15 April 2018

Alla valparna har öppnat sina ögon och nu försöker de även kravla omkring på 4 ben vilket inte är så lätt till en början Vinkar

De äter och går upp i vikt som de ska. 

Nu på onsdag blir de redan 3 veckor, tiden går fort, föddes 28 Mars alltså. 

Funderar på namn till de, en tik som kenneln behåller själv och tror nog namnet på henne blir Glimra, de 2 fakó-färgade hanarna, den ljusaste utav de Glittre och den andra då Glimre, sen har vi då 2 svartfödda hanar som förmodligen kommer bli grå som vuxna, Myzgos och Myzglam.Cool  Sen om det blir så återstå att se Ha ha!2 Hanar letar efter egna hem.  

Info. om deras mor Glittra, som heter i stamtavlan  Kasevan Ainoa Laatuaan
MH Känd mental status, etta på skott=skottfast startad i Freestyle klass 1, godkänd vallanlagstest, tävlat i vallning, ( 62 poäng av 100) i Ungern september 2016.
Godkänd anlagstest i Sverige 2017. 
Titel RLD N (Rallylydnad diplom nybörjarklass) och uppflyttad till lägre klass sök 2017.

och valparnas far Mysco som heter i stamtavlan Borgarmarken's Mustang Cobra

JWW-08 SE UCH NO UCH
LPII RLD N SÖKH II 
MH, Känd mental status etta på skott = skottfast.
Första pris lydnad klass 3, enligt gamla reglerna . Godkänd vallanlagstest Sverige, Godkänd vallanlagstest Ungern, Godkänd Working herding test i Ungern (motsvarar vallningprov för kroppsvallare i Sverige), tävlad i vallning i Ungern två gånger, en gång med godkänt resultat. Godkänd högre klass spår. Godkänd högre klass sök. Rallylydnad diplom nybörjarklass, Godkänd i Freestyle klass 1, startad i Heelwork to musik.

Så var det äntligen dags Ler att Glittra skulle få bli mor åt ett litet gäng Pumivalpar. Stolt fader är Mysco. Kullen är beräknad födas omkring Påsk, men tror nog hon kommer valpa tidigare. Glittras mor fick henne + övriga syskon dygn 58  nämligen Vinkar och sådant kan gå i arv. Nåja det återstå att se. Kullen kommer födas hemma hos Lena i Forshaga, Värmland, där både Glittra och Mysco bor.

Lite info. om föräldraparet Ler

Kasevan Ainoa, Glittra kallad 
Laatuaan, meriter

MH
Känd mental status, etta på skott=skottfast startad i Freestyle klass 1, godkänd
vallanlagstest, tävlat i vallning, ( 62 poäng av 100) i Ungern september
2016.
Godkänd
anlagstest i Sverige 2017.
Titel RLD N
(Rallylydnad diplom nybörjarklass) och uppflyttad till lägre klass sök
2017.
 
 
JWW-08 SE UCH NO
UCH

LPII
RLD N SÖKH II Borgarmarkens Mustang Cobra meriter. Mysco kallad
MH,
Känd mental status etta på skott = skottfast.
Första pris
lydnad klass 3, enligt gamla reglerna . Godkänd vallanlagstest Sverige, Godkänd
vallanlagstest Ungern, Godkänd Working herding test i Ungern (motsvarar
vallningprov för kroppsvallare i Sverige), tävlad i vallning i Ungern två
gånger, en gång med godkänt resultat. Godkänd högre klass spår. Godkänd högre
klass sök. Rallylydnad diplom nybörjarklass, Godkänd i Freestyle klass 1,
startad i Heelwork to musik
 
Båda föräldrarna är givetvis HD-fria, ED-fria och patella 0, ögon är så klart U.A. också.
Tillgängliga givetvis. 
Är en kull jag verkligen ser fram mot Kärlek så nu väntar jag bara på roligt telefonsamtal från Lena Ler stort Glittra är den ljusa och Mysco då den grå på fotot, prisrosetterna är för Rallylydnad Wow!

 

 

 

 

CoolSå var vi inne i en äkta höstmånad! September månad var nästan som en sommarmånad med ljuvligt solskensväder nästan varje dag, så härligt så Wow!

Okt. har också varit fint men blivit kyligare ute och så har det blåst,Coolfortfarande mycket torrt ute i markerna / skogen. Än så länge har jag inte behövt skrapa några bilrutor iaf, tacksamt!

