Blondie och Nisses valpar 2009
Thoomsten's Red Hot Lover "Nisse" och Happy Life Blondie
Uppdatering 12 juni 2009
SÅLD!

Prima Ballerina hos veterinären på ombesiktning idag. Allt var helt OK, en grundlig undersökning blev gjord. Jag har de som är intersserad men ännu ingen säker köpare som jag har godkänt. Titta på henne, ni måste förstå att hon är för fin för att bara gömmas hemma! Hon måste få komma ut och visa upp sig på hundutställning, kolla vilket vackert uttryck, fint huvud och vilken resning denna tik har! Dessutom är hon öppen, glad och pigg. Om jag inte redan hade 5 hundar hemma så hade jag sparat henne själv.

Är du rätt ägare till Ballerina? Klarar du av att hålla pudelpäls? Kan du klippa eller har du en bra frisör? Kan du visa en pudel i ringen? Ger du henne en tjans på minst tre officiella utställningar?
Ring mej i så fall.

Tålmodig Ballerina
Gå skottkärra hos veterinären? Nej, böj och stäckprov som Ballerina klarade galant.

En kärlekshistoria

Samma dag som vi köpte Nisse så parade han Amantilla. Blondie hade precis börjat löpa men det stod helt klart att hon gillade den nya snyggingen. Och att Nisse tyckte att han hamnat i hundarnas paradis!
Blondie släppte till redan 9 dygnet i löpet och fortsatte släppa till i en hel vecka, det har hon aldrig gjort tidigare. Under vår parningsresa till Stockholm (för Chica) fick Blondie o Nisse dela bur, något de inte alls hade nåt emot. Väl hemkomna var vi tvungen att låsa in Nisse i hundrummet för att han inte skulle para Chica också. Det var inga problem, bara han fick ha med sig Blondie.


Stora dvärgvalpar

Den 7 april kl 18:50 kom första valpen, en tik på 244 g - fröken rödband. 19:30, under min filmning kom dunderklumpen, herr blåband om hela 299 gram! Det är den största pudelvalp jag har förlöst under alla år!
Med så stora valpar så kan jag gott säga att födelsevikt inte är tillförlitligt på hur stora valparna blir som vuxna.
20:10 tik 251g ljuslila band, 20:50 hane 231 g mörkila band, 21:10 tik 194 g cerise band.
Normal födelsevikt på dvärgvalpar är 155-200g.
Mellanvalpar 165-250 g där de minsta bland stora valpar kan bli dvärg.  


Alla fem mår gott en dag gamla
Alla valpar har fin färg, en hane är rödare än de andra. Ska gå igenom de intresseanmälan som finns och ge besked om bokad valp, men inte före påsk.
Har bokföring o moms samt företagsdeklarartion som måste göras först... jag arbetar med det som står mig varmast om hjärtat med pappersjobb som största nackdel. Men å andra sidan så är det en trygghet för valpköparen då konsumentköplagen gäller och du köper ej din hund svart.

Uppdatering 20 maj
När valparna var ca 3 veckor fick katten Sneeze (siameskorsning) för sig att valparnas korg är ett bra ställe att sova på...  våra katter är så hundvana att jag kallar dem hutter (hund-katter). Alla valpar fick inte plats i korgen så Sneeze fick gå och lägga sig i soffan i stället...

Hundtrim i växthuset
Den 19 maj var stora bad-dagen. Liz från Emelies hundklipp hjälpte till med att bada och klippa alla 14 valpar... sen var jag helt slut. Pga wiplash och fibromyalgi bör jag inte göra sånthär för mycket, nästa dag kan jag knappt göra något alls. Men jag har ju min "magiska maskin" så jag hämtar mig snabbt efter en behandling med LIFE system eller QXCI. Utan min alternativa medicin hade jag inte tagit mig ur sängen...

Liz praktikant tog bilden.

Liz hjälpte mig fotografera valparna, så varsågoda alla som längtat efter att se dem!

Happy Life Prima Ballerina SÅLD!
Prima Ballerina är en söt dvärgtik. Hon är välvinklad och med en kort och stadig kropp. Har tidigare varit tingad till utställning men blev avbokad. Är du utställningsintresserad är detta rätt hund för dig. Det är synd att klippa bort en sån bra päls och gömma hunden hemma.... när fler borde få njuta av en vacker aprikos pudel.

