och det har nog med åldern att göra. Verkar som om det funkar riktigt bra. Hon simmade på bra och säkert i fredag och så även idag. Var ner till Svartån nu på eftermiddagen så hundarna fick bada en del. Körde lite "skoj"apportering med dem och till min stora lycka så var Asta ordentligt på hugget. Hon hade inga problem alls med att ge sig ut i ån trots högt vatten. Dessutom var det ganska bra fart på vattnet. KUL!
Imorgon är det dax för Leija´s rehab träning hos Lena på eftermiddagen och på kvällen åker vi ut till hundklubben för lite rallylydnadsträning.

Vilma tester sin nya flytväst för första gången. Funkar fint :)

Söndag 120513 Bokstavsjakten avslutad för denna gång

Då har vi varit på bokstavsjakt😉 Och japp, vi har fått med oss nya bokstäver hem. Leija kan numera titulera sig med RLD N och Asta med RLD F. Båda två har gått sina tre godkända rundor i klasserna. Superkul ! Men jag är långt i från nöjd. Gårdagens tävling är inte så mycket egentligen att säga om, det regnade precis hela dagen och både jag och hundarna ledsnade på det helt enkelt men Leija fick 93 poäng och vi hamnade precis utanför pallplats i nybörjarklassen. Asta och jag fick ihop 88 poäng i fortsättningklassen vilket är helt ok men det var segt inne på banan. Idag hade vi egentligen dom absolut bästa förutsättningarna för att göra bra ifrån oss men det gick inte riktigt så som jag önskade. Fint väder, sol, lite fläktande vind och gott om utrymme men jag gjorde en supertabbe på banan med Asta vilket resulterade i att vi utförde ett moment fel vilket ger -10 poäng och sedan hade vi flera mindre missar och det drar ju oxå ner en hel del. Men vi fick iaf. ett godkänt resultat och är där med "klara" i fortsättningsklassen. Jag har dock bestämt mig för att vi inte ska gå upp i den avancerade klassen ännu utan jag vill träna mer och göra åtminnstonne en runda till i fortsättningsklassen där vi kan få lite bättre poäng och framför allt en bättre känsla. Med Leija drog jag en chansning idag, jag flyttade upp henne från nybörjarklassen till fortsättningsklassen med vetskap om att hon verkligen inte är klar för att gå i fortsättningsklassen men det är ju ändå dit vi ska snart. Vi tog oss runt hela banan men det blev många missar.  Men kul hade vi iallafall och det är det som är huvudsaken. Ingen godkänd runda för Leija i fortsättningsklassen idag men det gör absolut ingenting, det var bara en test för att se vad vi ska träna på framöver. Finns massor att träna på :) Resultaten från helgens tävlingar kommer ut på Asta´s & Leija´s egna sidor imorgon. Är för trött för att få ihop det idag.

Uppladdning inför tävling....

Onsdag 120509 Underbar bild på en 5 åring

Fick idag några bilder på Chili av fam. Andersson i Katrineholm. Superfina Chili! Måste bara dela med mig av det här🙂

120508 Grattis!

Idag säger vi Grattis till den yngsta och senaste valpkullen från Norrgården. Det är Atlas, Chili, Wilma, Saffran & Leija som fyller 5 år idag. Oj oj vad tiden går fort.
Dagen till ära så har jag & Leija varit hos Lena/Örebro Hundrehab och tränat i Treadmillen. Det går riktigt bra även om latmasken hittar fram i Leija då och då men den ser Lena till att mota bort. Leija går på samma program som Asta har gått på. 6 min x 3. Nu ska hon få vila/sova ett tag sedan blir det en kortare eftermiddagspromenad och ikväll åker vi ut till klubben för att träna lite rallylydnad. Gäller ju att ligga i lite nu när vi har kurs på torsdag igen och tävlingar i helgen. Fick en bild från Susanne på Saffran, det får bli dagens födelsedagsbild. Tack Susanne!

Saffran 5 år. Saffran och Leija är otroligt lika. Fina och söta så klart :)

120505 Glatt besked & Valpnappning

Fick besked på att jag och hundarna kom med på båda Rallylydnadstävlningarna i Huddinge & Eskilstuna nästa helg. Skoj!! Så för mig och vovvarna blir det en helg i Väsby med god mat & dryck eftersom vi passar på att fira pappa som fyller på den 13:e, fast vi firar på lördagen så klart. Idag har jag klippt/rakat Skrållan lika dant som Vilma. Just själva klippningen/rakningen var ingen höjdare tyckte Skrållan men hon var väldigt nöjd och glad efteråt. Efter det tog jag & M-L en promenad med alla vovvar sedan hämtade vi upp Maria och därefter bar det av till Kajsa Markusson där vi fick titta på superfina labbevalpar. Oj oj vad när det var en valpnappning... Kunde slunkit ner en söt liten svart tik valp i min väska. Som tur var hade jag inte någon väska med mig. Puh!... Men dom är grymt fina och det blir säkert toppen hundar av dem allihop. Varma mackor och sött till kaffet fick vi oxå vilket inte gjorde saken sämre. 🙂

Onsdag 120502 Sektionskampen avklarad.

