Nyheter 2019

Den 12 och 13 juli var det dags för utställning igen.... Vi styrde bilen mot Tvååker denna gång. Med på resan hade vi Wilma, Mimmi, Pedro och Stella. Vi bodde på en mysig hästgård bara fem minuter från utställningsplatsen, Helt perfekt!

På fredagen var det en Nordic Show vilket innebär att det delas ut ett Nordic Cert till bästa hane respektive tik utöver det "vanliga" certet.

Dagen började som vanligt med valparna...först ut var Pedro och hans kullbror Bumbi.....Här gick Pedro vinnande ur striden, Bumbi blev 2a. Stella som var på tur därefeter blev bästa tikvalp och sedan BIM slagen av Pedro som blev BIR!!

Sedan blev det väntan inför tikarnas championklass....Mimmi föll inte riktigt denna domare i smaken och fick nöja sig med excellent och blev oplacerad i klassen.

Sist ut var Wilma....Hon blev bästa veterantik och även 4a bästa tik...jättekul att hon hänger med och blir placerad :-) Hon blev sedan BIR veteran.

På eftermiddagen var det dags för finaltävlingar...Jag valde att inte ta in Pedro i valpfinalen. Dels för att det skulle krocka med Wilmas veteranfinal men också att det på denna utställning är alla raser på samma dag. Det gick in över 60 valpar i stora ringen! Wilma blev inte placerad i finalen.

På lördagen var det dags igen....

Samma upplägg...

Valparna först ut.

En kopia av fredagens resultat...Pedro bästa hanvalp och BIR, kullbror Bumbi var 2a med hederspris..., Stella blev BIM.

Mimmi hamnade på 4e plats i championklass med ck, oplacerad i bästa tik. Wilma blev bästa veterantik och 3a bästatik. Sedan även BIR veteran♥ 

Valde även denna dag att avstå från att ta in Pedro i finalen, Wilma fick ingen placering. 

"Bumbi" Fire'n Ice Star Wars 2a bästa hanvalp båda dagarna i Tvååker, 12-13/7-19....Andra dagen med HP. Ägare/Fotograf: Nina Jonzon
Idag hade vi "Theo" Fire'n Ice Top Secret på besök. Han blir 15 månader den 9 juli och har utvecklats jättefint♥ Theo är ut vår kull född 4 april 2018. Föräldrar är "Colin" Ch. Melverly Top Scorer och "Tezzie" Fire'n Ice Divine Secrets :-)

Tidigt söndag morgon styrde jag bilen mot Borås ochh SKKs utställning.

En härlig men fruktansvärt varm dag, vi hade minst 30grader varmt mitt på dagen.....

Med oss hade vi Wilma, Mimmi, Stella och Pedro. På plats mötte vi upp "Leo" SE VCH Fire'n Ice Dreams R Free och matte Ellen plus "Bumbi" Fire'n Ice Star Wars och matte Nina :-)

Först ut i ringen var Pedro och Bumbi.....Där drog Pedro längsta strået och slog sin kullbror, båda fick HP, Grattis Nina och Bumbi♥.

Sedan var det dags för Stella...Hon var först i klassen och som konkurrent hade vi en fin tik som skulle fylla 9 månader dagen efter.

Stella och hennes syskon blev 6 månader den 25/6 så många månaders skillnad♥ Men...även här gick det bra, Stella blev 1a med HP!!

Sedan möttes syskonen i tävlan om bästa valp och Stella blev BIR och Pedro BIM♥

Nästa hund på tur var "Leo"...Detta var hans första officiella utställning, han har varit med på några inofficiella tidigare. Bättre debut kan man nästan inte få.....Leo vann öppenklassen med CK blev sedan 3a bästa hane med cert!! Stort grattis till Leo och matte Ellen♥

Sedan var det dags för tikarna...Mimmi var med i championklassen där hon stod som vinnare med 3 fina tikar bakom. Därefter var det Wilmas tur...hon var ensam i sin klass men fick jättefin kritik och CK.

I bästa tikklass plockade domaren ut 5 fina tikar hon ville titta närmare på...både Mimmi och Wilma var med...Som vinnarestod Mimmi♥ en härlig comeback efter valpkullen!! Wilma blev oplacerad som "5a".

Sedan var det dags för Mimmi att möta bästa hanhunden...Här blev Mimmi BIR och hanen BIM

Wilma fick möta hanen i tävlan om bästa veteran, Här blev Wilma BIR och hanen BIM!!

En helt fantastisk dag som vi kommer minnas länge :-)

I finalerna på eftermiddagen blev Stella shortlisted, dvs domaren plockade ut 6st av alla valpar hon ville titta lite mer på. Tyvärr ingen placering i finalen...

Wilma blev oplacerad men även Mimmi blev shortlisted i grupp 8 finalen men inte heller hon blev placerad.

Nu laddar vi om för två dagars utställning i Tvååker om två veckor.