Nyheter 2019

20 augusti....

Förra helgen var det utställning i Askersund och Ronneby...

Jag hade anmält Wilma och Pedro till Askersund men vi valde att stanna hemma då prognosen visade att det skulle regna hela dagen.

I Ronneby var det bättre väder..."Bumbi" Fire'n Ice Star Wars blev 2a med HP i valpklass 2. Grattis Nina och Bumbi!

I fredags åkte jag med Wilma och Mimmi till Lillehammer i Norge....

En Internationell utställning med chans till både cert och CACIB.

Vi hade förhoppningar eftersom dagens domare Jennie Miller från England gjorde Mimmi till BIR i Danmark förra året och Wilma blev placerad som 4a bästa tik. Kunde som tur var sätta upp tältet redan på fredagen, prognosen visade att det skulle regna hela lördagen....vilket det också gjorde :-( En av dom blötaste och smutsigaste utställningar jag varit på!

Men vi är glada över resultatet....Lite förvånad över domarens kritik på Mimmi...Hon blev 2a i championklass utan ck.....men så är det..Hundarna ska bedömas efter dagsform och Mimmi tycker inte om regn så hon visade sig inte så bra som hon kan. Vår alltid lika pigga veteran Wilma showade på som vanligt och vann tikarnas veteranklass och blev bästa veteran. Hon blev också 3a bästa tik med cert!! Så roligt för det innebär att hon kan lägga till 2 nya titlar....Norsk och Nordisk Utställningschampion!!!

Bumbi Fire'n Ice Star Wars 2a med HP i valpklass 2

Redan augusti....

Vi avslutade juli med två utställningar.

Den 20/7 var det dags för årets Club Show, Springerklubbens enda certutställning under året.

Lite speciellt detta år då jag inte anmält någon egen hund.

Vi fattade ett gemensamt beslut i springerklubben styrelse att vi alla skulle avstå att ställa ut och i stället alla jobba för att genomföra utställningen på bästa sätt. Ju fler dest bättre :-)

Det blev en lyckad dag, vi fick många uppskattande ord från utställarna!

Däremot var Pedro och Stellas kullbror "Bumbi" Fire'n Ice Star Wars anmäld. Han blev 2a i valpklass 2 med HP. Grattis till ägare Nina Jonzon♥

 

Sista helgen i juli åkte vi till Ransäter....Återigen galet varmt...dryga 30grader. Jag hade anmält Stella, Mimmi och Wilma. Pga värmen valde jag att lämna Wilma hemma. "Stella" Fire'n Ice U R My Star blev BIR valp med finfin kritk av domaren♥ Hon blev sedan ännu en gång shortlisted i finalen :-)

Mimmi föll inte domaren riktigt i smaken men hon fick CK och blev placerad 3a i championklassen.

Foto: Sanna Tillman