Blogg 2020

31. mar, 2020

Har haft 3 riktigt bra träningsdagar med hundarna där vi fått jobba mycket med signaler, tecken och förtroenden. Till detta även träning med vilt och kluriga sökområden. En rolig sak igår var att jag lade ut ett sök över ett riktigt stort område i skogen bakom mitt hus. Terrängen är ganska lättsprungen men det finns en del rishögar, vindfällor mm och gömma undan viltet i. Vinden var hård och från norr men virvlar runt genom träden och fällorna. Passade på att vara ute i området och skjuta av en del skott medans hundarna fick sitta uppe på vägen och vänta. Givetvis tappade jag hylsnyckeln till apportkastaren någonstans mitt i allt. Gick tillbaka den sväng jag trodde jag hade gått utan att hitta den så klart. Ja ja, man får väl fixa en ny helt enkelt. Men se på tusan, bästa Happy löste situationen åt mig. Jag passade på att skicka ut henne fast jag visste att det nu var tomt på allt vilt och hon fick hålla på att söka ett tag och jajjemen, hon hittade hylsnyckeln. Duktig hund!❤

Nu kommer hundarna få två träningsfria dagar men dock en hel del motion och massage, själv ska jag hålla en privatlektion i em och imorgon börjar jaktlydnadskursen jag ska hålla för SSRK Bergslagen.

25. mar, 2020

Har uppdaterat på Happy Tails sidan med Corona Info. Jag förljer så klart riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten, SKK och SSRK. I nuläget håller jag både privatträningar, öppenträningar samt kurser. Det kan så klart förändras så håll dig själv uppdaterad och om du är intresserad av privatträning går det bra att du hör av dig så kommer vi överrens om något passade datum och tid.

🙂

19. mar, 2020

Just nu är mer eller mindre hela världen drabbat av Conrona viruset på olika sätt. Detta innebär att hela livet svänger fram och tillbaka för dom flesta av oss, fler blir märkbart mer påverkade än andra. Jag kommer inte ha någon lång utläggning om vad jag tror, tycker eller tänker mer än att jag verkligen förstår alla som ställer in olika evenemang av olika slag. Visst är det trist men inte alls konstigt. Jag är mer försiktig, tänkter till innan jag gör något och försöker visa så mycket hänsyn jag kan till min omgivning och mig själv. Självklart tillämpar jag god hygien och följer de riktlinjer som kommit ut. Jag kommer i skivande stund genomföra den jaktlydnadskurs jag håller för SSRK Bergslagen som börjar i April. Jag kommer fortsätta med mina öppenträningar för "mina" kursare och jag kommer själv träna mina hundar, där emot är de tävlingar och vissa träningar som jag och mina hundar skulle varit med på inställda. Klokt tycker jag!

Igår provade jag och Happy på något nytt för oss. Vi var hos Amanda/ K9Care - friskvård och rehabilitering i Kumla. Jag vann deras Facebooktävling för ett tag sedan och jag vann då en friskvårdskontroll och en cirkelträning för en hund. Super bra och värdefullt pris i en tävling!

Happy är i god form men hade lite träningsvärk/spänningar i bog och ryggmuskelatur. Jag fick massor med tips för massage, bindvävsmassage och flexövningar vi kan göra. Vi fick även tips på stryketräning som vi kan göra hemma. Super bra! Happy var nöjd med sind tid hos Amanda och hon blev rejält trött efteråt. 

Kanske inte så konstigt att hon hade träningsvärk eller var lite spänd i kroppen efter tisdagens träning hos Lisa. Det blev mycket hoppträning över hinder och över diken. Mycket springa upp och ner för backar/berg. Perfekt att få en rejäl genomgång dagen efter. 

Ikväll åker vi och simmar som vanligt men Happy får ett lite lugnare pass. Till helgen kör jag öppenträning och lite egen hundträning. Ser ut att bli sol. Hoppas på det!

Ta nu väl hand om er och visa hänsyn och omtanke till både er själva och er omgivning!

1. mar, 2020

Igår åkte vi och hälsade på Saffran, Leijas syster i Vallentuna. Tror det var nästan 3 år sedan vi sågs sist men Saffran kände igen mig. Gissa om det värmer mitt hjärta. Hon är en härlig och genom snäll hund med ett så vänligt sinne och gott hjärta. Och så otroligt lik Leija både till utseende och agerande. Så himla kul att få mysa med henne ett par timmar igår. 

1. mar, 2020

200229 Norrgårdens Gyllene Saffran