Nyheter 2017

2 december....

Då har tiden sprungit iväg igen....Luften gick ur mig lite efter dom intensiva veckorna med jaktprov i oktober.

Men vi har hunnit med några utställningar sen sist...Vi börjar 28 oktober då Mimmi och Kelvin var anmälda till Södermanlands vackraste hund :-) Det är en inofficiell matchshow där hundar som blivit BIR eller BIM under året tävlar mot varandra.

Man möts i par där en vinner och går vidare.

Både Kelvin och Mimmi gick vidare flera omgångar...i Semifinalen möttes dom båda och Mimmi gick segrande ur striden....Hon gick till final!! Där blev hon placerad på en hedrande tredje plats!! Jätteroligt att få visa upp två fina hundar :-)

Vi har också varit i Rättvik på utställning. Kelvin vann jaktklassen och blev fyra bästa hane, Tezzie vann öppenklassen , Wilma var tvåa i Championklass och Molly fyra i unghundsklass.

Mimmi har startat på viltspårprov....Hon blev godkänd i anlagsklass! Grattis till matte Lena :-)

Valpsidan/Planerade kullar är uppdaterad.... Pappan till Jennies kommande kull är uppdaterad...och vi planerar att även para "Tezzie" Fire'n Ice Divine Secrets (Kullsyster med Jennie) till våren om löpet kommer någorlunda som planerat. Gå gärna in och titta på våra planer.

I lördags styrde vi bilen mot Luleå....

Kelvin och jag var anmälda till två Nybörjarprov A....

Jag hade inte så höga förväntningar (Men förhoppningar) för helgen...

Aprov är svårt när allt ska fungera samtidigt. Hitta fågel, stöta, stadga i flog, skott och kast och apportera fågel...allt ska klaffa.

Men det gjorde det...vi fixade alltihop :-) Så himla roligt att vi lyckades med godkänt resultat!!

Dag två blev det för svårt...vi fick gå i två meter hög vass med sank mark under fötterna....Kelvin jobbade på och visst hittade han fågel...Problemet var bara att han gick på en löpa och stötte fågeln låååångt bort ...Då är man ute direkt!

Men jag är så nöjd med Kelvin som ännu en gång visat vad han kan ♥

Vi har träffat massor med nya trevliga duktiga spanielmänniskor som delat med sig av erfarenheter kommit med tips och råd.....Vi har mycket bra med oss för fortsatt träning.

 

Mer glada nyheter...."Donna" Fire'n Ice Dreams Of Gold som bor i Norge har varit på utställning...Hon blev 2a bästa tik med sitt första cert!!

Jätteroligt! Vi skickar massor med grattis till Donna och matte Sissel och önskar lycka till framöver.

 

"Ida" Fire'n Ice Dreams Of Gold har i veckan varit på jakt med husse Axel....Det har skjutits både Dovhjort och rådjur för Ida och hon är en uppskattad medlem i jaktlaget :-) Ida används även i praktiskt eftersök.

Ida och Donna är kullsystrar med vår "Mimmi"♥

Kelvin godkänd på Nybörjarprov A 14/10!!!

I lördags tog vi en liten tur till Sundsvall.....

Det var dags för SKKs Internationella utställning i Nordichallen.

Vi hade med Kelvin, Mimmi och Molly...Vi hade också förhoppningar på att Kelvin skulle få sitt sista CACIB och Mimmi sitt sista cert för championaten. Tyvärr föll ingen av dom  domaren i smaken :-( Men det kommer fler utställningar :-) Dagens stora glädjeämne blev istället "Molly" RLD N Fire'n Ice Vivienne Westwood som debuterade i unghundsklass. Hon vann klassen med CK och blev sedan 2:a Bästa tik med Reservcert och ReservCacib :-) Jätteglada blev vi förstås...ser fram mot att visa henne framöver...hon har utvecklats så fint :-)

Helgen som gick trillade det in flera trevliga resultat :-) Men först ska jag skicka ett försenat grattis till Lena och Mimmi-Fire'n Ice Make My Daydream True som var på inofficiell utställning på Eskilstuna BK 24 september. Lena visade Mimmi själv och det såg så fint ut :-) Mimmi blev BIR med superkritik av domaren Jack Brander....han älskade Mimmi, hon fick springa ett extravarv för att visa upp sina härliga rörelser ♥ I finalen blev dom BIS3!! Så stolt och glad över ert fina resultat!!

 

 

Kelvin och jag har varit i Norrland och startat på 2 B-prov....På lördagen blev vi godkända :-) Men på söndagen räckte inte arbetslusten till.....Han har också lärt sig att det är hos skytten det händer roliga saker....han gick bara och väntade på skott och kast. Vi fick med oss en lite bonus ....Kelvin fick agera "föråkare" på vattenprovet som hölls på samma plats....Han jobbade jättefint och hade blivit klart godkänd om vi gjort provet på riktigt :-)

 

Barbro och "Izza" SE VCH RLD N RLD F Fire'n Ice Autumn Colours har tävlat rallylydnad........Det blev en fin tredjeplats i avancerad klass med 91 poäng :-) Jättebra jobbat.....Stort grattis från oss!!

 

Lena och "Mimmi" Fire'n Ice Make My Daydream True har gjort sin andra start i lydnadens startklass.....Nära nära att få uppflyttningspoäng....Men det blev 156 poäng och godkänt resultat....Bra jobbat med en övertaggad Mimmi :-) Nästa gång fixar ni det....Stort grattis!!

 

Annika och "Hjördis" Fire'n Ice Rhythm Of My Heart (Syster till Kelvin ♥) har startat anlagsklass viltspår och blivit godkända :-) Stort grattis och lycka till i öppenklassen!!

 

Är så glad över alla duktiga valpköpare som jobbar så fint med era hundar :-)