Måndag 191230 Snart slut...

på detta år. SKÖNT! Tycker mig varit osedvanligt gnällig och på dåligt humör detta år och ffa i höst. Det har inte varit ett komplett skit år men just nu känns det så. Så klart mycket gott och kul har hänt under 2019 men ganska mycket förmörkas av höstens mörker och tråkigheter. Saknar Asta & Leija kopiöst mycket men vet att jag gjorde rätt för dem. Även Fidos bortgång har tagit mig hårt. I fredags somnade min fd svärfar in. En person som stått mig ganska nära under mina år här i Örebro, en person som alltid funnits till hands och som allt hjälpt till. Oerhört sorgsamt men ändå skönt så han slapp från sjukdom och lidande och så även för anhöriga. 

Julhelgen spenderade vi i Väsby hos mina föräldrar, det var lungt, trevlig och gott. För andra året på raken fick jag en förkylning över julen och den har nu under denna helg slagit till med full kraft. Men även sådan tar ju slut som tur är. 

Sista jobbar dagen idag och sedan tar vi nyårsledigt. Jag ska i år vara hundvakt åt två flatt tikar som behöver komma hemifrån pga fyverkerier. Känns bra att kunna hjälpa till. Kommer vara själv/ensam med mina djur hela tisdag och onsdag och det känns riktigt skönt faktiskt. 

Önskar alla ett gott slut på 2019 och ett varmt välkommet 2020! 

God Jul till er alla!

Onsdag 191218 Stiltje

Helt sant, det är lungt och händer inte mycket hos oss. Happy löper och är på väg ur höglöp och har väl ett par dagar kvar. Joy har inte börjat ännu, vore skönt om hon oxå kom igång men sist var inte löpen synkade och Joy löpte i Maj så jag tror det kan dröja ett tag innan det är dax. Vi försöker hålla oss över vatten ytan och nu är det nästan svårt - bokstavligt skrivet och talet. Det är så kopiöst mycket vatten över allt så det mesta flyter omkring. På lördag har jag min sista öppenträning för i år. Ska bli kul men det kräver en del planering. Som förra gången är den yngsta hunden 4 månader och den äldsta 8 år.

Tisdag 191203 Vi kämpar på

Äntligen December och lite snö på backen som ger oss lite ljus. November har varit helt förskräcklig iallafall i mitt liv i år. Grå, brun, blöt, mörk och tråkig. Självklart spelar Asta,Leija och Fido´s bortgång en stor roll i det hela, jag saknar dem oerhört mycket men livet går vidare och jag har otroligt många fina minnen. 

Jag var i väg till Lisa förra söndagen 24/11 för "tackträning", det blev en trevlig och bra dag där vi som hjälpt Lisa med att vara hundvakter blev bjudna på en dags hundträning och lunch samt fika. Valde att träna med Joy och i början var hon en blandning mellan ett popcorn och en kängru men ganska snart kunde hon fokusera och jobbade på riktigt bra. Tror både Happy och Joy är i stort behov av att dels få springa och bli av med energi och även få lite mer hjärngympa. Det har varit ganska obefintligt med båda delarna under November, jag har helt enkelt varken varit i form eller orkat med någon vettig träning.

Nu hoppas jag att jag kan hitta lite mer ork och motivation och att December blir något ljusare än November.

Onsdag 191120
Livet är orättvist på många vis. I lördags fick bästa Fido somna in efter ett akut sjukdomsfall. Bästa gullefjun har bott mycket hos oss sista tre åren och även om det inte är min hund så är saknaden lika stor som om han hade varit det. Fido var den genomsnälla hunden med ett gott hjärta som gillade alla. Jag är tacksam och glad över att få ha honom hos mig och att även fått möjlighet att både träna, tävla och ha med honom på jakter. Han har varit en utmärkt läromästare och en mycket god vän. Hoppas du möter mina tanter Asta och Leija och alla andra kompisar i hundhimlen Fido <3

Fredag 191115 Grått, blött och dimmigt

Hela veckan har varit grå, blöt och dimmig och det verkar inte var någon som helst ändring på vädret för kommande dagar. Möjligtvis lite mer regn. Har fortfarande inte fått till någon träning med Happy och Joy fast jag haft planer för det. Det kommer alltid något ivägen. I Onsdags gick Folke (bilen) sönder. Orkade inte ens bli arg eller ledsen för det. Fick hjälp på morgonen, kom iväg med Folke och hundar till jobbet sen fick jag och hundarna gå hem på eftermiddagen och tillbaka till jobbet på torsdag morgon. Bra med motionen iallafall om man ska säga något bra om det hela. Turligt nog kunde "dansken" laga Folke igår under dagen så nu rullar han som han ska igen. Skönt! Blir ett par tusenlappar fattigare bara. Kom iväg till simningen igår kväll med Happy & Joy iallfall, det känns bra. Har för avsikt att hinna hem och ut idag medans det finns lite dagsljus kvar och försöka testa några av övningarna jag tänkt till morgondagens öppenträning med Happy Tails. För övrigt blir det lungt i helgen. Ska ta det lungt (ffa i senare i em/kväll) , öppenträning imorgon mellan 10-13 och en privat lektion på söndag fm men annars är det inget planerat. Kanske kanske att jag kan få träna själv med vovvarna. Hoppas på det :) 

Trevlig helg till er alla!

Måndag 191111 Att skapa minnen

Asta och Leija Augusti 2019 i stallgången på Hässelkulla

Nu har det gått lite över en vecka sedan Asta & Leija fick somna in. Det går rätt bra men visst saknar jag dem. Det blir lite extra kännbart varje gång men kommer hem och öppnar ytterdörren när det står bara två svansviftande hundar och inte fyra. Men jag är ändå tillfreds med mitt beslut över att jag lät dem båda gå vidare tillsammans i tid innan dom blev sjuka, fick ont eller något akut uppstår. Idag ska jag åka hem till Inger som varit den bästa hundvakt, extra matte och vän till Asta & Leija och se om vi kan komma fram till vilka fotografier hon vill ha på dem så ska jag skapa en foto tavla till henne. Inger har varit med från början till slut med både Asta och Leija, vi kommer säkert gråta en del tillsammans men vad gör det, i slutändan är det ändå goda minnen vi har tillsammans. Känns viktigt att göra det här iallafall, ffa för Ingers skull.

Det har inte blivit så mycket träning för Happy & Joy denna vecka heller. Är less på novembervädret och mörkret och har inte haft någon större lust helt enkelt, ska försöka ta mig i kragen nu så vi kommer igång. Väntar fortfarande på löp på ffa Happy men kanske ska dom synka sig denna gång och löpa samtidigt. 

Fredag 191101
Så kom dagen där våra vägar skiljs åt. Tack Asta och Leija för allt jag fått uppleva och lära mig tillsammans med er. När ork infinner sig skriver jag mer och flyttar om lite på hemsidan. Är oändligt tacksam att vår veterinär Ingrid kom hem till oss och hjälpte till med ett fint och lugnt avslut. Nu är fritt fram för full jakt på sork, korp och gubbar på cykel. Vi hejar på er! 🧡

En bild från igår Söndag 191027, på senior promenad i skogen med Leija, Asta & Atlas. <3

Måndag 191028 Happy Tails träning och Fin besök

I lördags höll jag en träning för Happy Tail´s gruppen (träningsservice för ekipage som kursat/tränat hos mig) Trots dåligt väder var det ett glatt gäng som dök upp vid 10-tiden och vi gav oss iväg tillsammans för att träna raka linjer. På vägen till träningsplatsen blev det olika jaktlydnadsövningar som innehöll allt, fotgående, stopp, sitt/stanna kvar, inkallningar samt lite markeringsövningar. Ett par blöta men roliga timmar. Det är så himla kul att se hur alla ekipag utvecklas hela tiden. På eftermiddagen var jag ute på en riktig långsväng men hundarna, det gick inte så fort men vi var ute i gott och väl 2 timmar, först en timme ute i skogen där vi plockade året sisa gula kantareller och sedan gick vi upp till "byn" för att se om vi kunde få med oss Astrid hem. Hon brukar jobba extra med mössen i Olle´s lada (en av grannarna uppe i byn) Astrid hade inte tid att komma hem just då, hon jobbade väl med någon mus/sork men hon dök upp senare på lördagskvälle iallafall. 

