Det har gått troll i mina skriverier för texten bara försvinner, Nu gör jag nya försök. Rönnbären lyser upp i naturen den här årstiden och och klasarna hänger röda och frestande
för fåglarna. Man kan göra sylt av och gelé av bären också och det blir en något bitter produkt- Numera behöver man inget saft- och syltförråd utan köper en burk eller flaska när man behöver
den. Min mor hade källarhyllorna fulla av saft och sylt. Det var hennes stolthet att se om sitt hus så att intet ingonsylt använde man till allt möjligt och lingon och mjölk var en vanlig efterätt ruktsoppa gjord av blandad torkad
frukt var en vanlig och omtyckt efterätt. Saftsoppa med skorpor fick man när det var idétorka på efterättsfronten. or höll styvt på att det skulle vara efterätt fatades. Jag är uppväxt .med efterätt
som standard. , Mor hade arbetat som "köksa hos finare herrskap och visste hur man lagade god mat- Numera blir det mest Findus färdiglagade rätter och och de retar inte aptiten precis utan blir mer eller mindre bukfylla. Man saknar den
goda doften av hembakt och hemlagat, 16/2 2021
___________________________________________________________
Med jämna mellanrum skriver Dagny att datorn krånglar och att bloggen inte kan nås. Till er
som har kontaktat mig och frågat varför detta sker så ofta vill jag meddela att ingenting är fel, det beror bara på dagsformen😊. Dagny skriver och jag förser henne med bilder (ibland publicerar hon bilder från bekanta),
så ha tålamod. Trevlig läsning.
Elena