Blogg 2017

23. nov, 2017

Tjoho, bara en vecka kvar av årets tråkigaste månad ;) Har haft fullt upp så jag har inte haft tid att uppdatera här i bloggen ens, så då kanske inte November är så tråkig som jag alltid säger att den är, eller ?

Hur som helst Fido är nu tillbaka hos Lisa i Enköping sedan i lördags. Det har varit ett rent nöje att ha honom hos oss, han fann sig väl till rätta i flocken och det är inte utan att han saknas. Vi hade Fido ungar träning hos Lisa i lördags en kul och nyttig dag som alltid dock hade man önskat bättre väder. Det var kallt, det drog en del och så regnade det rätt så rejält under hela fm.  Först fick dom "stora" hundarna jobba tillsammans, vi lade krut på grundträningen för dirigeringsjobbet. Vi jobbade mycket med "ut" => Att vända rakt bakåt utan hand tecken, i olika övningar. Vi avslutade med lite långa markeringar. Små hundarna (Joy med sina syskon) fick träna på att hitta fotpositionen, lite följsamhet, inkallningar och sitt-stanna kvar. Joy skötte sig riktigt bra och jag kände mig himla nöjd med dagen. Sen blev det raka spåret hem för att svida om och gå ut och bowla och käka med jobbet, blev inte så sent för min del. Söndagen ägnades åt att tvätta/städa och packa, bröt av dagen med två rejäla långpromenader på fm och em och sedan tog jag en tidig kväll. 

I Måndags lämnade jag Asta och Leija till Inger på frukosten och tog med mig Happy & Joy till jobbet, sedan for vi tillsammans med min närmsta chef ner till Landvetter/Göteborg för jobb ett par dagar. Det blev ett par intensiva men väldigt roliga dagar. Han med att träffa Anna & Vilda som bor i Göteborg på måndagskvällen för en långpromenad och lek och bus för hundarna. Super kul!

Resten av denna vecka ska ägnas åt hemmet och jag ska försöka komma ikapp med sådant som blivit liggandes (allt för länge) Jag hoppas på att kunna träna lite hund i helgen när man har dagsljus oxå. Tyvärr hinner man inte med det nu på vardagarna, jag prioriterar en rejäl rastningsrunda för mig och hundarna direkt när jag kommer hem och när den är avklard är det redan mörkt. 

Önskar alla en trevlig helg - den är ju snart här trots allt ! :)

1. nov, 2017

... så blir man rätt mör men humöret är på topp. I lördags åkte vi till Niklasdamm strax utanför Kristinehamn och startade på SSRK Värmlands WT, det sista provet/tävlingen för året. Gick inte så där värstans bra poängmässigt men över lag är jag ändå nöjd. Happy fick starta i NKL klassen då vi inte gjort många WT starter i år och på dom två starter vi gjort har vi hamnat på 74/72 poäng, 2016 fick vi några resultat över 75% men jag har valt att inte gå upp i ÖKL ännu för jag vill känna mig nöjd i den befintliga klassen. Nu vet jag att hon inte är en tävlingshund (WT hund) men hon kan rätt bra ändå men ibland dippar det. Vi hade en serie på 18,4,12,20,0 =54 poäng. Alltså ingen höjdare poängmässigt. Är nöjd på de tre rutorna när vi fick 18,12,20 (12:an  blev då det var en vatten ruta och Happy lade ner och skakade sig och greppade om = -8 p) Rutan med bara 4 poäng var en enkelmarkering i hagmark, markeringen var lång och inga referenspunkter fanns. Som vanligt hittar Happy något att haka upp sig på -dvs hon så 2 hundar som var ute och gick på vägen utanför hagen och där stod hon och bara tittade på dem. Fick mana på henne att fortsätta jobba och jodå tillslut hittade hon dummyn - kissade och kom sedan in med den. Hon kunde ju ha låtit bli att kissa, bra onödigt. Särksilt med tanke på att hon var väl rastad innan. 0:an kom på sista rutan för dagen för oss. Lite tråkigt men vi var inte ensamma att råka ut för det. Det var fullt motljus så solen lyste i ögonen för både hundar och oss så hundarna såg helt enkelt inte vart markeringen landade, och det var knapp att jag gjorde det heller. Happy kom inte tillräcklit långt ut för att få hem dummyn och jag bröt själv på denna station. Tror vi var 10-12 ekipage på raken som råkade ut för samma sak. När jag var klar med Happy blev det ett till varv med Fido i EKL klassen. Himla kul att prova på. Jag och Fido har hunnit med 3 mini små träningspass tillsammans hemma innan vår WT start så jag var ju nyfiken på hur långt det skulle räcka. Här är jag faktiskt riktigt nöjd. Vi fick in alla apporter på alla stationer men långt ifrån "felfritt" det krävdes en del meck men tillslut blev det rätt. vi kom runt på 55 poäng och vi hamnade precis utanför prispallen. Det var inga höga poäng i EKL klassen. Vinnaren kom runt på 68 poäng och sedan hamnade 2:an och 3:an på 57 resp 56 poäng. Ett svårt men väldigt kul WT.  Det blev en lång dag, åkte vid 6.15 på morgonen och var hemma vid 20-tiden på kvällen. Efter sovmorgon och en långpromenad på söndagen så bar det av med Happy & Fido igen på andjakt. En super fin och kul em/kväll med gott sällskap och en bra jakt. Kan inte bli så mycket bättre. Måndag/Tisdag har vi vilat upp oss lite och bara motionerat men ikväll bär det av till ridhuset för lite träning med hela gänget.

