Dagbok / Blogg 2014

8. dec, 2014

Då har jag, Asta & Leija gjort vår sista Rallylydnadstävling för i år. En riktigt rolig eftermiddag/kväll spenderades i HundArenan/Kungsör igår. Tävlingen gick så där för vår det. Både Asta & Leija var på gott och busigt humör och när jag värmde upp ute vid parkeringen var det två riktigt taggade tjejer som busade till det mesta. Roligt och kul känsla. Men av någon anledning blev det lite "handbromsen i" när vi gick in på banan. Leija var ofokuserad och lite loj men ändå glad, svansen viftar glatt hela tiden men jag tycke jag hade svårt att få en bra kontakt och få med mig henne. Några moment funkade riktigt bra, bla backa tre steg på höger sida satt som en smäck och även front/backa men nästan alla moment med sitt/ligg blev sega.  Honnören funkade bra med stå på vänster sida iallafall. Asta´s runda kunde ha blivit toppen bra om inte jag skulle ha tabbat mig. Vid fjärde momentet som var "läggande under gång - kalla in" så gjorde jag något så Asta reste sig till stående när jag hade lagt henne. Jag var redan två steg ifrån henne men såg att hon reste sig i ögon vrån, vred om kroppen och kommenderade ner Asta igen och AJ och FY på mig - Asta kroknade direkt och sedan gick det inte att få tillbaka henne med kontakten och glädjen. Skulle ha tagit -10 / felö på fjärde momentet istället för att göra så här. Men det är ju så klart lätt att vara efterklok.... Hur som helst så fick vi till godkända rundor men det var verligen inte något att hänga i julgranen. Leija klarade sig precis på håret. 70 poäng och Asta´s runda blev 78 poäng. Ja, ja , så kan det bli ibland. Hur som helst hade vi en väldigt trevlig och rolig dag i Kungsör. Annelie Karlsson kom förbi och tog några bilder på Happy. Wow - Anneli är grym med kameran. Fina bilder på en fin hund! Idag hann jag ta ut Happy själv en halvtimma för att träna lite i skogen bakom huset. Himla kul! Hon följer bra vid sidan, visst blir det några nosningar ibland men hon hänger med mig hela tiden. Kastade iväg några markeringar och hon var kvar vid min sida stagigt tills hon fick kommando till att gå ut och hämta. Raka vägen in med dummyn till mig - och ja, jag fick dom i handen. dock är greppen fortfarande ganska lösa och ibland lite tokiga felgrepp men det blir bättre och bättre. Gjorde även några små närsök på olika platser både med godis och med dummy. Jobbar på bra med nosen och hon gick igång på visselsignalen alla gångerna. Avslutade med några linjetag där jag varierade med att sätta upp Happy så hon fick se eller så fick hon få med och vara med när vi ställde upp dummyn för att sedan få lite snirkliga vägar till annat håll där jag skickade henne ifrån. Bra fokus på vilket håll hon skulle springa ut till och på dummyn. Kul träning! Gäller bara att avsluta i tid vilket jag gjorde denna gång. Klapp på axeln till mig! Efteråt tog jag med alla vovvar på en timmas promenad längs ån. Jösses vad dom sprang. Nu blir det en lugn eftermiddag och en tidig kväll så jag slipper vara lika trött som förra veckan.

3. dec, 2014

Det går inte med blixtens hastighet direkt när jag ska uppdatera på hemsidan. Men nu finns det några minuter till övers innan jag och hundarna ska iväg och träna i ridhuset. Helgen som gick var jag, hundarna tillsammans med Maria & Nemo på en liten tripp. Vi åkte iväg på lördagsmorgonen för att göra ett första stopp på Elsa Anderssons Konditori i Norberg. Där mötte vi upp Gunilla & Troja (Happy´s mamma) Det blev lång fika på Elsa´s och sedan åkte vi iväg en liten bit så fick Happy & Troja träffas. OJ vad kul det var! Märks verkligen att dom känner igen varandra och Troja fick "fostra" en överglad Happy lite grand men sen blev det bus i massor. Efter en härlig lekstund tog vi en gemensam promenad med alla hundarna och efter det tuffade jag & Maria vidare till Rättvik. Vid 16-tiden var vi installerade i vår stuga och hundarna hade fått en promenad igen. Blev lite glögg mys och lite senare på kvällen blev det god mat och lite vin. Mätta och trötta kröp vi till kojs rätt tidigt. Upp tidigt på söndagen för att rasta hundar, äta frukost och städa av för att sedan åka ner till körhallen på rallytävlingar. Fick till 4 godkända rundor vilket jag är väldigt nöjd med. På förmiddagen fick jag & Asta ihop 93 poäng vilket räckte till en 5:e placering. Leija & jag fick ihop 77 poäng. På eftermiddagen fick jag & Asta 79 poäng och jag & Leija 83 poäng. Som alltid finns det lite att jobba på - vilket vi ska iväg och göra om ca 10 minuter... Efter trävlingarna tog vi en promenad med hundarna igen innan vi rullade hemmåt. Det blev ett stopp i Fagersta hos Johan & Ankie (Happy´s uppfödare) för en fika. En lång fika, vi var där över två timmar. Himla kul och trevligt med en massa hundsnack. Happy fick leka med Minnie (syrran) och med Fluff ("kusinen") Det blev sen ankomst hemma och när alla saker väl var inne och jag var klar så var klockan långt över 23.00... Snacka om att jag var trött under måndagen med endast 3-3,5 timmars sömn. Nu åker vi och tränar och taggar till inför årets sista tävling som blir på Söndag i Kungsör :)