Igår bar det av till Kolbäck och för den årliga Sektionskampen som GRK Västmanland anordnade. I år var det fyra lag som deltog. Sektionskampen är upplagt ungefär som ett workingtest fast med bara 3 stationer.  I år var det; markering, sök & dirigering. Varje hund får jobba på 2 stationer och det blir alltså 4 hundar av 6 från varje lag som jobbar på stationerna. Sedan får man själv välja svårighetsgrad på markering & dirigeringsstationen. Som på markeringsrutan fick man välja på enkel, dubbel eller trippelmarkering och varje dummy var värd ett visst antal poäng som varierade beroende på svårighetsgraden. På dirigeringsrutan fanns det 6 olika pinnar med poäng på varierande avstånd och med varierande hinder/svårigheter, där var man tvungen att tala om vilka två dirigeringar men skulle skicka mot och i vilken ordning. Här blev det minuspoäng om hunden tog fel apport. Vid söket låg det 29 dammies ute på 4 rader som motsvarade olika avstånd, och sedan även en bonusapport allra längst ut. För oss som kallade oss "Närkes gott & blandat" blev väl själva slutresultatet inte på topp men vi kom inte sist iallafall 😉. Men detta var ju inte heller på blodigt allvar utan mer dag för att komma och träffas och ha kul med hundarna och det hade vi verkligen. Och med det fina vädret som var kan man ju inte klaga. 

Fredag 120427 Ny karriär som får klippare ?

Efter kvällens hundaktivitet så undrar jag om jag ev. kan rekryteras som fårklippare i Australien. Vore ju inte så dumt att vara "down under" mellan November-Februari Ikväll plockade jag fram hästklippmaskinen och klippte av Vilma all päls. Gissa om hon är nöjd nu. Tror det blev nästan 3 kg hundhår på mattan som jag bar ut och skakade av ute på åkern. Blir något för fåglarna att jobba med inför alla fågelbo byggen.
Kolla in söt Vilma nedan🙂

Pälslös...

Tisdag 120424 En lyckad tävlingshelg & En ny titel :)

Har haft en riktigt lyckad tävlingshelg i Stockholm/Uppsala i helgen. Känns riktigt bra att det gick så för mig med både Leija & Asta i deras starter. Blev riktigt förvånad faktiskt över hur bra det gick med tanke på att båda löper. I Lördags gjorde Leija sin "debut" i Rallylydnad och Asta klarade av sin "sista" runda i Nybörjarklassen. Asta kan numera titulera sig med bokstäverna RLD N i sitt namn.
Döm om min förvåning vid prisutdelningen att jag & Leija faktiskt hamnade på pallplats. Asta & jag fick 96 poäng på vår runda och Leija & jag fick ihop 97 poäng. Grymt bra! 
På söndagen åkte vi iväg till Uppsala för att testa vår lycka igen och även där fick vi med oss fina resultat. Nybörjarbanan var betydligt längre och svårare i Uppsala än i Vallentuna men riktigt rolig om man fick verkligen jobba sig igenom den med sin hund. Leija fick ihop 90 poäng. Så nu har hon två godkända rundor på sina två starter. Asta som på Lördagen fick sin tredje godkända runda i Nybörjarklass flyttades upp till Fortsättningsklassen på Söndagen. Fick vänta mååååånga timmar innan det var dax för oss. Även här var banan rolig och ganska utmanande och jag fick ta ut Asta och träna lite på vissa moment som vi inte jobbat med på väldigt länge. Vi har gjort dem och tränat på dem när vi gått kurs men det är ju länge sedan. Vi tog oss igenom banan och det kändes helt ok även om jag vet att vi gjorde en del små missar. Dessutom gick jag rätt sakta med Asta för hon var väldigt intresserad av de andra hundarna, framför allt hanhundarna... När det var dax för prisutdelning trodde jag faktist bra länge att dom hade glömt mig eller att jag kanske hade blivit diskad av någon anledning... Men väntan var inte förgäves. Till slut var det min tur att hämta vår protokoll och välja bland priserna. Vi fick ihop 97 poäng i vår första start i Fortsättningsklassen. Galet kul!😀 Nu måste vi absolut träna och komma vidare för det här är riktigt kul. Har redan anmält oss till tävlingar i Stockholm & Eskilstuna 12-13 Maj. Hoppas vi kommer med... Resultaten från tävlingarna ligger på Asta & Leija´s egna sidor under prov/tävling.

Torsdag 120419 Rallylydnadskurs & tävling & 7-års kalas

Går mot en mycket intressant och rolig helg till mötes. Imorgon eftermiddag åker jag och hundarna (och ev. Anders) till Väsby/Sollentuna för att jag ska tävla Rallylydnad med både Asta & Leija i helgen. Passar även på att fira Jessica (syrrans dotter) på Lördag em/kväll. Jessica fyller 7 år på tisdag så det blir till att hålla lite kalas för släkten på Lördagen. Både Asta och Leija har börjat löpa. Som tur är så är Rallylydnad en sport man faktiskt får tävla även om tikarna löper. I nybörjarklass måste man alltid starta sist men i övriga klasser är det arrangören av tävlingarna som bestämmar vart i startfältet man får starta. Eftersom både Asta & Leija går i Nybörjarklassen så kommer jag starta sist med dem. Förhoppningsvis blir det ändå någon hund mellan dem, lär ju vara fler tikar som löper. Med tanke på att Asta är i höglöp så kommer det säkert bli tufft att få henne att koncentrera sig på mig och vår uppgift men jag ska försöka så gott det går iallafall. Behöver ha en godkänd runda så kan vi flytta upp till Fortsättningsklass sen. Och med en god portion tur så kan det ske redan på Söndag. Men då ska vi verkligen ha tur och Asta ska vara samarbetsvillig trots höglöp. Leija är ju egentligen inte klar för start alls men lite måste man ju våga chansa :P  Vi har bara gått två kurstillfällen på vår Rallylydnadskurs ute på ÖHSBK hittils och även hon har börjat löpa men vad tusan... jag/vi provar. På kvällens kurstillfälle upptäckte jag att ett av våra komandon (mitt & Leija´s) har försvunnit, helt plötsligt förstår/kan hon inte komandot "ligg". Knasigt! Blir till att tok träna på det imorgon och på Lördag morgon. Snälla håll tummarna för oss! Rapport kommer....