Ballerina i gröngräset
 Är jag söt eller SÖT?  Besiktad helt utan anmärkning 1 juni 2009.

Happy Life Gullixie såld till Norge

Rött band - Gullixie. Stor och kraftig aprikos tik med födselvikt 255 g, kan halka iväg och bli liten mellanpudel.
Skön stil och lagom busig. Lämlig sällskapshund och hobby-dressyr för skojs skull, även till första hund. Orkar gå på tur långt och springa vid cykel i lagom takt som vuxen.


Happy Life Xanthous Xena
SÅLD!
Rosa band - Happy Life Xena.
- Jag har ju inte tänkt bli utställningshund och jag är redan såld... varför kan jag inte få sitta i gräset i stället?
-Men lilla vän, alla pudlar måste lära sig stå fint på bord för ni ska klippas helt ca varannan månad! Så lika bra att börja NU!

Xena i gräset
Nu är jag nöjd! Hälsar till matte i Landvetter.

Happy Life By Chance Rufus
Rufus är mascot på den stora Zoo-grossisten Gibbon AB
Han har gjort reklam för torkat hjortkött från Nya Zeeland i en egen brochyr...

Happy Life By Chance Rufus. Han fick börja som extra-syskon åt Guldklimpen Merry. Annars hade hon fått vara ensam valp hos Chica. Att lägga en till valp hos en dominant tik är alltid en chansning och det blev hans namn.
Rufus har han fått i tillägg av husse och matte.
Rufus är en supersocial charmknutte som redan vid 4 veckors ålder gick ut och hälsade på folk o hundar i storstugan, har aldrig sett någon så tidigt socialiserad valp.

Kolla in hans blick, det är sååå Rufus - vem kan motstå den?

Rufus sträcker på sig
Men nog kan jag sträcka på mig och visa upp mig. Gibbon AB (stor zoogrossist där jag kan handla åt er) får en fin levande mascot i Rufus!

Happy Life Red Hot Chili
Lila band har Happy Life Red Hot Chili. Röd hane med stora planer framöver. Matte Linnea går hundlinjen på naturbruksgymnasiet utanför Karlstad.
Han kommer att få prova på alla typer av hundsport. Sen blir han utbildad i det han passar bäst för. Agility, lydnad, freestyle, viltspår och utställning är mattes intressen.
Chili har den där extra vakna blicken och följer med - perfekt för avancerad dressyr.

Chili
Chili är ännu lite spänd när man ställer upp honom - efter en lång dag med bad, klipp och fön för första gången i livet.
Tassarna vrids ut av spänningen men man ser hans fina vinklar, härliga päls och att han har ett ben i varje hörn - kan stå stadigt.
Vi väntar oss höra från honom de närmaste åren och följa hans framgångar!


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Anja | Svar 12.08.2011 20.42

Jag har en aprikos dvärgpudel hemma! :) Domma pudlarna ser precis ut som han gjorde när han var liten! Älskar pudlar, och kmr alltid att köpa sånna. <3

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.12 | 18:21

Hej jag och min man pensionärer, söker mellanpudel tik valp alla färger inte vit, vi bor i villa landet, nära till skog, har stor hundarna, har en cockerpoo .

...
28.10 | 10:05

Hej
Vi är intresserade av en röd tik till sen vår/tidig sommar
Eller nu runt jul.
Vi har varit pudelägsre i 12 år och längtar efter en ny!
Mvh Catrine

...
10.08 | 17:41

hei jeg er fra Norge og er på søken etter en hanne til min tispe. Jeg liker godt Nicke. Jeg er ny som oppdretter. Jeg har en fawn hunne. Er medlem i NPklubb.

...
24.07 | 15:33

HEJSAN, FIN HEMSIDA. JAG OCH MIN MAN LETAR EFTER EN MELLANPUDELTIK, KAN TA EMOT EN VALP NÄRSOMHELST PÅ ÅRET. VI ÄR PENSIONÄRER.
MVH ROSEMARIE

...
Du gillar den här sidan