11. dec, 2017

Måndag 171211 Tackjakt och tävling

Då är vi snart inne i halva December, tiden susar förbi märkligt fort. Förra helgen var vi på Tackjakt i Värmland. Planen var att stanna hela helgen men det blev nerbantat till att bara vara med på jakten över dagen på lördagen. Behövde ha tid hemma för sånt som man aldrig hinner med.Blev en fin dag med sol, lite snö på backen och några fina apporter för Happy. Joy fick komma ut och kika lite på sista såten för dagen, vi gick rätt långt bakom så hon fick kika i lugn och ro, sedan fick hon så klart kolla av de fasaner som apporterats in under fm. Mycket spännande! Sedan två veckor tillbaka är vi igång med vårt frisk sim på torsdagkvällar igen. Delar tid med Maggan/Kennel Koffstalund vilket passar bra, vi hinner med 2 hundar/var och hjälps åt att städa av och delar på kostnaden. Happy kom ihåg vad det handlade om direkt, och Joy verkar finna sig till ro i poolen väldigt lätt. Blir inte så mycket simtid på Joy nu i början utan hon får vänja sig vid flytväst, gå upp och ner i poolen och simma något varv. Happy får oxå börja lungt och kör 3+3 minuter med en minuts vila emellan.

Igår fick vi besök av bästisarna, Tompa, Chess och Disa, det blev en härlig långpromenad på fm med gemensam fika efteråt. Kul att forfarande kunna ses då och då med alla hundar trots att det är stor åldersskillnad på dem. (8 månader - 13,5 år)

Lisa (farmor) kom med en bra utmaning/tävling i veckan. Hur många 15 minuterspass av fotgående kan man få till med sin hund från 7-30/12. 15 minuter är lång tid tycker jag men man får ju anpassa fotgåendeövningen efter sin hund och för mig är det inte viktigt att vinna någon tävling men jag tycker utmaningen var bra - en liten spark där bak för att faktiskt jobba på sådant som går att jobba på när det är mörkt och tråkigt ute. Har än så länge faktiskt lyckats få till 1 pass/dag och hund men igår slog vi rekord, då blev det 2x15 min för både Happy och Joy. :) Finns bara bra att vinna på för egen del tycker jag så vi jobbar vidare med detta.