Blogg 2017

31. dec, 2017

Då är vi på årets sista dag, som alltid går åren på tok för fort och det gäller att ta vara på varje dag. Lättare sagt än gjort faktiskt. Ser fram emot 2018 har en hel del mål och delmål i tankarna både för mig själv och hundarna men det behåller jag för mig själv just nu, måste få ner det på papper först😊

Nu väntar vi på våra kompisar Marie-Louise och Christer och detta nyår får vi även besök av Eva och Lasse Holmqvist. Det blir gemensam nyårs promenad med alla jyckar om någon timma. Där efter fika,hundsnack och så småningom gemensam nyårs middag. Önskar därmed alla mina vänner och bekanta ett gott slut på 2017 och ett gott nytt 2018.

19. dec, 2017

Idag har Happy varit på veterinärbesök och blivit ordentligt genomgången och kontrollerad. Orsak - har sett en hälta på vänster bak vid 4 tillfällen under hösten, en gång i September, en gång i November och sedan förra söndagen och på måndagskvällen. Hältan ser lika dan ut varje gång men försvinner oerhört fort men det gör ont i matte hjärtat och man blir oroligt när Happy inte rör sig som hon ska. Lyckades filma en snutt från söndagskvällen förra veckan som jag kunde visa för veterinären. Happy har fått gå koppelpromenader och tagit det lungt sedan förra helgen även om vi var ute mycket mer i helgen som var för att röra på sig. Har inte sett någon hälta eller några rörelseavvikelser alls sedan förra måndagen.

Hur som helst en grundlig genomgång av Happy med rörelsekontroll och även med "retning" så kunde veterinären inte hitta några som helst fel på Happy, inga reaktioner alls. Så nu avskriver vi detta för stunden och skulle det dyka upp igen eller om jag märker någon rörelse avvikelse så är det bara att jag kontaktar veterinären igen så skriver han en remiss till ortoped eller fysioterapeut beroende på vart jag vill ta min hund. Nu hoppas jag inte att det dyker upp något mer men det är skönt att ha en plan B klar redan nu ifall det ändå dyker upp.

Passade på att mäta och väga Happy och Joy som fick hänga med som sällskap och för att träna på veterinärbesök. Happy är 54 cm hög och väger 23 kg och Joy är 53 cm hög och väger 22 kg. Ska bli spännande och se hur mycket större Joy kommer bli när hon är fullvuxen :)

Nu ska vi iallafall hämta upp Asta och Leija och sedan ta oss ut på en promenad och Happy ska få springa lös en stund - något hon längtat efter under en vecka nu. Hon har mycket spring i benen men jag ska se till att hon är ordentligt uppvärmd först.

11. dec, 2017

Då är vi snart inne i halva December, tiden susar förbi märkligt fort. Förra helgen var vi på Tackjakt i Värmland. Planen var att stanna hela helgen men det blev nerbantat till att bara vara med på jakten över dagen på lördagen. Behövde ha tid hemma för sånt som man aldrig hinner med.Blev en fin dag med sol, lite snö på backen och några fina apporter för Happy. Joy fick komma ut och kika lite på sista såten för dagen, vi gick rätt långt bakom så hon fick kika i lugn och ro, sedan fick hon så klart kolla av de fasaner som apporterats in under fm. Mycket spännande! Sedan två veckor tillbaka är vi igång med vårt frisk sim på torsdagkvällar igen. Delar tid med Maggan/Kennel Koffstalund vilket passar bra, vi hinner med 2 hundar/var och hjälps åt att städa av och delar på kostnaden. Happy kom ihåg vad det handlade om direkt, och Joy verkar finna sig till ro i poolen väldigt lätt. Blir inte så mycket simtid på Joy nu i början utan hon får vänja sig vid flytväst, gå upp och ner i poolen och simma något varv. Happy får oxå börja lungt och kör 3+3 minuter med en minuts vila emellan.

Igår fick vi besök av bästisarna, Tompa, Chess och Disa, det blev en härlig långpromenad på fm med gemensam fika efteråt. Kul att forfarande kunna ses då och då med alla hundar trots att det är stor åldersskillnad på dem. (8 månader - 13,5 år)

Lisa (farmor) kom med en bra utmaning/tävling i veckan. Hur många 15 minuterspass av fotgående kan man få till med sin hund från 7-30/12. 15 minuter är lång tid tycker jag men man får ju anpassa fotgåendeövningen efter sin hund och för mig är det inte viktigt att vinna någon tävling men jag tycker utmaningen var bra - en liten spark där bak för att faktiskt jobba på sådant som går att jobba på när det är mörkt och tråkigt ute. Har än så länge faktiskt lyckats få till 1 pass/dag och hund men igår slog vi rekord, då blev det 2x15 min för både Happy och Joy. :) Finns bara bra att vinna på för egen del tycker jag så vi jobbar vidare med detta.

 

1. dec, 2017

Hej och välkommen December!

Så skönt att påbörja årets sista måndag och ha November bakom sig. Igår började vi med vinterns simträning, som tidigare år blir det simning på torsdagskvällar varje vecka fram till April/Maj. För Joy var det igår premiär att få på sig flytväst och simma i pool, det gick riktigt bra och hon skötte sig bra både i och utanför poolen. Happy kände igen sig direkt och var snabbt med på noterna. Kul att kunna motionera hundarna på lite annat sätt nu under vinter månaderna. Happy gillar verkligen våra cykelturer men nu är det mörkt och blött mesta tiden och sen kommer kanske snön så då sätter det stopp för oss.

Imorgon bär det av till Värmland för fasanjakt, hopps på hyggligt väder och en fin dag.

Trevlig helg till er alla, hoppas ni får en fin första advent :)