Igår blev det en gemesam promenad med Marie-Louise, Christer, Chess och Disa samt Benita och Tots. Stannade och tränade lite på vägen på vägen på Svartå sidan.  På eftermiddagen kom Elisabet & Gunnar Skeppner ut med Atlas. Leija´s kullbror. Vi har inte setts på flera år så det var himla kul att träffas igen. Atlas är i fin form för sin ålder och en jätte glad och härlig kille. Det syns så klart att även han är till åren kommen (12,5 år) men oj vad glada hundarna blev av att träffas igen. Det syns att dom känner igen varandra. Det blev en lugn senior promenad i skogen och en massa prat om goda minnen och annat. En fin eftermiddag. 

I helgen som var stängde vi igen för säsongen uppe på Kalvhararna. Vemodigt men en lugn och avslappnande helg som gjorde oss gott.

Måndag 191014 Höstrusk och Älgjakt

Idag är det riktigt höst rusk till väder. Regnat mycket hela natten, morgonen och förmiddagen. Nu verkar det ha avtagit lite och jag hoppas vi kan vara ut en stund i em utan att behöva dra på en våtdräkt. Det är översvämning i alla diken hemma och det står vatten ute på åkrarna och i trädgården. Bra iofs så kanske brunnen fyller på lite grand men nu vore det fint om vattnet kan få skjunka undan lite innan det kommer mera. 

Vår tillfällige sambo Marie-Louise och hennes hundar sköter sig exemplariskt med att bo hos oss. Hon ser till att det finns varm och nylagad mat på bordet när jag kommer hem på luncherna, hon dammsuger och handlar. Toppen bekvämt och bra!

Har till och med fått tummen ur och frostat av frysen inne i huset och även stora frysboxen ute i stallet, plockat om allt vilt och kunnat stänga av den lilla frysten ute i stallet Passade på att städa upp bland alla hund/träningssaker i stallet oxå. Ser riktigt snyggt ut där nu.

Happy verkar helt ok, hon har inte visat någon hälta, rörelsestörning/avvikelse eller stelhet alls. Men hon har fått tagit det lungt hela veckan och bara gått kopplade promenader. Igår cyklade jag en sväng med Happy & Joy, det gick bra och jag märker inget på Happy. Tänkte att hon ska få börja röra sig lite mer nu allt efter som. 

Joy fick hänga med och vi fick "egentid" tillsammans på Lördagens tack jakt. Ett par riktigt trevliga timmar med jakt, fika, mat och snack. Joy jobbade på fint på såtarna. Vi får väl se vad vi kan ta oss till kommande vecka. Vill få till lite linje/dirigeringsträning med både Joy & Happy. Om det inte är på tok för blött kan vi nog vara ute på rapsåkern och över på Svartå-sidan men skogen låter vi bli denna vecka pga älgjakten 🙂

Måndag 191007 En skadad hund och en lovande hund

Toppen fint höstväder i Lördags när vi åkte till Sörmland för en dags andjakt. Planen var att enbart låta Happy få jobba denna gång då Joy skulle startas på ett prov på söndagen. Blev en kort dag för mig & Happy tyvärr, hon skadade sig och kom ut halt från en såt på förmiddagen. Hittar inget trasigt på henne och fler av våra kompisar var med och kikade på Happy men såg inget trasigt. Troligtvis har hon sträckt sig. Åkte hem till M & P i Väsby och fick en lung em och kväll. Igår morse blev det en tidig morgonpromenad sedan tog jag med Happy & Joy till Åktersberga där Labbeklubben Östra höll sitt inoff. B-prov. Joy var anmäld till ÖKL och skulle få prova på. Ut i första par och oj vad roligt det var. Joy var väldigt taggad och hade lite svårt att hålla sig. Min par kamrat fick börja med dubbel markering på land och sedan var det vår tur med dubbel markering på vatten. Hoppla, en liten knallning efter första kastet på vatten men jag fick tillbaka henne lätt och snabbt. Sen löste hon uppgiften med bravur. Joy gjorde riktigt bra ifrån sig på söket. Det var en ren fröjd att se henne där. Hon löste land dirren men jag fick göra ett omskick sedan löste hon det mer på sitt eget sätt en en snygg dirre. Vatten dirren blev på tok för svår för oss, tror det enbart var en hund på hela provet som klarade av den. Markeringsjobbet gjorde hon utmärkt - bortsett från knallningen då. Himla kul att testa på och nu vet vi vad vi lägger krutet på i vinter. Fina lovord från domaren Anne Nerell fick vi oxå vid flertal gånger under dagen. Kul!

Som tur är när man är ute och inte är blyg så får man tag i bra folk. Fick tag i en veterinär student från vet.högskolan som gått 5,5 år av sina 7 som åtog sig att kolla på Happy åt mig. Visserligen har Happy fått smärtstillande men hon blev ordentligt kontrollerad ändå. Det enda avvikande hon hittade var att Happy är tajt och stel i hamstrinmusklen på höger bak. Inga reaktioner eller några konstigheter i lederna. Skönt! Happy ska fortsätta få lite smärtstillande i ett par dagar till och så tar vi lite lugnare koppelprommenader och låter bli träning på 10 dagar så kunde vi köra igång lite smått sen igen. Känns skönt!

Nu är vi inne på en ny höstvecka och denna vecka kommer bestå av en del pyssel hemma och jag kommer ta det lite lungt både för min egen skull och för hundarnas skull. 

Torsdag 191003 Stolpe ut...

Äsch, det gick inte alls som jag ville på helgens jaktprov med Happy. Vårt sista prov för i år och jag vet att vi kommer ha svårt att komma med nästa år då vi gjort fler starter i år och dessutom sent på året. Ja ja då är det. I fredags var vi på andjakt, en kul och trevlig jakt, på lördagen var vi på WT i Fagersta där det regnade mest hela dagen. Var borta 14 timmar... Både Happy & Joy stratade i ÖKL och det gick väl så där... Joy är inte klar för klassen men jag ville prova. Vi nollade två rutor, den ena på tok försvår (EKL nivå där en dirre skulle in före markeringen som precis hade gått, väldigt tajt vinkel) och en ruta knallade hon på. Övriga löste hon men det var mycket spring i benen. 2 x dubbelmarkeringsrutor, lite för mycket spring men allt in. En ruta med en dold dirre ut till en ö, efter lite övertalning fick jag ut henne dit och så fort hon hade börja simmat ut en bit blev det kanon bra. Dagens vinst! Happy tog sig runt med ett hyffsat resultat, dessvärre nollade vi även en ruta (den svåra EKL rutan) men annars helt ok, blev 73 poäng kvar totalt. Sedan åkte vi till Hjo för vår B-provs start i ÖKL på söndagen, startade efter lunch och gick i par med en labbe med matte som vi träffat på ute tidigare. Ett bra upplagt prov men redan vid landmarkeringarna märkte jag att Happy inte var på hugget. Hon hängde lite grand över båda kråkorna, sen i söket gjorde hon lika dant på 1-2 vilt, hon tog in 5 och det syntes på ögonen att hon var trött och tungan hängde på sniskan, dåliga upp tag och hon tappade minst 2 vilt på vägen in = trött hund = faller tillbaka på gamla brister så jag valde att bryta helt enkelt. Stolpe ut alltså men ingen idé att pressa Happy till något som inte blir bättre iallafall. Efter prisutdelning mm så åkte vi ner till Göteborg där vi skulle jobba ett par dagar. Kom till hotellet vid 20-tiden på söndagkvällen. Så himla skönt med sovmorgon och en lugn förmiddag på måndagen. Vi njöt allihop av det. Nu är vi hemma igen och på lördag är det dax för jakt igen. 🙂

Onsdag 190925 Det kunde ha slutat riktigt illa...

Gänget som var med ute och letade i skogen med mig efter Happy.Några saknas på bilden men allesammans är riktiga hjältar!

