Blogg 2020

28. jun, 2020

Det blev en härlig kväll ute på verandan och solen går ner bakom bergen. Ett par timmars vila så är vi snart redo för en ny jobbvecka.

27. jun, 2020

Åter igen finns både sorg och glädje med denna vecka. Och det är väl just det som är en del av livet. Två motpoler som påverkar oss alla. 

I måndags fick fina Wilma somna in. Vi som just återfått kontakt. Jag sörjer verkligen med Jonna och hennes familj som haft Wilma hos sig. En allra bästa vän som nu inte finns längre. Jag sörjer oxå av mer "egoistiska" skäl att jag inte hann träffa henne. Wilma behövde inte mig men jag hade behövt henne, lite grand åtminnstonne. Men jag är glad och tacksam över att Jonna tog kontakt med mig både före och efter Wilma's bortgång. Tack Jonna! 🙏❤

Haft en otroligt varm andra semester vecka som nu går mor sitt slut. Längtar efter jobbet igen. Ja jag vet jag är knäpp men jag mår bäst med helt vanliga vardagsrutiner. Andra veckan har varit varm (för varm) fått en del gjort hemma, har gymmat och tränat hund, om än försiktigt pga värmen. Igår hade vi besöka av Annelie och Sky ( brorsan från Norrköping) samt Gunilla med Troja och Nikki. (Troja = Happy's mamma) Det blev frukost hos mig  ute på verandan sedan gemensam träning i/vid vattnet uppe i Kilsbergen. Sedan sen lunch på Tant Grön i Vintosa. Efter det lite mer vattenträning uppe på Villingsbergs sidan. Är nöjd och glad över både Happy och Joy. Båda lystnade bra och vi kunde jobba vidare ned markeringar och linjer i vattnet till olika platser. Himla kul!

Tack Annelie & Gunilla för en toppen fin dag tillsammans. Knyckt en bild (ärligt) från Annelie som alltid fotar så bra. Bilden är på Troja och Happy(mor + dotter)  ❤ 🤗🙂 

19. jun, 2020

Önskar alla en fin midsommarhelg!🇸🇪🌞🌸🍓🍉

12. jun, 2020

Nedräkningen har börjat för mig, några jobbtimmar kvar men sedan stämplar jag ut Semester ett tag. Ska bli skönt att vara lite ledig. Jag hoppas på att kunna åka upp till stugan ute på ön ett par dagar nästa vecka. Där ska vi bara slappa och ta det lungt och verkligen ha semester med undantag för om det finns något som måste åtgärdas/fixas där. Vet att min syster har det mesta under kontroll och redan åtgärdat men självklart ska jag hjälpa till om det behövs. Sedan blir det nog en del hundträning fast på hemma plan, inte alls tokigt.

I Onsdags var jag & Joy ute på äventyr (Happy var oxå med fast hon var bara sällskapsdam) Vi åkte ner till Katarina på Kopparhults Kennel/Kurser för en hel dags träning. Det blev två träningspass i en trevlig grupp om 7 deltagare. Endast en av deltagarna hade jag träffat tidigare övriga var nya bekantskaper. Det blev en trevlig och nyttig dag med bra och genomtänkta övningar där vi fick testa våra hundar och var gränserna går och hur långt man kommit i sin utbildning med sin hund. Joy skötte sig bra och jag är nöjd med henne. Fått en del kvitto på vart det brister och var vi ligger bra till. Himla kul! Åker gärna tillbaka dit men det får blir för någon annan heldagsträning eller helgkurs eller liknande. Det var i längsta laget att göra detta på en dag. Det blev 46 mil i bilen och 18 vakna timmar. Men kul var det! 

8. jun, 2020

Nu har det varit riktigt härligt försommar väder ett tag. Början av förra veckan var tok varm med 29 grader och gassande sol under måndag/tisdag - var man nöjd då. Nope, för varmt, sen kom det åskskurar och regn - var man nöjd då - nope, för ostadigt. Det är sällan man är helt nöjd med vädret eller annat i livet. Men hur skulle allt vara om man var fullkomligt nöjd med precis allt. Jag är ganska övertygad om att det skulle vara skittråkigt. Hur som helst så har helgen bjudit på härligt försommar väder med en mix av sol, vind, moln, blå himmel och en skön temperatur som passar mig iallafall. I lördags blev det öppenträning med ett gäng från min Happy Tails grupp, jättekul att se allas framsteg och att man har jobbat vidare med sina hundar hemma. Oavsett vilken nivå man befinner sig på så ser man en tydlig skillnad hos alla ekipage. Superkul! Min toppen braiga granne Cathrine tog med sig Happy & Joy på långpromenad både lördag och söndag förmiddag vilket är tacksamt så jag kan spara på mina fötter lite grand. Lördag eftermiddag tränade jag själv med mina hundar lite grand och sedan blev det skyddsjakt på kvällen. En fin kväll med trevligt sällskap där det skolades in nya blivande jägare. De yngsta var bara 4 och 5 år. Duktiga barn som "orkade" vara med hela kvällen och vara både tysta och still bra länge. Men sen var det spring i benen vill jag lova. Happy och Joy hade helt klart en toppen dag. Långpromme, träning, jakt och bus med ungar. Kan nog inte bli bättre. Efter en lugn söndagsförmiddag bar det upp till Ånnaboda där jag hade "tackträning" för två vänner som ställt upp och hjälpt mig med hundarna när jag opererade foten. Blev lite markeringar och linjer i en skidbacke, sedan gemensam fika och där efter lite vattenapportering. En super trevlig och rolig eftermiddag/kväll. 

Denna vecka blir kul, äntligen ska jag få ta mig tillbaka till gymmet och börja träna igen, behöver verkligen det för att ryggen ska hålla, så imorgon är det dax för första gympasset sedan slutet på Mars. Hej träningsvärken! 

På onsdag ska jag åka till Katarina på Kopparhults och kursa en heldag med Joy. Kul att få testa något nytt. Har inte varit hos Kopparhults tidigare även om jag träffat både Katarina och Tomas i andra sammanhang. Sedan ska jag jobba vidare på träningsvärken i slutet på veckan. Vi ska även försöka få ner tvålkoppen (båten) i vattnet denna vecka. Vill kunna nyttja den både till simträning och apporterings/vatten träning. Och på söndag bär det av till Ulrika i Kopparberg för lite träning ihop med ett par kompisar. 

Ha en fin vecka allesammans!