Om mig

Hej och varmt välkommen till min hemsida och kennel! Jag heter Pia och är en tjej i mina bästa år som har ett enormt djur intresse och framför allt är jag tokig i hundar. Jag har under många år bott på en gård som heter Norrgården och där av mitt kennelnamn Norrgårdens Gyllene, men saker och ting förändras under åren och jag bor numera på en annan liten gård som heter Erikslund. Kennel namnet behåller jag som det är och med en liten förändring så är namnet på min hemsida nästan det samma som tidigare. Jag hoppas du ska få en trevlig stund med ditt besök på min hemsida. Lämna gärna ett tassavtryck i gästboken! Välkommen in!

Jag & Norrgårdens Gyllene Canasta "Asta" från Rallylydnads SM i Sundsvall 2014

Presentation av Pia

Jag är uppvuxen norr om Stockholm i Upplands Väsby, efter att ha bott och arbetat några år i Belgien flyttade jag tillbaka till Sverige och hamnade då i Vintrosa som ligger strax utanför Örebro. Mitt djur intresse har alltid varit stort och jag är uppvuxen med alla möjliga sorts husdjur. Jag började rida redan vid 6 års ålder och jag har haft egen häst i över 30 år men i Juni 2014 sålde jag min häst Nea då det var dags att lägga mer tid på hundarna. Jag har idag 2 hundar och två katter. 1987 köpte jag min första hund och det blev en Golden Retriever hane vid namn Glendale Classic Style, tillvardags kallad Vim. Jag och min familj fick 12 härliga och roliga år ihop med Vim och tack vare honom varit rasen trogen.

 2005 startade jag och Maria Skoog upp Golden Retriverklubbens Närke sektion. Vi fick med oss ett glatt gäng goldenkompisar från länet och under första året satt jag med i styrelsen som sekreterare. Från 2006 och fram till årsmötet 2010 har jag suttit som ordförande i Närke sektionen. Det har varit otrolig lärorikt, kul och givande att få vara med och bygga upp en ny golden sektion. Dessutom har jag mött och knutit kontakt med en massa härliga golden människor under dessa år i sektionen. Jag har även suttit med i styrelsen i SSRK Bergslagen under ett par år, ett år som suppleant och två år som viltspårsansvarig. Även det väldigt lärorikt och kul. Just idag nu sitter jag inte med i någon styrelse varken i SSRK eller någon rasklubb men däremot har jag genomfört SSRK´s hundinstruktörsutbildning. Jag har under 2014/2015 genomgått SSRK´s diplomeringsutbildning och kan nu hålla kurser i SSRK´s regi. (valpkurs, grundlydnadskurs samt jaktlydnadskurs) Jag hoppas att kunna fortsätta att utbilda mig och även genom gå certifieringsutbildningen fram över. Jag tränar och tävlar mina hundar i flera olika grenar.

 


 

Jag, Vilma & Asta på vårpromenad vid Trysstorps Ekäng

Kennel Norrgårdens Gyllene

Som många andra uppfödare så var det inte alls tänkt att jag skulle syssla med avel. Mitt intresse för hundavel kom först när jag skaffade Vilma. Det var många bekanta som frågade mig om jag inte skulle ta valpar på Vilma. Först var jag helt emot tanken eftersom jag inte hade någon som helst erfarenhet eller kunskap om hundavel. Visserligen hade jag sysslat lite med hästavel tidigare men även det var ganska nytt för mig. Men jag blev intresserad och jag passade på att genomföra både Svenska Kennelklubbens och Golden Retrieverklubbens Uppfödareutbildning. På så sätt fick man god inblick både i Goldenaveln och i hundavel i allmänhet. Det finns många bitar att pussla ihop när det gäller avel och man kan nog aldrig bli full lärd men för att stilla min nyfikenhet så blev det faktiskt en valpkull efter Vilma. Tanken var att det skulle vara ett engångs projekt men det var så kul, intressant och lärorikt att det blev en till valpkull efter Vilma och ett registrerat kennel namn. Första valpkullen föddes 2003, och jag fick mitt kennel namn godkänt och registrerat 2004 hos SKK. Där efter har vi haft två valpkullar till hemma på Norrgården. Vilma fick sin andra valpkull 2004 och hennes dotter Asta fick sin första valpkull 2007. Några mer valpkullar har det inte blivit ännu. Under åren som gått har jag fortsatt att vara med på uppfödarträffar med olika tema och i den mån det går är jag gärna med på olika kurser/möten mm både i SKK´s och GRK´s regi.  Målet med min hund avel är naturligtvis att få fram en frisk, sund och glad individ som håller måttet både exteriört och funktionellt för en Golden Retriever. Mina linjer är ganska mixade vilket jag fått igång en hel del diskutioner om men jag står för det jag åstakommit och med facit i efterhand så tycker jag att de valpar som kommer från mig håller måtten. Det är pigga, glada & friska Golden hundar med god mentalitet.   


 

 

 

 

 

 

 

 

Detta ingår när du köper din valp hos mig.

Valparna är registrerade hos SKK, Id-märkta, vaccinerade, avmaskade, veterinärbesiktigade, valpkullsförsäkrade, vi använder oss av SKK´s köpekontrakt. Med valpen följer en DVD-film samt brochyr "välkommen valp", en valpväska som innehåller valpfoder, leksak, tuggben, en mapp med tips & råd (matlista, skötselråd mm) Valparna är även vana vid katter, andra hundar (dom får träffa snälla hundar som finns här hemma på gården). Och du/ni som ny golden ägare får ett års medlemsskap i Golden klubben. Mig får ni (till viss del) oxå på köpet 😉