Ruth:s förehavanden och funderingar
Söndag 23 november
23 november 2008
Dagbok är övermaga att säga om denna sida.
Har döpt om den till anteckningar.
Valparna mår bra och jag har varit på Hälsomässan i Uddevalla idag. Hade helst velat vara med i Oslo på nordens största mässa men då vi haft magsjuka under veckan så finns det inte krafter till det.
Å andra sidan var det lite folk i Uddevalla så jag hade god tid att prata med utställarna och dela ut mina brochyrer om alternativmedicin.
På Lördag drar vi ned till Malmö och sover hos vänner för att ta flyget till Teneriffa sen. Ska bli härligt att ta långa vandringar i solen, tar med gåstavar. Får se om Teneriffas befolkning har lika roligt åt dem som de hade på Gran Canaria för två år sen. Do you think its going to be snow? No, have you ever heard about waterskiing? Då blev det tyst.... fniss...

Bilden är från Gran Canaria, Julrosor tillsammans med  palmerna kändes lite udda....
Lördag den 5 juli
 Ungefär såhär såg jag ut när det var 4 valpar som skulle lämna oss idag - alla papper, valplåda, snuttefilt -och glömde lämna ut SKK:s film o häfte -välkommen valp. Ska fråga om ni vill ha dem per post...
Först for Yummie till Munkedal. Sedan Brago Junior med salig matte till Skillingaryd. Aprikot Jam och Tiny Tina åkte X2000 med Kerstin och Star. Tina går vidare till Örnsköldsvik.
På bilden: Amelie med gult band o broder "Rulle":
Rulle åker på torsdag och Amelie är preliminärt bokad till Söndag. Kvar till salu: Gille och Ville, Cherie och Ami
Onsdag 2 juli
I dag har alla 12 valpar varit hos veterinären och fått sina id-chips i nacken. Vi gjorde också hälsokontroll- besiktning, ALLA var helt friska! Och ALLA hanar har sina testiklar nere på rätt ställe.
Och INGEN blev bilsjuk, trots att det var första bilfärden för mellanpudlarna. Dvärgarna har ju varit och besökt sin pappas matte, Yvonne Castell, för extriör-bedömning. 
Veterinär Pia Fosberg på Varekils Djurklinik skrev på alla besiktningsintyg:
"Mkt trevlig, välskött valp"
Tisdag den 17 juni

Nu är valparna 5 veckor. Jag har börjat klippa dem, här en aprikos mellan tik Yummie och en röd dvärghane Red Rudolph "Rulle"- de blev bokade idag och vi har skrivit SKK:s kontrakt. Se Valpköpare 2008.
Det går nu att boka tid och komma hit och träffa alla valparna och mammorna. Finns aprikos och röd dvärg- tik och aprikosa mellan-hanar kvar. 
De är registrerade och deras stamtavlor finns på SKK:s hemsida, hunddata- sök hundar tex Happy Life Delicado.

Söndag den 16 maj

Kollade på fotona som jag tog på väg hem från jobbet i Göteborg i torsdags. Härligt att det är ljust efter nio på kvällen, det här är solnedgång över Tjörnbron. Jag har en fantastisk vacker väg mellan E6 och hem till Röra / Prästbacka på Orust.
Konstaterar att jag är nöjd med min nya kamera, en Canon PowerShot A570. Tack Stig för det jobb du lagt ned för att kolla bildkvalité mm på nätet.

Av en händelse så hittade jag 123:s svenska sida, en valpköpare i Norge har en på norska. Dom är "kämpeförnöjt" med sin Happy Life Speed of Light, e CHICA. Läs mer på deras sida http://www.123hjemmeside.no/Mullan/13711484

Så nu kunde jag plötsligt göra en hemsida själv, utan att behöva lära mig krångliga datorsaker. Jag är en typisk användare på dator, ingen fixare- vill att det bara ska fungera. Jag jobbar vid datorn nästan dagligen, är Biopat och sysslar med kvantemedisin som de säger i Norge, mer känt i Sverige som Frekvensmedicin.
Jag tar emot både människor och djur- hundar, katter och hästar. Det kan du läsa om via min andra hemsida, www.framtidsmedicin.nu
Kanske gör jag en 123-sida om det också, projektet om Islandhästar och sommareksem borde ha en egen sida med foton. 

Det tog en bra stund att lägga upp alla foton o jag var färdig kl halv tre i natt .  Raglade till sängen...

Så idag återstår mer foton, klippa klorna på alla hundar inkl valparna. Behöver göras varje vecka för att de ska få snygga klor. MÅNGA klor blir det... 12 valpar o 4 vuxna, de har 10 fram och 8 bak per hund! Behöver du miniräknare? 

Och så är det dags för annonser på valparna, uppdatering på Pudelklubbens hemsida, Blocket, Vovve.
Så här långt är 3 tingade, en aprikos mellan-hane o en tik, en röd dvärgtik.

Onsdagen 21 maj

Att klippa klorna på de små valparna , det ser vådligt ut! Klotången är nästan lika stor som valpen. Men detta är en Doggyman japansk superkvalité- tång, skär väldigt exakt utan att mosa klon. Det går även att klippa med en riktigt vass sax sålänge valparna är små. Pulpan syns väl på små valpar, sedan måste man spana efter papaejojnäbb" och klippa där klon böjer sig o smalnar av. Detta är lättatst att se om man klipper ofta.

Tordag 22 maj
Det hela skedde inte utan kommentarer från Chica, hon talar gärna om vad hon tycker. Och matte kommenterar: du behöver ett bad igan, du har tuggat in Klass hundmat i öronen... och så börjar du bli skäggiga damen. Jag vet vad jag har att göra i helgen, även min tovtillverkare -unghunden Amantilla- åker med.

Vem behöver stickning när man har några pudlar? Får man lite rutin på det hela kan det vara rätt avkopplande att hamna i "trimtransen". En mp3-spelare med god musik eller varför inte en ljudbok kan förhöja upplevelsen ytterligare.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.12 | 18:21

Hej jag och min man pensionärer, söker mellanpudel tik valp alla färger inte vit, vi bor i villa landet, nära till skog, har stor hundarna, har en cockerpoo .

...
28.10 | 10:05

Hej
Vi är intresserade av en röd tik till sen vår/tidig sommar
Eller nu runt jul.
Vi har varit pudelägsre i 12 år och längtar efter en ny!
Mvh Catrine

...
10.08 | 17:41

hei jeg er fra Norge og er på søken etter en hanne til min tispe. Jeg liker godt Nicke. Jeg er ny som oppdretter. Jeg har en fawn hunne. Er medlem i NPklubb.

...
24.07 | 15:33

HEJSAN, FIN HEMSIDA. JAG OCH MIN MAN LETAR EFTER EN MELLANPUDELTIK, KAN TA EMOT EN VALP NÄRSOMHELST PÅ ÅRET. VI ÄR PENSIONÄRER.
MVH ROSEMARIE

...
Du gillar den här sidan