Fy tusan rent ut sagt, igår var jag nog med om en av det värsta sakerna som kan hända en hundägare. Happy och Joy lyckades "rymma" när vi skulle ut på vår något försenade em promenad. Hade satt dem kopplade utanför stallet där jag har alla hund/träninssaker, skulle bara plocka på mig ett par dummies, när jag gjort detta så var båda puts veck. Och inte ett ljud hördes. Detta gick alltså på några sekunder... Sen hörde jag Joy skälla gällt och upphetsat som om hon drev något framför sig. Inom ett par minuter kom Joy tillbaka glad och törstig. Sprungit hade hon helt klart gjort. Tog in övriga hundar och gav mig ut för att leta, hade på känn att något var galet eftersom Happy inte kom tillbaka. Ringde några kompisar för att se om dom kunde komma och hjälpa mig att leta, lade även ut på facebook om att jag hade en bortsprungen hund och behövde hjälp. Så underbart bra när dessa social medier funkar bra - fick en massa erbjudanden om hjälp och fler kom ut till mig, vi organiserade oss och gick som en kedja och betade av skogen bakom mig. Fler folk anlände och vi gjorde ett nytt omtag vid 18.30 tiden, då hade Happy varit borta lite över två timmar och inte gett ifrån sig ett ljud.

Vi tog med oss vatten, reflexvästar, pannlampor och fick lampor och så gick vi igenom skogen igen. Och till allas våra lycka så hittade vi Happy helt oskadd vid 21.30. Hon hade fastnat med kopplet i en torr gran och bara lagt sig ner bakom granen. Helt oskadd. Vilken glädje och lättnad! Så efter nästan 4,5 timmes oro med alla tänkbara scenarion så kunde magontet släppa. Så skönt! Hon låg inte mer än mellan 40-50 meter från min tomt men skogen är rätt eländig bakom huset och hon svarar tyvärr inte när man ropar heller. 

Det viktiga är iallafall att hon hittades och att hon är oskadd, är så otroligt tacksam och glad över alla fina vänner som ställt upp och hjälpt till med detta. Ni är guld värda!

Efteråt gick vi in till oss och hade ett litet kalas (tyckte nog Happy iallafall) men något att dricka och äta är på sin plats efter ett par timmar som detta. Även om det bara var saft, kaffe och bullar.

Åter igen - tack alla ni som erbjudit er hjälp och alla ni som var med ute och leta. Stor varm kram till er alla! 

Måndag 190923 Nära skjuter ingen hare...

Så nära så nära men ändå så långt bort...

Så kan man sammanfatta våra provstarter i helgen. I lördags åkte jag och Happy och startade på Östra´s B-prov i Ärla. En riktigt fin höst dag med ett kul och bra upplagt prov som var väldigt jakt likt. Happy var riktigt duktig och jag kunde njuta av vårt arbete tillsammans. Allt funkade så himla fint OM... jag inte själv hade sumpat bort vatten dirren. Skit oxå! Men helt och hållet mitt fel. Vi fick riktning av domaren men inget skott av skytten, hunden skulle simma ut en bra bit och sedan igenom hur mycket näckrosor som helst och lägst bak skulle det ligga en and. Inget man själv såg och det verkade svårt för hundarna att komma rätt och få vind på anden. Jag släppte iväg Happy för långt och det blev mer som ett sök i vass/näckrosor för henne, kallade tillbaka, stoppade, skickade höger och hon tuffade på i rätt riktning men kom inte tillräckligt långt ut. Vi kämpade på ett bra tag men hon fick aldrig vind på anden och till slut fick jag ta in henne. Himla synd men jag är attans så nöjd och glad för allt det andra. Ska bli kul att läsa provprotokollet sen. Åkte hem innan dagen var klar. Himla kul att det var så många som kom fram efteråt och berömde Happy och vårt jobb (både startande, provledningen och funkisar) Sånt värmer otroligt! Ny chans igår igen fast då i Östergötland och då bar det av till Askeby. Ett mer "traditionellt" upplägg men några uppgifter ute i rapsfälten. Spännande, svårt med vittring och vind där. Happy löste provets alla delar och fick med sig allt vilt in. Nöjd även med gårdagen även om det inte riktigt var samma gaist i Happy som i Lördags. Det som drog ner priset denna gång var att hon var långsam i upptagen på 3 vilt (en markering och två på söket) Annars var det genomgående ett bra arbete.

Så med oss hem har vi nu ytterligare två sycken 2:or. Av 3 provstarter i år i ÖKL har vi med oss tre stycken andra pris. När ska strecket komma ?....

Söndag 100915 En bättre söndag, en fin jakt dag med ett härligt gäng och duktiga hundar :)

Måndag 190909 En grå och regnig måndag

Då har vi en alldeles vanlig grå, regning, blöt höst måndag. Än så länge sitter löven kvar på träden men det dröjer nog inte förrän dom trillar av. Alltid lite vemodigt. Men hösten kan vara otroligt fin och det är så mysigt att tända upp med olika ljus. Pannlampan får jobba hårt redan. Försöker på alla sätt jag kan hitta det som är mysigt, trevligt och kul för att peppa mig inför mörkare höst månader. Bla med lite jakter för vovvarna. I Onsdags var vi iväg på en mycket trevlig jakt mitt på dagen bara en liten bit ifrån oss. Det blev en bra och trevlig dag där både Joy & Happy fick jobba. Joy fick vara med på 2 såtar och det märktes på henne att det var ny mark och en ny situation för henne. Lite orolig innan skyttet kom igång men sedan var det fullt fokus. Det föll inte mycket där vi stod men vi fick en and i vattnet ganska långt ut som vi fick jobba på. Det tog lite tid att få in den då Joy stördes av lågt flygande änder över huvudet och även två grupper med änder som simmade bakom den som låg still i vattnet. Men till slut så fick det. Tror poletten trillade ner då för på såt 2 gick det mycket bättre. Inga tveksamheter alls. Sedan bytte jag hund och Happy fick jobba på den 3:e såten dom är lite tyngre. Kul sa Happy!

Hämtade hem Fido i fredagskväll, både Fido och mina vovvar såg ut att ha ett kärt återseende. Alla glada och busiga till tusen. :)

I lördags var vi iväg igen på en av de större godsjakterna där vi brukar hjälpa till. Asta & Leija fick vara hemma hos Inger och ha det gott. Happy fick jobba på 3 såtar på fm och Joy fick vara med på 2 såtar på eftermiddagen. Är himla nöjd med Joy hon har skött sig strålande bra och jobbar fint ute i markerna. Happy - tja, hon är Happy, lite för het i början så det blir lite kortslutning i huvudet men sedan lossnar det. Skönt är det iallafall att kunna dela på hundarna och få vara med och jobba med en i taget. Blir mycket bättre då för oss alla. Ska fortsätta göra så om det inte blir absolut kris på hundar på någon jakt. Har ett helt knippe jakter att se fram emot under hösten. Kul!

Tisdag 190903 Grym liten Joy

Igår åkte Carola, Izzy och Spiken hem till Kalix igen. Oj vad tomt och tyst det blev i huset. Vi har haft en himla kul vecka ihop med mycket hundträning, jakt, och B-provsstart för Spiken. Jag har varit funktionär och övat lite på både provledarrollen och kommissarie rollen i helgen som var. Himla roligt men oj vad trött man blir efteråt. Tanken var att ta det lungt hemma igår em och tvätta och städa lite men det blev en spontan fågeljakt istället. Mycket roligare! Bestämde mig för att enbart ta med mig Joy ut denna gång, även om Happy var med men hon fick stanna i bilen. Joy var grym! Först fick hon gå på en skadeskjuten kråka som var ilsk till tusen, den ville/kunde hon inte ta då den gick till anfall hela tiden så jag fick hjälpa henne men sedan gick det på räls. Hon hämtar in gäss på löpande band och däremellan duvor och kråkor. Hon gick göra ett rejält eftersök på en skadad gås som gått ner långt ifrån oss och jajjemen hon fixar det. Så himla kul att se hennes utveckling och hur hon jobbar. Ska försöka fortsätta att ta hundarna var för sig på jakterna nu - det blir bättre för oss alla. 

