OM FONZIE

FONZIE

Halloj!
Jag, Fonzie föddes den 15 februari 2004 hemma hos Bitte & Nisse på
Kennel Brinies . Bästa stället att se dagens ljus, tycker jag🙃.
                                                         
      

Jag har 10 syskon och bästa brorsan Dalton hamnade inte alls långt ifrån mitt nya hem, vilken lycka! Vi har busat oss igenom många kurser och ibland fick Dalton bo hos oss några dagar, supermysigt!

 

När jag var 2,5 år skulle vi plötsligt flytta.  Matte hade fått ett "bättre" jobb. Hur vi kunde lämna vårt paradis på landet för att flytta till en av dom solfattigaste platserna i Sverige ja det fattar inte jag.  Nu bor vi i Växjö och jag har fått skaffa  nya Briardpolare! Finns några snygga brudar här som jag gärna stilar för!

Annars tränar vi ganska mycket, spår, sök .......ja det mesta som är kul, och det är det mycket som är!  


Matte säger att jag är jätteduktig på att spåra och att leta efter männsikor är också ballt. Lydnaden, nja den är ett annat kapitel!! Matte säger att hade jag haft en bättre förare från början så hade det gått mycket bättre, fast jag tycker faktiskt att det är sådär lagom roligt. Ibland blixtrar jag till men känner jag inte för det så kan matte få kämpa sig blå!! Jag har helt enkelt annat att tänka på, brudar och så. Vi tränar i alla fall ofta och folk tycker nog matte är lite tokig som tränar och tycker att det är så roligt fast vi inte har tävlat än!! Fast det beror på lydnaden säger matte och på att hon hör som en kratta! Vem fan kan tävla lydnad utan att höra vad tävlingsledaren säger. 

Enligt matte är jag världens bästa (oftast) Briardkille. Snäll och gosig med en stor räv bakom örat.

Ha det!
FFakta om Fonzie

Namn:
BRINIES FONZIE
Pappa:
BOSTON Z ANDAYE "TASSO"
Mamma: BRINIES PINA COLADA"
PINJA"
Född: 2004-02-15
Ras: Briard
Kön:
Hane
Färg: Fawn
Vikt: 37 kg
Höjd:
68cm
HD status:
A
AD status: ua
Äter: Nutro Choise Large Breed Maintenance. Tycker fodret funkar jättebra till min kille.

Fonzie är ganska sparsamt utställd. Han har ställts några gånger mest som träning på "inoff" utställningar där det faktiskt har gått riktigt bra. Gubben är dock precis som sin matte kobent (hastrång). Inte hela världen tycker jag för i MINA ögon är han den VACKRASTE BRIARDEN som finns😘.

Fonzie tycker om:
Matte
Tikar
Mina föräldrar, lycka på jorden!
Bita syrran i baken (synd att hon bor så långt bort!)
Mammas mat!! Torrfoder släng dig i väggen😉
Åka Skoda med mamma o pappa, mattes hundanpassade Opel göre sig icke besvär!
Jaga katter och kaniner (framförgående+kaniner=avslitet finger).
Att vara ute, JÄMT!
Fjällvandra, skulle gärna dra efter dom där renarna!!
Vara med matte på jobbet när hon är i fält! Vad kan vara bättre än att hålla koll på ett gäng (inte lika kul när hon är själv) som yrar fram utefter ett vattendrag. Dricka i bäcken, briardrace i skogen och pricken över i:et valla dom yra hönsen. Att en och annan nästan trillar i vattnet, vad gör väl det.

Fonzie tycker inte om:

Hundar i trapphuset!! Vi har blivit påflugna såå många gånger! I hissen (lös hund kommer inrusande 2ggr), utanför hissen, utanför porten, i korridoren... Som tur är har jag lyckats slänga runt Fonzie och stått mellan honom och den anfallande hunden (olika hundar)! Men detta har lett till att han är vaksam som attan i trapphuset, konstigt va😠. Och vad jag tycker om oansvariga hundägare behöver jag knappast skriva här!

Gillar inte när matte trixar med tassarna. Ser han att jag går till skåpet med sax och klotång så försvinner han med blixtens hastighet. Hmm, kommer han undan? Nej, såklart inte, vi har (eller jag har) hittat ett sätt som funkar. Annars är det inte så lätt att klippa klorna på en trilskande briardhane.

Fyrverkerier!Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS