Dagbok

Dagbok

Söndagen den 21 Oktober 2012

Ont i ryggen. Är nog sedan förra helgen då vi var uppe i Norrland och bommade stugan för vintern. Hoppas den står kvar tills våren och att inget nytt träd blåser ner.
Känns lite vedmodigt att bomma huset får då är det på någotvis vinter på allvar.

Sonen i familjen har flyttat till Örebro som ni vet och  det har gått ett par månader sedan flyttten. Hunnit förstå att han är utflyttat vid det här laget och att vi bara är två personer i hushållet.

Ove åker snart till Skåne för att hälsa på barn och barnbarn medan jag jobbar på och sliter i vardagen. Dansar fortfarande 2 ggr/vecka vilket känns bra för hälsan i stort och det är ett sätt att bå ner i varv efter jobbet.

Måndagen den 6 Augusti 2012

Semestern har nu varit i 3 veckor av 4. Vi började med 5 dagar i stugan och hysat väder där vi mest var hemma och pulade. Hann med ett dopp i underbara havsbadet Smitingen. Sedan var i i Västergötland och besökte Åsas mamma. Vi lyckades få med oss Marcus på denna resa, vilket är ovanligt. Det blev mycket små utflykter på Kinnekulle och torgdagar i Lidköping. Vi besökte även Ullared när vi var på väg till familjen Hult i Sättila.
NU senast har vi varit i ett regnigt Härnösand i nästan 10 dagar. Plockat hjortron, grusat vägen, och framförallt försökt att få till en läckande stupränna ( tror det är ok. nu)
En vecka kvar på semestern och jag är lika vit som innan och har knappt badat alls men hoppas att helgerna blir fina framöver.
I morogn bär det av till Riga med gubben då vi ska fira 20 årig bröllopsdag. Sonen är hemma och vaktar hus och djur.
Snart flyttar han till Örebro och det gör ont i mitt modershjärta.
Tips på bostad tages tacksamt emot, det verkar vara svårt.

Söndagen den 1 Juli 2012

Har änt en hel del sedan senaste dagboksinlägget. Har i och för sig skrivit små korta blogginlägg i stället.
Marcus har tagit studenten som alla nog sett och nu väntar vi med spänning på att se vad det blir för utbildning till hösten och framförallt vart kommer han att flytta.
Midsommar tillbringade jag och gubben i stugan. Vi hade verkligen tur med vädret och det var strålande sol, torsd- söndag. Det är annat än vad man kan säga om Junivädret i Sigtuna/Stockholm. Regn, regn och ännu mera regn. Gubben åker tillbaks till stugan i morogn och är det någon vecka då jag arbetar i 3v. till innan semestern. Har beställt vacker väder tills dess.

Dagarna före midsommara låg jag på sjukhus för det skulle utredas om jag hade en tumör i bukspottkörteln eller ej. Det blev ett rejält missförstånd mellan läkare och övrig personal. Enl. läkaren skulle jag fasta i 3 dagar och ta prov 4 ggr/dag för att få rätt resultat. enligt ssk. skulle jag fasta 1 dygn och sedan ta prover varje halvtimme under 1 dygn. Vilket gjorde att jag var totalt sönderstucken och blå överallt, verkligen överallt. Typiskt att man inga kärl har direkt att sticka i. Efter ett dygn dök läkaren upp och förklarade missförståndet och jag fick gå hem och procuduren ska göras om på rätt vis i Aug.. så håll alla tummar igen.

Tisdag 1 Maj 2012

I dag har jag och Ove varit på årets första picknick. I Västergötland kallas det för att Maja när man gör utflykt på 1:a maj. Denna tradition har jag fört vidare med mig till min familj och en del bekanta.

Annars har vårvintern förlutit hyfsat bra. Marcus har varit på Audition på teaterhögskolan i Stockholm men kom inte in. 1405 sökande till 10 platser, så det är svårt när man bara är 19 år och inte har så lång livs erfarenhet.
Han har sökt in på en del andra högskolor så vi får väl se vart han hamnar. Kommer bli en stor omställning när han flyttar hemifrån som jag som mamma kommer ha svårt att tackla till en början tror jag.

Just nu hoppas jag på att han ska få sommarjobb men det verkar svårt.
Jag har själv haft en del problem pga. lågt socker men det står mer om det på sjukdomssidan.
Ove och jag var på Spa på Hasseluddens japanska Yasuragi i April och hade en helt underbar dag.
Han var även med på Linedancekryssning,läs den sidan.
Annars väntar vi mest på sommaren så vi kan börja besöka stugan igen.
Kram till alla som besöker vår sida.

Tisdag 18 oktober 2011

Regn och ruskdag.
Nyheter i familjen: Har bommat stugan för vintern och det känns hur sorligt som helst att det är 1/2 år kvar tills det är sommar igen. Jag(Åsa) är definitivt ingen vinterperson. Har aldrig stått på ett par slalomskidor, har inte åkt pulka, skridskor sedan jag var barn. För att inte tala om alla problem som blir att ta sig till arbetet med det kära pendeltåget.

Vi har i varje fall köpt en ny bil och det är kul. En Daccia om vi hade förut men med lite mer finesser. Den andra var knappt 3 år men vi är en resande familj så milen drar lätt iväg.
Jag har  även påbörjat höstens danskurser och försöker köra 2 pass i veckan. 1 i Märsta och 1 i Stockholm. Många danser blir det men jag har lyckats ganska bra med att skruva ner kraven på mig själv att jag ska kunna dansa allt, vilket har varit ett problem tidigare.
Förra helgen var vi på Äpplemarknad vid Grönsöslott och det har blivit en tradition. Titta,lukta och smaka på äpplen samt köpa med sig massor av fina äpplen hem. Gubben har gjort både saft och mos.
I fredags var jag och 2 kompisar på Ladis night i globen. De har också börjat bli en tradition. Tycka vad man vill om artisterna som är med men det är en häftig stämning med så mycket kvinnor smalade under ett tag.
Har du inte varit där så testa nästa år.
Ser nu fram emot konsert med Toby Keith på Cirkus i Nov.

Onsdag 6 Juli 2011

Semestern så här långt:

Vi började semestern förra veckan med att åka ner till Västergötland och Lidköping där Åsas mamma bor.

Åsa och Marcus var tillsammans med 56.000 andra personer på Iron Maiden på Ullevi. Det är Marcus absoluta favoritband.

Dagarna som följde tog vi det lugnt. Vi var vid Spikens fiskeläge ute på Kållandsö. Vi besökte Kinnekulle där vi givetvis åkte till Åsas favoritcafé och butik Naturligtvis i Hällekis. Där kan man köpa Fjällkofeta ost som är supergod och Åsa brukar handla ett lager med sig hem.(typ 5 askar)

Vi var även på Skogshyddan och spelade minigolf vilket har blivit en tradition. Golf och avslutning med Klings glass.

Klings glass kommer fr. Mariestad och är enl. vår familj eller Åsas smak den godaste glassen i världen. De gör även super goda cocosbullar.
Våra favoritglassar är. Marcus - Bassestru fr. Klings, Ove- kaffe/konjag fr. Klings Åsa-pop 74 fr. Klings eller blåbärsputte.
Vilken är din favoritglass märke och sort. Ge förslag  i gästboken så gör jag en sammanställning i augusti.

Nu har vi varit hemma ett par dagar men  morogn åker jag(Åsa) och Ove till stugan i Lockeby utanför Härnösand i 2 v. Marcus är hemma. blir väl less på att vara med mor och far i längden.

Tisdag 7 juni 2011

Har tillbringat helgen uppe i stugan utanför Härnösand. Närmare bestämt i Lockeby.
Vi har varit en flitig familj vilket innebär att vi storstädat huset inför sommaren, planterat potatis och huggit ner 1 dött träd samt en jättegran som skuggade uteplatsen med sitt grenverk.
Har man som vi huset mitt ute i storskogen så behövs det en gallring av träden emellanåt.

Vi var även på marknad nere i stan. Enda inköpet blev lite getost.
Vi hann även med ett besök vid Västanåfallet där vi tog en fika och varsin välbehövlig dusch efter trädfällningen.

Allt var perfekt i helgen om vi bortser fr. alla myggor som av någon anledning ger sig på mig(Åsa) men ingen övrig familjemedlem.
har även myggbett under fötterna.
 I dag är det  rena medelhavsvärmen inne i Stockholm. Härligt.

Söndag 6 Mars 2011

I går var jag på teknikkurs i linedance. Det var min klubb i Märsta som hade bjudit in två instruktörer från Skåne. Vilken energi de hade och de var oerhört duktiga att lära ut.( se mer under linedance).
Vädret är kanon i dag och man får vårkänslor, synd att Sigtunahem är så dåliga på halkbekämpning så det är stor risk för fallolyckor.
Ska nu på min ordinarie danskurs.
Ha en fortsatt god söndag.

Fredag 11 Februari

Trött, sliten och frusen. Så kände jag mig efter dagens försök att ta mig till jobbet.
Påbörjade min färd hemifrån 06.20. och fick vänta 20 minuter på bussen som tog mig till Märsta där tåget var försenat. Efter tågresaan skulle jag byta till buss i Sollentuna men det visar sig då att alla bussar i hela Stockholmslän var inställda. På stågstationen hade det nu hunnit bli kaos och inga tåg gick längre åt något håll. Efter 1 1/2 timmes väntan kom ett tåg som skulle ta mig tillbaks till Märsta och hemåt igen. Givetvis blev detta tåg stående vid varenda stoppsignal och när vi kommer till Märsta har bussarna där slutat gå. Efter 1 timmes väntan kom en buss som tog mig halvägs till Sigtuna och sedan fick jag pulsa hem i knädjup snö i ett antal kilometer. När jag kom hem var jag totalt nedfrusen och benen helt röda av köld. Var bara att krypa ner under tacöket med fårskinnspäls ovanpå och vila ett par timmar. Försöket att ta mig till jobbet tog över 4 timmar.
Visserligen är jag van att pendla men det brukar ta 1 1/2 -2 timmar att komma fram dessa 5 mil inte över 4 timmar och då hade jag inte ens kommit halvvägs.
Längtar verkligen efter våren.

Nyårsdagen 2011

2010 är slut och ett nytt år har precis börjat. Det kanske är dags att göra att tänka över vad som hände förra året. Vad tar vi med oss från 2010 som är positivt och vad vill vi helst glömma. 
2010 var ett år som präglades av en del sjukdom vilket inte var kul. Ove hade problem med hjärtat som han haft senaste åren men det verkade som det blev stabilare i slutet av året. Han fick  dock problem med blodsockret och ska nu  utredas för diabetes. Åsa hade problem med magen som vanligt och stod på öronen i november och skadade benet, annars verkade det som det var någrlunda koll även på hennes hälsa under slutet av året.
Betyg hälsa 2010: 6= ganska bra påväg mot en 7:a

Semestern 2010: Hade en riktigt bra semester då vi var i Västergötland, Skåne och givetvis i stugan. Åsa hade lite sen semester vilket innebar att de flesta utflyktsmål vi skulle till i Norrland var stängda. Dålig planering av oss kan man tycka. Vädret var inte speciellt kul under semstern.
Betyg semester 2010: 9= mycket bra med bättre planering och snällare vädergudar så hoppas vi på en 10:a i år.

Övriga årstider:
Våren var bra med mycket pyssel i trädgården då vår häck frusit sönder under vintern. Ove var på besök i Skåne och vi var en del istugan i slutet av vårkanten. En helt  godkänd vår och vi såg fram emot sommaren. Betyg 8
Sommaren var Ove mycket i stugan. Sommaren 2010 var också den sommaren då vi äntligen fick till en resa på Göta Kanal och åkte en tur med Magnus Gabriel på Vänern. Åsa och Marcus var på AC/DC på stadion och det var  ganska mcyket sol och bad innan semestern. Klart bra start på sommaren. Betyg 10.
På hösten var vi en del i stugan och plockade mängder av kantareller dock var utbudet på bär väldigt dåligt. Vi lyckades trots alla krämpor bestiga vårt berg vi huset vilket vi haft som plan.
Betyg 9 för hösten.
Vintern betydde snö, snö och åter snö. Försenade tåg, jobbig snöskottning, kyla och hjärtbesvär och och haltandes på kryckor.
Betyg 5(julen höjde upp betyget)

Arbetsliv: Ove började vänja sig så smått att vara pensionär på heltid. Åsa påbörjade nytt arbete i december vilket verkade bra.
Betyg 9.

Familjeliv: Bra år. Väldigt lite tjafs hemma trots tärande ekonomi och sjukdom. Men det kändes som vi tog hand om varandra i familjen med värme och respekt.
Betyg 9

Sammanfattning: Ett hyfsat bra år som får snittpoäng 8.

Ta med till 2011.  Åsa ska fortsätta dansa linedance men i den takt hon orkar inte känna någon press. Ove ska värna mer om sin hälsa och tänka över sina matvanor.
Åsa ser fram emot sitt nya arbete med energi och glädje.
2011 ska bli ett år då vi värnar om familjen ännu mer och tar hand om varandra med respekt, värme   och omtanke och försöker hålla undan tankarna på sjukdom och ohälsa genom att stötta varandra till positiva tankar.
Livet är här och nu och det gäller att ta vara på det som är bra.

 
 

Söndag 19 December

Har varit på Sigtuna julmarknad för andra eller tredje gången den här vintern. Förra helgen uppträdde Marcu smed killgruppen Weezing. I dag var jag bara nere och handlade lite korv, ost och godis.
I går var jag och Marcus på Oscars och såg i hetatse laget, den var kanonbra.

Jag (Åsa) har nu endast 2 dagar kvar att arbeta på mitt jobb och en ny fas i livet påbörjas nu,med nytt arbete, nya kollegor och nya utmaningar.
Det känns lite konstigt och sorgligt att byta jobb efter så många år men samtidigt ska det bli jättekul så alla känslor är så dubbla just nu.
Skönt är att jag hela December fått arbeta halvtid på mitt nya arbete så jag hunnit känna efter hur det kommer att bli och det känns i varje fall just nu som jag gjort rätt.

Ove har fått högt blodsocker och kommer ev. få påbörja insulinbehandling eftersom hans hjärtsjukdom tydligen inte går att kombinera med tablettbehandling.Det kommer bli en stor omställning för honom men för familjen i stort tror jag det till och med blir  lättare med maten eftersom jag redan äter mer likt diabteskost än vanlig kost.

Julen kommer vi tillbringa i Västergötland med släkten. Hoppas att vädret är ok. att köra i och att vi slipper snöstorm.

Tisdag 9 November

Första snöstormen är här. Det var helt ok. väder i morse men fram på dagen brakade det loss med blåst och massor av snö. Ove fick hämta mig i Märsta och efter ett tag hemma fick han även hämta Marcus då bussarna inte gick som de skulle.
Hoppas jag tar mig till jobbet i morgon.

Jag har varit på studieresa med arbetet till Milano och där var det ca. 16 grader. Just ni känns det som jag längtar tillbaks dit i varje fall när jag tittar ut genom fönstret.

Söndag 31 Oktober

Det var ett tag sedan vi skrev någonting nytt på sidan  men det har varit så mycket annat och Ove är mest ute på sin facebopk sida. Åsa har haft fullt upp med sin dans och studier. Hon kommer även att byta arbete efter många år på samma arbetsplats så det är många funderingar just nu.

I går var vi i Oves hemstad Norrköping och gick och strosade i en del småbutiker innan vi åkte till hans syster och fikade.
Sedan var vi på kyrkogården och gravpyntade vid hans föräldrars grav.

I dag har Åsas älskade pappa varit död i 11 år. Tiden har gått så fort känns det som. Det känns som igår som jag och Ove låg på köksgolvet och försökte få liv i pappa efter hans  hjärtinfarkt. Tyvärr räckte inte våra försök och han dog när han kom in på sjukhuset. Samtidigt som det känns som så nyss allt hände så känns det även som så ofantligt längesedan. Så mycket har ju hunnit hända efter det.
 Ove är pensionär och hjärtsjuk, Jag har bytt arbete vid ett tillfälle tidigare än nu, varit sjuk och ser helt annorlunda ut kroppsligt idag. Marcus har börjat gymnasiet. Vi har en stuga i Härösand nu.
 I min systers familj har det även där blivit stora förändringar.
Hon har bytt arbete. Alla hennes barn är vuxna och utflugna ur hemmet. Alla har helt andra partners än när pappa levde och det finns 2 barnbarnsbarn redan.
Jag önskar att du hade fått vara med om alla de nya saker som hänt och händer i vår familj för jag vet att du skulle uppskattat att följa våra och barnens liv.
Saknar dig.

Lördag 11 September

Har nu arbetat i 2 v.  och det känns knappt som om   jag haft någon semester. Det är oerhört mycket att göra på jobbet och jag har även påbörjat en kurs i farmakologi där det verkar vara en massa att plugga. Ska ägna hela helgen åt att repetera gammal kunskap.
Ove är tillbaks i stugan sedan en vecka tillbaks. Han har kanonväder däruppe och har målat om hela huset.
Marcus har kommit igång med sina kulturaktiviteter igen och mina linedancekurser har startat för terminen.

Söndag 30 Augutsti 2010

Så är semestern slut för den här gången.
Det har betytt mycket resande för familjen men vi har haft en underbar semester tillsammans.

Sommaren började ju med kanonväder i hela Sverige men tyvärr var Åsa inte ledig då. Så vi ägnade den varmaste tiden i Juli åt kvällsdopp i Mälaren.

På semesterns första dag åkte vi till Tallin där vi strosade omkring en hel dag.
När vi var hemkomna därifrån for vi direkt till Skåne och Helsingborg där vi tillbringade 5 dagar hos de två små trollen Freddie och Dante. Vi besökte Helsingör, grillade, badade och gjorde små utflykter. Dante har blivit proffs på att skrämmas trots att han bara är lite över 1 år.

Efter Skånetrippen hämtade vi Åsas mamma i Lidköping och tog med henne till stugan där vi var nästan 1vecka. Även där gjordes en del utflykter  bland annat till Höga kusten bron och Vårdkaseberget.
Vi tog också en kvällstur till Bergsåkers travet för att pröva lyckan.

Efter det att vi kört hem mamma till sitt och Marcus börjat skolan så var jag och gubben själva i stugan.
Vi hade det mysigt och vi var mycket stolta över oss själva när i orkade bestiga ett högt berg strax bakom stugan. Vi plockade mängder med kantareller på tomten och var på marknad i Härnösand.

Bröllopet i Juli mellan Peter och Vendela blev just så fint som i hade hoppats på. Se bilderna på vår facebook.
Vi var även på en annan högitdsdag nu i sommar. Det var lilla Signe som döptes i Sättila kyrka.

Men nu är det slut och allvaret väntar med jobb och studier. Ove som är en hyfsat glad pensionär kommer dock åka tillbaks till stugan och plocka lingon och ha det skönt ett tag till.

Onsdag 16 Juni 2010

Den 3 Juni var vi på AC/DC konsert. Den var mycket bra. Otroligt hur gubbari 50-60 års åldern har såpass mycket ork och energi.

I helgen som varit var jag och Ove på en Göta kanal kryssning. Vi åkte mellan Berg och Borensberg i Östergötland. Ove fick resan i julklapp av mig. Han är uppvuxen i Östergötland och är en gammal sjöman så det var en passande present. Det var vackert väder men en aning blåsigt. Det gick att vara ute på akter eller fördäck i princip hela dagen.
 
Marcus har nu sommarlov men kommer börja arbeta nästa vecka på dagis på en småbarnsavdelning. Han kommer passa bra att arbeta med barn.
Det är mycket på gång nu på helgerna ett tag framöver.
Nu till helgen åker vi till västergötland på 75 års kalas och Marcus ska på fest. Helgen därpå är det midsommar och då är det stugan som gäller.
Första helgen i Juli är det äntligen bröllop då Peter och Vendela gifter sig.
Det är trevligt att de valt att gifta sig i Sigtuna trots att de bor i skåne.
Det ska bli kul att träffa småttingarna Freddie och Dante igen.

Torsdag 3 Juni 2010

Tyvärr har det blvit något fel på sidan så anteckningar från i April och Maj har blivit raderade, men så kan det gå.

I kväll ska Åsa och Marcus på AC/DC på stadion. Jag (Åsa) har blivit så till åldern att jag måste vara ledig i dag före konserten för att orka med kvällens övningar och jag är även ledig i morgon för att kunna sova ut. Marcus som är ung och kry får gå i skolan som vanligt.

Annars har det inte hänt så mycket nytt. Sista tiden har det varit mest jobb och jobb. Det har varit psykiskt tungt på arbetet så oftast har jag varit helt slut när kvällen kommer. Det går i perioder när man arbetar inom beroendevården.
Ove har varit hemma som vanligt  och småpular i trädgården nu när det börjar bli sommar. Han har haft 2 hjärtstopp i vår så det är en himla tur att han har en defibrillator inkopplad.

Pingsten firade vi genom att åka till sutan utanför Härnösand. Vägen hade klarat vintern väl men på huset hade ena sidan vid takknocken rasat pga. snön och stuprännorna. Som tur var lyckades vi med Marcus hjälp få allt på plats igen.
I morgon ska vi åter till stugan och då mest för att slappa.

Lördag 10 April 2010

Påsken firade vi i Västergötland hos Åsas mamma. Vi var vid Hornborgarsjön och tittade på tranor vilket har blivit en tradition i vår familj. I år var det 13.500 tranor när vi var där och hur det såg ut kan ni se i vårt album.
Det är en häftig känsla med så många fåglar på ett och samma ställe och vilket liv de för.

Sedan har Åsa besökt Ullared för första gången i sitt liv tillsammans med mor, syster och systersbarn. Det gör jag nog inte om. Visst var det billigt men behöver man verkligen samla på sig tvättmedel och andra städgrejor i lager för det var det som var billigt. Målardukar var billigt så jag inhandlade några till Ove men annars var det inget som gjorde mig direkt upphetsad.

Däremot var vi på Axevalla travbana och det tycker både jag och Ove är roligt. Vi vann inga storvinster men det gick precis jämt upp.

Fredag 12 Mars 2010

Vad har hänt sedan sist då?
Feb. gick i en rasande fart tycker jag. Vi var på resa med vikingline i början på månaden. Det var en mycket lyckad resa där vi åt en underbart god skaldjursbuffé på kvällen.  Vi fikade, spelade en del på automater etc. Ove var på bingo och Åsa tog sig ett välförtjänt besök på spa.
Förra helgen var Åsa och Marcus och såg bröderna lejonhjärta på stadsteatern. Det var en mycket sevärd föreställning.
Annars går livet sin gilla gång här i Sigtuna. Marcus går i skolan och pysslar med sin kulturverksamahet på fritiden. Åsa jobbar heltid igen och Ove är hemma. Han har återupptagit sitt målande av tavlor vilket är kul. Just nu så målar en tavla på vår förra stuga och en tavla på Kullens fyr.

I morgon ska Åsa på melodifestivalen i globen tillsammans med några kamrater. Ska bli kul.

Lördag 30 januari 2010

Den 17 Januari på min(Åsas) födelsedag blev jag akut sjuk och vi åkte in till Danderyds sjukhus där man konstaterade atkut tarmvred. Efter två dagar hemma var det dags igen att åka till sjukhuset då jag fått en bakterie i magen och hamnade isolerad på infektion. Är nu åter hemma och har börjat arbeta. Läs mer om sjudkomen under Gastic by pass.

Marcus har hunnit bli 17 år och Åsa 49. Herregud vad tiden går fort. Tanken var att jag och Ove skulle åkt Vikingline förra helgen men resan bokades om så vi åker på kryssning om 1 v. istället. Det ska bli skönt att komma hemifrån även om det bara är för någon dag.
Åsa och Marcus har lyckats få biljetter till AC/DC i Juni och det ska bli kanon.

Annars har det mest varit snöbesvär. I torsdags åkte jag hemifårn 05.30 och var inte i Tensta förrän 08.30.. Lika lång tid tog det hem. Jag har valt att ha lång resväg på 3-4 timmar/ dag men absolut inte över 7 timmar som det tog häromdagen. I går kom jag inte alls hem så Ove fick hämta mig några mil hemifrån.
Det tjatas jämt om att folk ska åka kommunalt till arbetet och inte sitta ensamma i bilar som inte är bra för miljön, men då måste tågen fungera. Det är fler än jag som inte orkar stå i 20 graders kyla och vänta varenda dag på tåg som inte kommer, tåg som är försenade. Det är alltid olika fel varje gång: signalfel, växelfel, hinder på spåret, väder etc. etc.Oftast så rapporteras det att tåget är 20 minuter försenat och man beklagar förseningen men man säger inget om att två tåg innan varit inställda vilket ger en försening på över 1 timma.
Så Stockholms lokal trafik skärpning tack. Det blev snö och kallt även denna vinter vilket ni verkar glömma varje år.

Lördag 9 januari 2010

Jag har sedan den 28 december fått stora jag menar riktigt stora sömnproblem. Jag sover oftast väldigt lite ca. 5 timmars sömn per natt och vaknar då även en 3-4 ggr och går upp. Så har det alltid varit och jag har inga problem med det. Alla personer fungerar olika och hur mycket sömn var och en behöver är helt individuellt. Några gånger per år så sover jag ingenting men det rör sig max om en dag åt gången.
Nu har jag kommit in i en riktig dålig omgång där jag helt enkelt inte somnar. För 3 dagar sedan var jag hemma fr. arbetet för att kunna sova och sov då mellan 7- 10.00 på morgonen likaså i morse sov jag mellan 7-  09.00. Alltså 6 timmar på över 1 v.
Jag är dödstrött när jag lägger mig men sedan så säger det pang i huvudet och jag blir klarvaken.
Har verkligen provat allt.
1. meditera- blir trött, slö och avslappnad för stunden men inte mer.
2. Dricka te, sitta med spikmatta och lyssna på avslappnings cd- trött och avspänd men inget mer.
3. Varm och skön dusch med fotbad- samma sak där.
4. massage
5. Kärleksliv
6. Lång sömnritual på flera timmar.
7. Insomningstabl. - blir bara piggare

Jag fungerar på dagtid och ingen som träffar mig kan inte tro att jag inte sovit men jag börjar bli orolig för en kollaps endera dagen.
Vad kan jag göra? Några tips? Själv tror jag nog mest på det jag gjort oftast att ett par timmar innan läggdags försöka varva ner med bad, te, avslappnings cd. Någon gång kommer det nog börja fungera om jag är envis men just nu är det urjobbigt.

 

Lördag 26 december 2009

Nu har det redan gått ett antal dagar på julen och det är annandagen. Julafton tillbringade vi hemma med Marcus, Cecilia och Kevin. Vi åkte pulka och snowracer i en backe i närheten av huset. Något senare kom det tomtebesök och han hade en massa klappar med sig.
På kvällen när Ia och Kevin åkt vidare blev det ytterligare paketutdelning och familjen hade en mysjul med godis, mat och tv.
På juldagen fyllde Ove pensionär och är nu en gammal man.

Nu på eftermiddagen ska (jag) Åsa på kurbad i Väsby. Det ska bli skönt (tror jag i varje fall). Jag fick en "smartbox" förra julen och det har inte funnits något bra tillfälle att utnyttja den innan.
På nyår kommer vi åka till Norrköping för att se hur man firar nyåret ut på stan där.
Sedan blir det snart dags för vanlig vardagslunk igen med skolor och arbete utom för Ove som kommer fortsätta vara hemma.
På min min sida under Gastic bypass kan ni läsa om min julmat i år.

Förvirringen är total

Häromdagen var jag och Ove på Maxi för att handla. Han gick lite i förväg och när jag kom i kapp honom så stod han och pratade med våra närmsta grannar. Ett mycket trevligt par som bott i huser  några år. Ove brukar prata med dem och jag som är borta ofta på arbete har inte sett dem mer än på håll ett par gånger sista året och då hälsat helt kort. Tidigare har vi pratats vid men på senaste tiden har det bara blivit ett hej på håll.
När jag nu dök upp så säger granntanten men det är ju du.
Hon förklarar då att de undrat vart jag tagit vägen då de inte kännt igen mig på senaste året. De har trott att den de hälsat på varit någon dotter till Ove. Från början trodde de att vi skilt oss men så har de sett Marcus så ofta så den tanken slog de bort. Nu hade de funderat om jag varit sjuk och möjligen avlidit men hade inte kunnat med att fråga Ove rakt ut. Dottern bodde nog hos honom som stöd för honom och Marcus.
Nu fick de allt förklarat för sig och det blev så att säga lite muntert. De hade verkligen haft huvudbry och tyckt synd om familjen.
Så det kan gå.

Tisdag 2 december 2009

Är i dag ledig från jobbet då jag har varit och tagit prover samt besökt tandläkaren för att laga ett hål. Det är första gången på åratal som jag lagat något hål och det var ingen trevlig upplevelse.
Ove har i går blivit pensionär och jag kan tänka mig att det känns ganska konstigt att aldrig mer gå tillbaka till arbetet på Kronoberg. För någon vecka sedan var vi på avtackning i stadshuset i Stockholm där han fick en klocka för nit och redlighet i statens tjänst. Ja, det står faktiskt fortfarande så på den även om det är 2009.
Jag mår något bättre efter min galloperation i november och kan äta lite mer rätter än tidigare vilket är skönt.
Vecka 48 gjorde mitt arbete en resa till Krakow vilket ni kan se i en egen bilderbok. Det var en perfekt studieresa till en mycket vacker stad som jag kan tänka mig att besöka igen.
Vi besökte även koncentrationslägeret Auschwitz vilket var en skrämmande upplevelse men nyttig. Det blev lite mer verkligt  att det faktiskt har inträffat när man säg stället med egna ögon. Vilken fruktansvärd grymhet som förekommit där. Tog en hel del kort där och kommer nog sammanställa dem till en bilderbok men förts måste intrycken smältas lite till. Vill ni se bilder därifrån redan nu så hör av er.

Nu ska jag försöka ta en fika efter det att bedövningen från tandläkaren börjar släppa.

Onsdag 28 oktober 2009

Har inte hänt så mycket sen sist.

Hur gick det med däcken? Jodå, polishotet gav effekt och vi fick splitternya vinterdäck av Magnus till och med. sjukt att det skulle behöva gå så långt. Nu har vårt försäkringsbolag dock börjat krångla och anser att vi hade hyrbilen för lång tid trots att vår bil inte var klar och trots att vi kontktade både verkstaden, bilfirman och försäkringsbolaget. Fick ett mail idag där det framgår att de inte vill betala notan så nu blir det nya diskussioner igen. Vi har redan lagt ut 4800 kronor på det här äventyret med bilen och som vi inte kunde rå för alls. Tar det aldrig slut?

Ove har som ni såg på nyheter startat en facebook vilket han gillar. Han går ut och kollar kort på barnbarnen etc.

Nu på måndag ska jag(Åsa) in och operera bort gallblåsan. Hoppas magen blir mer ok. efter detta.
I helgen åker vi till Västergötland på besök och nästa vecka åker Ove tåg till barnbarnen i Helsingborg.

Fredag 18 september 2009

Hösten börjar komma till Sigtuna och  dagarna rullar på för vår familj. Ove har åkt upp till stugan för att njuta av de sista varma dagarna och jag och Marcus är själva hemma.

Marcus har nu börjat gymnasiet. Han går teaterlinje på en liten skola i Sollentuna och verkar tycka det är jättekul. Jag tycker det är viktigt att man får hålla på med det man tycker om och stödjer honom helhjärtat  i hans skolval. Vad ska det bli av denna kulturnisse i framtiden.?För några veckor sedan hade han uppvisning med sin teatergrupp från kulturskolan och de var jätteduktiga. Föreställningen var ett reslutat av det teaterläger de varit på under sommarlovet. Han är en mångsidig kille som både sjunger helt underbart och kan agera bra på teater scenen.

Hur är det med vår bil då?
Äntligen är den åter men det tog över 2 månader. Häromdagen fick vi en obehaglig  överraskning då räkningen kom fr. Hertz biluthyrning.
Vi ska betala 1/3 av km.ersättningen och det var vi överens om. När vi först hyrde bilen så kunde de inte uppge vad km. ersättningen var och inte heller då vi lämnade tillbaks vår hyrbil utan firman sa bara att räkning kommer. Nu kom det ingen räkning utan bara ett meddelande att de dragit 4800 kronor från mitt volvokort. Efter hur många telefonsamtaal som helst så ska vi nu få en specifikation på vad de tagit betalt för. Vårt råd anlita aldrig Hertz.
Nästa bilproblem: När vi i April köpte vår nya bil som vi älskar och som går superbra kom vi överens med försäljaren på Volvo att vi skulle behålla våra gamla vinterdäck men skifta till nya fälgar. Detta betalade vi flera tusenlappar för. Däcken skulle gå att hämta efter 3 veckor.
Nu är det sept. och vi har  änu inte sett våra däck. Vi har varit i kontakt med Magnus som vår försäljare heter men han har 1000 olika svepskäl. Vi har hela tiden misstänkt att han sålt däcken vidare men har avvaktat att han ska våga säga detta själv. I förra veckan stod det dock klart att våra däck inte fanns kvar och Magnus lovade oss nya däck som Ove skulle hämtat i onsdags. Inga däck fanns nu heller utan det hade blivit leverans fel. Däcken ska komma nästa vecka. Jag ringde då upp Magnus och  ville ha en förklaring. Han verkade inte kunna ge någon vettig sådan utan svamlade mest att det var hemskt att det blivit så mycket trassel. Jag förklarade då att nästa torsdag kl. 10.00 kommer maken och då ska däcken finnas där annars måste vi polisanmäla försäljaren. Det ska bli intressant att se vad som  händer.
Vårt nästa råd är: Anlita gärna Upplandsmotor i Uppsala men handla aldrig av försäljare Magnus för han har noll koll på läget och står inte vid sitt ord.

Linedancen har dragit igång för terminen och jag har gått ner 1 nivå för att orka.
Dansar nu 1ggr/v i Stockholm och har väen börjat i Märsta för att få närmare hem. Hoppas jag orkar fullfölja kurserna.

Onsdag 19 augusti 2009

I går började höstens linedancekurs. Det var kul att äntligen komma igång. Tidigare har jag dansat på högre nivå men har nu bytt till nivå 4 då jag inte har samma energi som tidigare pga. operationen och sjukdom. Jag räknar med att jag inte kommer gå alla gånger men det är roligt att träffa kompisar och lära sig några nya danser. För säkerhets skull kommer jag även börja dansa i Märsta  så det åtminstone blir 1 dans dagi veckan ifall jag inte orkar ta mig till Stockholm och min klubb där.

I dag har vi äntligen fått vår bil.  Den är dock inte helt klar utan det fattas någon packning som det kommer ta månader att få. Det är inte riktigt klokt att bilen varit borta i 2 månader och när vi äntligen får den så är det fortfarande inte klart. Hertz biluthyrning är också en historia för sig. Vi har lämnat hyrbilen och enligt vårt Försäkringsbolag och enl Hertz så ska vi betala 1/3 av km. avgiften. De kan dock inte säga hur mycket avgiften är och de tog inte betalt när vi lämnade bilen utan det kommer dras på vårt kort. Känns verkligen som mygel att de kan dra en summa utan att redovisa innan vad det kommer kosta.
De som körde på oss är nog av med sina bekymmer för längesedan och jag (Åsa) kan inte låta bli att tänka elaka tankar om dem av och till och hoppas att de har det för jäkligt och drabbas av den ena olyckan efter den andra. Vi kommer förlora en stor summa pengar på bensin, avgifter, sjukskrivning som vi inte får ut fr. försäkringsbolag pga. att de körde på oss. Semestern blev inte som vi tänkt oss och jag har fortfarande ont i nacken.
Det kanske är naturligt att man tänker elaka tankar om folk som är så totalt oansvariga men för mig som är en fridsam person känns det ovanligt.

I morgon får vi besök från Oves syster. Hon kommer med buss från Norrköping och det är nog 15 år sedan hon sist var här.

Lördag 15 augusti 2009

Förra  helgen var Ove och Åsa i stugan tillsammans med Cecilia, José och barnbarnet Kevin. Det känns som en otrolig lyx att få tillbringa några dagar helt öde i skogen med en liten 5 åring. Det finns så många funderingar som snurrar i ett barns huvud.  Om björnarna kan äta upp morfars potatis, om myggorna äter gräs och inte blod. Hur man bygger en väg var ett annat intressant ämne. Vi hittade ännu en bäverdamm. Jag och Cecilia vandrade längs med ån och var så tysta vi kunde men tyvärr tyvärr inge bävrar nu heller.

I början på den här veckan hade vi besök fr. Helsingborg. Det var Freddie som var på besök med pappa Peter. Givetvis kom även Kevin och hälsade på och grillade lite korv.
Marcus har varit på teaterläger i Snöåbruk i Dalarna och hur det gick får vi först se under nästa vecka då föreställningen spelas upp.

I går var Ove och Åsa på konsert i Eskilstuna och såg Alan Jackson. Det var kanon. Mycket folk och hyfsat väder. Refreshment och Jill Johnsson var förband och det var väl bra och gjorde sitt jobb men man märkte verkligen skillnand på klass på artister när Alan äntrade scenen. Avslappnad och skön country.
I dag har vi bokat biljetter till Toby Keith på Cirkus och det lär nog bli ännu bättre, så vi ser fram mot den 16 november.
Det låter som en saga men det är sant att vi fortfarande åker omkring i hyrbil.

Lördag 25 juli 2009

I går kom vi hem efter att ha varit en vecka i stugan utanför Hörnösand. Vädret har varit ganska skapligt men inget badväder direkt. Badade en gång vid vårt närmsta insjöbad. Vi har gjort en hel del trevliga utflyker och bara tagit dagen som den kommit.
Vi var ute till Åreskutan och gjorde en kort vandring och passade på att besöka Åre chokladfabrikd mums! mums! Vi besökte Sandslåns häxmuseum och vilken tur man har som inte levde under den tiden då hade vilken grannunge som helst kunnat peka ut en som häxa.
I Tordags var vi på Bergsåkers travbana och försökte vinna en massa pengar, men vinstsumman blev inte så stor 220 kronor.
Det viktigaste av allt!!! jag har hittat en bäverdamm inte så långt från stugan. Läs om varför på min nya bäversida

På måndag börjar jag (Åsa) arbeta igen. Det blev bara 15 dagars  semester pga. sjukskrivning efter bilkrocken vilket känns alldeles för lite. Har en del ont ännu men ska göra ett försök att arbeta.
Tyvärr har vi inte fått tillbaka vår egna bil ännu men ska hämta en ny hyrbil nästa vecka då den vi nu haft ska in på service.
Det var som jag skrev i förra inlägget verkligen underbart att ha vatten i stugan. Glömde tyvärr att ta kort på vattentanken.

Onsdag 15 juli 2009

Äntligen kommer jag till skott och skriver ett nytt inlägg. Vad har jag då att skylla på att det dröjt så länge??

Midsommar firade vi i Västergötland hos min(Åsas mamma) och på hemvägen blev vi påkörda bakifrån ungefär mellan Västerås och Enköping. Ingen rolig start på sommaren. bilen är ju som ni alla vet ganska ny och nu får den tillbringa hela sommaren på verkstad i Uppsala. Vi åker omkring i en trång hyrbil. Bilen blev rejält skadad men vi lever i varje fall. Ove fick lite ont i bröstet, Marcus i en arm och jag skadade nacken och har varit sjukskriven och gått på behandling.
Vid sådana här tillfällen känns det som om en del personer inte borde få ha körkort alls. Försöka köra om en nästan stillastående kö i hög fart och med småbarn i bilen.