Måndag 190826 Dödstrött men glad

Efter en kul helg är jag nu på måndagen helt slut. Fick tack och lov sova ordentligt både lördag/söndag men sedan blev det väldigt lite sömn mellan söndag/måndag men det får gå. Blir nog en tupplur på hundsoffan i eftermiddag iallafall. I lördags var jag & Carola upp till Ånnaboda och tränade hundarna. B-provsupplägg för Spiken, land och vatten dirrigeringar för Happy och sök samt land dirigering för Joy, en och annan markering blev det oxå. Dagens godaste skratt blev när Carola plurrade 😀 

Hon halkade på en grästuva och for i vattnet. Dyngsur! Men hon gjorde sig inte illa tack och lov. På lördagkvällen hade vi Norrlänsk fest ute i trädgården. Dvs vi åt surströmming. Gick riktigt bra och jag åt två klämmor. Allt är toppen gott och fisken är ätbar. Kan nog lära mig detta trots allt. 

Igår blev det diverse olika göromål under dagen men på kvällskvisten drog vi iväg på en liten jakt och det blev Spikens första jakt. Gick toppen bra och hon skötte sig utmärkt. Duvor, kaja, and och gäss. Det blev en varm och riktigt bra kväll men det blev sent i säng och minimalt med sömn. Men det tar vi igen i em och i natt. Har sovmorgon imorgon eftersom jag ska kursa hos Lisa hela dagen.🙂

Fredag 190823 Höst känsla

Idag har en riktig höst känsla infunnit sig. Mörkt ute på morgonprommenaderna nu - pannlampan används för fullt. Idag är det höst regn, grått, mörkt och blött. Men vi vänta på roligt och trevligt besök. Carola (Joy´s uppfödare) är på väg ner hit för ännu ett besök. Himla kul! Vi ska träna hund, åka på några mindre fågeljakter och sedan kanske det blir en provstart för Carola & Spiken. Spännande! 

Måndag 190812 Semester vecka 2 = Lite av allt

Fido´s Ungar 2.0 med Lova, Lamke och Joy

Då så, då är semestern över för denna gång. Vecka 2 har haft innehåll "lite av allt", äntligen kom jag upp till Kalvhararna och stugan på ön, 4 månader försenad. Fick ett par fina dagar med lite omväxlande väder men vi har målat, spelat sällskapsspel, umgåtts och slappat. Hann tyvärr inte med att slappa så mycket att jag kunde läsa klart Olivers bok som jag lovat mig själv. Den kom inte ens upp ur väskan - men då har jag den kvar iallafall :)

Spenderade en dag i Väsby/Stockholm för att hjälpa syrran lite och för att hämta apporteringsvilt söder som Stockholm. Och Wow - vilken bra butik jag var till för att hämta apporteringsviltet. Det var en fiske/jaktbutik med en massa fina och bra jaktkläder mm. Fick möjlighet att handla på smygrea som eg. ska börja till kommande helg. Fick fatt i en kanon fin vaxad Chevalier jacka som jag tittat på i ett år men det är för dyr helt enkelt. Betalar inte 2700 kr för den... Vilket jag heller inte gjorde, fick den för en tusen lapp. Tjoho! Till detta blev det en rutig Chevalier dam skjorta med 50% rabatt sen fick jag sansa mig. Kul att fynda!

En fixar dag hemma på lördagen med tvätt, handling mm och sedan åkte jag och hundarna till Carin i Molkom för att käka middag ihop och sova över där. Igår bar det av till härliga Humletorp i Värmland för att tävla. Det var SSRK Värmland som ordnade en lagtävling. En himla trevlig tävling med 6 stationer med varierande uppgifter. Vår uppgraderade lag " Fido´s Ungar 2,0"  deltog och fick ihop 240 poäng samanlagt, tror vi hamnade på en 5:e plats med dessa poäng. Lilla Joy fick för första gången vara med och skötte sig med bravur. Det blev ett kul avslut på min semester men oj vad trött jag var när jag kom hem igår kväll. 

Nu återgår vi till vardagen igen med jobb, känns helt ok, har lite lösa lediga dagar som kommer nu under hösten för kurser, jakter osv. Bara kuligheter att se fram emot. 

Lördag 190803 Semester vecka 1 = Kurs vecka

Oliver förklarar en av alla sina övningar för oss

Kursa mig hit och kursa mig dit... kan man säga om min första semester vecka. Tisdag/Onsdag var det dax för del 2 av vatten/sök kursen med Lisa& Johan i Norberg. Två toppen dagar med en massa bra övningar där vi tänjde på gränserna för alla hundar. Fick med mig massor av kunskap, aha upplevelser hem. Så himla kul! Joy blev rejält trött ffa på onsdag em när vi körde vatten jobbet. Men hon försöker hela tiden göra sitt bästa även när det blir svårt och tar emot. Nu ska vi ta en liten vila/semester och lägga upp en fortsatt träningsplan.Kan vara bra att hon får ledigt ett par dagar, hon är skendräktig och både lite pipig och som ett plåster på mig. Tur att jag var klok nog att byta hund inför Oliver Kiraly kursen vi var på igår. Wow- vilken man! Ödmjuk, trevlig, rak och oerhört kunnig. Det blev en toppen dag som började "lätt" men där svårigheterna stegrade hela tiden och blev riktigt svåra och utmanande men hela tiden byggde man upp hundens "success rate". Så häftigt! Allt gick inte på räls för mig & Happy - Tack och lov för det - annars hade jag inte fått den hjälp jag fick och behövde. Vill absolut vara med och kursa för Oliver nästa år igen. Nu tar vi semester och gissa vad... Jag ska läsa Oliver Kiraly's bok "The Balance" igen, i lugn och ro på bryggan uppe på vårt sommar paradis.😊

 

Torsdag 190725 Snart ledigt

Nu är det inte långt kvar till jag får lite ledigt, ska bli skönt men innan dess så är vi ute på uppdrag jag och hundarna, skyddsjakt på duva och gås både igår kväll och nu ikväll. Varmt är det men det gick förvånandsvärt bra igår kväll. Igår fick Happy jobba ihop med 4 andra retrievers och ikväll blir det Joy´s tur. Sedan blir det väldigt lungt i helgen, ska fortsätta vara varmt så det blir nog en del bad skulle jag tro. Hoppas det blir svalare nästa vecka. Fortsättningen på vår vatten/sökkurs för Johan & Lisa blir på tisdag/onsdag och på fredag ska vi åt andra hållet i landet och hälsa på hos Ann-Charlotte Bengtsson där vi ska kursa för Oliver Kiraly. Det ska bli spännande. Vet fortfarande inte vilken hund jag ska gå med där, men det löser sig säkert. Må gott alla !

MÅndag 190722 Debut på jaktprov för Joy och annat skoj!

Haft en riktig toppen helg! I lördags blev det en "semesterdag" där jag fick besök av en kollega med sin familj på morgonen hemma hos mig. Hundprommenad och lite fika ihop sedan fick Asta & Leija åka till Inger för att bo kvar där ett dygn. Jag rullade vidare med Happy & Joy till Skövde där jag hälsade på Nea (min gamla häst) hos sin familj. Det blev ett besök på ett par timmar, blev bjuden på lunch, fick rida ut en tur på Nea och sedan eftermiddagskaffe på det. En massa prat och skratt. Och oj vad kul det var att ta sig en tur med Nea, kändes precis som förr. Inte kan man tro att hon är 20 år nu inte, välbevarad, i god form och pigg och glad. Himla kul! Efter detta besök åkte vi vidare till GRK KM i Hjo, där vi hann fram till prisutdelningen för lördagensklasser. Många kända ansikten och många glada hundsvansar! Övernattade på ett super fint B&B strax utanför Hjo ihop med Ulrika. Kul och trevligt som alltid. Och igår var det vår tur att start. Happy i ÖKL som jag förstod att det var en svår ÖKL ruta och Joy skulle starta sist i NKL. Var med på genomgången vid ÖKL och tittade på första paret sedan gick jag och värmde upp Happy. Startade i par med Maria en bekant som jag inte träffat på ett par år, himla kul att ses igen. Happy gjorde bra i från sig men det räckte inte ända fram, vi fick med oss ett 2:a pris denna gång. Jag är glad och nöjd med det. Hon gjorde hela jobbet men dirrigeringarna både på land och vatten kan bli bättre (hon tar mina anvisningar men det går att få det effektivare) Sedan var hon väl långsam på inlevereringarna och avlämningarna från vattnet. (dubbelmark och dirre) Det var dom sakerna som drog ner på priset och jag kan bara instämma. Fältarbetet (söket) gjorde hon bra. Förrutom detta så kändes det bra helt och hållet så vi ska nog ge oss på en start igen innan året är slut.

