Blogg 2021

30. dec, 2021

2021 går mot sitt slut och snart har vi ett nytt fräscht 2022 här. 2021 har varit ett omtumlande år, säkert för fler än vara mig. 

En av de bästa sakerna med 2021 är att jag träffade Mattias och hans hundar. 

En av de sämsta sakerna var att Mattias (och jag) förlorade drevern Gina i mitten på November,  bara 2 år gammal.

Sedan finns det en hel där emellan.🙂

Jag & Joy har haft stolpe ut på de prov vi startat i år. Jag är himla nöjd med hennes arbete, hon är envis och en mycket god viltfinnare men möjligen lite självständig. Vi har startat 4 x ÖKL och fått med oss 1×2:a pris och 3 x 3:e pris. Alla uppgifter lösta och allt vilt bärgas på alla prov men det har brustit en del i hörsamheten på dirigeringarna som dragit ner prissättningen. Men vi får.ta nya tag nästa år.

På jakterna har Joy skött sig ypperligt.

Happy är som alltid Happy, provverksamheten för hennes del har varit 0, hade hoppats på något WT start men så blev det inte. Däremot har hon varit med på jakterna och jobbat. Tyvärr skadade hon sig i början av December, ett klokapselbrott och har fått gå kopplad och bandagerad hela tiden.

Nu ser vi fram emot 2022, om 2 veckor får Mattias hämta hem sin nya blivande jaktkompis. En drever tik vid namn Jaktjäntans Busa,  kommer kallas Busa. Det är den högra valpen på bilden.

Själv hämtar jag hem en tik från Kennel Migthy Duck's  en vecka in i Februari.  

Till allt detta så löper nu Joy och vi gör ett nytt försök att para Joy med Höghedens Yoicks om någon vecka. 

Så det blir en fartfylld start på 2022 iallafall 😃

Jag önskar er alla ett gott slut på 2021 och ett gott nytt 2022.🌟

 

20. dec, 2021
13. dec, 2021

Just nu händer inte mycket. Happy är fortfarande sjukskriven även om en ny lite klo är på utväxt så tar vi det lungt. Hon är bandagerad utomhus så hon inte ska skada den lilla sköra nabben till klo som är på utväxt, lär ta ett bra tag innan den är utväxt och hård. Joy är pigg som en mört och skulle behöva få utlopp för all energi hon lagrar på sig men jag har haft noll träningssug men nu börjar det växa till sig så nu ska jag ta mig i kragen och börja jobba med våra linjer och dirigeringar igen. Väntar iofs på löp på Joy men det verkar som om hon kom av sig när Gina dog.

Ser fram emot en valptitt i mellandagarna, då får vi åka och kika på Mattias tilltänkta jaktkamrat och med en stor portion tur så föds det även ett litet ludd till mig i denna vecka. Håller tummarna massor nu :)

29. nov, 2021

Igår morse halkade Happy i trappen hos Mattias och hon lyckades fläka upp sporren på vänster fram. Aj aj vad ont hon fick.

Tack vare goda kontakter och fina vänner så fick hon redan under söndag eftermiddag en veterinär tid på C&C Djurcenter i Nora idag på fm.

Operationen gick bra och jag kunde ta med mig Happy hem direkt efteråt. Nu blir hon sjukskriven en tid framöver. 

14. nov, 2021

I går förlorade Mattias sin fina hund Gina.
En tragisk olycka under jakten som började så fint.
Gina blev överkörd av en bil och dog på platsen innan vi hann fram.
Sov gott Sönnarebys Gina ❤
Jag kan bara vara tacksam att jag fick vara med en kort stund i Ginas liv.