Nu har vi i varje fall semester och har precis kommit hem fr. Västergötland och skåne. I Skåne hälsade vi på Oves son Peter och hans familj där de två godingarna Freddie och Dante bor. Vi var på tivoli i Köpenhamn med Peter och Freddie och passade även på att besöka Christiania.
En dag var vi i Annerlöv i en stor westernshop och shoppade läckra kläder.
I Västergötland var det mest till att vara inomhus pga. allt regn.
På fredag bär det av till stugan och nu har vi äntligen fått vatten. Det är som en dröm.  Tänk att kunna få duscha, dricka vatten när du vill och kunna diska utan att snåla.

Lördag 13 juni 2009

Marcus har nu slutat högstadiet. Vad tiden går fort  alldeles för fort egentligen. Nu ska han börja sitt första sommarjobb nästa vecka  och arbeta ett par veckor innan sommarlovet får ta vid.

Ove är upp i Härnösand för att äntligen få till en borrad brunn på tomten. Vi trodde det skulle bli lätt som en plätt men i torsdags hade firmat borrat 108 meter utan att ha hittat något vatten så nu dröjer det till mitten på nästa vecka innan de tar nya tag. Alltid blir det något strul och just nu känns det som ingenting får gå lätt och enkelt. Vi som längtat efter att ha vatten till midsommar.

Själv har jag i dag varit och handlat mig ett par nya gummistövlar då det verkligen kändes akut i regnvädret. Det blev tillslut ett par randiga i en kortare bootsvariant.

I går fick jag ett mail från en person som läst vår sida och som ville kolla med mig var vi köper vårt ödlefoder. Jag mailade tillbaks och uppgav adressen till firman där vi handlar och fick nyss ett tackmail till svar.
Alltid kul när man kan vara behjälplig.
Nu ska jag gå ut på CMT och lyssna på Hank williams jr. senaste skiva.

Måndag 27 april 2009

Det har hänt en hel del sen sist vi skrev på sidan.

Påsken firade vi i Västergötland. Vi har vid Hornborgarsjön och tittade på tranor. Det är en syn att se13.000 tranor samlade på ett enda ställe.
Detta att kolla på tranor är en tradition som jag gjort sedan barnsben.

Jag (Åsa) har varit på konsert på Tina Turner i Globen. Vilken kvinna tänk om man har sådan energi när man själv är 69 år. Vilken röst. Kanonkonsert. Glad att jag fick uppleva den.

Har även varit på De tre musketörerna på Stadsteaatern med Marcus. En underbar föreställning i modern version där musketörerna är ett hårdrocksband. Gå och se om du har möjlighet.

Vi har äntligen fått vår nya bil och vi är helnöjda.Bild på bilen ser ni ovan. Visst är den snygg.

Ett litet nyss gossebarn har också sett dagens ljus. I söndags fick vi ett nytt barnbarn nere i Helsingborg. Jodå, Freddie har blivit storasyster. Killen vägde ca. 3900 och var 53 cm, så nu måste vi väl snart bege oss ner en tripp till Skåneland. Bild kommer så fort vi får någon fr. skåne

fredag 4 april 2009

 I dag kommer Åsas syster Annika på besök tillsammans med deras mamma och Annikas dotter. Vi ska i morgon gå på Brolles musical buddy Holly. Det ska bli kul.
Skönt att det är vackert vårväder när man ska knata omkring i Stockholm.
Söndagen ska vi i familjen ägna åt trädgårdsarbete och att göra vårfint på terassen.

Måndag 30 mars 2009

Helgen som precis passerat så har det hänt en hel del.
I Fredags hade skulle jag Åsa Ha semester och bara koppla av, men ack vad jag bedrog mig. Vaknade på morognen med världens utslag i ansiktet som kliade och brann. Det ser ut som stora brännsår. Vet inte vad det beror på ännu. Aningen sjukdom, virus eller bakterie eller också är jag helt enkelt fått någo ny allergi. Kul är det i varje fall inte. Var hos läkare idag som tog prover så det är bara att avvakta.

I lördags var jag och en vän på 60-tals dans i Västberga. Det var däremot jätte roligt. Otroligt att dj. fick till så mycket bra gammal musik till våra nya danser.På kortet upptill kan ni se hur bedrövlig jag såg ut som hippie.

I går söndag var jag och Marcus på Hammerfall konsert på Hovet i Stockholm. Det fick helt klart godkänt. Förband var Sabaton som också var bra och Bullet som var bland det värsta jag hört. Skandal att Hammerfall vill ha ett sånt risigt band som förspelar.

I dag har vi varit och köp en ny bil som vi får hämta nästa vecka. En Dacia logan som är en relativt ny sort i Sverige och som är förhållandevis billig. Så det blir att lämna ifrån oss vår citroen som börjat gå lite väl många mil.Ska bli spännande med en helt annat bilmärke än det vi haft tidigare.

Fredag 20 februari 2009

I dag har jag varit ledig från jobbet för att hämta Ove på sjukhuset. Han fick i går inoperetat en sk. defibrillator som ska göra att hjärtat hoppar igång om det skulle stanna. Hoppas han blir något bättre i sin hjärtsvikt efter detta.
Han kommer även vara sjukskriven fram tills han blir pensionär i dec. Måste kännas tungt att bli sjuksirven så snabbt som han blev i juni -08 och sedan aldrig komma tillbaks till arbetet igen.
Men detta får han som vi sagt tidigare berätta om själv.
Jag då? Arbetar heltid igen men känner att jag inte har samma ork som förut, vilket innebär at jag arbetar och princip åker hem och äter och sover. Dansar bara 1 ggr/v nuförtiden och har gått ner i nivå.
Det känns som det mesta kretsar kring mat och mattider vilket inte är så kul.
Men egentligen ska man inte klaga, vi lever ju båda två och har en undebar familj. Nu väntar vi på att Kevin ska fylla 5 år och att Freddie som bor i skäne snart ska få ett syskon.

Lördag 31 Januari 2009

Så har hela Januari gått utan att vi fått gjort ett enda dugg mer på sidan.
Julen var trevlig och vi tillbringade den hos Åsas mamma ner i Västergötland. Ove har börjar närma sig pensionsåldern och fyllde 64 år i December. Jag ( Åsa) fyllde 48 i januari och Marcus blev 16 år samma vecka.
Ove är fortfrande sjukskriven och väntar på sin operation som kommer innebära att han inte bara får en pacemaker utan även en inopererad defibrillator. Åsa arbetar igen efter sin magsäcksoperation men har inte samma ork som förut. Är ofta helt slut efter arbetet och har fått dragit ner på dansandet till en gång i veckan men det blir väl bättre.
Har tidigare lovat att vi ska skriva om min(Åsas) operation som var en sk. Gastric bypass men har ännu inte haft orken att göra detta, men det kommer så småningom.
Låter som vi bara är sjuka i vår familj men vi är trots allt vid gott mod och håller vårt humör uppe vilket är viktigt för att man ska orka med tillvaron och kunna se allt som faktiskt är ljust i livet också.

På mitt (Åsas) arbete har vi anmält oss till en tävling som heter gå till Berlin och det innebär att vi har 60 dagar på oss att gå den sträckan. Det blir ca. 10.000 steg/ dag kommer nog bli en utmaning för mig nu när "kondisen" inte är på topp.
Fredagen den 13 ska jag gå på spökvandring med ett gång kollegor i Gamla stan i Stockholm och det ser jag verkligen fram emot.

Nu ska jag och gubben gå och titta på V 75 på tv:n. Vi brukar tippa varje helg och så tävlar vi emot varandra vem som hade flest rätt.
Håll tummarna att vi vinner storkovan.

Tisdag 18 novembar 2008

Sidan har fått legat nere några veckor pga. sjukdom.
Ove fick i somras reda på att han hade svår hjärtsvikt och endast 20 % kapacitet kvar på vänster kammare. Han är sedan dess sjukskriven.
Nu har han i förra veckan varit på sjukhus och ska få en sk. pacemaker. När vi orkar skriva om detta kommer han få en flik på sidan som handlar om hjärtsvikt.