Lilla pärlan Joy gjorde en fin fin debut på jaktprov. Hon gick ut sist i NKL klassen för helgen och hon har suttit i bilen nästan hela lördagen och söndagen så hon var laddad men hon skötte sig väldigt bra. Ett trevligt upplägg som började med en liten transport ner till vattnet och sedan blev det två riktigt långa enkelmarkeringar på vatten. Hunden skulle ut genom tre områden med näckrosor sedan en bra bit vidare på öppet vatten och sedan låg änderna synligt ute på blanken och så tillbaka igen. Gick galant! Vidare uppför och så var det en enkelmarkering på land, vidare transport mot söket där det sköts ett skott under transporten och sedan ytterligar två skott ut i söket. Söket var rätt stort med 6 vilt ute varav 2 änder på vattnet, ena anden låg ute på simdjuptvatten i näckrosorna den andra i vatten/vass kanten. Resterande 4 vilt låg i backe ner med ris, en lövträdsridå och en mossbacke uppför på andra sidan, duva, kråka, kanin och fasan. Lite spring i benen men använder näsan väl. Allt vilt in i hand. Gulle hund! Passiviteten inga problem. Så vi fick med oss ett första pris och fin kritik. Superkul!

190717 En fin kväll med skyddsjakt av gås. Blev några duvor och kajor där till :)

Onsdag 190710 Hundvakt och Skyddsjakt

Lunchpromenad med Asta, Lejia, Joy, Happy och Tompa <3

Bara några dagar efter vårt 15-års kalas så flyttade Tompa (Asta´s kullbror) hem till oss för en vecka då matte/husse åkt på semester. Går hur fint som helst och det är riktigt charmigt att ha honom hos oss igen. I unga år var Tompa hos mig ett par dagar i veckan som dagishund men sista åren har vi bara setts då och då men nu blir det lite mer "tillsammanstid" iallafall.  Tompa verkar glad och trivs hos oss iallafall. 

Utöver detta så jag, Happy & Joy fått vara med på några skyddsjakter på Gås. Alltid spännande och utmärkta träningstillfällen. Lugna jakter, inte så galet mycket vilt som fälls och det ger oss med hundar möjlighet att faktiskt träna dem lungt och metodiskt under jakten. Super bra! Igår kväll blev det ett rejält sökarbete för mina två tjejer samt två retrievers till. Det är inte lätt när det går ner vilt i en veteåker. Svårt och tungjobbat men hundarna löste uppgifterna och fick in viltet. Känns otroligt bra!

Måndag 190701 15 Års kalas

Idag fyller min allra bästa vän Asta 15 år. Hel otroligt att få ha henne kvar i hela 15 år. Och inte bara Asta även hennes kullbror Tompa. Självklart ska det firas rejält så det blev ett 15 Års kalas hemma på Erikslund för Asta & Tompa som bjudit in sina vänner med tillhörande mattar/hussar. Det blev ett glatt gäng på ca 10 goldens och 1 mops samt ett gäng två benta. Korv i stora lass, fiskdamm till hundarna - men hot dogs på snöre, hundpromenad fika och paket öppning. Hundarna fick mingla, leka, busa bäst dom ville. Det var lite mer fart på de yngre vovvarna men det var ingen hund som missade varken maten eller fikat.

Asta fick egentid med mig på eftermiddagen innan kalaset började, vi var ute en sväng så hon fick apportera lite och sedan fick hon en halvtimmes massage. Mysigt!❤

När kalaset var över och vi hade gått en liten kvällspromenad slocknade alla hundar, det snarkades gott hela kvällen och natten. Det tar på krafterna att ha/vara på kalas.🙂

Fredag 190628 Nu är sommaren som bäst :)

Måndag 190624 Tvålkoppen är i vattnet

Hurra! Nu har vi äntligen fått i vår tvålkopp till båt i vattnet. Nu kan vi börja med lite mer simträning (konditionsträning) och även använda den i vår apporteringsträning. Himla skoj!

Midsommar helgen har varit lugn, har varit hemma då jag jobbade hela söndagen. Skönt med två lediga dagar innan dess iallafall. Denna vecka blir tuff då det blir en 6 dagars vecka, har en och annan privat träning inbokad men annars ska jag försöka få till några egna träningspass med Happy & Joy. Och klippa gräs.... Hur kan det växa så fort och så mycket på så kort tid ?....

Måndag 190617 Vattenkurs

Nu har jag för första gången har jag själv hållt en "vattenkurs" och varit instruktör i 2 dagar i vackra Lindesberg. Jättekul att få se så många hundar i och under arbete i anslutning till vatten och i vattnet. Att sitta i båten i två hela dagar kändes i rumpan men oj så kul och lärorikt det är. Vi har haft fantastiskt sommarväder med massa sol och värme och lite vind. Det blev väldigt varmt för hundar/hundförare medans jag klarade mig rätt bra ute i båten men det gick riktigt bra ändå. Vi har jobbat med markeringar/linjer/signaler, tecken och hörselmarkeringar samt olika övningar vid vattnet utan att gå i vattnet.  Hur kul det än är att hålla kurs så är det nu rätt skönt att inte ha några kurser inplanerade på ett tag. Har två privatträningar denna vecka men sedan blir det lite ledigt då jag ska försöka koncentrera mig på att träna mina egna hundar lite grand. Tiden går alltid för fort och allt jag tror jag ska hinna med bara rinner mellan fingrarna. Har faktiskt anmält både Joy och Happy till prov nu i sommar så nu gäller det att få till den där viltträningen som behövs för att kännas sig bekväm men provstarterna. Börjar redan i eftermiddag/kväll. Plockade upp lite vilt igår som vi ska jobba med senare idag 🙂

Torsdag 190613 AFL, Vatten/Sök kurs och besök från Kalix

Onsdagens avskedsmiddag med Carola och hundarna. Asta och Leija låg under bordet :)

Då sprang tiden iväg igen. AFL var en toppen rolig och lärorik helg. Lagtävlingen gick på lördagen och det var riktigt kul och spännande att tävla i lag. Vi alla är massor av erfarenheter rikare och nöjda med vad vi kunde göra på plats. Vi hamnade någonstans i mitten av alla 50 lag vilket är helt ok med tanke på att varken vi eller våra hundar är EKL ekipage ännu. Sett till Happy´s och mitt eget arbete i laget så är jag nöjd. Vi fick in alla våra apporter på alla stationer, några riktigt bra och några mindre bra. På två av rutorna fick vi med oss 19 och 18 poäng (markering var vår uppgift på dessa rutor) På två rutor fick vi med oss 12och 16 poäng (dirigeringar) och en ruta blev det en 0:a på oss trots att apporten kom in, det var tiden som försvann helt enkelt. (65 poäng)

På söndagen var det en induviduell tävling och det var soligt och varmt, nästan lite för mycket av det goda för min smak. Jag & Happy startade i ÖKL och fick till en bra start på de två första rutorna, sen gick det utför. Eller ja inte så illa men varken jag eller Happy orkade riktigt hålla ihop in i det sista. Trötta från dagen innan och med solen, värme och väntan så tar orken slut. Det blev 19,18,11,8,0 =56 poäng. Kändes ändå som det fanns en del bra saker och även på det som inte räckte till högre poäng börjar ändå fungera, mer finputs ska till :)

Efter AFL var vi hem och packade om för att kursa med Lisa i 3 dagar. Först kursavslutning med vårt ÖKL gäng hos Lisa på tisdagen. Och sedan blev det vatten/sökkurs i två dagar i Norberg med Lisa & Johan. Himla kul och nyttigt! Denna gång var det Joy´s tur att få gå den kursen. Detta var del 1 och del 2 blir i slutet på Juli. Skönt - då hinner vi förhoppningsvis jobba lite själva hemma innan dess.