Söndag 120415 Underbar helg =)

Har haft en rikgit mega jobbig vecka med mycket jobb och en massa aktiviteter, åtaganden och aldeles för lite tid men denna helg uppväger hela den jobbiga veckan. Helt fantastiskt!😀 Allt jag haft för mig i veckan har varit kul, lärorikt och nyttigt på alla sätt och vis men när det hopar sig så här som det har gjort att det bara blir för mycket helt enket. Men vilken kick det blir när man får en så bra helg som jag haft det. Idag har jag haft en ledig dag. Inget inskrivet i kalendern. Började med sovmorgon. Skönt! Pysslat hemma med städ och tvätt och sedan varit ute med hundarna en rejäl runda med paus för lite fika och lite sökträning. Var ute sammanlagt tre timmar. Nöjda hundar och trötta ben på matte. Varit i stallet många timmar på em och ridit och pysslat om hästen och putsat upp allt läder. Tyvärr blir morgondagens dressyrträning inte av, det blev inställd pga att det blev dubbelbokat i ridhuset. Igår var jag på Kvinnersta mest hela dagen. Det var SSRK Bergslagen´s KM som jag tillsammans med fyra andra tjejer planerat och anonart. Måste väl erkänna att det faktiskt varit de andra fyra som jobbat fram det mesta vid planeringsträffarna mm då jag inte kunnat varit med men jag hoppas jag jobbade av min bit igår. Var funkis i en ruta både i NKL & ÖKL klassen och sedan var jag domare i en ruta på EKL klassen. Super kul och nyttigt. Lärorikt till tusen! "Hundigt" i veckan var att vi i tisdags var hos Lena på rehabgträning för Asta & Leija. Allt gick bra och jag kan bara konstatera att Asta har gått upp 3 kg sedan september med denna träning. Hon är ett riktigt muskelpaket! På kvällen var vi hos vet. Leif Hokfors på Hund & Kattkliniken för vet.koll + vaccinering. Fick grönt kort och OK på alla vovvar. Skönt! I Torsdagskväll började Rallykursen för mig & Leija på Örebrohundsällskapp. Superkul! Roligt att jag & Leija kan göra något ihop. Ser fram emot kommande veckas träning. Utöver detta så har det varit massor men det rör mest jobb så det låter jag bli att skriva om. Nu rundar vi av med ett glas rosé. Ha en härlig vecka!

Måndag 120409 Kennel/Valpträff

Idag har det varit Kennel/Valpträff på Norrgården. Eller ja, vad ska man kalla det egentligen... Valparna fyller 8 år 1/7 i sommar så några valpar är det ju inte och det var ju inte alla valpar från Kenneln som var här idag. Träffen idag var från Vilmas andra valpkull (efter Jack - Doubleuse Teddy Bear) och vi hade ett par trevliga timmar i skogen ihop. Vi tog en gemensam promenad ut i skogen där det blev apporteringsträning. Tre stationer med sök, markeringar & linjetag/dirigeringar. Detta i åtanke med träning inför Sektionskampen som GRK Västmanland anordnar 1:a Maj som vi alla ska åka på. Himla kul att få med hela gänget på detta. Alla hundar & mattar skötte sig utmärkt och alla hundar blev utmanade rejält i träningen men skötte sig förvånansvärt bra. Himla kul! Efter tre timmar i skogen gick vi hem igen och avslutade träffen med ett familje foto. Se nedan. Tack snälla Marita, Maria & Marie-Louise för en toppen trevlig träff och träning.

Ungdomarna & morsan. Från vänster; Asta, Tompa, Vilma, Skrållan & Billy
Helt underbart att få se så pigga och glada hundar som snart fyller 8 & 13 år =)

Torsdag 120405 Glad Påsk

Hoppla, redan Påsk, har inte hunnit med att uppdatera hemsidan sista veckan och jag har varken tid eller ork till det nu heller. MEN jag vill önska ALLA en riktigt GLAD PÅSK! 🙂