27. nov, 2014

Igår var jag och hundarna till Sara som driver Arboda Hundcenter för att få massage, eller ja, hundarna alltså - inte jag. Normalt sett masserar jag själv "till husbehov" men det är länge sedan jag fick hundarna ordentligt genom kollade och masserade av någon annan och nu tog vi tillfället i akt då Sara är i sluttampen för sin massage utbildning. Asta som blev 10 år i somras fick vid flera tillfällen (och även jag som stolt och glad matte/uppfödare) höra att hon är i mycket gott skick för sin ålder. Kul! Så klart fanns det lite att knåda på, hon var lite öm både på vänster och höger sida fram vid överarmarna och även lite stel/öm på vänster baklår men inte något märkvärdigt mycket. Asta njuter verkligen av massage och slappnar av till fullo vilket gör att man kan gå in ordentligt på djupet på henne. Leija var oxå duktig och i gott skick men hon är inte alls lika avslappnad som Asta även om det märks att även hon tycker om massagen. Leija var lite öm i "ländryggen" så på både Asta och Leija kan jag knåda lite själv på kvällarna. Happy fick oxå prova på massage även om vi inte läte henne få en full massage. Det viktigta för mig är att Happy tycker det är mysigt/skönt och att hon är lugn. Ofta får dom "myror i brallan" ganska snabbt men Happy verkade gilla allt och hade inga som helst problem att det var någon annan som hanterade henne. Är himla nöjd över det. Ikväll var vi iväg till Kumla och simmade. Asta & Leija simmade 10 minuter var och Happy simmade 3-4 minuter. Det går riktigt bra. Superkul! Avslutar kvällen med en liten mugg glögg - mums!

25. nov, 2014

Vilken toppen helg det blev nere i Småland! Underbara Ingrid Tapper föreläse om Etologi och Valputveckling för oss och när det inte var "skolbänksdax" så blev det mycket hundsnack, stora diskussioner med ett superhärligt gäng från Dalarna ner till Skåne. Så himla super kul att få träffa nya bekantskaper och få lära sig en massa nya saker och andra nyttigheter Ser verkligen fram emot nästa träff som är i mitten av Januari. Har dock massor att läsa innan dess. Dels vill jag läsa igenom allt från helgen (igen) och sedan har jag tre ganska så rejäla böcker att läsa som ingår som obligatorisk kurs litteratur och sedan vet jag att det kommer en hemuppgift om ett par veckor och sedan kommer det ett nytt kompendium och instuderingsfrågor till nästa helg. Måste bara nämna att vi fått högklassig mat hela helgen oxå. Dovhjort, Kyckling, Rökt Canadagås, Vildsvin och till sist blev det en "stroganoff" på dovhjort, vildsvin och gräsand. MUMS!!! Hundarna skötte sig bra även om Happy i söndags eftermiddag tog tillfället i akt och läsa igenom Jägarförbundets senast brochyr.. två gånger. Mycket pappers smul på rummet. Igår var vi upp och hälsade på Marie-Louise & Chess och vi tog en gemensam prommenad. Idag på eftermiddagen kom Maria & Nemo ut på besök och vi gick en långpromenad med vovvarna. Nu ligger tejjerna och snarkar i kapp och jag ska göra en kopp the och bara ta det lungt en stund. Till kommande helg blir det andra roligheter... :D

21. nov, 2014

Fy tusan så trist det är ute nu. Bara grått och blött över allt. Hela November månad har hittils varit en besvikelse väder mässigt, som tur är så är det inte så många dagar kvar av November nu. Även om vädret kanske inte ändrar på sig så blir det iallafall trevligt med advensljusstakar och annat julpynt som kommer fram i december.

Var iväg och tränade i ridhuset i onsdagskväll. Gick rätt bra men det märktes väldigt väl att Happy hade mycket svårt att koncentrera sig där. Försökte vid flera gånger bara sätta upp en dummy på högkant och få henne att fokusera på dummyn men huvudet gick i spinn som på en uggla - åt alla håll. Där emot funkade det väldigt bra med följsamhetsövningar. Hon fick prova på att gå slalom mellan konor för första gången och det gick riktigt fint. Även att hitta "fotpositionen" - sitta rakt och snyggt vid min vänstra sida börjar komma mer och mer automatiskt, hon söker sig dig. Läggandet går snabbt och bra. Jobbade även lite med pallen och stadgan. Tror inte jag kan begära så mycket mer än av henne. Asta & Leija fick jobba på snurrarna utåt och innåt samt backande på båda sidor och även ifrån mig. Jobbade även lite med sändande till kon. Funkade rätt bra faktiskt. 

Har jobbat med Happy varenda dag denna vecka ute med den hemläxan vi fick med oss från Lisa förra helgen. Det går frammåt. Nu blir det lite "vila" över helgen då vi åker ner till Småland  där jag ska påbörja min instruktörsutbildning genom SSRK. Ska bli väldigt roligt och spännande. Ha en härlig helg allesammans!