Blogg 2018

30. dec, 2018

2018 går mot sitt slut och vi har 2019 runt hörnet.  Är som vanligt kass på att göra en årsreflektion eller sammanfattning men 2018 har varit ett hyffsat bra år. Jag hoppas att 2019 kan bjuda på roliga upplevelser och en god hälsa för mig, mina djur och så klart mina nära och kära. Är så otroligt glad över att ha både Asta och Leija kvar i livet. Att få följa sina hundar från "tillverkning, födelsedagen och åren framöver är en ynnest. Asta är på nyårsdagen 14,5 år gammal. Hon är pigg, glad och i fin form för sin ålder. Leija blir 12 år i Maj och är inte heller någon ungdom men är pigg och glad. Happy fyller 5 i Mars - vart tar åren vägen? Och lilla Joy fyller 2 i slutet på Mars. Tyckte att både Happy och Joy var valpar nyss. Har en del planer för dem båda inför 2019 men vi tar det som det kommer. Vi är iallafall inbokade på en massa roliga och utvecklande kurser så helt klart kommer vi lära oss mer tillsammans.

Nyårshelgen har hittills bjudit på en del vila, två dagars bra hundträning och imorgon får vi sällskap av Eva & Lasse med hundar. Jag har dessutom blivit av med min envisa förkylning och gjorde igår första träningspasset på Gymmet på 3 veckor. Det blir ett "sista" träningspass imorgon fm med.

Önskar er alla ett riktigt gott slut på 2018 och att 2019 blir ett bra och fint år för oss alla.

GOTT NYTT ÅR!

 

 

 

 

27. dec, 2018

Sista veckornas förkylning har ändrat skepnad inte mindre än 3 gånger. Hur jäkla segt som helst. Åkte hem till Väsby över jul men har legat däckad mer eller mindre hela tiden med några små avbrott för att rasta hundarna eller äta lite julmat. Igår på vägen hem till Örebro så blev det ett heldags stopp hos farmor Lisa i Enköping för Fido Ungar träning. Som alltid lika trevligt och nyttigt. Lite förvånande var det iallafall att det bara var jag och Annelie som kom, vi brukar vara flera men många är nog bortresta. Hur som helst så blev det bra och effektiv träning för oss. Jag passade på att ta med både Happy & Joy samtidigt och Lisa hade med James och Moppe och så var Sky med så klart. Jobbade med linjer, stoppsignal, sido dirigeringar med lite störningar. Lite lättare för Joy och Moppe och lite svårare för de äldre hundarna. Kul! Är himla nöjd med både Happy & Joy och dagens träning, nu gäller det att hugga tag i svårigheterna och se till att ordna upp dem. Efteråt hade vi Julmatsknytis inne hos Lisa och en massa hundsnack förståss. När vi väl var klara och skulle rulla hemmåt passade jag och Annelie på att stanna vid Elljusspåret i Enköping och gå en vända med alla hundar, skönt att få röra på sig efter maten och ha rastningen avklarade. Nu räknar vi ner dom sista dagarna och hoppas att 2019 ska bli ett bra och roligt år.

19. dec, 2018

Jösses, den här förkylningen eller vad det nu är för något är av segaste knäck karaktär. Har inte varit sjuk på 8 år men nu är.det sjukstuga för hela slanten. Är inte tillräckligt sjuk för att ligga hemma men har inte något till övers efter att jobbet (som går i snigelfart) är gjort. 10 dagar här det varit så här. Måtte det vända snart. Hundarna får finna sig i att ha en vill period nu helt enkelt.

För att pigga upp mig lite grand så här jag anmält/bokat upp mig, Joy & Happy till flera kurser under 2019. Allt jag behöver nu är att dra in storvinsten på Triss...

13. dec, 2018

För första gången på evigheter har jag blivit sjuk! Inte jätte sjuk men jag är tillräckligt dålig för att behöva ändra mina planer inför kommande helg. Skit trist rent ut sagt men det är nog klokare att hålla sig hemma och kurera sig och vara frisk till julhelgen. Kan jobba med hjälp av Ipren, nässpray, hosmedicin och halstabletter men sedan gör jag inte många knop. Hundarna tycker jag är väldigt tråkig men så måste det få vara ibland. Hoppas ändå att jag är lite piggare i helgen så jag kan vara ute lite mer då. Önskar er andra en fin Lucia och härlig helg!

5. dec, 2018

Då är årets sista jakt för oss gjord. En heldag strax utanför Enköping som blev en strålande bra hundträningsdag i skarpt läget för oss. Happy fick gå på fm och Joy fick följa med ut på em. Mycket fotgående, ordning och reda samt eftersök på fasan för dem båda. Är mycket nöjd med båda hundarna hur dom skötte sig så det känns som ett bra avslut för jakten 2018. Blir nog en eller ett par fasanjakter i Januari innan själva jaktsäsongen stänger men det är ett tag kvar dig :)