19. dec, 2017

Tisdag 171219 Veterinärbesök

Idag har Happy varit på veterinärbesök och blivit ordentligt genomgången och kontrollerad. Orsak - har sett en hälta på vänster bak vid 4 tillfällen under hösten, en gång i September, en gång i November och sedan förra söndagen och på måndagskvällen. Hältan ser lika dan ut varje gång men försvinner oerhört fort men det gör ont i matte hjärtat och man blir oroligt när Happy inte rör sig som hon ska. Lyckades filma en snutt från söndagskvällen förra veckan som jag kunde visa för veterinären. Happy har fått gå koppelpromenader och tagit det lungt sedan förra helgen även om vi var ute mycket mer i helgen som var för att röra på sig. Har inte sett någon hälta eller några rörelseavvikelser alls sedan förra måndagen.

Hur som helst en grundlig genomgång av Happy med rörelsekontroll och även med "retning" så kunde veterinären inte hitta några som helst fel på Happy, inga reaktioner alls. Så nu avskriver vi detta för stunden och skulle det dyka upp igen eller om jag märker någon rörelse avvikelse så är det bara att jag kontaktar veterinären igen så skriver han en remiss till ortoped eller fysioterapeut beroende på vart jag vill ta min hund. Nu hoppas jag inte att det dyker upp något mer men det är skönt att ha en plan B klar redan nu ifall det ändå dyker upp.

Passade på att mäta och väga Happy och Joy som fick hänga med som sällskap och för att träna på veterinärbesök. Happy är 54 cm hög och väger 23 kg och Joy är 53 cm hög och väger 22 kg. Ska bli spännande och se hur mycket större Joy kommer bli när hon är fullvuxen :)

Nu ska vi iallafall hämta upp Asta och Leija och sedan ta oss ut på en promenad och Happy ska få springa lös en stund - något hon längtat efter under en vecka nu. Hon har mycket spring i benen men jag ska se till att hon är ordentligt uppvärmd först.