Söndag 120325 Viltspår, Våfflor, Vårbad och en apporterande Mops

En rolig och intensiv helg är till ända. Nästan så att jag kan säga att det ska bli skönt att gå till jobbet och vila upp sig men det stämmer inte riktigt det heller. Det kommer vara fullt ös även där och speciellt imorgon då vi alltid har mycket gods in på måndagar. Hur som helst så var jag på en viltspårkurs fredag em/kväll och lördag dag. Vi gick igenom de nya reglerna och nu inser man att det blivit ännu svårare för domarna att döma "lika" vilket var syftet med reglerna. Det finns hur många tolkningsbitar som helst... Men det var nyttigt att gemensamt gå igenom de nya relgerna med två viltspårdomare och övriga deltagare. Vi var även ute och lade varsitt spår på fredagen som vi skulle gå med våra hundar på lördagen. Det blev varsin spårupptagsruta på 25x25 m och sedan tre sträckor med två vinklar varav den sista var en återgångsvinkel. Mycket nyttigt att sedan kunna gå med och se alla hundar hur dom löste det hela. Vi var 9 ekipage och det var i princip 9 olika lösningar och spårsätt.  Det blev lite tokigt för mig och Leija men det löste sig till slut. Vi var sista ekipage och det ekipage som gått innan oss var inne och gick både på sitt och vårt spår och den hunden tog vår klöv. Det gjorde att jag & Leija fick gå deras spår men det märktes att dom redan varit och gått i spåret. Leija spårade men inte så bra. Spåret var nog bara ca 300 meter men när jag kollade på GPS kartan hur vi gått så hade vi gått 740 meter och det tog 26 minuter Men till slut så kom vi till slutet och Leija hittade klöven. Har fått massor av tips, tankar och idér på hur man kan träna vidare så det är bara att ta tag i den biten. Måste skaffa några nya klövar bara, fick ju slänga dom jag hade när min viltfrys gick sönder för två veckor sedan.  Efter denna intensiva tvådagars viltspårkurs blev det en kort tur med hästen i solen och sedan 40-års fest igår kväll. Kom hem sent... var hemma vid 03.00-tiden och upp tidigt igen... Och ja, vi kom ihåg att ställa om klockorna. Apporteringsträning på Jonagården i förmiddags med Maria & M-L. Riktigt kul då Asta var på och tyckte det var toppen kul att jobba. Hon hade bra fart både ut och in under hela träningspasset. Blev en del dubbelmarkeringar  på olika håll och hon löser uppgifterna men ibland är hon ute och fladdrar lite. Har gått in och styrt henne lite då vilket funkar, och det i sig är ju kul men när det gäller markeringarna vill man ju att hon ska spika dem och inte behöva få hjälp. Övat på en del linjetag, stoppsignaler och några höger/vänster skick och ja, inte för att det sitter till 100% men det sitter iallafall till 95% vilket känns bra. Ska jobba vidare på linjetagen/dirigeringarna till kommande veckan. Häftigast av allt under träningspasset var att se Frida´s mops - Bosse Sax hänga på och apportera. Han fick testa mina små närsöks dummies. Supersöt! Efter träningen blev det lite fika sedan hem och städa hus, tvätta och fixa. Promenerade ut till Inger & Wille där det blev våfflor och kaffe. MUMS! Därefter bar det av till stallet. Fixa mat, mocka rida och smörja upp allt läder. Och till sist - ett vårbad för Nea.

En apporterande mops ;)

Tisdag 120320 Vårdagjämning =)

Jippi! Vårdagjämning idag! Dagen började väl lite så där, det snöade i morse när jag cyklade till jobbet men sedan har det bara blivit bättre och bättre. Solen tittade fram lagom till att det var dax att cykla hem. Jag & Marie-Louise var ut en timma på eftermiddagen med hundarna och efter det tog jag en tur i skogen med Nea. Fåglarna kvittrarde och jag såg idag dom första blåsipporna. Härligt! På kvällskvisten bar det av till Maria/Jonagården där jag fick hälsa på Jonagårdens nytillskott. Bosse Sax, en söt lite mopskille. Jag bjöds på kaffe och våfflor så man kan väl säga att vi firade vårdagjämningen och kommande våffeldag och sommartid.

Årets första blåsippor tittar blygsamt fram på vårdagjämningen 20/3.

Fredag 120316 Fin fredag & Olydig hund

Veckan har passerat i raktet fart. Jag har varit väldigt peppad på att träna Rally både med Asta & Leija men det har inte ens blivt fem minuter av träning för dem. Däremot har vi varit ute på en del långpromenader. Vill komma igång med apporteringen oxå, visserligen ska nog inte Leija apportera på ett tag till men rally kan vi träna iallafall. I Tisdags var jag med hundarna hos Lena på rehabträning. Gick bra och det är riktigt intressant och se hur hundarna utvecklas i träningen hos henne. Asta har ju gått där sedan September 2011 och hon gjorde eg. sin sista träning i tisdags men hon får nog gå ett par gånger till. Hon går nu 5 min x 3 omgångar och även om det är intervaller så är hon uppe på max fart (97) mellan varven. Superduktigt! Även Leija var kanon duktig i tisdags. Det var tredje gången för henne hos Lena och hon gick denna gång full tid, dvs 5 min. x 3 omgångar. Visserligen inte alls med samma tempo/hastighet som Asta men faktum är att hundarna går bättre när dom kommer upp i trav. Vilma däremot utnyttjar sin ålder och visdom. Hon slår dövörat till och är totalt olydig. Åtminnstonne var det så igår. Var ute på en vanlig eftermiddagsprromenad som skulle ta ca 45 minuter, men promenaden blev dubbelt så lång pga att Vilma valde egen väg och trots att jag vid flertal tillfällen försökt kalla in henne och / eller försökt påkalla hennes uppmärksamhet så gjorde hon som hon ville. Även om hon faktiskt hör lite dåligt numera så såg hon mig klart och tydligt och ändå så springer hon åt andra hållet. Grrrrr... Till slut så kom hon till mig, glad som en lärka. Vad gör man?...  Ikväll har jag varit ute och käkat gott och drukit några goda drinkar med mina hästkompisar. Skoj, det är ju inte ofta jag är ute. Nu blir det till att krama kudden ett par timmar sen hoppas jag på att det imorgon kan bli både sol, trevliga hundpromenader och lite rally träning. Trevlig helg!