21. okt, 2017

Andakt med Happy och Fido

16. okt, 2017

Ja nu är verkligen hösten här. Ena veckan är det kallt och frost i gräset och veckan därpå så är det 15 grader varmt men väldigt växlande väder. Allt från en solig fin dag till näst in till storm och regnrusk. Löven på träden trillar snabbt av och det börjar bli allt mer gråa och bruna toner. Som alltid tycker jag att det är jobbigt när mörkret kommer, men samtidigt kan hösten verkligen bjuda på fina och/eller roliga dagar. Sen är det som alltid mysigt att komma in i huset och tända alla värmeljus. Det går åt några paket hos mig varje höst och vinter. 

Vi har hunnit med en och annan jakt, både på änder och gäss och ikväll är det dax igen. Vi har oxå hunnit med att anmäla till årets sista tävling. Vi är anmälda till SSRK Värmland´s WT i Kristinehamnstrakten i slutet på Oktober. Såg nu att det var många anmälda så det blir väl lottning men hoppas ha turen på vår sida så vi får vara med och starta. Har velat mellan klasserna för Happy. Egentligen ska jag ju starta henne i ÖKL men i år har vi bara två starter och ingen av dem blev någon hit. Dom tre första stationerna gick ju bra men sedan blev det sämre så jag tror vi fick 71 resp. 72 poäng så det känns som om jag skulle vilja få till en bättre poängserie i NKL innan vi kliver upp. Sen är det inte säkert det blir så men vi måste ju jobba för bra poäng iallafall. 2016 hade vi över 75% ett par gånger men det var väldigt skiftande svårighetsgrad där vi startade och jag har ju ännu inte startat henne i någon högre klass. Ska bli lite skoj om vi kommer med för jag ska ha Fido hos mig nu ett par veckor när Lisa är i England och tränar/tävlar och jagar så jag är även anmäld med Fido i EKL klassen. Spännande - kanske onödigt spännande eftersom jag aldrig tränat eller fört Fido ute i något sammanhang. Hur som helst är det bra träning för mig🙂

Imorgon är det kursdax igen, sista tillfället hos Lisa för denna omgång men som vanligt har hon redan fyllt på med ett par tillfällen så vi inte ska mögla under vintern. Hoppas jag får ledigt så jag kan vara med på dem oxå. Fido hänger med mig hem imorgon och får då bo i ett hus fullt med brudar ända fram till mitten på November.

En liten jakt blir det även på lördag vilket vi ser fram emot, ska bli kul att se hur far och dotter jobbar ihop ute i markerna. Tänkte ta med dem båda då iallafall.

En kul hundvecka har startat!

8. okt, 2017

Haft en toppen härlig helg hemma. Var iväg och hämtade målningen på hundarna i Askersund hos Frida i fredags. Fick en överraskning, Frida hade gjort en bonus målning av Joy. Så fint.💛

Igår blev det sovmorgon, hundpromenader, städning, handling, matlagning och en skön kväll i soffan. Välbehövligt!

Idag gick vi upp tidigt för att åka iväg på gåsjakt. Det blev en fin morgon med ett par gäss för Happy att apportera. Perfekt! Vidare hem för att rasta övriga hundar och fixa kaffe till mina besökare  Annelie och Ulrika 😊

Efter lite fika så gick vi ut för att träna "småhundarna" Joy & Ize. Inte helt lätt för syrran och brorsan att fokusera på arbete när det sög i lek och bustarmen. Men lite följsamhet, stadga, sitt-stanna samt inkallningar så fick dom även prova på ett par markeringar var. Guld värt att ha Annelie som coachar och kastar.💛 

Där efter var det dax för 3-åringarna. Blev en del markeringar och linjer samt störningar för dem alla. Trots att Happy varit på jakt på morgonen så skötte hon sig riktigt bra. Är nöjd med mina flickor😊 Vi avslutade dagen med mat och lite efterrätt samt en rastning av alla hundar (i koppel) Skönt nu behöver vi inte göra mer en att kvällskissa.

Nu kopplar vi av allesammans i soffan. Det blir en tidig kväll ikväll. Tack Annelie & Ulrika för en bra och trevlig träningsdag. Kul att ni kom till oss. 🤗