Blogg 2021

17. okt, 2021

Nu är det höst på riktigt.  Nu har jag och Jenny stängt igen på Kalvhararna, stugorna vintrade och båtarna upptagna. Detta ger alltid en känsla av vemod men när man väl kommit hem så känns det bra. Även om årstiden och jakterna betyder höst så är det inte riktig höst för mig förrän vi stängt igen på Kalvhararna. I fredags var vi iväg till slottet och på vår första fasanjakt för i år. Det var iofs en kombijakt på både fasaner och änder. En blåsig men trevlig dag. Hundarna jobbade på bra och det blev en lugn kväll för oss. Denna helg hemma innebär annars att "jobba ikapp" med lite hundträningar för elever, städa och trimma hundarna. Och håll i hatten - igår ikväll blev det en spontan pizza och vin med Lena. Inte ofta sånt förkommer längre men himla trevligt att träffas och prata lite häst igen.

Nu tar vi tag i söndagen och ser till att få lite gjort.🍁

23. sep, 2021

Förra veckan avslutade vi den valpkurs jag hållt i för Jägarförbundet i Örebro. Det har varit riktigt roligt att få möta nya jakthundsraser och så klart deras ägare/förare. Roligt nog har jag redan bara efter en vecka efter kursavslutningen träffat på två av kursdeltagarna på en andjakt. (dom som skyttar och jag som apportör med mina hundar) 

Jag och hundarna fortsätter att roa oss med en hel del andjakter och snart börjar även fasanjakterna. Himla kul! Jag och Joy låter prov verksamheten vilka till nästa år. Har gjort ett par starter och vi går till pris vid varje start men det där första priste (den andra 1:an som vi vill ha) uteblir. Joy blir ffa lite för självständig på dirigeringarna så vi behöver slipa på det. 

Önskar er alla en härlig helg!

13. sep, 2021

Som jag önskar att man kunde trycka in paus knappen och stanna tiden för en stund.
Vi ha längre tid för alla härliga upplever och stunder som bjuds nu under hösten.

20. aug, 2021

Fått till ett par riktigt bra träningar ihop med mina träningskamrater här hemma i Örebro trakten men även i Dalarna hemma hos Mattias och vår egen lilla pöl, känns riktigt roligt att jobba med Joy (även Happy även om hon inte startas på B-prov längre) Har även fått till några provstarter med Joy i år men tyvärr blir det lite stolpe ut för oss. Vår start på KM:et i Orsa har jag redan skrivit om, fick ett 2.a pris där (missade en av landmarkeringarna och den apporten kom aldrig in) Sedan är hon startad i Älvdalen och i Hofors. Två trevliga prov men med väldigt svåra dirrigeringar som var väldigt långa och svåra med störningar. Vi fullföljer hela provet, alla vilt kommer in och jag är nöjd med vårt jobb men det räcker inte riktigt till för att kamma hem full pott. Vi fick 3:e pris både i Älvdalen och i Hofors, det är så små marginalen för att få allt att stämma till 100%, man har inte råd med ett litet missförstånd eller misstag. Men vi tränar på och jag anmäler till fler prov och hoppas på en ofantlig tur att vi ska lyckas komma med och att vi lyckas sätta allt rätt på kommande provstart. Vi vill ha det andra 1:a priset! 🙂

På fredag går startskottet för andjakterna för oss, det ser vi fram emot, vi har en fullspäckad jaktsäsong framför oss. 

12. aug, 2021

Denna solros såg vi igår nere i grusgropen när vi gick hem från Sanna Nostalgi Mack (grannen uppe i byn) Troligen en fågel som tappat ett frö som sedan växt till sig. Det är den största solros jag någonsin sett. Stammen var säkerligen 1 dm i omrkets. Häftigt! Lustigt bara att det var först igår kväll jag såg den, går genom grusgropen en eller ett par gånger i veckan men har inte sett den tidigare. Vacker är den iallafall :)