15. dec, 2014

Måndag 141215 Jag har lärt mig nya saker :)

😀Lucia helgen flöt förbi i norra stockholm för mig & hundarna, åkte till M&P i Väsby i fredags där vi blev väl mottagna. Efter en rastningsrunda med hundarna fick jag helt zonika gå och sätta mig i en fotölj, bläddra i en tidning och så serverades jag ett glas rött under tiden mamma fixade maten. Sedan var det bara att sätta sig till dukat bord. Hur lyxigt som helst! Jessica (syster dotter) kom över och var hela helgen hos "mormor & morfar" och hängde på mig under lördagen. Vi åkte ut till Lydinge Säteri där vi hälsade på Nea som har det hur bra som helst hos sin nya ägare Gabriella. Nea såg ut att må bra och hon var glad i morötterna som hon fick av oss - sen var vi tämligen ointressanta. Nea i ett nötskal... Efter besöket åkte vi vidare till Täby centrum - som höll på att ta kål på mig... Herre jösses - jag hatar ju shoppingcenters och framför allt nu i Juletider. Sjukt mycket folk i centrumet och vi skulle till en butik för att leta upp väggfästen/konsoler till en torkställning jag har hemma som gått sönder. Hittade butiken men inte tusan hade dom några väggfästen/konsoler i butiken - det får man beställa på nätet. Grrrr!!!

Hur som helst fick Jessica sin önskan uppfylld med att vi köade ca 45 minuter på Dunkin´Donuts där vi köpte en liten kaffe, en liten iste och varsin munk.. för dryga hundralappen. Suck! Tur att Jessi blev glad och nöjd iallafall. Väl hemma i Väsby igen tog jag en långpromenad med hundarna i elljusspåret, blev dryga milen, fast dom tre sista kilometrarna blev en annan grusväg hem i kolmörkret. Svart är bara förnamnet.

Igår var jag & Happy till Lisa och tränade. Superkul och oerhört nyttigt. Happy visade att allt vi tränat rätt så mycket på under sista månaden inte funkade alls. Hon gick ur hand, hon var inte följsam och hon ville bara leka med GT, ut över det så visade hon sitt höga ägande begär. MEN träningen gav verkligen något - är så glad att allt krångel kom på en och samma gång så jag fick hjälp med att hantera det och att lösa det och även tips på hur vi ska jobba vidare med allt. Dessa tendenser som Happy visade igår har jag inte sett över huvudtaget här hemma så det var mycket bra att det kom fram. Är taggad till tusen att jobba vidare vilket vi gjort idag.

Efter träningen blev det fika inne hos Lisa där jag fick lära mig nya saker. Lisa visade hur man plockar ur en fasan och sedan fick jag testa. Super nyttigt och kul att få lära sig. Det svåra är att skära ut bröstfilén och få med så mycket av köttet som möjligt utan att det ska gå sönder och kladda sig. Jag plockade ur två fasaner och man kan ju säga att det var rätt stor skillnad på de brösfiléer jag plockat ut och de Lisa plockade ut. MEN jag gjorde det och det är bara att träna så kanske även jag blir duktigt på det. Fick med mig två fasaner som Happy fått träna på idag och hon ska även tränas på dem imorgon men sedan ska jag plocka ur bröstfiléerna på dem. Även jag måste ju träna....