Denna månad blev jag 1 år äldre dessutom var det jämt. Gjorde ordning inne i gamla huset så kunde ta mot gäster där. Inte så lätt smita ifrån med 5 hundar! Vinkar

Men det blev bra det hela och var riktigt mysigt sitta där inne igen Kärlek. Husse fick hjälpa mig sätta up den stora planch tavlan. täcker nästan hela väggen där. Men blev fint. Husse hämtade också min mor så hon kunde vara med några timmar i alla fall vilket gladde mig. Sen var husses ´båda barn här och Roger hade så klart sin familj med. Leslie och lars var här med. Sen det som gjorde mig mycket glad och för att inte tala om paff var att Lena, Lina, Tobias och med sin Lizza kom. När jag öppnade dörren så måste jag sett ut som en fågelholk Galen! men en glad sådan! Mycket trevligt som sagt. Fina blommor även med bud kom, goa viner + en Palinka, Ungersk specialitet Ha ha!, min favorit whiskey, sen får jag gå och göra fotvård Wow! härligt säger jag bara!

Pumisarna från Värmland var också med, roligt få träffa dem igen, gamla Zing, sen Mysco och så bustrollet Glittra. Hon charmar som vanligt alla Cool Nu börjar hon dessutom lägga på sig lite också, men hon tillhör ändå den sorten av Pumi som är smal.

Sedan var det över 200 grattis-hälsningar på facebook! Så nog kände ma sig firad!

Oktober kom dessutom med vackra trädfärger igen, nästan så man blir salig. Älskar verkligen dessa färger mot vår blåa himmel. Så vackert så!

Över till hundtext! Nästan alla utom en hane, Faxe, har fått egna hem, är Rockys kull ihop med Fixa. Om någon är intresserad så finns han på www.FunFix.se  kennel hos Susan. Kullen är jättefin och alla valparna funkar bra i sina nya hemmiljöer där de får testa på olika saker.

Cezars sista kull ihop med Skallabackens Lyra, där det bara blev tikar har också visat framtassarna Ler En utav tikarna ställts ut i valpklass med finfina resultat dessutom Ler stort. En svart liten skönhet. Själv har jag taget det lugnt med utst. nu sista tiden, man ska vara ledig och det ska inte vara för långt att åka heller Blinkar.  

Cool Snart ska jag åka ner och se Rockys valpar ihop med Fixa, nu 5 veckor gamla.

Längtar så Hjärta

För övrigt sig likt här tycker jag, har fått min goa skratt frånCoolen annan sida.Snart har jag lite ledigt igen, så skönt. Vädret varit helt ok men har inte badat ännu, lite utav en badkruka får man nog erkänna Vinkar.

Igår fick bägge grabbarna bus här, Cezar och Rocky ett bad, uppe hos husse då han har badkar. Lätt och smidigt!Sen är de befriade från pinke-lukt Ha ha!!

Tikarna löper här så för tillfällethar jag 2 porrdamer. Grabbarna bus duktiga, tysta och äter som de ska trots höglöp.

Lite lite gnäll o pip men då på dagtid och det får man stå ut med.

Gäller hitta på roliga saker göra med dem så är det inga problemWow!.

Sen en tråkig sak som inträffat för ett tag sedan, lilla Zoda finns inte mer Ledsen

R.I.P. Zoda. Hennes kräkningar ville inte upphöra och till slut blev det bara för mycket för liten hund så vi beslöt ta bort henne. Man gick ner i magen på henne vid ett tillfälle men kunde inte hitta något speciellt. Kyckling tålde hon dåligt som ska vara så kallat snällt för hundmagar, men men......idag vet man inte ens vad de ger de små gula ulltottarna Förvirrad varken här hemma eller övriga Europa.

Kycklingarna ska ju växa fort, för fort anser jag. Vissa saker var nog bättre förr.

Dags uppdatera lite igen! Ler

En fin kull på kennel Fun Fix har kommit till världen Hjärta de föddes midsommarafton Ler stort.

Om ni är intresserade så gå in på www.funfix.se  och ta sedan kontakt med Susan.

För övrigt är det sig likt här, helgen som gick var vi i Tvååker på ustställning.

Marie från Stafstugans kennel var här med 2 Mudi som hon fött upp själv. Första gången d evar på ust. och det gick riktigt bra för dem, Osacar BIR och Hilda BIM med Cert o Cacib första dagen Wow! och andra dagen vart Hilda BIR. Marie var glad som en lärka vilket var lätt att förstå.

Själv ställde jag lilla ChaCha i Ö.kl. båda dagarna och hon fick V.G. 1-a i sin klass första dagen och dag 2 blev hon placerad som nummer 2. Bra kritik och domaren såg hennes fel som jag så klart vet om också Ha ha! Lite väl grund bröstkorg.

Börjat jobba igen efter semestern, 2 nätter gjorda kändes helt okey.

Ser att bloggen börjats läsa mer igen också Vinkar

 

Senaste kommentarer

05.01 | 14:22

Hej köper en pumi är utbildad hundinstruntör

...
29.09 | 13:03

Är så nyfiken på denna ras. Undrar om den skulle passa som besöks och terapihund?

...
23.11 | 15:44
Förstasidan har mottagit 3
09.12 | 15:48
Att leva med Pumi har mottagit 4