Jag dvs. Åsa fick i sept/oktober reda på att jag skulle genomgå en stor magsäcksoperation. Den gjorde jag nu i början av november och är sjukskriven. Mer om hur jag hanterar mina känslor kring detta och hur det är att göra en sådan operation kommer du kunna läsa om under hanteringav sjukdom ¨så fort jag orkar skriva om det.

Vi ska ändå försöka leva våra liv så normalt det bara går och att påbörja hemsidan igen är ett steg i rätt riktning. Nyheter och uppdateringar kommer som vanligt på nyhetssidan.

Söndag 12 oktober 2008

Den här veckan som gått har vi varit på utvecklingssamtal med Marcus. Det är mycket som ska planeras inför framtiden nu när han går i 9:an. Tror inte det är lätt att redan som 15 åring veta vad man vill satsa på som vuxen och ha klart för sig vilken utbildning man vill gå om man nu vill det överhuvudtag. Marcus är nog ändå ganska klar vad han vill fortsätta med framöver. Det tror jag (Åsa) att jag vet i varje fall men jag kan ha fel.

Ove har varit i stugan i 2 dagar för att få lite avkoppling. Vi var redan där uppe för ett par helger sedan och bommade för vintern men han längtade tillbaks. Han kommer hem i kväll igen.
Själv har jag arbetat hela veckan och givetvis varit på min linedancekurs.
Nästa helg är det dans i cowboyanda på Skytteholm vilket ska bli mycket trevligt.

Söndag 5 Oktober 2008

I dag har vi varit på Mickelmässmarknad i Örsundsbro. Handlade lite korv och ost. Tyvärr spöregnade det hela dagen så det blev en ganska kort visit.

I går var det en av årets roligaste händelser i linedancevärlden tycker jag. Höstfest på Ekebyloge en bra bit utanför stockholm. Det var mycket folk och 4 olika Dj.s som spelade. På vissa öppna danser som är utanför sin egens klubbregi kan det ibland bli mycket sittande men inte i går. En suverän blandning av nytt och gammalt. Alla typer av musik så alla som var där borde varit helnöjda. Besök, besök , besök nästa event där i vår om du har möjligheten.

Söndag 17 Augusti 2008

Nu är semestern över för den här gången. Vi har hunnit med en hel del trevliga saker tillsammans.
Först besökte vi Peter med familj i Helsingborg och bilder därifrån kommer i fotoalbumet. Sedan var i några dagar hos min (Åsas) mamma i LIdköping där vi hälsade på släkt, badade och var vid spikens fiskeläge.
Åsa och Marcus var i Göteborg på Iron Maiden .
Vilket drag, vilken show!!!!

Sista tiden var vi i stugan i utanför Härnösand och gjorde endel utflykter runt omkring i bygden.
Men i morgon börjar allvaret för  Åsa som börjar jobba och på onsdag börjar Marcus skolan.
Ove har tyvärr fått problem med hjärtat och är sjukskriven tillsvidare. Det känns nervöst för hela familjen och han är ganska så trött och orkeslös, men det blir förhoppningsvis bättre med ny medicin.

Onsdag 23 Juli 2008

 Befinner oss nu i Helsingborg där vi besöker Oves son Peter med familj. Lilla Freddie har blivit 3 år och är en helt underbar liten skånsk tjej.
I dag har vi besökt Kärnan, Mariakyrkan  och gått på stan och shoppat. Vi var och fikade på Ebbas fik som är ett café helt inrett i 50 tals stil. Allt från  böcker soffor, lampor. jukebox, filmafficher. Allt andas 50 tal till och med kakdisken och dess underbara bakverk andas en annan tidsåler. Vi drack glassdrinkar som var jättegoda.
I kväll ska vi trots det mulna vädret åka till stranden för ett kvällsdopp. I morogn bär det av till Lidköping igen och till Åsas mamma som är ödlevakt.
Bilder från semester kommer senare i sommar då vi är hemma igen.

Lördag 12 Juli 2008

Har inte varit inne på hemsidan på några dagar.
Maken och sonen väntar ivrigt på att det ska bli tisdg så att de ska komma iväg på sin Londonresa som Marcus fick som konfirmationspresent.
I veckan var Kevin ute på sin första resa med vår lilla båt och fick på egen hand upp en liten aborre då ha metade.
Vilken lycka för en 4 åring! Bilder på Kevin och hans fisk kommer så fort jag får dem från Cecilia( hans mamma).
Snart är det bara 1 vecka kvar tills hela familjen har gemensam semester. Den är verkligen efterlängtad.

Söndag 29 juni 2008

I går var hela familjen på Furuviks djurpark. Cecilia ( Oves dotter) och barnbarnet Kevin 4 år var med på resan.
Det blir en helt annorlunda resa när man har med sig barn. Allt är nytt och spännande och det finns hur mycket som helst att upptäcka. Krokodilen var en favorit och att åka tunna med sin morbror. Att gå vägen förbi en fri Kungsboa var mycket läskigt men rädslan övervanns när man fick hålla morbori i handen. Jag dvs. Åsa vågade inte gå in där. Jag tycker att ormar är otäcka så jag stannade utanför.
Det var en mycket trevlig dag och det finns några bilder från dagen i fotobalbumet.

Måndag 23 juni 2008

I helgen var det midsommar och den firade vi i stugan utanför Härnösand. Vi fick äntligen igång vårt vattensystem och vägen börjar det bli ordning på. Vi körde dock fast en gång efter det att vi varit på midsommarfirande inne i Härnösand vid Murbergets hembygdsgård som för övrigt var ett mycket vackert ställe.

På tal om att köra fast med bilen så var det här ingenting i jämförelse vad vi råkade ut för i början av maj.
Vi (Åsa och Ove) hade bestämt att nu skulle vi åka upp till stugan och göra fint för våren. När vi kommit söder som Sundsvall tar vi en välbehövlig fikarast och när vi ska åka iväg berättar en annan resenär att det ser ut som vi har punktering på vår bil.
Usch och fy: Vart satt reservdäcket på den här bilen, måste vi lasta ur allt. Nej vi har ju reservhjul på flaska som skulle fungera trodde vi. Men nej det var ett alaldelses för stort hål. En vänlig lastbilschaffis hjälpte oss och byta däck och vi kunde fortsätta vår tur.
När vi kommer fram till vår väg till stugan kör vi fast i leran. Hela vägen  är en enda stor sörja så när vi äntligen tagit oss loss fick vi bära all packning och gå ända fram.
Väl framme är det fortfarande fullt med snö och det fina trädgårdsland vi skulle gräva fanns det inte en chans att vi skulle kunna påbörja.
Ok. vi sätter väl i varje fall igång vattnet, men tji fick vi. Hela vägen till brunnen var översnöad så det var bara att glömma.
Fiske var det heller inte tal om då alla sjöar var istöckta fortfarande.
Så  vad gjorde vi???
Vi åkte hem till Sigtuna igen. Sigtuna - Härösand tur och retur på en dag.
Lärdom: Våren kommer senare ute i skogen i Norrland och det borde vi lärt oss genom åren. Vädret ser inte lika ut överallt i Sverige samtidigt så vi lär väl följa väderprognoserna.

Men nu är det sommar och vi har både vatten och väg. Hurra!!!!

Lördag 7 juni 2008

I dag har jag och Marcus varit i Vaxholm och badat. Vi åkte tidigt på morgonen så vi skulle få en bra plats på stranden och framför allt ville vi ha en parkeringsplats.
Det var några sköna timmar i solen. Därefter var vi och köpte ett nytt terrarium till Tagge som han ska ha i stugan så vi slipper kånka hans andra terrarium fram och tillbaks.

Förra helgen var jag på linedance i Uddevalla.Fullt med folk och mycket dans.

Söndag 25 maj 2008

I dag har vi firat mors dag. Jag fick en blomma av Ove. Av Marcus fick jag godis och en ljusstake.
De två senaste fredagarna har jag varit på konsert på Hovet.
Förra veckan var jag och "gubben" och såg Alisson Krauss och Robert Plant. Det var en kanon konsert.
Nu i fredags var jag och en kamrat och såg John Fogerty. Även det var en kanon konsert.Han har ju gjort så många låtar att alla hitsen inte hinns med under en kväll.
Det blir nästan lite allsångskänsla på hans konserter.