Vi tog en välbeövlig sovmorgon på fredagen och ett par timmar senare kom Carola (Joy´s uppfödare) med sina hundar till oss. Så jättekul att hon, Izzy och Spiken kunde stanna en hel vecka och vara hos oss. Vi har pratat massor, fikat och tränat hund i olika omgångar. Mysigt!

Gårdagens "avskedsmiddag" blev grymt god. Nyfiskade kräftor från vättern som Nina tagit med sig till oss, västerbottenpaj med sallad samt fruktsallad och glass. Och givetvis lite bubbel i glasen. Smaskens!

Nu när dom rullar hem mot Kalix igen blir det tomt i huset, men jag har att göra så det är bara att hugga i det som har legat åt sidorna så snart som möjligt. Till helgen blir det jobb igen. Då ska jag hålla en egen vattenkurs i Lindesberg för ett retrivergäng. Ska bli kul!

 

 

 

Tisdag 190528 Att komma i kapp

Nu ska jag försöka komma ikapp lite med en uppdatering. Det har hänt massor och inget på samma gång. Våren har som sagt varit tung pga alla bilproblem, dessa är nu avhjälpta och saker och ting känns lättare att ta tag i. Hugo Hundkoja har blivt utbytt till Folke Folkvagn som går som en klocka, hoppas det fortsätter så. Tyvärr har det blivit dåligt med hundträning för min del då min energi gått åt att ta mig till/från jobbet, handla, sköta hemmet och göra allt det där som bara måste göras. Några små enstaka pass har det blivit men inte alls det där som vi hade behövt men vi får väl helt enkelt göra något åt saken nu framöver istället. Vi var med på SSRK Bergslagens WT/KM och det gick riktigt bra förrutom på en ruta där vi 0:ade. Happy har varit stabil i sina 3 WT starter i år i ÖKL vilket känns kul. Även på vårt WT/KM satt formen i om vi bortser från 0:an. Vi fick ihop 76 poäng och fick till en 3:e placering på detta. Poängen blev 19,19,19,0,20

Joy fick jag stryka då hon började löpa 1:a Maj. Skönt nu är det över iallafall. Tankten var att jag skulle ha startat både Joy & Happy på GRK Västmanlands inofficiella B-prov i Ötjärn dagen innan KM:et men då Joy löpte och jag ändå inte hade någon bil så var det bara till att stanna hemma. Passade då på att ha en Öppenträning med mitt "Happy Tails" gäng vilket blev en bra och rolig dag tillsammans.

I helgen som var så var jag och hundarna uppe i Dalarna igen hos Sara/Work In Team för att hålla WT kurs mot öppenklass. Jättekul helg med ett lagom antal kursdeltagare. 

Nu lägger jag mig alla mörka veckor bakom mig och blickar frammåt, nu till helgen är det AFL i Sörmland. (Apportera för Livet mot Cancer) Vi har ett lag med 4 Fido Ungar så givetvis heter laget "Fido´s Ungar" På lördag är det lagtävling. WT med 3 ordinarie startande i varje lag (vi har en reserv med utifall att något händer) sedan på söndag är det individuellt WT. Alla intäcker går oavkortat till Cancerfonden så allt är för en god sak. Jättekul och bra för denna tävling kommer vara svår (för svår för mig & Happy sett till båda dagarna) men vi ska göra vårt bästa och vi kommer få massor av nya erfarenheter. Veckan som kommer härnäst består av mycket kursande. Avslutning på vårens träning/kurs hos Lisa på tisdag för Happy och sedan en två dagars vatten/sök kurs i Norberg för Joy. Det ska bli spännande. Jag ska själv hålla en vattenkurs helgen innan midsommar för ett glatt retriever gäng i Lindesberg. Ska försöka hinna med att träna lite vilt snart oxå så vi kanske kan anmäla oss till Goldenklubbens KM som är vårt officiella B-prov i rasklubben som går i slutet av Juli i Hjo. Några fler kursdagar är inplanerade i slutet på Juli och början av Augusti så får vi se sedan vad som händer. 

Hoppas nu alla får en fin ledig dag på Torsdag då det är Kristi Himmelfärd och sedan får ni alla hålla tummar för mig och laget på AFL 1-2/6 🙂

Fredag 190524 Lite ljus i en oändligt lång mörk tunnel

Äntligen! Nu börjar mitt sinne lätta och jag ser ljuset i den oändligt långa och mörka tunnel jag befunnit mig i under våren. Älskar våren men denna vår har varit onödigt tung och allt detta beroende på att Hugo Hundkoja gick sönder första helgen i April. Bilen har varit på otaliga verkstäder för felsökning, reparation, felsökning, reparation om och om igen. Trots att allt är bytt efter felsökningsdokument så blinkar samma lampor envist på instrument panelen och bilen går illa. Kom till en punkt där jag fick ta ett beslut om att bara betala räkningarna för reparationerna och sedan köpa en "ny" bil. Hugo Hundkoja och jag tog vår sista resa ihop till en bilhandlare i Kumla igår och sedan hämtade jag ut min nya Caddy. Lite nyare, lite fräschare och redo för nya äventyr. Redan i eftermiddag ska vi tillsammans rulla upp till Smedjebacken där jag i helgen ska hålla WT-kurs mot ÖKL tillsammans med Sara. Käns otroligt skönt att äntligen efter 7 veckor ha en fungerande bil.

Finns lite annat att uppdatera om men det tar vi nästa vecka. Önskar alla en fin helg!

Happy och Joy vid vattnet på Herrfallet inför årets Fido ungar läger

Tisdag 190423 Den goda formen står sig

Igår var jag, Happy & Joy iväg till Lånsta/Sala för att starta på WT som FRK Bergslagen anordnade. Det blev en kul, solig och lång dag. Miljoners tack till "Långe Mannen" som lånat ut sin företagsbil till mig så vi kunde komma iväg. Hugo Hundkoja står kvar på verkstad och verkar ha checkat in på långtid där. 

Gick runt med Joy först och när man väl kom in till ruta 1 rullade det på riktigt bra och man slapp lång väntan mellan rutorna. Är mycket nöjd med Joy som vässade poängen lite till från förra söndagen. Finns alltid saker att jobba på och vi får verkligen lägga krutet på greppet och farten in. Hon är lös i munnen och dummyn hänger ofta på tre kvart med tungan i kläm. Sedan slår hon av lite på farten när hon är ca 4-5 meter ifrån mig. Vi gick runt med följande poäng som jag är mycket nöjd över. 20,15,19,19,18 = 91 poäng 

Happy gjorde oxå en riktigt fin ÖKL runda. Lite strul på ruta 3, där hon inte riktigt lyssnade på första signalerna i dirigeringsarbetet men sen kom hon på bättre tankar. Så vi måste som alltid jobba på hörsamhet och lydighet vid dirigering. Men annars är jag nöjd med linjerna som är raka. Vi kom runt på 20,20,12,20,19 = 91 poäng. Detta räckte till och med till en 2:a placering i ÖKL och vi fick även domarens pris på ruta 1. Superkul!

Tyvärr kunde vi inte vara kvar till prisutdelningen då jag hade hund/kattvakterna hemma i mitt hus som behövde komma hem för kvällen oxå. Så när jag var klar så rullade jag hem och det blev ett par timmar där man fick vara nyfiken så klart. Sen kom resultaten i form av foton från kompisar som var kvar på prisutdelningen. Skoj!