Måndag 120312 Slut på semester & Fin Rallylydnadsdebut

Så där, då var två veckors semester slut. Har haft det toppen bra på alla sätt och vis. Varit i London med en kompis och vi har i vår tur hälsat på en kompis till oss. Hur kul och trevligt som helst, efter London blev det ett litet stopp hemma hos M&P i Väsby och ett kortare depåstopp hemma hos syrran i Sollentuna. Hem för att packa upp, och packa om och sedan åkte jag, Anders & hundarna till Sälen. Var där ett par dagar och hade det riktigt bra. Försökte mobilblogga men det gick så där som ni kanske redan har sett... Det gick bra att lägga upp en bild med text till men det går inte att skriva någon ny text till rubriken. Mysko! Kom iallafall hem i fredags eftermiddag/kväll och passade på att tvätta upp alla kläder från mina två semester veckor. Lördagen gick till fix och trix hemma samt ett par timmar i stallet. Igår klev jag upp tidigt för att jag & Asta skulle till Fagersta för att göra vår officiella tävlingsdebut i Rallylydnad. Hade världens tur för Marita & Billy föjde med som sällskap. Super trevligt! Till vår glädje så gick det riktigt bra för mig och Asta och vi fick till två godkända rundor med bra poäng och placeringar. Mer om själva tävlingen finns på Asta´s sida med prov/tävlingar.

Jag, Asta & Billy på läktaren i ridhuset i Fagersta. Tack Marita & Billy för sällskapet :)

120306 Mobil bloggar ;)

Matte försöker mobil blogga men det verkar inte gå så bra... Men jag fortsätter softa en stund... // Leija

Söndag 120304 Grattis på 9-års dagen valpkull 1

Stort grattis till Zindy, Mozart, Smilla, Zingo, Zeb & Winston som idag fyller 9 år. Kan inte fatta att det är nio år sedan Vilma (och jag) fick sex guldklimpar här hemma på Norrgården. Hoppas alla vovvar med mattar/hussar/familjer har haft en fin födelsedag.


Jag har själv haft semester en vecka och jag och Ulrika har varit i London för att hälsa på vår kompis Agneta ett par dagar. Det har varit riktigt skoj att få bo hemma hos Agneta med familj och få se hur dom har det. Jag, Ulrika & Agneta har gått massor och kikat på hur dom har det i Chiswick där Agneta bor och utöver detta har vi varit inne London city, ute vid Greenwich, Portobello Road och Portobello Market. Och vi har varit på galopptävlingar. Superkul! Lyckades pricka in och vinna på två lopp av 7 under kvällen. Satsade en liten slant på varje lopp och vann faktiskt tillbaka det jag satsat så jag gick plus/minus/noll under kvällen. Nu blir det till att packa upp och packa om, imorgon bär det av till Sälen med Anders och hundarna ett par dagar. Gillar att vara ledig 😀Horseraces at Kempton Park.En bild av en av hästarna som jag spelade på i början av kvällen, den vann inte men jag lyckades med att pricka in och vinna på två av loppen under kvällen.

Söndag 120226 Lite besviken men mest glad :D

Det blev inte någon officiell Rallylydnadsdebut idag.😥 Jag & Asta kom inte med, vi avancerade upp från R11 till R1 men sen stod det still och jag ville inte åka 15 mil enkel resa för att chansa och se om jag kom med. Lite trist känns det särskilt eftersom jag skulle ha fått bästa sällskapet av Marita idag men med tanke på vilken härlig Söndag jag haft så är jag ändå mest glad.😀 Efter morgonpromenaden och frukost så tog vi i tu med trädgården. Krattade upp alla pinnar och grenar och klippte bort dom sista resterna av blommorna som stått överblommade sen i höstas. Hundarna var med ute hela tiden och Leija fick vara lös för första gången på flera veckor. Lycklig Leija! Vid 11-tiden tog jag med mig hundarna och åkte ner till ridhuset för Rallylydnadsträning. Vilma fick vara med och vara sällskapsdam vilket hon var mycket nöjd med. Leija fick vara med och träna lite grand. Underlaget är bra i ridhuset och banan jag byggde upp var det varken hopp eller snabba tempon i. Gick hyffsat bra men det märks att hon inte jobbat på ett tag, hon slår knut på sig själv mellan varven. Men kul var det iallafall.  Asta fick jobba på med banan ett par gånger, gick ganska bra men jag måste se till att vi tränar vissa moment här hemma så vi slipar till finheten i momenten. Och jag måste se till att jag är tydlig i mitt kroppsspråk åt vilket håll vi ska röra oss. Asta läser av det väldigt väl och jag tror jag kommer kunna påverka Leija bättre om jag själv får ordning på min kropp. Nu på eftermiddagen blev det en långtur med Nea, vi var ute i nästan två timmar och det blev 1,5 mil på hästryggen. Superhärligt!  Nu ska jag lyxa till min söndagskväll med en Hot Dark Chocolate drink med en skvätt rom i och med vispgrädde på topp. Och det kanske kan bli ett glas vin till middagen. Det kan jag kosta på mig nu när jag inte ska gå upp 03.30 imorgon. Ska bli härligt med en sovmorgon på en Måndag. 😀

Söndag 120219 10-års jubilem & rallylydnadsträning

Idag firar jag 10-års jubilem med hästen. Det är idag 10 år sedan Nea kom till mig vilket får mig att reflektera hur snabbt tiden går. Fick hem en söt liten 3-åring och hon är nu 13 år. Inte klokt! Vår tid tillsammans har inte varit helt lätt men oj vad kul jag haft med denna häst. Hoppas verkligen hon (och jag) får vara friska och hela många år till. Är väldigt sugen på att betäcka Nea igen och ta ett till föl, men hur ska tiden räcka till ? Skulle väl vara om man vann en ofantligt stor summa pengar på lotto, en trisslott eller liknande så man inte behövde jobba heltid och efter som jag väldigt sällan spelar eller köper lotter så lär det inte bli verklighet. Men drömma kan man ju göra, det är ju gratis.


