Nyheter 2019

Härlig helg i Tvååker :-)

Den 12 och 13 juli var det dags för utställning igen.... Vi styrde bilen mot Tvååker denna gång. Med på resan hade vi Wilma, Mimmi, Pedro och Stella. Vi bodde på en mysig hästgård bara fem minuter från utställningsplatsen, Helt perfekt!

På fredagen var det en Nordic Show vilket innebär att det delas ut ett Nordic Cert till bästa hane respektive tik utöver det "vanliga" certet.

Dagen började som vanligt med valparna...först ut var Pedro och hans kullbror Bumbi.....Här gick Pedro vinnande ur striden, Bumbi blev 2a. Stella som var på tur därefeter blev bästa tikvalp och sedan BIM slagen av Pedro som blev BIR!!

Sedan blev det väntan inför tikarnas championklass....Mimmi föll inte riktigt denna domare i smaken och fick nöja sig med excellent och blev oplacerad i klassen.

Sist ut var Wilma....Hon blev bästa veterantik och även 4a bästa tik...jättekul att hon hänger med och blir placerad :-) Hon blev sedan BIR veteran.

På eftermiddagen var det dags för finaltävlingar...Jag valde att inte ta in Pedro i valpfinalen. Dels för att det skulle krocka med Wilmas veteranfinal men också att det på denna utställning är alla raser på samma dag. Det gick in över 60 valpar i stora ringen! Wilma blev inte placerad i finalen.

På lördagen var det dags igen....

Samma upplägg...

Valparna först ut.

En kopia av fredagens resultat...Pedro bästa hanvalp och BIR, kullbror Bumbi var 2a med hederspris..., Stella blev BIM.

Mimmi hamnade på 4e plats i championklass med ck, oplacerad i bästa tik. Wilma blev bästa veterantik och 3a bästatik. Sedan även BIR veteran♥ 

Valde även denna dag att avstå från att ta in Pedro i finalen, Wilma fick ingen placering.