Här kommer två länkar en med Robert Plant och Alisson Krauss och en med John Fogerty.


http://www.youtube.com/watch?v=eYZhjLrSbUw


http://www.youtube.com/watch?v=BaVNRtGQlNU


När Marcus var liten, ungefär 1 år hade han en gammal video film som han bara älskade. Den hette Åke Ankas äventyr och filmen var inspelade med riktiga djur som hade dubbats. Filmen Marcus hade handlade om Ankan och hans vänner. Katten var tåg konduktör och Apan den onde en grym trollkarl.
Jag har försökt hitta en ny film då Marcus har gått sönder men tyvärr. Jag har nu efter mycket letande hittat en annan historia om Åke Anka på nätet som handlar om en pyroman iller. Språket är på franska men den är helt underbar.
Kolla in länkarna nedan.


http://www.youtube.com/watch?v=wNjdEN3NcLE


http://www.youtube.com/watch?v=kz9-ue6PC4g

Tisdag 22 April 2008

  Nu är den över.Vilken då? Årets linedancekryssning. Den gick av stapeln sön/ måndag.
Tänk er hela Silja Festival full med glada och dasanta linedansare. Det är ett stort under varje år hur alla kan vara så  aktiva dygnet runt och dessutom minnas alla danser.
När man ser namnet på någon dans på danslistan så tänker man först. Den där var längsedan jag dansade och den kommer jag absolut inte i håg; men när musiken börjar och man står på golvet så plötsligt så trillar alla steg på plats igen även om det är några år sedan man lärde sig dansen.
I dag är jag trött men mkt. nöjd med årets kryssning. I fotoalbumet ligger några bilder jag fått fr. Karin på oss som var på resan tillsammans.

söndag 6 april 2008

I helgen har mamma och Annika varit på besök. Vi var  och såg Mara Möllers show på Vasateatern. Det var jättebra. En enssasm kvinna på scenen med en orkester i över 2 timmar. Hon kunde verkligen allt( dansa flamenco, sjunga opera och rock, imitera)
Har ni inte sett showen så gör det.
 Jag har även varit på 50- 60 tals fest "linedance" gietvis i västberga . Det var mkt. lyckat och snart väntar linedancebåten.

långfredag den 21/3-08

Nu är det påsk. Hade tänkt att jag och Marcus skulle åkt till Västergötland till min mamma och till min syster med familj. När jag såg väderprognosen över västsverige ändrade jag mig. Det ska tydligen bli rena busvädret så det blir till att stanna i stugvärmen i Sigtuna.
Jag hade fått ett ny hälsning i gästboken fr. spanien. Det är jättekul att få påhälsningar fr. personer man inte känner.  Jag besökte givetvis deras hemsida och tittade på deras underbara hem nere i södern. Vad man längtar till värmen vid sådana tillfällen.
Har själv varit ett antal gånger i spanien bland annat 10 gånger på Menorca som jag verkligen älskar. Nu var det ett par år sedan sist.
I dag har vi besökt Cecilia (dvs. Oves dotter) med man och barn. Kevin finns med i fotoalbumet och för oss är han världens godaste 4 åring.
José bygger piñatas som är jättevackra och han ska skicka över lite kort på dem så ska han få en egen del på hemsidan där han kan visa upp sina alster.
Jag har lagt in lite nytt under skolan såsom berättleser om Jockoma och Nickelilltroll under 60 talet.
Var väl allt för idag .
Ha en trevlig Påsk.

torsdag 6 mars

Har idag skrivit lite nyheter om Tagge.
Är hemma fr. arbetet och har varit det i 14 dagar. Haft först problem med hjärtat och sedan en prakthosta. Jag dvs. Åsa som annars sover max 4 timmar/ dygn har nu sovit 15-16 timmar i 2 v. och är ändå trött. Först de 2 sista dagarna som det känns som jag vaknat till liv lite igen och hoppas att jag ska kunna gå till arbetet på måndag.
Det är vår ute och solen sksiner och här har man bara legat.
Det har inte heller blivit så mkt. linedance de sista veckorna och usch!! vad jag grämer mig över att ha missat några danser då det ofta är svårt att ta igen flera i efterhand.
Ja, ja dags att sluta gnälla och tycka synd om sig själv utan komma igen.

Måndag 4 mars

Har i dag påbörjat 2 nya bilderböcker.  Dessa har anknytning till nostalgi sidorna och en bok kommer vara inriktad på född 60 tal och en på född 40 tal.

Lördagen 9 Februari 2008

Har nu påbörjat de två nostalgisidor som jag planerat. En för det årtionde jag är född på alltså 60 talet och ett från gubbens 40 tal.
I dag har det handlat om tv program vilka kommer bli fler än de som står nu. Sedan kommer sidan byggas på med kläader, företeelser etc.
I dag på förmiddagen åkte vi en utflykt till Månkarbo och fikade på café Syltkrukan där vi varit förr.
Det är mycket mindre trafik där nu då nya E 4:an är klar så många av de mindre orterna man förr åkte igenom kommer tråkigt nog att kanske självdö.
Så har ni vägarna förbi småorter när ni är ute och resor så stanna och sväng av huvudvägen så inte dessa små orter med sina mysiga fik, matställen och affärer dör ut.

Torsdagen 7 februari 2008

Wow. Två inlägg under 1 och samma dag men jag måste bara berätta om den underbara hemsidan som jag hittat för oss som är födda på 60 talet.
Den heter jag minns mitt 70 tal och det är verkligen det man gör.
Själv minns jag tvprogram såsom Vilse i pannkakan, Humle och Dumle, Teevinken, Tårtan men mina favoriter var Ville, Valle och Viktor.
Hur jag än letat på näten så kan jag inte hitta något om Pellepennan och Suddagumman som också var en favorit.
Vem minns inte V-jeansen, träskor och pippitröjor. För att inte prata om den förhatliga silkespolon och sammetsbyxor.
Ska försöka mig på att göra en egen nostalgi sida så småningom eller två. En för min barn och ungdomstid och en fr. makens ungdomsår då han inte är föddd på 60talet utan 40 talet. Tills dess så besök Jag minns mitt 70 tal. Läken finns under nya rubriken Nostalgi.
 
 

Torsdag 7 februari 2008

Har idag varit med Marcus hos tandläkaren då han ska genomgå tandreglering. Det var lite av en flashback att gå med honom dit och jag mindes hur man led vid varje tandläkarbesök som barn. I dag är både tandläkare och tanksköterskor snälla och rara och nästan i överkant omhändertagande av sina patienter.
När jag som barn besökte tandläkaren kändes det som de var utbildade till att plåga barn . Jag minns med förskräckelse den argsinta kvinnliga tandläkaren hos foktandvården i Lidköping och som alla ungar var livrädda för. Hon skällde på en om allt, hon var hårdhänt och bände upp munnen med våld om man inte gapade tillräckligt stort och borrade glatt utan bedövning ellr om man fick bedövning så stack hon sprutan fel  så den kunde träffa läppen och man var bedövad lång tid efteråt.
Jag är född i början av 60- talet när flourtanterna "härjade" som värst i skolan och vill du minnas hur det var så lyssna på Björn Rosenströms flourtanten.

http://www.tandvard.praktikertjanst.se/upload/Tandvård/flash/fluortanten_laten.htm

 
   

Nårsdagen 2008

Har nu gjort ett pussel och ett memoryspel.

Gott nytt år

Lördagen 28 December

Har nu flyttat allt som ska flyttas fr. K-webben och hit. Lite tråkigt att inte fler än de som vi ger adressen till kan läsa vår sida, men en del gamla k-webbare kanske tittar in.

19 December 2007

Har idag påbörjat vår nya hemsida. K-webben kommer läggas ner och därför påbörjar vi nu en 123 sida. Det mesta från k-webben har flyttats över hit så ni som besökt oss där kommer känna igen er.
Arbetet med att flytta allt kommer nog ta ett tag men bättre sent än aldrig.