Asta & jag var iväg på inomhusträningen i ridhuset idag på förmiddagen. Snacka om en övertänd hund. Hon var på väg att hoppa ur skinnet flera gånger. Byggde upp en Rallybana som var lite klurig och som innehöll en del olika tempon, både långsamt tempo och spring tempo. Skoj! Nu är det bara till att hålla tummarna för att jag & Asta kommer iväg nästa Söndag till Boxholm. Tyävrr så fick jag ju strycka Leija på grund av hennes skada. Jag hade fått startnummer 1 med Leija och jag stod på reservplats 11 med Asta. Jag trodde att jag kunde få flytta upp Asta till Leija´s startnummer efter som jag fått stryka Leija och skickat in veterinär intyg men se det gick inte. Trist! 😥
Vi har avancerat upp på reservplats 4 idag såg jag men håller det hela vägen fram för en start om en vecka ?.... Återstår att se. Håll tummarna för oss är ni hygglo.

Guinea LB "Nea" och jag firar idag 10-år tillsammans. :)

Tisdag 120214 Alla Hjärtans Dag :)

Oavsett vad man tycker om Alla Hjärtans Dag så finns det rätt många små handlingar som verkligen förgyller vardagen. Idag har det florert runt en massa små och söta "Alla Hjärtans Dag" hälsningar både på Facebook och på Mailen. Jag har själv blivit bjuden på lunch av en kollega och jag har fått både roliga och söta hälsningar och bilder på mailen vilket åtminnstonne har förgyllt min dag. Självklart har jag gått på handelns "trick" och köpt en bukett tulpaner dagen till ära och dessutom 2 vanilj hjärtan som jag & Anders ska fika på ikväll.
Idag har jag, Asta & Leija varit hos Lena på rehabträning. Asta´s pass gick otroligt bra. Nu märks det verkligen att hon varit där mycket och hon klarar av ett rejält påfrestande pass men jobbar på avspänt i Treadmillen. Hon körs på 6 minuter x 3 ggr och intervall 2+3 är till stor del i trav i högt tempo. Hennes pass motsvarar en motionsrunda i relativt högt tempo på ca 1,5 mil. Riktigt kul att se att dom små "tveksamheterna" som fanns är helt borta. Leija har fått gå i Treadmillen för första gången idag. Till att börja med gick vi bara in och ur maskinen, men sedan gick Lena med in i maskinen och hon var kvar där under hela passet. Leija fick gå 3 minuter x 3 ggr i rätt långsamt tempo. Det var lite läskigt i början men med Lena´s vana så slappnade Leija av till slut och det gick rätt så bra. Hon avslutade passet i Treadmillen med att vifta på svansen iallafall och det känns ju bra. Efteråt fick Leija en bus och mysstund på dynan vilket kändes otroligt bra eftersom förra gången hon var med så var det mer eller mindre en "skräckupplevelse". Men då ska man komma ihåg att hon hade ont och hon blev då grundligt undersökt av Lena så det kan man ju förstå att det inte var så kul. Roligt är det iallafall att besöket idag blev så positivt. Nu ska jag fortsätta rehabba både Asta & Leija varannan tisdag framöver. För Asta´s del är det nog mer förebyggande och uppbyggande än rehab men det spelar ju ingen roll vad man kallar det bara det fungerar.

Ett mumsigt vaniljhjärta att fika på till kvällen :)

Tisdag 120207 Trevlig besök i Kumla :)

Ikväll har jag & Marie-Louise och alla hundar varit och hälsat på Marita & Billy i Kumla. Vi gick tillsammans en promenad med hundarna och jösses vilken tid det tog att komma runt ett motionsspår på ca 2,5 km. Tog över en timme. En massa nya och spännande dofter får våra "lantisar". Efteråt blev det kaffe och semla hos Marita. Gott,trevligt och mysigt! 😀

Ett gäng fika sugna gyllenpälsar ;)

Söndag 120205 Vinter vecka

Då blev det lite vinter iallafall. Har haft -19 grader här som kallast men igår var det gnistrande vackert ute. -16 grader, massor av sol men dessväre med nordliga vindar. Om det inte hade dragit/blåst hade det varit fantastiskt ute men trots att man klär på sig med allt man har och lite till så var jag kall efter en timmas promme med vovvarna. Men jag hoppas på att fästingarna faktiskt dör nu när det varit kallt i veckan och det inte finns någon snö att gräva ner sig i. Det borde ju vara kallt även för dom otäcka krypen. Idag fick vi besök av M-L, Skrållan & Chess vilket var mycket uppskattat. På Tisdagkväll ska vi åka till Marita & Billy i Kumla och hälsa på och ta en kvälls promme. Ska bli superkul!

Söndag 120129 13-års firande

Jag & hundarna har varit "hem" en sväng under helgen. Linus, syrrans grabb fyller 13 år imorgon Måndag. Herrejösses vad tiden går fort!!!  Det blev middag, dryck och tårta hemma hos fam. Borninger och senare på kvällen blev det både Fia med knuff och Scattegories som vi spelade ända fram till 1-tiden i natt. Skoj! Vilma är supernöjd med att ha fått sova i Linus säng med Linus hela natten och själv har jag trängts med Asta & Leija i Jessica´s säng. Jag frös inte iallafall... Har inte tränat något med hundarna i veckan och det märks - dom är rätt så odrägliga så imorgon råder vi bot på detta. Iallafall för Asta & Vilma, vet inte riktigt hur jag ska kunna aktivera Leija på ett bra och vettigt sätt men vi får väl göra några övningar inomhus i köket. Nu laddar jag för en ny vecka med en massa jobb och inte minst en dressyrträning med Nea imorgon kväll. Ha en bra vecka gott folk!