Nu hoppas jag på att Hugo Hundkoja kan bli lagad denna vecka eller allra senast nästa vecka eftersom jag ska iväg på en hel del saker framöver. Nästa helg blir det WT kurs uppe i Smedjebacken som jag hjälper min kompis och kollega Sara med. Helgen där på ska vi på Fido Ungar Lägret på Herrfallet och sedan är det tänkt att det blir ett inoff. B-prov i Ötjärn 11 Maj och SSRK Bergslagens KM (WT) 12 Maj. Inte konstigt att våren går så fort när man alltid gör en massa saker. Men kul är det iallafall.🙂

Tisdag 190416 Bilhaveri av större mått och duktiga hundar

190414 WT GRK Östergötland, Slycke. Jag & Happy fick ihop 91 poäng i ÖKL vilket blev en 2:a placering. :)

Suck! Min bil och bästa rullande kompis Hugo Hundkoja har gått sönder. Något väldigt tokigt hände fredagen den 5:e April när jag och syrran åkte upp för att öppna upp sommarstugan. Det mesta gick åt skogen just den fredagskvällen och problemen med bilen kvarstår. Bilen havererade med blinkande/lysande gula lampor, båttrailern gick sönder och båtbatteriet hade laddat ur. Vi kom inte ut till ön pga dåligt väder, dålig sikt och det började bli mörkt. Fick sova över hos kompisar i närheten som tur var. Sedan har det blivit många turer med Hugo som besökt bilverkstad i Gävle och sedan här på jobbet i Örebro, vidare till Möller Bil i Örebro där dom avråder mig till att laga bilen pga kostnaden, kostar mer än vad bilen är värd. Men inte kan man bara springa i väg och köpa en ny bil hux flux så nu finns det en till bilmekaniker som vi anväder på jobbet som ska kika på bilen för att se om det går att göra något till en vettig prislapp. Besvärligt är bara förnamnet på detta. Snälla, håll alla tummar ni har för att det ska gå att laga och att vi kan få några roliga år ihop till jag och Hugo Hundkoja!

I söndags var jag & Marie-Louise iväg till Linköping på årets första WT som Goldenklubben Östergötland anordnar. Blev en trevlig dag i gott sällskap och det gick riktigt bra för mig och hundarna. Joy debuterade i NKL och fick ihop 88 poäng. Hon skötte sig riktigt bra. Poäng serie: Joy-Of-Kalix "Joy" Pia Holmlund Golden retriever 20 15 19 16 18 88 poäng och Happy gick som tåget själv. Himla kul. Poängserie: Mighty Duck´s Kassandra "Happy" Pia Holmlund Golden retriever 17 17 19 20 18 91poäng. Jag och Happy hamnade på en 2:a placering med 91, samma poäng som vinnaren men hon och hennes hund hade en till 20.e poängare. Himla kul att det gick så bra för oss iallafall. Nu försöker vi jobba upp det där lilla extra som behövs för att få full pott på rutorna  - men med full vetskap om att precis vad som helst kan hända när man väl står där. Om jag har tillgång till bil den 22/4 så ska vi starta på FRK Bergslagens WT i Lånsta/Sala. Hoppas vi kommer iväg. Fick med oss en bild från prisutdelningen i ÖKL. 🙂

 

Onsdag 190403 En bra träningsvecka och våren är på gång

Nu känns det att våren är på gång, snöfritt, mer dagsljus, tussilago i backen och fästingarna har krupit fram. Sistnämda skulle man kunna få slippa men det är ett önske tänkande. Vi var i Väsby hela förra veckan då jag jobbade hos mina kollegor på Arlanda. Det blev en kul men ganska intensiv vecka. På tisdagen var jag ledig från jobbet och kursade hos Lisa med både Happy och Joy, på torsdagen hann jag & Ulrika med ett träningspass tillsammans med hundarna. Guld värt att kunna få möjligheten att träna med en kurskamrat. Vi har gått hos Lisa tillsammans ett bra tag så vi kan varandras hundar och hur vi själva funkar vilket gör att vi kan utmana mer och analysera sådant som går både bra och mindre bra ihop. På lördagen var det "Drive träning" för Happy ett par timmar. Happy blev både het och fick en del hyss för sig men det var bra då kunde jag korrigera henne på ett bra och relevant sätt som oxå sedan visade sig vara bra då hon rättade sig. Joy fick komma ut och träna med sin syster Jessie och stora syster Axa (Happy´s hel syster) efteråt. Vi fick till riktigt bra träning ihop. På söndagen bar det av till Ulrika igen för ett tränings pass och då hade vi även sällskap av Maria som oxå är med i samma grupp och kursar hos Lisa. Jösses - Happy slog både mig och mina kamrater med häpnad. Hon gick som tåget och vi var tillsammans riktigt duktiga. Hel kul! Joy fick även ett par markeringsövningar efteråt så vi kunde åka tillbaka till Örebro trötta och nöjda. Asta & Leija var fullt nöjda med att få full uppmärksamhet av mina föräldrar när jag var iväg och tränade med Happy och Joy. Men hur kul det än är med både hundträning, jobb och annat  i Väsby så var det otroligt skönt att komma hem. Har sagt det förrut och säger det igen. Borta bra men hemma bäst!🙂

Denna vecka är lite lugnare träningsmässigt för oss, i måndags var det simdax igår vår pysslade vi hemma och satte ner lite penséer i blomkrukorna, ikväll ska jag till Sellvens djurklinik på en föreläsning om akutsjukvård. Imorgon drar jag igång en jaktlydnad/apporterinskurs för SSRK Bergslagen´s räkning. Ska bli jättekul, hoppas vädret är med oss. Lite sol är aldrig fel.

Och om vädret är med oss ett par dagar till så blir det att åka upp och öppna sommarstugan på ön tillsammans med syrran. Tjohoo - det är vår nu!😀

Fredag 190322 Födelsedagstjejer

Tänka sig, dom blir äldre. 🙂

Joy fyllde 2 år i Måndags och idag fyller Happy 5 år. Som alltid undrar man vart tiden tar vägen. Först längtar man ihjäl sig efter sin kommande valp, sen har man en valp som är ursöt och skit jobbig som ganska snabbt går över till att vara en odräglig unghund och plötslig en dag är dom gamla... Det går för fort. Är oerhört glad och tacksam att jag än så länge har haft förmånen att få ha kvar mina hundar i många år och fått uppleva deras ålderdom. Att Joy blivit 2 år märks tack och lova. Lite mer mogen och "skadorna" där hemma är färre och inträffar mer sällan. Fast i tisdags var det dax att tugga sönder ett plastlock till en matlåda som hon lyckats sno åt sig. Kommer nog aldrig vara en riktigt lugn stund med henne i närheten. Att Happy idag blir 5 märks nog oxå. Hon är kanske något lugnare än tidigare men bjuder fortfarande upp till lek och har mycket spring i både ben, kropp och knopp. I eftermiddag blir det "ledigt" med lek och bus ihop med våra kompisar. En fika ihop med Marie-Louise & Christer och lek för mina hundar med Chess och Disa.❤

 

Fredag 190315 Äntligen fredag

Puh, äntligen fredag. Haft en kul men jobbig vecka, har jobbat kväll/natt tisdag, onsdag, torsdag och sedan fredag morgon på det. Kul, nyttigt, lärorikt men oj så trött jag är. Sover som en kratta eftersom jag är morgonmänniska men det rättar väl till sig så småning om. Blev lite hundträning med kompisar på tisdagen under dagen men sedan har det inte blivit så mycket. Happy är skendräktig. Hon löpte vid nyår och ska snart "valpa" inga stora problem egentligen men hon var "pipig" på träning i tisdags - något som jag aldrig hört tidigare, hon är ju tyst vid träning/tävling. Trodde först hon hade gjort sig illa men ganska snart insåg vi att det är skendräktigheten, hon snodde en tennisboll som hon lade mellan frambenen och hade som valp. Inne har jag plockat bort leksaker mm men hon hittar alltid något annat att "sno" och snutta på. Sedan märker jag att hon är väldigt lekfull och erbjuder lek hela tiden till Joy, ffa efter maten. Har dragit ner på maten sedan tidigare och jag skulle vilja motionera henne lite mer, ja inte bar Happy utan även övriga hundar och mig själv men jag måste fortsätta ta det lungt med mina hälsenor.

Imorgon blir det en tur till Lisa i Enköping iallafall. Då är det dax för lagträning med Fido´s Ungar inför AFL, ska bli skoj.

Trevlig helg på er!

Onsdag 190227 En massa rolig hundträning

Wiee, trots att mina hälsenor och fötter inte alls är på humör så har jag fått varit med och tränat hund flera dagar. Tänk vad kul det är att träna hund. Har lyckats gå minimalt lite, använt min pall och vilat fötterna mellan jobben. I lördags var vi hos Lisa på Drive Light träning. Vi var 6 ekipage, dom flesta av oss med unghundar så detta var Joy´s dag. Det blev 3 driver med Lisa som hade med sig sina spingers Pricken och Nisse. Himla spännande! Joy skötte sig fint och var stadig, tyst och uppmärksam under driven. Dock stördes hon ganska kraftigt av yttre faktorer men det gör inget för hon lyssnade bra på mig och vår kommunikation var god. Det gav en hel del träningsuppslag så jag tycker det kändes bra helt enkelt. Söndagen blev sedan Happy´s dag. Då åkte vi till Lilla Träskaten för att prova på dag i SGL regi, det var ett MockTrail (eller Walked Up som det kallas i SGL sammanhang) och det var över 50 ekipage som anmält sig. Vi delade upp i två olika grupper så vi var ca 24-26 ekipage i varje grupp med 2 dommare var. Vi fick start nummer 8 och kom in i "tävlingen" direkt från början. På något mirakulöst sätt så lyckades jag & Happy hålla oss kvar i tävlingen ända fram tills dom bröt för lunch/fika och info träffen. Skit kul! Det var många varierande uppgifter och inte minst massor (för mig) att hålla reda på. Men väldigt kul och lärorik. Kan bli fler gånger :)

Måndagen blev lite av en vilodag för oss alla och mina fötter. Men på kvällen åkte vi till Kumla för att simma. Skönt för mig då det kräver minimalt av mig och samtidigt nyttigt för hundarna.

Igår var det kurs tisdag hos Lisa igen. Först Happy´s grupp mellan 10-13 på dagen. Det blev fortsatt "mock trail" träning med sorteringsuppgifter för oss och hundarna. Kul och svårt! Efter lite lunch så fick Joy träna ihop med Scott och Moppe och OJ, den lilla vovven imponerade en hel del. Givetvis mycket att träna där oxå men hon fattar snabbt. Även här blev det sorteringsövningar, ut, höger, minnesövningar och dubbelmarkering. Avslutade med arbete på linje med markering, linje, linje där vi hela tiden flyttade oss efter en avslutad arbetsuppgift. Gick riktigt bra faktiskt. Nöjd med fotgående, stadga, fokus, skick,väg, fart och upptag, sen är hon lite slarvig i greppet på vägen in men om man får henne att öka farten in så blir det bättre. Himla kul kurstisdag! Avslutade dagen med att åka till veterinären och vaccinera alla vovvar. Det var drop in fram till 19 så det var lika bra att få det gjort. 

Idag blir det en vilodag igen för både fötter och djur.

Måndag 180218 Det går långsamt

Puh, är inte på bästa humör då tillfrisknadet av den genom elaka förlylningen inte går fort. Är fortfarande hes, har galet mycket rethosta. Till detta så är mina hälsenor inte alls i god form, båda två är fortfarande svullna, ömmar och bränner i senfästena. Skit helt enkelt! Jag försöker verkligen ta det så lungt jag kan så fötterna får vila. Gå i bra skor med bra sulor i osv, men lite grand måste jag ju röra på mig - annars går väl ryggen sönder igen och hundarna måste iallafall få lite motion. På fredag har jag läkartid iallafall så jag hoppas jag kan få lite mer hjälp då. Jag fortsätter iallafall med våra fotgående kvartar, det är en "lagom" aktivitet för mig. Kan då gå på bra underlag, i bra skor och ganska långsamt. Har fått ihop en hel del kvartar nu men det är så klart fördelat på 2 hundar. Tror vi är upp i 36 x 15 minuter nu och vi har 11 dagar kvar 🙂 Ikväll blir det simning för Happy och Joy vilket är bra, då slipper jag gå. Kommer troligtvis gå ner och simma dem varannan vecka från och med Mars, då får jag loss en kväll till i veckan och dom har gjort om "reglerna" lite på simmet för hur man får dela simtider med andra personer och andra hundar mm. Men varannan vecka duger gott det med.

Onsdag 190206 Sjukstuga igen:(

Är sur och irriterad över att jag åter igen blivit sjuk. Började i helgen då jag mådde konstigt redan på fredagen men kunde inte komma på vad det var. Men natten mellan lördag och söndag kom kroppen på vad det var. En "Man Cold" 

Segt, tråkigt och jätte irriterande men det är ju klart att det går över så det är ju egentligen ingen fara. Det är bara mitt tålamod som prövas... Alltså är det under v.6 helt träningsfritt för min egen del (alltså gym och gruppträningspass) Hundarna får oxå ta det lungnare MEN vi håller ändå i "fotgåendekvarten" varje dag. Både Happy & Joy får träna sitt fotgående med mig varje dag på olika platser och med olika retningar. I eftermiddag blir det ett pass för dom båda på jobbet. Det kommer bli utmanande!🙂

Torsdag 190131 Sista dagen denna månad

Hurra, idag är sista dagen på Januari och vi ännu ett steg frammåt ljuset och våren. Fast just nu känns det mer som rejäl vinter. Vi har varit hos Lisa och tränat två gånger och det kändes riktigt bra och ger en hel del pepp att jobba vidare. I Söndags var det Fido Ungar och i Tisdags vår vanliga kurs. Happy i sin ÖKL grupp på fm/dagen och Joy i sin lilla unghundsgrupp på em. Joy var riktigt dukig denna gång och det känns som om hon mognat lite senast månaderna. Vi jobbade mycket med linjer och hålla position och fotgående i vändningar och förflyttningar. Nu hoppas jag att jag ska kunna jobba vidare på detta till nästa kurstillfälle, har tyvärr mött motstånd i min egen kropp. Båda mina hälsenor är kraftigt inflamerade och fotkudden på höger fotsula har kolapsat. Gör förbaskat ont och jag har svårt att gå. Har fått hj'älp av min sjukgymnast och med tjepning, nya sulor och byte av skor ofta samt att stretcha hälsenorna hoppas jag att det ska bli bättre. Skam den som ger sig....

Söndag 190113 Slappar helg

Vi alla har haft det lika skönt som bilden illustrerar.😊

Torsdag 190110 För den goda sakens skull!

I år ska jag för första gången deltaga i AFL = Apportera för Livet mot Cancer. Vi är ett gäng kompisar som fått ihop ett lag där jag själv valt att vara reservekipaget då Happy inte är någon stark WT hund men det är ändå kul för oss att hänga med på ett hörn och lära oss mer och givetvis stötta och peppa resten av laget. Trots att Happy inte är någon stark WT/Tävlingshund så har jag anmält oss till Söndagens individuella tävling - för den goda sakens skull!🙂

Onsdag 190102 SOL !

Välkommen år 2019! Året börjar på bästa sätt med sol, både igår och idag. Så härligt och behövligt. Det är kallt som tusan då det blåser rejäla nordanvindar men tusan jag ska bylta på mig ordentligt och ta en riktig långpromenad med hundarna i eftermiddag. Nyåret var lungt, fick sällskap hemma av Eva & Lasse och deras hundar så igår passade vi på att fira in det nya året med hundträning. På fm/mitt på dagen blev det ett pass för Kalix syskonen och efter lunch och fika blev det ett pass för de äldre. Blev bra träning för oss alla så jag tror vi alla var riktigt nöjda med vad vi fick ut av träningsdagen. Happy började löpa här om dagen och nu väntar jag på att även Joy ska sätta igång. Vore himla skönt om dom löper samtidigt och gärna nu då vet jag att vi "säkrat upp" vårens/sommarens alla kurser/träningar och ev. prov/tävlingsstarter.🙂

Hppas ditt 2019 har börjat lika bra som mitt! På återhörande!

Happy och Joy vid vattnet på Herrfallet inför årets Fido ungar läger