Tisdag 120124 Lunchuppdatering :)

Japp, lite fusk är det allt men jag gör en lite uppdatering på min lunch på jobbet. Tiden är min, tillhör ju min lunch men jag lånar min egen jobbdator. Ibland får man busa till det.
Veterinärbesöket med Leija igår gick riktigt bra. Vi behövde varken söva eller röntga om Leija. Bilderna som vi tog på Sellvens Smådjursklinik var så pass bra så både Arram & Leif tyckte det var onödigt att göra om det hela. Men det blev en ordentlig undersökning och nu kunde en ordentlig diagnos ställas. Senen mellan andra och tredje falangbenen är av = senskada. Men Leija belastar tassen korrekt och hon är varken halt eller särskilt påverkad av skadan. Visserligen går hon fortfarande på full dos Carprodyl och det ska vi fortsätta med två veckor till. Nästa vecka ska jag till Lena igen med Asta och då ska vi planera för Leija´s rehab. Blir nog nästan samma upplägg som med Asta. Dvs träning i Watertreadmillen varannan vecka. Så nu känns det faktiskt hoppfullt igen även om det kommer ta lite tid. Alla veterinärer och Lena tror att det kommer bli bra och då måste ju även jag tro på det.🙂

Lördag 120121 Trevlig Fredagsutflykt och Apporteringsträning

Igår peppade jag upp veckans "dåliga" humör med lite tröst-shopping. Jag, Lena & Emma åkte till Karlstad för att besöka en välsorterad hästaffär. Fick med mig ett Back on Track fleecetäcke och ett tränsbett hem. Fick lägga händerna bakom på ryggen för det fanns mycket snyggt och mycket "jag vill ha" i affären men eftersom jag vet att jag kommer ha en del veterinärutgifter för Leija så fick jag vara lite återhållsamm. Men jag åker gärna tillbaka dit och shoppar. På måndag strax före lunch ska jag in till veterinären med Leija igen och undersöka henne och troligtvis röntga om tassen. Eller om det blir ultraljud men undersökas ska det iallafall så får vi se vad veterinärerna och Lena säger sen.  Idag på förmiddagen blev det lite apporteringstärning med Maria & Mia vid Tysslingesjön. Hade tagit fram lite fåglar och tinat upp dem så det blev först ett sök med 5 fåglar i öppen men kuperad terräng. För att tagga upp Asta lite så fick Mia skjuta ett skott med apportkastaren innan jag började skicka ut Asta i söket. Kan sammanfatta Asta som uppmärksam, med god stadga men måttlig intresserad av själva viltfinnandet/apporteringen idag. Dom två första fåglarna gick rätt snabbt men sedan tog det längre tid och hon drog ner på tempot och på fjärde och femte skicket fick jag uppmana henne att gå ut. Dock var greppen väldigt bra. Mjukt men fast grepp och Asta var spontan i alla sina upptag av fåglarna. Avslutade med lite markeringar på ett annat ställe och det var lite samma sak där. Asta var måttligt intresserad av uppgifterna men gjorde det hon skulle iallafall. Tompa däremot tog sig an sina uppgifter på ett väldigt bra sätt idag. Skoj!

Ett sånt här fint Back on Track fleecetäcke har Nea fått. Hoppas hon gillar det :)

Tisdag 120117 Berg och dal bana

Snacka om att ha humörssvägningar... Blää.. Efter en bra och rolig helg och tillika så en bra Måndag så blev det platt fall idag på eftermiddagen. Var hos Lena för att rehabträna Asta och även Leija skulle undersökas idag. Asta´s träning gick bra och så långt så är allt bra men det var inte så kul med Leija. Hon har 3 graders värme ökning på sin skadade tå och Lena varken vill eller kan göra något i nuläget. Måste åka tillbaka till veterinären och röntga om tassen för att se så det inte är fler ligament som är skadade. Eftersom Leija äter Carprodyl morgon och kväll så är hon inte halt men vid undersökningen idag (som ur Leija´s synpunkt var urläsking) så har hon nog rätt så ont. När vi var klara tänkte jag att jag svänger förbi nere hos Leif på Hund & Kattkliniken för att se om det skulle gå att boka in tid för ett besök men då lade bilen av istället. Fick i stället ringa ut Wille som fick bogsera oss hem.

Nu blir det till att träna på att tejpa ihop Leija´s tår (dom två tårna i mitten) för att ge lite mer stabilitet och för att avlasta den skadade tån. Bara den saken är ett jätteprojekt eftersom hon verkligen hatar när man håller på med hennes tassar. Och imorgon börjar jakten på veterinären.

Struntar nu ikvällens "måsten" och tittar på handbollen istället.

Lördag 120114 En bra dag :D

Så himla gott med en riktigt bra dag. Mår gott ända in i själen.😀 Efter att ha sovit i 11 timmar så började dagen med en kopp kaffe följt av en morgon promenad med hundarna. Frukost och lite städ och fix hemma. Mötte upp M-L & Maria vid 10-tiden för lite apporteringsträning. Tog bara med Asta nu när Leija är skadad. Bättre att Leija får ha Vilma hemma till sällskap iallafall. Vi jobbade vidare på förra veckans övning men vi utökade svårighetsgraden och lade till lite mer uppgifter, gjorde alla saker i följd som olika stationer. Asta fick börja med att  gå ut på linjetag på samma skogsväg över hindret som förra veckan, sedan blev det en dubbelmarkering i mottsatt håll och sedan en förflyttning på ca 10 meter där hon fick gå ut på ett nytt linjetag/närsök mot ett helt nytt område. Sedan blev det en för flyttning tillbaka igen där hon fick gå ut på ett närsök med tre dammisar och sedan avslutade jag med ett linjetag med ett stopp (stoppsignal) innan hindret och sedan ut-tecken för att hoppa över hindret och hämta sista dummyn. I princip allt funkade klockrent! Lyhörd för signalerna och rena och raka linjer. Härligt! Efter träningen blev det ett snabbt besök på Höök´s för att köpa lite nya hästprylar och sedan hem igen för att rasta hundarna. På eftermiddagen mötte jag upp Jessica i stallet. Jessica är min & Nea´s nya medryttare som kommer bli toppen bra. En trevlig och glad tjej som står med fötterna på jorden. Vi tog en tur i skogen tillsammans, efter stall & hästarna var fixade tog vi en fika hemma på Norrgården och planerade in lite dagar för Jessica fram över. En till hundpromme och en dusch, sen bar det av till East/West för sushi middag ihop med Marie-Louise & Christer. GOTT GOTT GOTT!!! Nu ropar kudden på mig så då är det bäst att lyda. Imorgon blir det lite rallylydnadsträning :)

Onsdag 120111 Grusade planer & Besvikelse :(

Efter gårdagens eftermiddagspromenad med vovvarna så blev det tvärstopp i planeringen/träningen och nära till tårar. Leija har skadat sig. Nu hjälper det inte med att böla så det blev till att bita ihop och undersöka Leija och sedan ge henne smärtstillande. Skadan är misstänkt lik den Asta har haft, dvs senskada på en av tårna på vänster fram tass. Idag fick jag som tur var tid hos veterinären. Lika bra att få skadan kollad och röntgad ordentligt och enl. röntgenbilderna så är inget brutet iallafall. Djupaböjsenan är inte av men troligtvis har senfästena till tredje tån blivit rejält skadade. Så jäkla trist!!! Nu ska Leija få smärtstillande två veckor fram över till att börja med och jag ska även ringa Lena imorgon för att se om jag ska ta med Leija in till henne nästa vecka när Asta ska dit på rehab. Lär ju få göra samma rehab med Leija så småning om. Korta, kopplade promenader på jämt underlag är vad som väntar mig & Leija en lång tid fram över. Är riktigt ledsen och besviken på detta.... Nu tar jag med mig Leija upp i sängen och drar duntäcket över oss.

Så här ser Leijas vänster tass ut, går inte missa att ena tån är bra mycket längre och sticker ut jämfört med de andra tårna.

Söndag 120108 Ny investering & träning

Har bestämt mig för att behålla dagboken i den form den varit för nu iallafall. Har fått några mail och sms där i princip alla av de som hört av sig tycker att denna form ska vara kvar. Så då kör vi så🙂 Veckan som har gått har varit kanon. Känns skönt att vara över på "rätt sida" om nyår. Nea är igång igen efter 14 dagars vila och jag är igång och letar en ny medryttare. Med lite tur så kanske den biten har löst sig till kommande vecka. Har lyckats få till lite träning med hundarna under veckan som gått och det känns superkul att vara igång igen. Nu jädrans ska vi igång ordentligt. För att få upp motivationen och få lite press på mig själv så har jag nu anmält både Asta & Leija till en Rallylydnadstävling i Boxholm 26/2. I går förmiddag blev det lite apporteringsträning ihop med Maria & Marie-Louise. Helkul! Vi jobbade med en kombiövning med dubbelmarkeringar och linjetag där det var ett hinder (natur hinder som är uppbyggt ute på en skogsväg för hästarna) Gamla Vilma fick nöja sig med lite markeringar. Asta skötte sig superbra. Följsam, uppmärksam och lyssnade väl på signalerna och hon förstod att det gick snabbare att hoppa över hindret ut på linjetaget än att smita förbi eller under. Leija hade svårare för att koncentrea sig på uppgiften, hon skulle hela tiden hålla koll på vad alla andra gjorde men vi kämpade på och till slut fungerade hela övningen bra. Dock valde Leja att smita under hindret istället för att hoppa över men det blev iallafall raka vägen ut och in på linjetagen. Dubbelmarkeringarna funkade hyffsat bra. Idag blev det första inomhusträningen som Örebro Hundsällskap fixat. Har inte hunnit vara med under hösten men nu är det bara att se till att få tid till att vara med ifall vi ska ut och tävla Rally. Tog med alla tre vovvar och mötte upp Maria med Simba & Nemo för en liten promenad först. Sedan blev det Rallyträning för hela slanten mellan 11.30-13.00. Ska se till att gå igenom alla skyltar och se till att jag har två banor förberedda till nästa veckas träning. Nu över till veckans nyinvestering. Kolla in mina nya Ice Bug kängor som jag köpt. Sitter som gjutna på fötterna och nu kan minnsann ingen is stoppa mig =)

Med 15 brodd/spik under varje dojja borde man väl hålla sig på vägen utan att halka omkull ?...

Söndag 120101 Dagbok eller Blogg ?

God Fortsättning på det nya året!
Ska jag fortsätta med dagboksformen eller ska jag skapa en blogg ? Hör gärna av er med åsikter så ska jag försöka tillgodo se dem. Ni kan skicka meddelande via min gästbok på hemsidan eller varför inte via mail på pianorrgarden@hotmail.com

 

Ett gäng söta goldenvalpar :)